METEO. În prima zi de Paşte, maxime cuprinse între 15 şi 25 de grade. Ploi în vestul, nord-vestul şi centrul ţării

Astăzi vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte ţării însă atmosfera va fi schimbătoare, vom avea perioade însorite dar şi nori ce vor aduce ploi în Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor. Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce

Este ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce pentru mântuirea neamului omenesc. Pentru creştini este zi de doliu, o zi pe care credincioşii o petrec în rugăciune şi pe care o cinstesc mai ales prin participarea la slujba Prohodului Domnului. Vinerea Mare se numeste şi Vinerea Seacă, pentru că este zi de post negru, nu se mănâncă şi nu se bea decât apă toata ziua.

Guvernul pregătește reducerea cheltuielilor la stat. Economiștii cred că nu vor putea fi evitate concedierile

Guvernul face noi calcule şi susține că va mai tăia din chetuielile bugetare luna viitoare.

ACTUALITATE

Caniculă în Asia de sud-est. Temperaturi record de 44 de grade Celsius, pentru această perioadă

Sud Estul Asiei se topeşte. S-au înregistrat valori record ale temperaturii, peste 44 de grade Celsius. Oamenii de știință atrag atenția că din cauza încălzirii Pacificului, dar și a fenomenului el Nino, este posibil că această vară să fie extrem de toridă.

Israelul dezvoltă un „dom cibernetic” împotriva atacurilor informatice iraniene

Deşi escaladarea armată pare să fie exclusă în viitorul imediat, un război mai discret continuă să facă ravagii între Israel şi Iran: pe frontul „spaţiului cibernetic”, Israelul lucrează pentru a contracara atacurile iraniene, scrie vineri AFP.
EUROSTAT

Eurostat: Rata şomajului în zona euro a rămas stabilă în luna martie la 6,5%

Rata şomajului în zona euro a rămas stabilă în luna martie, la 6,5%, acesta fiind cel mai redus nivel din istorie, în pofida unei conjuncturi economice nefavorabile, informează AFP.

Aprilie a fost a doua lună consecutivă de creştere a preţurilor mondiale la alimente

Indicele global al preţurilor produselor alimentare a crescut şi în luna aprilie, pentru a doua lună consecutiv, ca urmare a majorării preţurilor la carne, uleiuri vegetale şi cereale a anunţat, vineri, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură.

La Slănic Prahova se lucrează la umplerea craterului. Prefectul speră că primele semne de stabilizare vor apărea vineri

La Slănic Prahova, situația rămâne critică. Autoritățile sunt în alertă și au început lucrările pentru stabilizarea zonei unde s-a surpat strada în urmă cu o săptămână. Alți 16 locatari au fost evacuați, iar specialiștii verifică structura de rezistanță a imobilelor din apropiere.

Un proiect de lege controversat, privind Radio-Televiziunea publică slovacă, scoate oamenii în stradă

În Slovacia, schimbarea Legii audiovizualului scoate lumea în stradă. Potrivit proiectului de lege, înaintat de Guvern, conducerea televiziunii publice va fi demisă înainte de termen, iar noile numiri vor fi făcute la propunerea politicienilor.

Kremlin, despre trupele trupele ruse de baza aeriană din Niger: Dezvoltăm legături cu ţările africane în toate domeniile

Întrebat vineri despre desfăşurarea de forţe ruse la o bază aeriană din Niger, care găzduieşte trupe americane, Kremlinul a răspuns că Rusia îşi dezvoltă legăturile cu diverse ţări africane, inclusiv în sfera militară, informează Reuters.

Muzeul de Istorie a Naturii de la Viena atrage anual peste un milion de vizitatori

Muzeul de Istorie a Naturii de la Viena atrage anual peste un milion de vizitatori. Este unul dintre cele mai importante muzee ale lumii, unde vizitatorii, mulţi dintre ei români, descoperă colecţii de artefacte, unele adunate cu peste 250 de ani în urmă. Muzeul este amplasat într-o clădire impresionantă.

CONFLICT ÎN ORIENTUL MIJLOCIU

SPECIAL

RĂZBOI ÎN UCRAINA

SPORT

SOCIAL

Guvernul pregătește reducerea cheltuielilor la stat. Economiștii cred că nu vor putea fi evitate concedierile

Guvernul face noi calcule şi susține că va mai tăia din chetuielile bugetare luna viitoare.

Plata contravalorii serviciului public de parcare, în Bucureşti, se poate face prin SMS la numerele 7458 și 7576

Şoferii care vor dori să plătească parcarea în Capitală prin SMS au la îndemână, de la începutul acestei luni, un nou număr scurt. Astfel, plata contravalorii serviciului public de parcare se poate face prin transmiterea unui SMS la numerele 7458, ca până acum, și la noull număr 7576.

Voluntarii din Timiş construiesc o casă pentru o familiei cu cinci copii

La omul sărac, nici boii nu trag, spune o vorbă din bătrâni, care se potriveşte perfect unei familii nevoiaşe din Șanovița, judeţul Timiş. Povestea celor doi părinţi cu cinci copii minori a ajuns la urechile Mitropolitului Banatului, Înalt prea Sfinţia Sa, Ioan Selejan, care a decis să le cumpere o casă, doar că, la doar câteva luni distanţă, în prag de iarnă, locuinţa a ars complet, iar familia a rămas din nou fără acoperiş. Oameni cu suflet mare, mobilizaţi şi de părintele proptopop Zaharia Pereş, şi-au unit forţele şi au început să construiască familiei o casă nouă.

Elevi de la Olimpiada națională de Istorie, ajunși la spital după ce au mâncat la un restaurant din Codlea

Mai mulți elevi participanți la Olimpiada Națională de Istorie de la Braşov au ajuns la spital cu simptome de greaţă şi vomă, după ce au mâncat la un restaurant din Codlea, potrivit brasov.net. Autorităţile ar fi încercat muşamalizarea cazului.

DOCUMENTAR

RECOMANDĂRI TV