Cătălin Drulă a demisionat de la conducerea USR, după rezultatele „sub așteptări” de la alegeri

Președintele USR, Cătălin Drulă, a demisionat de la conducerea Uniunii Salvați România după rezultatele slabe obținute de Alianța Dreapta Unită, la alegerile din 9 iunie, din care a făcut parte și USR.

Se conturează situația la sectoare, după alegerile locale. Cine sunt câștigătorii

Încep să se contureze rezultatele la primăriile de sector. Datele provizorii îi dau câștigători pe George Tuţă la sectorul 1, Rareş Hopincă la sectorul 2, Robert Negoiţă la sectorul 3, Daniel Băluţă la sectorul 4, Vlad Popescu Piedone la sectorul 5, Ciprian Ciucu la sectorul 6.

Alegerile europarlamentare din 9 iunie au fost dominate de Alianța PSD-PNL care a obținut peste 50% din voturile românil

Alegerile europarlamentare din 9 iunie au fost dominate de Alianța PSD-PNL care a obținut peste 50% din voturile românilor.

ACTUALITATE

Silvestru Șoșoacă

Silvestru Şoşoacă rămâne sub control judiciar, a decis Instanţa supremă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni, ca nefondată, plângerea depusă de Silvestru Şoşoacă împotriva ordonanţei procurorilor prin care a fost pus sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Social-democrații din Germania, pe locul trei la europarlamentare. Mai multe partide de guvernământ au pierdut teren

Marele șoc al europarlamentarelor este Franța, iar pe locul al doilea se plasează Germania. Uniunea Creștin Democrată, conservatorii, se află pe primul loc la distanță foarte mare de formațiunea radicală Alternativa pentru Germania. Social-democrații cancelarului Olaf Scholz sunt pe un umilitor loc trei.
Pui de căprioară salvat de jandarmii olteni / Facebook

Pui de căprioară, captiv în gardul împrejmuitor al unei biserici, salvat de jandarmii olteni

Un pui de căprioară, rămas captiv în gardul împrejmuitor al bisericii din satul Chilia (comuna Făgeţelu), a fost salvat de un echipaj de jandarmi ce se deplasa în zonă.

Gorghiu: O instanţă din Malta a admis apelul parchetului. Predarea fugarului Paul-Philippe al României se va rejudeca

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, luni, că o instanţă din Malta a admis apelul parchetului şi a desfiinţat prima hotărâre a judecătorilor prin care se refuzase predarea fugarului Paul-Philippe al României, urmând ca acest caz să se rejudece.
Autoritarism

Marea reeducare emoțională și „noul vechi” autoritarism. Semnalul de alarmă al unei experte în autocrații

În ultimul deceniu, Ruth Ben-Ghiat s-a impus ca unul dintre cei mai importanți experți în lideri autoritari ai acestui secol.

Informații noi despre starea victimelor exploziei de la un centru comercial din municipiul Botoșani

Ministerul Sănătăţii a furnizat noi detalii despre starea pacienţilor internaţi la diverse spitale după explozia care a avut loc vineri într-un centru comercial din municipiul Botoşani.

Rezultate parţiale la CGMB: PSD – 27%, ADU – 26,55%, PNL – 12,41%,

Procentele de vot sunt apropiate, luni dimineaţa, între Partidul Social Democrat şi Alianţa Dreapta Unită în CGMB, după numărarea voturilor din 1.021 de secţii de pe raza municipiului Bucureşti.

Deputatul independent Mihai Poliţeanu anunţă că a fost ales primar al Ploieştiului

Deputatul independent Mihai Poliţeanu anunţă, luni, că a fost ales primar al municipiului Ploieşti în urma scrutinului electoral de duminică.

CONFLICT ÎN ORIENTUL MIJLOCIU

RĂZBOI ÎN UCRAINA

SPORT

SOCIAL

Tânărul român dispărut în vâltoarea unui râu din Italia, de negăsit de 10 zile. Declarațiile avocatului

Tinerii luați de ape în Italia puteau fi salvați. Este convingerea avocatului care reprezintă familia lui Cristian, băiatul care în continuare este căutat în râul Natisone.

Sinistrații din Crevedia, uitați de autorități, au mers la vot pentru schimbare

După aproape un an de la tragedie, sinistrații din Crevedia încă locuiesc în containere. Viața și casele lor au fost distruse în suflulul exploziilor de la stația GPL.

Alegeri în orașul contrastelor. Ce nevoi au oamenii înstăriți și cei care trăiesc de pe o zi pe alta în Cluj-Napoca

În marile orașe, aspirațiile locuitorilor se împart în funcție de nivelul de trai.

Un candidat în scaun cu rotile nu a putut vota fără ajutor. Secția nu are rampă pentru persoane cu dizabilități

Ciprian Vizitiu, candidat pe listele PSD la Consiliul Local Iași, a avut probleme în a-și exercita dreptul de vot. Politicianul se află în scaun cu rotile, iar secția unde a fost să voteze nu avea rampă pentru persoanele cu dizabilități.

DOCUMENTAR

RECOMANDĂRI TV