URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 01 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cele mai multe statui le veți găsi ori în țările mari, foste imperii, ori, paradoxal, în cele mai mărunte. Din prima categorie face parte, de pildă, Marea Britanie, unde personalitățile abundă și era păcat să nu fie imortalizate. La polul opus mi s-a părut a fi Macedonia de Nord, unde, la o populație de nici trei milioane de locuitori, sunt o grămadă de lucrări de for public...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Doi necăjiți din Bihor au devenit primii români pe care justiția noastră i-a condamnat la închisoare, ce-i drept cu amânare, pentru că în 2021 și-au retras copiii de la școala din Bratca. Cazul a ajuns în instanță după ce școala a anunțat Poliția și DGASPC, iar Parchetul Aleșd i-a inculpat pentru împiedicarea dreptului la educație.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pentru cine veți vota pentru a ocupa funcția de primar al Oradiei, la alegerile din 9 iunie?








De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Epuizarea profesională, denumită și burnout, este definită de Organizația Mondială a Sănătății ca un sentiment de oboseală intensă și constantă, de pierderea controlului și de incapacitatea de a obține rezultate concrete la locul de muncă.
A căzut grindină în câteva localități din Bihor
Știri Bihor
Ploaia a fost însoțită de grindină, sâmbătă, cel puțin în Sălard și în Marghita, după cum arată postările făcute pe rețelele sociale de localnici, care au deplâns situația, temându-se de efectul asupra culturilor agricole.
01 Iunie 2024, 16:52
Și-a lăsat mașina lângă parcarea supraetajată din strada Iosif Vulcan și a fost amendat
Ne enervează
Orădenii care își lasă mașinile în vecinătatea oricărui parking construit de municipalitate riscă să fie amendați pentru „parcare în loc nepermis”. Contravenția este sancționată de către Poliția Locală Oradea cu o amendă între 200 și 500 lei dacă autoturismul este lăsat oriunde în afara unei parcări.
01 Iunie 2024, 16:24
Bihorel: Lungul drum de la buda din curte la vasul de toaletă
Bihorel
Dacă vrei să faci un studiu sociologic despre gradul de civilizație a cetățenilor din Oradea, nu e nevoie să aduci niște savanți. Te duci la CAO și o să-ți explice ei unde stau plăvanii și unde cetățenii civilizați.
01 Iunie 2024, 15:11
Sarea iodată – cât de important este să o consumăm? Ce spun medicii
De ştiut
„Sarea iodată - o soluție simplă la o problemă complexă!” este tema mai multor activități de informare derulate la noi în țară de către Ministerul Sănătății. Scopul a fost acela de a atrage atenția cu privire la importanța consumului de sare în prevenirea tulburărilor cauzate de carența de iod în organism. Medicii de la Direcția de Sănătate Publică Bihor transmit care este soluția...
01 Iunie 2024, 14:01
O zi de neuitat pentru cei mici: Distracție și surprize la Aquapark Venus de Ziua Copilului!
Timp liber
Cu ocazia Zilei Copilului, vă invităm să petreceți o zi de neuitat la Aquapark Venus din Băile 1 Mai! Sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 08:00, vă așteptăm cu o multitudine de surprize și activități care vor transforma această zi într-o adevărată sărbătoare a copilăriei.
30 Mai 2024, 18:27
VIDEO - Arhitecţii din Bihor au lansat un documentar despre cele mai importante clădiri din Oradea
Știri Bihor
Detalii despre meseria de arhitect, despre unele dintre cele mai frumoase clădiri din Oradea, dar şi lucruri mai puţin ştiute despre modul de organizare a oraşului sunt prezentate într-un film documentar lansat, joi, de Filiala Bihor a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR).
01 Iunie 2024, 12:45
Mai mulți orădeni, premiați în cadrul competiției „Trofeul electricianului”. Cine sunt aceștia (FOTO)
Știri Oradea
Festivitatea din cadrul competiției „Trofeul Electricianului”, etapa aferentă companiei Distribuție Energie Electrică Romania, s-a ținut zilele trecute în clădirea Teatrului din Oradea, iar printre cei premiați s-au numărat și orădeni.
01 Iunie 2024, 11:55
Mihai Motan va arbitra jocul de la Ghiroda al echipei FC Bihor, din prima manşă a finalei barajului de promovare
Știri Sportive
Jocul din prima manşă a finalei barajului de promovare în Liga a II-a pe care FC Bihor îl va disputa sâmbătă, de la ora 18, la Ghiroda va fi arbitrat de târgovişteanul Mihai Motan, arbitru de Liga a II-a. La partida programată de Stadionul „Emilian Pavel” din comuna timişeană şi-au anunţat prezenţa şi peste 100 de suporteri bihoreni. Meciul va putea fi urmărit şi online, pe canalul de YouTube FRF TV.
01 Iunie 2024, 11:32
Expoziția de reptile vii din Muzeul Orașului Oradea va rămâne deschisă până în toamnă
Timp liber
Vești bune pentru pasionații de reptile. Expoziția deschisă la Muzeul Orașului Oradea la începutul lunii martie a acestui an, ce cuprinde, printre altele, specii de şerpi boa sau de pitoni, va rămâne deschisă până în toamnă.
01 Iunie 2024, 11:02
Un adolescent care cântă la nai este marele câștigător al emisiunii „Românii au talent” (VIDEO)
Magazin
După o nouă reprezentație emoționantă la nai, adolescentul Cristian Ciaușu a fost desemnat vineri seara câștigătorul acestei ediții a emisiunii „Românii au talent”. În vârstă de 14 ani, elevul din Brăila a interpretat un colaj din mai multe piese. Atât publicul, cât și cei patru jurați s-au ridicat în picioare după prestația tânărului.
01 Iunie 2024, 10:05
Direcția Județeană de Statistică: salariul mediu net a crescut în Bihor cu 100 de lei într-o lună
Știri Bihor
Cea mai recentă informare publică a Direcției Județene de Statistică privind efectivul de salariați, câștigul salarial, rata șomajului și numărul de șomeri confirmă evoluția constant crescătoare a salariului mediu net în Bihor. Conform datelor statistice, în luna martie acesta a crescut cu 101 lei.
01 Iunie 2024, 09:45
Pactul USR pentru Educație: Investiții în educație ca să ne rămână copiii acasă!
Politic
Pactul pentru Educație este un set de principii și de acțiuni pe care USR Oradea vine și îl propune orădenilor pentru mandatul la Primăria Oradea și în Consiliul Local. Pactul pentru Educație s-a născut din dorința USR de a dezvolta programe pentru copii și tineri care să îi încurajeze să rămână la studii în Oradea sau să se întoarcă în Oradea după stagiile de educație din Cluj-Napoca, Timișoara sau din străinătate. Toate acestea în contextul în care majoritatea absolvenților de liceu pleacă în alte centre universitare pentru a-și continua studiile. Iar Oradea riscă să devină un oraș îmbătrânit, lipsit de vitalitatea și strălucirea de odinioară.
01 Iunie 2024, 09:20
„Made in... FMF Oradea”: Serenadele studenților la Medicină, virale pe Tik Tok. Au chemat doctorii la dans (VIDEO)
Știri Oradea
Studenții din anul VI de la specializarea Medicină Generală a Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea le-au cântat serenade, miercuri și joi, profesorilor lor, dar și altor cadre medicale din unitățile spitalicești din oraș. Micile lor concerte au devenit virale pe rețelele de socializare, în special cel dat în fața fostului Spital Municipal, unde au cântat o serenadă contemporană: „Made in FMF Oradea”, o variantă adaptată a manelei „Made in Romania”.
31 Mai 2024, 22:01
Expoziție de benzi desenate, la Sinagoga Sion din Oradea: „Imagini din trecut. Holocaustul în Bihor”
De ştiut
Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în parteneriat cu Fundația Freedom House România și în colaborare cu elevi și cadre didactice de la licee din Oradea, lansează o expoziție de benzi desenate cu povești de viață ale evreilor și romilor din județul Bihor, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
31 Mai 2024, 20:10
CSM Oradea a cedat în prima zi a barajului de promovare în Liga Naţională de handbal
Știri Sportive
Echipa de handbal CSM Oradea s-a luptat admirabil timp de 40 de minute cu formaţia prim-divizionară CSM Vaslui, în prima zi a turneului de la Făgăraş din barajul pentru promovare. După ce a condus de mai multe ori în prima repriză, iar la pauză s-a consemnat egalitate, în cele din urmă, pe fondul oboselii jucătorilor de bază, formaţia roş-albastră bihoreană a cedat cu scorul de 30-37, dar diferenţa de pe tabelă nu reflectă în totalitate evoluţia din teren.
31 Mai 2024, 19:11
„Cursa de rățuște”: 4.000 de figurine vor fi lansate în 1 iunie, pe apele Crișului Repede din Oradea
Știri Bihor
În cadrul evenimentului „Cursa de rățuște”, 4.000 de figurine de acest fel vor fi lansate simultan pe apa Crișului Repede, din zona Podului Intelectualilor, sâmbătă, 1 iunie. Rățuștele pot fi adoptate de cei care doresc să participe la acțiune, care este una caritabilă, figurinele vor fi numerotate și se vor „întrece” într-o competiție la finalul căreia primele 50 vor fi premiate.
31 Mai 2024, 18:31
Suporterii FC Bihor îşi pot achiziţiona biletele pentru meciul retur al finalei barajului de promovare
Știri Sportive
Suporterii echipei FC Bihor care nu au abonament îşi pot achiziţiona bilete la jocul retur de acasă, al finalei barajului de promovare, cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, atât online, cât şi în format fizic, de la caseria stadionului. Preţul unui bilet costă 10 lei, iar copiii sub 14 ani şi persoanele cu dizabilităţi au accesul gratuit.
31 Mai 2024, 17:04
Accident cu trei maşini şi un camion la ieşire din Oradea. Trafic îngreunat (FOTO)
Știri Bihor
Trei autoturisme şi un camion s-au ciocnit vineri, pe DN 79, la ieşirea din Oradea spre Nojorid, iar o persoană a ajuns la spital.
31 Mai 2024, 16:10
Băiatul mamii: Patronul unei firme de construcţii scotea bani prin contul mamei, ca să-i cheltuie pe jocuri de noroc
Știri Bihor
Un orădean în vârstă de 39 de ani a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată și delapidare, după ce a fost prins că nu şi-a înregistrat în contabilitate încasări de 2,9 milioane lei, ca să nu plătească dările către stat. Mai mult, într-un singur an, Dan Cristian Bogdan a delapidat peste 1,3 milioane lei din contul firmei, transferând sumele în contul mamei sale, de unde apoi îi cheltuia în interes personal, inclusiv pe jocuri de noroc.
31 Mai 2024, 15:55
De Ziua Copilului, distracția cucerește Oradea! Programul activităților (FOTO)
Visit Oradea
Doar o zi ne mai desparte de cel mai colorat și distractiv festival pentru copii din județul Bihor -  Festivalul Copiilor Oradea! Sâmbătă, 1 iunie, Cetatea Oradea, Orășelul Copiilor și Parcul Barcăului vor fi principalele atracții ale orașului, toate cele 3 locații oferind activități și atracții diverse pentru întreaga familie, începând de la ora 10:00 și până seara la ora 22:00.
31 Mai 2024, 15:05
La Festivalul „Florica Ungur”, din Oradea, vocea și imaginea interpretei au fost reconstituite cu ajutorul tehnologiei
Timp liber
Cea de a treia ediție a Festivalului-Concurs Național „Florica Ungur” s-a desfășurat la Oradea, la Casa de Cultură a Sindicatelor, miercuri, și a fost un succes, aducând pe scenă tineri din toată țara care au oferit publicului un spectacol de muzică populară românească. Inedit a fost momentul reconstituirii, cu ajutorul tehnologiei, a imaginii și vocii interpretei Florica Ungur, acompaniate live de „Rapsodia Bihoreană”, dirijată de Liviu Buțiu.
31 Mai 2024, 14:15
Cauți chirie? Primul bloc cu 65 de apartamente pentru angajaţii firmelor din Oradea urmează să fie ocupat începând din iulie (FOTO)
Știri Bihor
Primul bloc cu 65 de apartamente pentru angajaţii firmelor care au sediul în Oradea, construit de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea pe malul Crişului Repede, urmează să fie ocupat cu chiriaşi din luna iulie. Viitorii locatari vor putea locui aici până la doi ani, în schimbul unei chirii până în 1.500 lei.
Luna iunie se anunță mai caldă ca de obicei. Ce transmit meteorologii ANM
Actual
Administrația Națională de Meteorologie a publicat vineri estimările privind luna iunie, realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Deși nu dau prea multe detalii, meteorologii transmit că, în prima lună de vară, la nivelul întregii țări va fi mai cald decât în mod obișnuit în această perioadă.
31 Mai 2024, 13:31
Ziua Porților Deschise, de 1 iunie: Pompierii îi așteaptă pe copii cu demonstrații de salvare de la înălțime ori de stingere a incendiilor
Știri Bihor
Pompierii din tot județul se pregătesc să primească vizita micuților, pe 1 iunie, la Ziua Porților Deschise, eveniment în cadrul căruia se vor face demonstrații de stingere a incendiilor, iar vizitatorii înșiși vor putea să exerseze refularea apei la țintă.
31 Mai 2024, 13:15
Anunț Compania de Apă Oradea
Ştiri de la CAO
S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. aduce la cunoştinţa beneficiarilor serviciilor de alimentare cu apă că în perioada 24.05.2024 – 29.05.2024 s-au efectuat probe tehnice în vederea punerii în funcțiune a unei noi Stații de Pompare care va deservi consumatorii din Cartierul Grigorescu și Cartierul Tineretului. Pe parcursul efectuării acestor probe tehnice, s-au modificat parametrii de calitate ai apei furnizate către populaţie, fiind afectați preponderent consumatorii din Cartierul Grigorescu.
31 Mai 2024, 12:35
„Ziua Mondială Fără Tutun”: care sunt pericolele consumului, mai ales pentru tineri
De ştiut
„Ziua Mondială fără Tutun”, marcată în 31 mai, este dedicată încurajării renunțării la fumat, prin informare și conștientizarea pericolelor consumului de tutun, a riscurilor promovării produselor de tutun, mai ales în rândul tinerilor.
31 Mai 2024, 12:26
Adrian Madar: lui Florin Birta  îi este frică de o DEZBATERE pentru ORĂDENI
Politic
Social democratul Adrian Madar este singurul candidat la funcția de primar al municipiului Oradea care l-a invitat la dezbatere publică pe actualul primar liberal, Florin Birta. Adrian Madar, consilier local și candidat PSD la funcția de primar al municipiului Oradea, a lansat public invitația către primarul în funcție, Florin Birta, pentru a lua parte la o dezbatere pe temele importante care privesc cetățenii orașului: creșterea nivelului de trai și a calității vieții orădenilor.
31 Mai 2024, 12:09
Nouă acţiune caritabilă a Clubului Lions Aleşd: De 1 iunie, strânge donaţii pentru un băieţel cu autism
Știri Bihor
Clubul Lions Aleşd organizează o nouă acţiune caritabilă. Membrii clubului vor strânge donaţii pentru Luca, un băieţel care suferă de autism şi are nevoie de terapie pentru recuperare, acţiunea urmând să se desfăşoare sâmbătă, în timpul evenimentelor organizate de Primăria oraşului Aleşd cu ocazia zilei de 1 Iunie.
31 Mai 2024, 11:31
Infrastructură metropolitană: proiecte pentru un oraș conectat (FOTO)
Politic
În ultimii patru ani am dezvoltat un pachet de proiecte care rezolvă într-un mod integrat problema aglomerației din Municipiul Oradea și din zona metropolitană. Peste 24 de mii de mașini circulă în fiecare zi pe centura Oradiei. La orele de vârf se creează ambuteiaje, oamenii pierzând minute bune la intrarea și ieșirea din oraș. Pentru a elimina blocajele în trafic, am proiectat cinci centuri în zona metropolitană. Două dintre acestea, Sântandrei și Sânmartin, au fost deja deschise circulației în luna mai, iar centurile Nojorid, Oșorhei și Biharia sunt în lucru.
31 Mai 2024, 11:02
Verdict: vinovat! Donald Trump, condamnat în procesul în care este implicată și o actriță porno
Actual
Donald Trump a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare în procesul ce o implică pe fosta vedetă porno Stormy Daniels, iar astfel, subliniază CNN, devine primul fost președinte american din istorie condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni.
31 Mai 2024, 10:43
Sorban pe toate gardurile”: Cum își face reclamă controversatul primar UDMR din  Lugașu de Jos
Bihorel
Pentru că în timpul campaniei electorale le este interzis să afișeze bannere și afișe mai mari decât o coală A3 și în afara spațiilor anume amenajate de primării, cel mai controversat primar din Bihor a găsit o metodă neortodoxă de a se promova.
Arbore în pericol de prăbușire, pe strada Tudor Vladimirescu din Oradea. Va fi tăiat
Știri Oradea
Primăria Oradea a informat, vineri dimineața, că în aceeași zi, însă la orele prânzului, un arbore aflat în pericol de prăbușire pe strada Tudor Vladimirescu va fi tăiat. Astfel, șoferii sunt rugați să nu parcheze pe locurile din apropierea copacului.
Aventuri în lumea rechizitelor: Un elev din Oradea și-a lansat romanul, la numai 13 ani (FOTO/VIDEO)
Timp liber
Agrafă și Creion sunt două dintre personajele primei cărți scrise de Andrei Popovici, un orădean de numai 13 ani care și-a lansat joi după-amiaza, în centrul Oradiei, un volum de aventuri care are în centru... lumea rechizitelor. 
31 Mai 2024, 09:23
Fă-ți schimbul de ulei și filtre la noi și primești o igienizare climă GRATUIT!
Advertorial
Descoperă super oferta lunii iunie la D&C Service Autorizat Volkswagen, Audi, Skoda și Seat! Programează-ți mașina pentru schimbul de ulei și filtre și primești igienizarea sistemului de climatizare GRATUIT, pentru ca tu și cei dragi ție să aveți parte de un aer curat, fără bacterii și acarieni pe tot parcursul verii.
31 Mai 2024, 08:40
„Mă bucur sincer să îi întâlnesc pe orădeni”: Interviu cu soprana Angela Gheorghiu în preajma „primului meu concert adevărat din Transilvania”
Bihoreanul tipărit
Orașul se pregătește pentru o nouă ediție a festivalului Sounds of Oradea (14-16 iunie), una cu totul specială, căci pe scenă va urca celebra soprană Angela Gheorghiu. Într-un interviu acordat în exclusivitate BIHOREANULUI, artista apreciată la nivel internațional dezvăluie că gala cu arii și duete din opere celebre, ce va avea loc în seara de 14 iunie în Piața Unirii, va fi „primul meu concert adevărat din Oradea și din Transilvania”.
31 Mai 2024, 07:58
FC Bihor dispută sâmbătă la Ghiroda jocul tur din finala barajului de promovare în Liga a II-a
Știri Sportive
Formaţia FC Bihor va disputa în acest sfârşit de săptămână prima manşă a finalei barajului de promovare în Liga a II-a. Echipa a plecat de joi la Arad, unde va rămâne până sâmbătă, când se va deplasa la Ghiroda, pentru jocul cu echipa locală, programat de la ora 18. Antrenorul Florin Farcaş nu se confruntă cu probleme de efectiv.
30 Mai 2024, 20:57
'Vă este frică!' Ultima şedinţă a Consiliului Local Oradea înaintea alegerilor s-a desfăşurat cu polemici, reproşuri şi provocări (FOTO)
Știri Oradea
Ultima şedinţă a Consiliului Local Oradea înaintea alegerilor locale și europarlamentare s-a desfăşurat cu polemici, reproşuri şi provocări între reprezentanţii opoziţiei PSD-iste şi cei ai puterii liberale. Atmosfera dezbaterilor din sala Traian Moşoiu, altădată cu accente mai mult tehnice, a fost agitată pe fondul campaniei electorale.
„Poezie de stradă” cu B.U.G. Mafia, la Oradea. Biletele s-au pus în vânzare (VIDEO)
Timp liber
B.U.G. Mafia, una dintre cele mai cunoscute și longevive trupe românești, urcă pe scena orădeană în luna iunie. Show-ul va avea loc la Arena Antonio Alexe, fiind organizat de Hive Events, iar biletele s-au pus deja în vânzare.
30 Mai 2024, 19:21
EURO 2024 începe pe 14 iunie. Programul echipei naționale a României
Magazin
Echipa națională a României revine în arena fotbalului european, la EURO 2024, turneu final care se va desfășura în perioada 14 iunie - 14 iulie, în Germania. În grupele Campionatului European, tricolorii vor întâlni echipele Ucrainei, Belgiei și Slovaciei.
30 Mai 2024, 18:55
Afacerist orădean din domeniul construcţiilor, în anchetă: E acuzat de un 'tun' de 5 milioane de lei, prin 30 de firme
Știri Bihor
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor au desfăşurat, joi, noi percheziţii domiciliare, de astă dată la sediile unor societăți comerciale și la domiciliul unui orădean în vârstă de 46 de ani, antreprenor în domeniul construcţiilor. Bărbatul e acuzat că şi-a înfiinţat o reţea de 30 de firme prin care a păgubit bugetul de stat cu 5 milioane lei.
30 Mai 2024, 17:58
Nu se trece! Strada Vlădeasa din Oradea va fi închisă luni și marți pentru lucrări
Știri Oradea
Strada Vlădeasa din Oradea, una intens circulată, va fi închisă complet circulației rutiere luni și marți, adică pe 3 și 4 iunie, pentru executarea mai multor lucrări, a anunțat Primăria Oradea printr-un comunicat de presă. 
30 Mai 2024, 17:20
Spărgător de maşini reţinut în Oradea. A furat 18.000 de lei dintr-un autoturism
Știri Bihor
Un bărbat în vârstă de 29 de ani din Oradea a fost reţinut miercuri pentru furt calificat, după ce a sustras 18.000 de lei dintr-un autoturism uitat de proprietar cu uşile neasigurate.
30 Mai 2024, 16:35
Noua listă a locurilor de muncă disponibile în Bihor
Știri Bihor
De la ingineri la agenți de securitate, cea mai nouă listă publicată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă cuprinde 983 de joburi disponibile în județul Bihor. Dintre acestea, 511 sunt în Oradea.
30 Mai 2024, 16:08
Centrul de relaţii cu publicul din Primăria Oradea va fi închis înainte și după alegerile din 9 iunie
Știri Bihor
Centrul de relaţii cu publicul din Primăria Oradea va fi închis, câte o zi, înainte și după alegerile din 9 iunie. Sala ghişeelor îşi va suspenda programul cu publicul începând din seara de joi, 6 iunie, şi îşi va relua activitatea marţi dimineaţa, pe 11 iunie.
30 Mai 2024, 15:11
Distracție de dimineața până seara, de 1 Iunie, la ERA Park Oradea: Parada ursuleților uriași, povești jucăușe și petrecere intergalactică!
Timp liber
De 1 Iunie, copiii care vor trece pe la ERA Park Oradea vor avea parte de o zi pe cinste. Sub sloganul „Distracție de dimineața până seara”, centrul comercial din Calea Aradului nr. 62 a pregătit o mulțime de activități pentru a-i sărbători pe cei mici. Teatru pentru copii, numere de magie, spectacole interactive și parada ursuleților uriași - sunt doar câteva dintre distracții.
30 Mai 2024, 14:21
Caz înfiorător în județul Dolj: Un adolescent și-ar fi înjunghiat și strâns de gât verișoara de doi ani. Micuța Raisa a fost găsită moartă (VIDEO)
Actual
Apar detalii oripilante în cazul Raisei, fetița de doi ani și 5 luni din județul Dolj care a fost găsită moartă într-o zonă cu vegetație abundentă. După cercetări, procurorii au stabilit că ea ar fi fost omorâtă de verișorul ei, un adolescent de 15 ani, care, „profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei”, a înjunghiat-o și strâns-o de gât.
30 Mai 2024, 13:45
Noua „evaziune fiscală” în România II. De ce este constituțional să-ți cumperi libertatea
De ştiut
Așa cum arătam săptămâna trecută, recent a intrat în vigoare Legea nr. 126/2024 prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult! De ce este constituțional să-ți cumperi libertatea, ne-o spune CCR în motivarea deciziei publicate recent.
30 Mai 2024, 13:01
Pactul Verde pentru Oradea. Un contract cu orădenii pentru mai multe spații verzi!
Politic
Pactul Verde pentru Oradea este un set de principii și proiecte, un angajament ferm pe care USR Oradea îl semnează cu orădenii pentru mandatul din consiliul local. Este cunoscut faptul că problemele legate de mediu au fost și sunt prioritare pentru USR la nivel național. Dovada constă și în lupta pentru înființarea DNA-ul Pădurilor sau cele pentru promovarea transportului alternativ sau gestionarea deșeurilor.
30 Mai 2024, 12:21
A fost inaugurat cel mai lung traseu de Via Ferrata din Bihor: „Poți fi vizitat de acvile” (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Un nou traseu de via ferrata a fost inaugurat în Bihor. Este vorba despre traseul Cheile Lazurilor din comuna Roșia, destinația turistică Pădurea Craiului, acesta fiind cel mai lung dintre cele 10 de via ferrata din județul nostru. Ruta este și spectaculoasă, spun specialiștii, adăugând că cei care o parcurg se pot întâlni cu acvile.
Ce acuzaţii i se aduc patronului magazinelor Leonardo, Florin Panea: A măsluit acte contabile şi declaraţii ANAF, paguba depăşeşte 23 milioane lei (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Poliţia Bihor şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor au făcut publice primele informaţii legate de noile percheziţii desfăşurate miercuri la sediile firmelor şi la vila milionarului orădean Florin Panea, proprietarul magazinelor Leonardo. Omul de afaceri este bănuit de evaziune fiscală şi bancrută frauduloasă, căci ar fi consemnat date nereale în actele contabile şi declaraţiile fiscale, pentru a fenta datoriile la bugetul de stat. Paguba calculată de anchetatorii din caz depăşeşte 23 milioane lei.
30 Mai 2024, 10:46
 1  3 4 5  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6028 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON