Alte știri

Social

Specializarea hoților continuă. Flagrant realizat unui spărgător de automate de colete

Polițiștii de investigații criminale, împreună cu polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, au prins, în flagrant delict, un bărbat de 31 de ani, din Zlatna, imediat după ce a sustras un colet dintr-un compartiment al unui automat aparținând unei societăți comerciale specializată în livrarea de colete.

Mozaic

Itinerarii de vacanță. Descoperă Muntele Olimp, o aventură mitologică în inima Greciei

Muntele Olimp, cunoscut în mitologia greacă drept reședința zeilor, este o destinație de neuitat pentru orice iubitor de natură și istorie. Situat în nord-estul Greciei, între regiunile Thessalia și Macedonia, acest masiv muntos nu este doar o atracție naturală impresionantă, ci și o comoară culturală plină de legende și mistere.

Politică

26 mai, Ziua Românilor de Pretutindeni. De când și de ce a apărut această zi oficială?

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost marcată, înainte de anul 2014, la data de 30 noiembrie, concomitent cu sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, potrivit Legii nr. 299 din 13 noiembrie 2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, publicată în Monitorul Oficial la 21 noiembrie 2007.