PSD Pitești se întărește, oficial, cu încă 5 consilieri locali!

Joi, 28 Martie 2024 11:33

Cinci consilieri municipali au intrat miercuri, 27 martie, oficial în PSD Pitești. Este vorba despre Sorina-Marilena Coman și Dănuț Dinu care se alătură echipei PSD Pitești împreună cu viceprimarul Gelu Tofan și consilierii Ana Stan și Tiberiu Irimia care au anunțat trecerea de săptămâna trecută.

PSD ajunge, astfel, la 13 membri în Consiliu Local, asigurând stabilitate și continuarea proiectelor de dezvoltare a municipiului.

 

Ion Mînzînă: „Începe construcția noului pod de la Poiana Lacului”

Joi, 28 Martie 2024 11:27

Astăzi a fost semnat contractul pentru construcția noului pod de pe Podul de pe DN 67B la Poiana Lacului, o investiție mult așteptată de către locuitorii din zonă și de către șoferii care tranzitează acest drum important care leagă Piteștiul de Drăgășani și Târgu Jiu. Lucrările vor începe luni, 1 aprilie.

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost astăzi împreună cu Valerică Spirea, viceprimar al comunei Poiana Lacului, și cu Eduard Dima, director general adjunct al DRDP București, dar și cu reprezentanți ai DRDP Craiova pe amplasamentul unde va fi construit podul care va traversa Valea Răchita.

Argeşul, în topul judeţelor cu cei mai mulţi profesori titulari

Joi, 28 Martie 2024 10:55

 

44.600 de profesori suplinitori predau în şcolile din România în anul școlar 2023-2024. Este cel mai mare număr din ultimii cinci ani, potrivit unui raport al Ministerului Educaţiei. De asemenea, la nivel național sunt 156.267 de profesori titulari, iar Argeşul se află în topul judeţelor care au cele mai multe cadre didactice titulare, adică angajate pe perioadă nedeterminată.

Conform Edupedu.ro, în acest an școlar, județele cu cei mai mulți profesori titulari sunt: București (12921), Iași (6470), Suceava (6073), Cluj (5543), Bihor (5325), Argeș (5204), Prahova (5137), Dolj (5116), Bacău (5005) și Constanța (4931). La polul opus se află judeţele: Tulcea (1321), Giurgiu (1451), Ialomița (1741), Călărași (1803), Covasna (2084), Caraș-Severin (2091), Sălaj (2119), Mehedinți (2123), Teleorman (2247) și Ilfov (2249).

 

 

SFÂRȘTUL LUI TUDOR VLADIMIRESCU

Joi, 28 Martie 2024 08:27

 

Din nefericire, din cauza potopului de intrigi boierești sau ale eteriștilor, după ce, la 21 martie 1821, ajunsese în București cu cei 25000 de panduri și se proclamase domn prin voința poporului, Tudor Vladimirescu, cu 4000 de panduri, a fost nevoit, la 15 mai 1821, să înceapă retragerea spre Pitești, unde rânduise între 19 ianuarie - 7 martire 1821, centrul de rezistență militară al triunghiului strategic Pitești-Câmpulung-Mușcel-Târgoviște, condus de Simion Mehedințeanu, care avea sub comandă 100 de panduri călări. Între cele două detașamente de panduri, însă, cu viclenie, prin jurământ de credință necinstit, s-au alăturat mulți arnăuți, care, în nădejdea că vina va cădea doar asupra pandurilor, s-au pus pe tot felul de jafuri din vetrele oamenilor întâlnite pe drum.

 

Notarul public Ionel Didea a intrat în PSD Pitești

Miercuri, 27 Martie 2024 21:35

Miercuri, 27 martie, a avut loc o ședință a PSD Pitești în care mai mulți piteșteni au fost validați ca membri ai organizației municipale.

Printre noii membri se numără și prof. univ. dr. Ionel Didea, șef Catedră Științe Juridice la Universitatea de Stat din Pitești și notar public.

Ionel Didea a fost și rector al Universității de Stat din Pitești, director al Penitenciarului Colibaşi, dar și cadru MAI. Experiența și buna pregătire profesională l-au propulsat pentru o perioadă și la Ministerul Justiției.

 

Lună neagră pentru avocatul Alin Anton

Miercuri, 27 Martie 2024 14:14

 

# A fost trimis în judecată pentru trafic de influență # Nu a putut justifica proveniența unei sume de peste 2,2 milioane lei # A dat în judecată CSM pentru că nu se află pe lista celor admiși în magistratură # Este singurul candidat amânat în privința verificării bunei reputații

Obișnuit să se afle în partea cealaltă a baricadei, pentru Alin Anton, avocat în cadrul Baroului Argeș, viața a căpătat o turnură total neașteptată, ajungând să își angajeze chiar el apărători. Avocatul argeșean a fost trimis în judecată de procurorii DNA Pitești pentru trafic de influență. Iar asta s-a întâmplat în anul în care s-a înscris la concursul de intrare în magistratură. Alin Anton urmărea obținerea unui post de judecător, reușind să treacă aproape toate probele. Spunem aproape pentru că avocatul s-a blocat chiar la ultima etapă, la care, probabil, până recent, nici nu se gândea că i-ar putea crea anumite probleme: verificarea condiţiei de bună reputație.

Provocările și Beneficiile Inteligenței Artificiale: Curs pentru bibliotecari la Biblioteca Județeană Argeș

Miercuri, 27 Martie 2024 13:35

 

În cadrul unui curs captivant organizat la Biblioteca Județeană Argeș, Ana Stamatescu a adus în prim-plan discuții importante despre provocările și beneficiile inteligenței artificiale pentru bibliotecarii din comunitatea locală.

S-au abordat subiecte complexe precum etica și impactul social al inteligenței artificiale, oferind bibliotecarilor o viziune cuprinzătoare asupra acestei tehnologii emergente. În timp ce a discutat provocările și dilemele asociate cu utilizarea inteligenței artificiale în domeniul biblioteconomiei, Ana Stamatescu a subliniat și beneficiile pe care această tehnologie le poate aduce, încurajând bibliotecarii să fie deschiși la adoptarea tehnologiei și să exploreze modalități creative de integrare a inteligenței artificiale în activitățile lor zilnice.

 

Ministrul Muncii: “Bugetarii vor avea două salarii: unul fix şi unul recompensă”. Cine va primi banii

Miercuri, 27 Martie 2024 13:25

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a anunțat că în noua lege a salarizării, bugetarii vor avea un venit fix și altul variabil, în funcție de performanță. O astfel de măsură ar putea duce inclusiv la pierderea unor sporuri.

”Salariul la stat va fi compus dintr-o parte variabilă și una fixă. Și partea asta variabilă, care va fi compusă la rândul său din sporuri, ar putea să fie mai mică, mai mare în funcție de cât de performant ești la locul de muncă în luna respectivă. La fiecare venit al unui angajat din sistemul public vom avea salariu brut de încadrare, vom avea sporurile pe care le obține datorită locului unde își desfășoară munca (ca și acum), fiindcă acele sporuri sunt date de condițiile unde își desfășoară locul de muncă.

 

Dosarul „Cheresteaua” a rămas, din nou, în pronunțare

Miercuri, 27 Martie 2024 13:12

 

Pe 23 aprilie, la Curtea de Apel Pitești, se va da decizia în dosarul „Cheresteaua”, un caz al cărui istoric începe încă din anul 2012. De altfel, Ion Andrei patronul firmei Andris chiar fost condamnat definitiv în această speță la începutul lunii ianurie 2023 la 10 ani de închisoare. Dar, după aproximativ 11 luni petrecute la pușcărie, Ion Andrei (foto), zis și „Brânză”, a fost eliberat din penitenciar. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dispus pe 28 noiembrie 2023 casarea, în parte, a hotărârii Curții de Apel Pitești din data de 3 ianuarie 2023 din dosar și a dispus rejudecarea cauzei.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Sângerările gingivale în timpul periajului dentar

Miercuri, 27 Martie 2024 08:27

 

 

 

Gingiile sănătoase nu sângerează. Așadar, nu este normal să scuipi sânge în timpul periajului dentar sau al folosirii aței dentare. Sângerarea gingiilor în timpul periajului poate indica o afecțiune gingivală. Sângerarea gingivală poate fi cauzată de acumularea de placă bacteriană în jurul, pe și în spațiile dintre dinți. Dacă nu se îndepărtează (de obicei prin periaj), aceste bacterii îţi pot irita gingiile, ceea ce poate fi cauza pentru sângele pe care-l observi în timpul periajului dentar. De cele mai multe ori, inflamările gingivale reprezintă principala cauză a sângerărilor.

 

Workshop de Improvizație la Biblioteca Județeană Argeș

Miercuri, 27 Martie 2024 07:33

 

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, în colaborare cu Universitatea din Pitești, se pregătește să găzduiască un eveniment deosebit pentru pasionații de teatru și creativitate. Joi, 28 martie, de la orele 11,00, în sala de conferințe a Bibliotecii, va avea loc un workshop de Improvizație, un moment ce promite să aducă noi perspective asupra artei interpretative.

Acest workshop, adresat în special studenților, va fi susținut de Bogdan GRIGORE un nume cunoscut în lumea teatrului și improvizației. Cu o vastă experiență în domeniu, Bogdan Grigore va împărtăși participanților secretele și tehnicile necesare pentru a excela în arta improvizației, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta creativitatea și spontaneitatea scenic.

 

 

Anunț privind închirierea pășunilor U.A.T. Stolnici județul Argeș prin atribuire directă

Miercuri, 27 Martie 2024 07:18

 

U.A.T. Stolnici, județul Argeș, având codul de identificare fiscal 4469493, cu sediul în comuna Stolnici, sat Stolnici, str. Principala, nr. 160, judeţul Argeş, tel./ fax 0248/676201, e- mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , persoana de contact Pupaza Rosu Sevastian -primar anunță închirierea pentru o perioadă de 7 ani a suprafeței totale de 207,40 ha pășuni prin atribuire directa ce v-a avea loc în data de 17.04.2024 la sediul Primăriei Stolnici, comuna Stolnici, sat Stolnici, strada Principala, nr. 160, judeţul Argeş.

Persoanele cu dizabilități vor avea acces în mod facil pe stadioane și arene sportive atât ca spectatori, cât şi ca sportivi

Marţi, 26 Martie 2024 15:56

 

 

Noi drepturi pentru persoanele cu dizabilităţi din România! Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, instituție din subordinea Ministerului Muncii și Agenția Națională pentru Sport au încheiat un protocol cu scopul de a asigura accesului persoanelor cu dizabilități la programele și evenimentele sportive.

„Bucuria vine, de cele mai multe ori, din lucrurile simple. Ceea ce pentru mulți dintre noi reprezintă ceva normal, firesc, pentru persoanele cu dizabilități poate fi complicat din cauza barierelor de mobilitate dar și a discriminării.

 

 

Sorin Grindeanu: “Se lucrează pe aproximativ 750 de kilometri de autostradă și drum expres”

Marţi, 26 Martie 2024 13:21

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, declarat că la acest moment se lucrează pe aproximativ 750 de kilometri de autostradă și drum expres, iar ritmul acesta nu a mai existat niciodată în România. Mai mult, până în 2030 se vor încheia contracte pentru încă 1700 de kilometri de autostradă și drum expres.

”La Ministerul Transporturilor am accesat întreaga sumă din Programul Transporturi 2021-2027, nu doar cea de 4,5 miliarde Euro, ci am mai primit un miliard, la 5,5 miliarde de la alte programe europene, apă, canal care nu au reușit să-și cheltuie banii. Sunt cam 40 de miliarde de Euro de care vorbim, 13-14 miliarde asigurate pe fonduri europene, 26 miliarde fonduri de la Bugetul de Stat.

 

Teatru la Mioveni. Intrarea este liberă

Marţi, 26 Martie 2024 12:48

 

Tinerii actori ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L.Caragiale" București vă invită la teatru! Cu ocazia zilei mondiale a teatrului, pe 27 Martie, UNATC în parteneriat cu Primăria Mioveni și Clubul Copiilor Mioveni vă oferă o spumoasă comedie, care se adresează tuturor vârstelor.

Spectacolul de teatru se va juca pe scena Centrului Cultural Mioveni, în două reprezentații, cu începere de la ora 13:00, respectiv, ora 17:00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

 

 

Argeș Mall, cel mai mare și modern centru comercial din județ, își deschide porțile peste o lună

Marţi, 26 Martie 2024 12:35

 

Branduri internaționale și naționale în premieră pentru comunitatea locală, un hipermarket Carrefour modern, food court generos cu restaurante variate, terasă cu design spectaculos, dar și multe alte surprize îi așteaptă pe clienți la deschiderea Argeș Mall.

Prime Kapital, dezvoltator și investitor pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est, cu o vastă experiență în construcția și managementul centrelor comerciale, va deschide pe 25 aprilie Argeș Mall, marcând astfel inaugurarea celui mai mare și modern centru comercial din județ.

Se oprește apa în comuna Albota, în zilele de 27 şi 28 martie

Marţi, 26 Martie 2024 12:27

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa în zilele de 27 şi 28 martie 2024, între orele 9:00 – 18:00, lucrări de spălare şi igienizare a rezervoarelor de înmagazinare a apei din satele Frăteşti şi Cerbu, comuna Albota, alimentarea cu apă potabilă fiind întreruptă în acest interval orar.

Vor fi afectaţi de această oprire utilizatorii din comuna Albota, după cum urmează:

- în data de 27.03.2024, utilizatorii din satul Frăteşti şi strada Dealul Ursului;

- în data de 28.03.2024, utilizatorii din satul Cerbu şi străzile Toneşti, Linia Mare, Linia Mică, Principală (DN65), Cerbu Deal.

 

Ziua Porților deschise la IPJ Argeș. Tyson și Nicu i-au impresionat pe vizitatori

Marţi, 26 Martie 2024 12:01

În ziua de 25 martie, la ceas aniversar pentru Poliția Română, polițiștii argeșeni s-au întrecut într-o competiție de îndemânare la volanul autospecialei din dotare - Cupa Poliției la Conducere Auto, aflată la a doua ediție.

De asemenea, prin evenimentul Ziua Porților Deschise, zeci de persoane, adulţi şi copii deopotrivă, au ales să viziteze atelierele pregătite de poliţişti şi au participat la activitățile interactive şi prezentările structurilor de poliţie. Cei care au trecut pragul IPJ Argeș le-au fost prezentate autospecialele, tehnica și dotarea polițiștilor din cadrul Poliției Rutiere, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.

”Apă pentru toți” - Concurs de machete. Ziua Mondială a Apei aniversată de societatea Apă Canal 2000 SA Pitești

Marţi, 26 Martie 2024 12:00

 

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie, este un eveniment care aduce în centrul atenţiei diferite aspecte legate de apă, de preocupările şi provocările în gestionarea resurselor de apă.

În fiecare an, Ziua Mondială a Apei are o temă distinctă, propusă în prealabil de UN-Water și aliniată cu publicația anuală a Raportului ONU privind dezvoltarea apei în lume, publicată de UNESCO în numele UN-Water. În anul 2024, tema este „Apă pentru pace“, cu referire la rolul critic pe care îl joacă apa în stabilitatea și prosperitatea lumii, precum și la sprijinirea realizării "Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 6: apă și canalizare pentru toți până în 2030".

 

 

Fiul unui fost prefect de Argeș compară Bucureștiul cu un bolnav de cancer

Marţi, 26 Martie 2024 09:02

 

# Medicul Cătălin Cârstoiu va fi susținut de PSD și PNL pentru a vindeca de boală pacientul numit ”București” # Cârstoiu susține că este rudă cu Ion Mihalache

Se știe că medicul Cătălin Cârstoiu este candidatul coaliției pentru București. Acesta spune că, înainte de a accepta candidatura, a discutat cu naşul său de cununie, Traian Băsescu: „Mi-a explicat de ce nu e bine să fac treaba asta, lucru pe care l-a făcut şi tatăl meu. Nu am ascultat”, spune el. După care a mai adăugat: „Îmi place că mă întrebaţi de domnul Traian Băsescu dar nu mă întrebaţi, dacă e să vă referiţi la rude, de străbunicul din partea mamei şi la străbunica din partea tatălui.

 

S. Ed. C. Mioveni - utilaj performant achiziționat pentru curățenie

Marţi, 26 Martie 2024 08:52

 

Dacă, până zilele trecute, curățenia stradală mecanizată se realiza cu ajutorul celor două automăturători, societatea noastră a achiziționat încă un utilaj: un aspirator electric potrivit pentru curățarea trotuarelor și aleilor, fiind foarte silențios și dotat cu filtru de praf, care reține cel putin 99,999% din particulele mai mari de 0,5 microni.

Printre avantajele acestui aspirator amintim costurile de operare foarte reduse datorită alimentării electrice, autonomie mare - care îl face perfect pentru sesiuni de lucru fără prea multe întreruperi pentru golirea containerului, putere mare de aspirare, fiind și prietenos cu mediul.

 

 

Pagina 1 din 486

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea