Ar putea Trump să se grațieze dacă este ales din nou președinte? Ar putea fi încarcerat cât ar fi în funcție?

Niciun fost președinte al Statelor Unite și niciun candidat republican la cea mai înaltă funcție în stat nu a mai avut eticheta de „infractor”, valabilă acum pentru Donald Trump, după ce a fost găsit vinovat de 34 de capete de acuzare în dosarul „Bani contra tăcere”. CNN oferă răspunsuri la câteva dintre întrebările impuse de situația fără precedent, din care cea mai arzătoare: ce drepturi mai are acum Donald Trump?
Kaufland / Profimedia Images

Kaufland retrage de la raft un sortiment de somon file. Există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogenes

Potrivit anunţului postat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), este vorba despre produsul „Fishmann File de Somn Afumat la Cald, 100 g”, producător SC Eco Nrg

1 iunie la TVR. „Parlez-vous Europe?”, emisiune-concurs cu teme europene pe TVR2

Este o zi specială, cu programe inedite la TVR2 pentru că fiecare dintre noi poate spune răspicat „Vreau să fie 1 iunie!”. Pe parcursul întregii zile, emisiunile consacrate ale postului vor fi prezentate sau adaptate pentru copii. De la ora 16:50, înaintea Orei de ştiri, telespectatorii TVR2 vor putea urmări o emisiune-concurs cu teme europene.

ACTUALITATE

Demonstrații aviatice spectaculoase la Galați. Petreceri în aer liber pe tot parcursul acestui sfârșit de săptămână

Zile cu multă distracție la Galați. Cerul şi străzile din centrul orașului au devenit scena pentru un mare spectacol. Personaje din desenele animate, păpuși gigant şi statui vii i-au încântat atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Festivalul stradal a fost deschis cu un show aviatic, aflat la prima ediție în Galaţi.
Transalpina / Profimedia Images

Se circulă pe Transalpina. Sectorul de drum montan Rânca – Curpăt, deschis în intervalul orar 8.00 – 18.00

A fost redeschisă circulația pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. Măsura a intrat în vigoare în această dimineaţă.

A murit mama fostei prime doamne Michelle Obama. Marian Robinson avea 86 de ani

Marian Robinson, mama fostei prime doamne a SUA Michelle Obama, care a oferit sprijin şi stabilitate în special în timpul celor 8 ani de preşedinţie a lui Barack Obama, a murit vineri, la 86 de ani, au anunţat familiile Obama şi Robinson.

„Teatrul de operaţiuni prioritar”. Secretarul Apărării: SUA nu pot fi în siguranță decât dacă și Asia e în siguranță

Statele Unite „nu pot fi în siguranţă decât dacă şi Asia este în siguranţă”, a declarat sâmbătă secretarul american al apărării, Lloyd Austin, la Singapore, subliniind că regiunea Asia-Pacific rămâne „o prioritate” pentru Washington, potrivit AFP.

Ciolacu, despre o eventuală susţinere a lui Geoană la prezidenţiale: A spus că nu doreşte să fie susţinut de PSD

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri, la Alba Iulia, referindu-se la posibilitatea ca PSD să îl susţină pe Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale, că acesta a spus că nu doreşte să fie susţinut de Partidul Social Democrat.

Citim tot mai puțin. România are cea mai mică piață de carte, pe cap de locuitor, din Uniunea Europeană

Cumpărăm din ce în ce mai puţine cărţi, iar asta se vede şi în cifrele de afaceri ale industriei. În ultimii ani, preţul volumelor a tot crescut, iar mulţi românii au tăiat lectura de pe lista de activităţi.

Pentru prima dată la mare. Zeci de copii au trăit o bucurie de nedescris

20 de copii din Bacău, cu rezultate bune la învăţătură, au ajuns pe litoral pentru prima dată în viaţa lor. Bucuria pe care au trăit-o este de nedescris.

Cinci oameni aflați pe o terasă au fost loviți de un TIR. Printre victime este și o fată de 12 ani

Accident teribil într-o comună din Mureș. Șase oameni au fost răniți grav, după ce un tir care a intrat în terasă unui bar după ce s-a lovit de un autoturism. Cinci victime sunt dintre persoanele aflate în local.

CONFLICT ÎN ORIENTUL MIJLOCIU

RĂZBOI ÎN UCRAINA

SPORT

SOCIAL

Nerespectarea termenului de 5 zile pentru transmiterea facturilor prin RO e-Factura se sancționează din 1 iunie

Nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional RO e-Factura se sancţionează conform Legii 296/2023, iar amenzile variază între 1.000 de lei şi 10.000 de lei.
Transalpina / Profimedia Images

Se circulă pe Transalpina. Sectorul de drum montan Rânca – Curpăt, deschis în intervalul orar 8.00 – 18.00

A fost redeschisă circulația pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. Măsura a intrat în vigoare în această dimineaţă.

Momente dramatice: Trei tineri români dispăruți după ce apele unui râu din regiunea Udine s-au umflat, pe fondul ploilor

Imagini sfâșietoare cu trei tineri care sunt luaţi de apele revarsate în regiunea italiana Udine, afectată de inundaţii. Potrivit autorităților, tinerii sunt români. Maşina lor a fost găsită în apropiere. Victimele s-au îmbrățișat înainte de a fi luate de ape, încercând să se opună astfel curenților deosebit de puternici.

Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Regală Principele Radu, întâlniri cu militarii români și străini la baza Kogălniceanu

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au vizitat Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde au avut convorbiri cu şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general maior Leonard-Gabriel Baraboi, și cu comandantul bazei, comandor Nicolae Crețu.

DOCUMENTAR

RECOMANDĂRI TV