Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

scrisoare -

„Dragă Augustin, trăiești într-o lume în care intervențiile statului în economie s-au înmulțit în societatea occidentală, în special după criza din 2008, chiar și în forme pe care le consideram uitate. Schimbările sunt de așa natură încât The Economist[1] a scris că „ordinea internațională liberală se destramă încet…dezintegrarea vechii ordini este vizibilă peste tot...” Foto: Bongkarn Thanyakij / Alamy / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

Lea Rasovszky

„Mă uit în casele oamenilor, seara, când merg spre propria mea casă. Profit de lumina lustrelor, neoanelor reci, veiozelor, televizorului, și prind orice pot, absorb detaliile cu aviditate, mintea mea încearcă să mapeze tot în acea fracțiune de secundă (de fapt, sunt 2-3, dar așa pare), să rețină indicii, încercând din răsputeri să fac gestul să pară natural, nu o holbare semi-disperată, așa cum se simte în interior, de fapt.”

Citește mai mult

Imagine cu Robert Fico. Foto: Christian Spicker / imago stock&people / Profimedia

Premierul slovac Robert Fico nu se mai află în pericol de moarte după ce a fost împușcat de mai multe ori la un eveniment public. Acestea sunt cele mai recente vești oferite de guvernul slovac și vin după ce ministrul Apărării declarase anterior că Fico „se luptă pentru viața sa” după ce a fost grav rănit în urma unei tentative de asasinat. Atacatorul este un scriitor în vârstă de 71 de ani care era ieșit la pensie și care lucra pentru o firmă de securitate. Foto: Christian Spicker / imago stock&people / Profimedia

Citește mai mult

Dr. Ionuț Leahu

Specializările stricte din medicină ne împiedică, de multe ori, să înțelegem de ce o persoană diagnosticată cu o boală autoimună este trimisă la stomatolog, de ce o problemă dermatologică își poate găsi cauza în tubul digestiv sau de ce durerile de spate ori cele de cap pot fi provocate, de fapt, de o ocluzie dentară anormală. Dacă ne-am uita, însă, mai atent la anatomia corpului uman și am cunoaște mai bine felul în care sistemele și organele comunică, am înțelege ceea ce medicii numesc fenomenul impactului la distanță și am putea face astfel pași mai fermi către prevenție.

Citește mai mult

crima din Crangasi

Doi tineri, unul de 16, celălalt de 19 ani au omorât în bătaie un om în mijlocul unei intersecții din București. Conflictul ar fi pornit, spun unii, de la o ceartă între fiica vitregă a decedatului și alte două fete, care i-au adus ca sprijin pe cei care aveau să comită crima. În paralel, presa vorbește despre fenomenul „Furry”, adică atunci când copiii și adolescenții încep să se creadă animale și să umble în patru labe. Îngrijorarea vine din faptul că acest lucru se întâmplă în școli. Foto captura video

Citește mai mult
LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune.

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune .

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

i Info

Te vei întâlni cu butoane precum Da sau Treci la următorul articol.
Tot ce trebuie să faci este să alegi. Pur și simplu dai click pe butoane și mergi mai departe.
Platforma este susținută de Metropolitan Life. Aceasta învață pe măsură ce tu alegi, iar când vei reveni în LifeBOT, îți va da noi informații.

articol audio
play icon mic icon responsabilitate fiscala

Legiuitorul condiționează neîncriminarea faptei de evaziune fiscală pe lângă plata prejudiciului de plată a unei sume sancționatorii care poate să fie de la 25% până la 100% din valoarea debitului la care se adaugă dobânzile și penalitățile de întârziere. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult