Radio Hit FM

Radio Alba Regional

  • Asculta Live

    1
  • Live Video ALBA

    2

Stiri Alba

  • Alegeri comasate: locale și europarlamentare, 9 mai 2024. Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia a fost să voteze… Cum trebuie să fie politicienii ? „Lideri iscusiți, cu frică de Dumnezeu și harnici, să nu taie câine la câini să nu-ngroape talantul, să valorifice darurile… spre folosul celor mulți”, le-a spus arhiepiscopul Irineu celor din comisia secției de vot. Foto: Cosmin Szekely Citește și: Părintele Irineu, arhiepiscop ortodox de Alba Iulia, a împlinit 70 de ani The post Arhiepiscopul Irineu a fost la vot appeared first on albapesurse.

    .....
  • Candidații PSD la alegerile locale au votat cu bună credință, pentru dezvoltarea comunităților locale, întrucât vor mai mult pentru orașele și municipiile lor și mai bine pentru oameni. ”Am votat pentru că Sebeșul merită mai mult, am votat o schimbare pentru dezvoltare”, a transmis Radu Cristian, candidatul PSD la Primăria Sebeș. ”Dragi alegători, am fost la vot și mi-am exprimat dreptul democratic. Votul nostru este esențial pentru a modela viitorul comunității noastre. Vă încurajez pe toți să mergeți la vot și să vă faceți vocea auzită. Fiecare vot contează!”, a transmis Andi Sărmășan, candidatul PSD la Primăria Cugir. ”Cu bună credință, am votat pentru Aiud și pentru aiudenii mei dragi. Am votat cu responsabilitate și încredere pentru schimbarea pe care o merită copiii noștri. CURAJ! Aiudul va fi, în sfârșit, pe mâini bune!”, a transmis Dragoș Crișan, candidatul PSD la Primăria Aiud. ”Am votat pentru oamenii din Ocna Mureș, care merită un viitor mai bun. Am votat cu bună credință pentru redeschiderea spitalului, pentru dezvoltare reală, pentru schimbare în bine și pentru un viitor mai bun. Am votat cu încredere și curaj, iar Ocna Mureș va fi pe mâini bune! Curaj, oameni dragi!”, a transmis Maria Sanislav, candidatul PSD la Primăria Ocna Mureș. ” Am votat având convingerea că frumoasa noastră comunitate se poate dezvolta mai mult în următorii ani, poate beneficia de mai mulți bani pentru investiții și de lucrări publice de calitate. Am votat cu speranța că, în următorii patru ani, fiecare cetățean va fi respectat, iar nevoile fiecăruia vor fi luate în serios de administrația publică locală. Am votat pentru o echipă a administrației locale care va asigura generațiilor următoare un viitor mai bun, acasă, la Blaj. Nu în ultimul rând, am votat pentru ca județul Alba să fie pe mâini bune, iar facturile la serviciile la apă, canalizare și salubrizare să fie mai mici”, a transmis Ioan Lațiu, candidatul PSD la Primăria Blaj. ”Am votat cu gândul la dezvoltarea orașului și cu speranța că, alături de o echipă serioasă și de cetățeni, vom putea transforma orașul Câmpeni în adevărata Capitală a Țării Moților. Sunt optimist și am convingerea că, după ziua de astăzi, ne vom apuca cu adevărat de muncă!”, a transmis Ilie Bodea, candidatul PSD de la Câmpeni. ”Am votat pentru ca orașul Baia de Arieș să beneficieze de o dezvoltare coerentă și unitară, iar calitatea vieții oamenilor să crească”, a transmis Cristin Toader, candidatul PSD la Primăria Baia de Arieș. ”Am votat pentru o administrație care pune pe primul plan omul și prioritățile sale, crearea de locuri de muncă și un trai mai bun”, a transmis Foszto Repede Andreea Elena, candidatul PSD la Primăria orașului Zlatna. PSD Alba Citește și: La Arieșeni, marș electoral cu simpatizanți PNL pentru influențarea alegătorilor din comună The post Candidații PSD la alegerile locale au votat cu bună credință, pentru dezvoltarea comunităților locale appeared first on albapesurse.

    .....
  • Deputatul Radu Marcel Tuhuț, candidatul PSD la Primăria orașului Abrud, a votat pentru ca fiecare cetățean al orașului să fie respectat, ușile primăriei să fie tot timpul larg deschise, iar comunitatea să beneficieze de o nouă viziune de dezvoltare. ”Am votat pentru ca fiecare cetățean al orașului ABRUD să fie RESPECTAT, ușile primăriei să fie tot timpul larg deschise, iar orașul să beneficieze de O NOUĂ VIZIUNE DE DEZVOLTARE. Am votat pentru unitate și cu credința că, alături de toți cetățenii și bunul Dumnezeu, putem realiza schimbarea pe care ne-o dorim”, a transmis Radu Marcel Tuhuț. Radu Marcel Tuhuț a demonstrat, la Ciuruleasa, că este un primar gospodar, reușind să transforme comunitatea într-un exemplu de succes în administrația locală. Comuna a beneficiat de o dezvoltare coerentă, iar prin eforturile sale locuitorii au beneficiat de o îmbunătățire semnificativă a calității vieții. PSD Alba Citește și: La Arieșeni, marș electoral cu simpatizanți PNL pentru influențarea alegătorilor din comună The post Radu Marcel Tuhuț: Am votat pentru ca fiecare cetățean al orașului Abrud să fie respectat appeared first on albapesurse.

    .....

RADIO BRAȘOV REGIONAL

  • Asculta Live

    1
  • Live Video

    2

Stiri Brasov

  • Alianța PSD-PNL a obținut o victorie semnificativă la alegerile europarlamentare din 2024, conform singurului EXIT-POLL din România, realizat de Curs-Avangarde. Rezultatele, difuzate de Antena 3 CNN duminică, la ora 22:00, indică faptul că alianța a reușit să strângă 54% din voturi. Pe locul al doilea, cu 14% din voturi, se situează Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), urmată de Alianța Dreapta Unită (ADU), care a obținut 11%. Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a acumulat 5% din sufragii, în timp ce partidele SOS România și REPER au obținut fiecare câte 3%. Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) a încheiat lista cu 2% din voturi. Aceste rezultate reflectă o susținere largă pentru alianța de guvernare PSD-PNL și sugerează o consolidare a poziției acesteia în cadrul Parlamentului European. Deși aceste rezultate sunt preliminare și se bazează pe datele EXIT-POLL-ului, ele oferă o imagine clară asupra preferințelor electorale ale românilor în acest scrutin european. Rezultatele finale oficiale urmează să fie anunțate de Biroul Electoral Central în următoarele zile. The post Rezultate Exit-Poll Europarlamentare: Alianța PSD – PNL triumfă cu peste jumătate din voturi! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....
  • Potrivit numărătorilor paralele efectuate de către PNL, liberalii au reușit să câștige primăriile din Bunești și Hălchiu, aducând schimbări importante în aceste localități. La Bunești, noul primar este Roxana Pălășan, care a obținut o victorie în fața social-democratului Todea Ioa Radu și a candidatului Alianței Dreapta Unită, Radu Cristian Vasile. La Hălchiu, unde Primăria a fost condusă în ultimele mandate de un social-democrat, liberalii au câștigat prin Ioana Drugan, care a reușit să îl înfrângă pe candidatul social-democrat Benone Mănăilescu. În schimb, la Cincu, liberalii nu au reușit să obțină victoria, votanții alegându-l pe candidatul PSD Gheorghe Mirca pentru funcția de primar. După numărarea a 75% din voturi în alegerile locale din Râșnov, candidatul USR, Horia Motrescu, conduce detașat cu peste 700 de voturi, conform numărătorilor paralele realizate de PNL și USR. Acest rezultat preliminar indică o schimbare majoră în conducerea orașului Râșnov, punând capăt unei perioade de peste 20 de ani de administrație liberală. Partidul Național Liberal (PNL) pierde astfel controlul asupra Primăriei, pe care îl deținea neîntrerupt din 2004. Adrian Veștea a fost primul primar liberal din această perioadă, preluând funcția în 2004 și ocupând-o timp de trei mandate consecutive. El a fost urmat de Liviu Butnariu, care a deținut poziția timp de două mandate. Prezența la vot în Râșnov a fost de 51,28%, reflectând un interes semnificativ din partea cetățenilor. Horia Motrescu a declarat într-un mesaj pe rețelele de socializare că rezultatul parțial reprezintă „un nou început pentru Râșnov” și că este pregătit să aducă schimbări pozitive în administrația locală. De asemenea, el a mulțumit alegătorilor pentru încrederea acordată și a promis transparență și implicare activă în problemele comunității. De partea cealaltă, reprezentanții PNL au recunoscut înfrângerea iminentă și au transmis că vor continua să lucreze pentru binele comunității, indiferent de rezultatul final. În următoarele zile, se așteaptă finalizarea numărătorii voturilor și anunțarea oficială a rezultatului, însă deja se conturează o nouă eră politică pentru micul oraș brașovean. The post Liberalii câștigă Primăriile din Bunești și Hălchiu, dar pierd la Cincu și în mod șocant, PNL pierde Primăria la Râșnov după 20 de ani de conducere Veștea – Butnariu! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....
  • Procesul electoral din județul Brașov s-a desfășurat pe 9 iunie 2024 fără incidente majore, grație eforturilor concertate ale celor peste 900 de forțe de ordine din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.). Climatul de ordine și siguranță publică a fost menținut pe tot parcursul zilei, fără a se înregistra situații care să afecteze scrutinul. Deși nu au existat evenimente grave, forțele de ordine au intervenit punctual în cazurile în care au fost semnalate posibile încălcări ale legislației electorale. În total, au fost gestionate 42 de incidente legate de procesul electoral, dintre care 20 au fost confirmate în urma verificărilor efectuate. Dintre aceste fapte, 14 au fost de natură contravențională, pentru care s-au aplicat sancțiuni în valoare totală de 7800 lei. Sancțiunile au fost acordate pentru încălcarea prevederilor Legii 115 din 2015, referitoare la alegerea autorităților administrației publice locale, modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali. Totodată, au fost întocmite șase dosare penale pentru posibile infracțiuni, cercetările fiind în curs sub coordonarea parchetelor competente, în vederea clarificării aspectelor semnalate. Forțele de ordine din cadrul M.A.I. vor continua să verifice cu atenție toate sesizările privind incidentele legate de procesul electoral, chiar și după încheierea votării. Echipajele de poliție rutieră, ordine publică și alte structuri de suport operativ vor rămâne active în zonele cu posibile aglomerări de persoane pentru a asigura fluxul rutier și pietonal, precum și pentru menținerea ordinii publice. De asemenea, jandarmii vor continua să asigure protecția și măsurile de ordine publică în zona sediului biroului electoral de circumscripție județeană și vor garanta securitatea transportului buletinelor de vot și a celorlalte materiale folosite în procesul electoral, de la primării și birourile electorale de circumscripție comunale/orășenești/municipale către biroul electoral de circumscripție județeană. Pe această cale, polițiștii aduc în atenție o serie de contravenții și infracțiuni electorale: Contravenții: • Distribuirea, inclusiv de către candidați, de băuturi alcoolice în secția de votare și în afara acesteia, pe o rază de 500 metri, dar și comercializarea și consumul de băuturi alcoolice pe o distanță de 500 de metri în jurul localului secției de votare se pedepsește cu amendă de la 2.200 la 3.000 de lei. • Continuarea campaniei electorale prin lansarea, afișarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum și sfătuirea alegătorilor, la sediul secțiilor de votare sau în jurul acestora pe o rază de 500 de metri, să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianțe politice, alianțe electorale ori candidați independenți se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.400 și 2.000 lei. • De asemenea, alegătorii care își fotografiază sau filmează prin orice mijloace buletinul de vot, în timpul exercitării dreptului de vot, riscă o amendă cuprinsă între 600 și 1.000 de lei. Infracțiuni electorale prevăzute în Codul Penal • Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.• Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Sunt exceptate bunurile cu valoare simbolică, inscripționate cu însemnele unei formațiuni politice.• Persoana care votează fără a avea acest drept, de două sau mai multe ori sau prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează utilizarea unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals. The post Procesul electoral de la Brașov a înregistrat 20 de incidente confirmate în urma verificărilor și 6 dosare penale întocmite pentru posibile infracțiuni! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....

Radio Harghita Toplita

  • Asculta Live

    1

Stiri Harghita

  • Colecția de pantofi sport pentru copii pentru vara 2024 poate fi găsită în magazinul fizic și online CCC. Și din moment ce credem că lumea copiilor nu este suficient de colorată, anul acesta designerii au făcut un pas înainte în ceea ce privește culoarea. Modelele de pantofi sport copii în stiluri creative au fost colorate în albastru, roz, fuchsia și inserții de nuanțe lime, gri, alb, negru, piersică. Pantofi sport copii – Eleganță, culoare, inserții multicolore  Moda la pantofi sport copii pentru vara 2024 se caracterizează prin eleganță, modele neobișnuit de colorate și prezența imprimeurilor și inserțiilor multicolore. Încălțămintea pentru copii este fabricată din materiale ușoare, respirabile și, prin urmare, pantofii sport copii sunt destul de confortabili de purtat. Moda pentru cei mici evoluează cu fiecare sezon, oferind stiluri noi și interesante de pantofi sport. Stilurile și modelele de încălțăminte pentru sezonul estival au cucerit admirația nu numai a micilor fashioniste, ci și pe cea a părinților lor. În acest sezon, designerii au ales nu numai culori care ies în evidență, ci și minimalismul. Liniile simple, culorile neutre și elementele laconice fac încălțămintea versatilă și potrivită pentru orice stil de îmbrăcăminte pentru copii. Stil și confort pentru copiii în mișcare Totuși, culorile îndrăznețe sunt în vârful popularității. De la roșu energizant la albastru intens, încălțămintea sport pentru copii în nuanțe strălucitoare devine un accent luminos în garderoba unui copil. Inspirați din elemente de îmbrăcăminte sport, pantofii în stil sport au fost creați astfel încât, să ofere confort. Elementele de fixare, inserțiile luminoase și formele dinamice creează o imagine energică. Utilizarea tehnologiilor moderne face ca încălțămintea să fie mai ușoară, respirabilă și rezistentă la diferite condiții meteorologice. Acest lucru este important pentru copiii activi cărora le place să fie în mișcare. Designerii experimentează activ cu formele și materialele tălpilor, creând opțiuni unice și confortabile. Tălpile pentru pantofii sport pentru copii pentru vara 2024 pot fi joase, înalte, voluminoase, cu inserții strălucitoare, astfel încât să fie pe placul tuturor micuților.  Atunci când aleg pantofi sport copii, părinții se pot baza pe aceste tendințe, ținând cont de preferințele individuale ale copiilor. Magazinul online CCC vine cu o mulțime de opțiuni pentru a se potrivi unei game mari de gusturi și nevoi. Nostalgia este un alt motiv important în moda pentru copii pentru vara 2024. De aceea, poți vedea și multă încălțăminte sport asemănătoare anilor 80 și 90. Nu îți fie teamă să investești în astfel de modele, deoarece, acestea vor rămâne relevante pentru o lungă perioadă de timp. Ce modele sunt în tendinţele verii 2024? În tendințe sunt modele de pantofi sport copii cu design retro și un accent interesant familiar. Copiii nu trebuie să sacrifice confortul în numele modei, deoarece astfel de modele au șireturi durabile și o talpă durabilă și confortabilă. În astfel de pantofi sport copiii pot petrece toată ziua mergând, fugind, jucându-se, și mai mult decât atât, pregătindu-se pentru un eveniment important la școală sau explorând noi orașe în vacanță. Acordă atenție modelelor cu detalii contrastante, tălpi elegante și dungi strălucitoare. Combină aceste perechi de pantofi sport copii cu ținute sport, casual sau chiar elegante. Părinții iubesc demult pantofii sport și de aceea nu ar trebui să lipsească nici din garderoba copiilor lor. Cel mai important este că se găsesc disponibili în diferite variante și culori la modă pentru vara 2024, în magazinul CCC.The post Pantofi sport pentru copii pentru vara 2024. Aceste modele sunt în tendințe first appeared on Ziarul Harghita.

    .....
  • Prezent la BSDA, Arnaud Rousset, vice-preşedinte MBDA pe Europa, a vorbit, în cadrul unui briefing, despre cooperarea cu România pentru acest contract şi intenţia de cooperare pentru alte programe de înzestrare. „România este o piaţă specifică pentru MBDA pentru că am petrecut multe zile, săptămâni, aici, pentru a discuta cu MApN şi cu industria locală despre care ar fi produsele din portofoliul nostru care l-ar putea interesa şi care ar fi capabilităţile pe care le-am putea oferi pentru a satisface nevoile armatei. Pentru noi, acest BSDA este special pentru că am reuşit să obţinem contractul pentru dotarea elicopterelor pentru Forţele Navale. Este un pas important pentru noi pentru că este, credem, începutul unei cooperări pe termen lung. După discuţii cu clientul şi cu echipa noastră, am ajuns la o soluţie care a fost selectată, în cele din urmă, pentru Forţele Navale. Evident, mai sunt şi alte proiecte pe care le urmărim. Suntem o companie de rachete doar, nu producem drone, tancuri sau alte echipamente, dar putem livra capabilităţi excelente”, a spus Arnaud Rousset, pentru jurnaliştii români. Rousset a vorbit şi despre celelalte programe româneşti la care compania ar putea participa: „Am văzut, de exemplu, un F-35 dotat cu rachetele Meteor şi este un exemplu unde putem livra o capabilitate de succes. Meteor este o rachetă de succes. Când pui o astfel de rachetă pe F-35, devine mai mult decât o platformă, pentru că poate proteja spaţiul aerian al României. Rachetele Marte ER (Extended Range) Rachetele Marte ER (Extended Range), cele care au fost selectate pentru dotarea elicopterelor Forţelor Navale, pot fi lansate de la sol (de pe coastă), de pe nave sau din elicoptere ori avioane. Acestea au un diametru de 316 mm, o lungime de 3,6 metri şi 345 de kg (reprezentanţii companiei au precizat că au încercat să le facă pe cât de uşoare posibil). Raza de acţiune ajunge la peste 100 de km şi sunt concepute pentru a fi folosite în orice tip de condiţii meteo, pe timp de zi şi de noapte. MApN vrea să se doteze cu 41 sisteme de rachete cu rază mică şi foarte mică de acţiune (SHORAD-VSHORAD) în valoare de 4,2 miliarde de euro, în felul următor: 16 sisteme integrate de rachete antiaeriene SHORAD-VSHORAD pentru Forţele Aeriene şi 9 sisteme SHORAD şi 16 VSHORAD pentru Forţele Terestre. Rachetele Mistral propuse de MBDA pentru programul de înzestrare VSHORAD sunt folosite de 18 clienţi din toate părţile lumii şi de 8 state NATO. Rachetele Mistral, de altfel, sunt deţinute de 36 de ţări, peste 18.000 de bucăţi fiind vândute de companie până în acest moment. Rachetele VL Mica sunt propuse României în cadrul programului SHORAD şi vin în două variante, terestru şi naval. Au un diametru de 160 de mm, o lungime de 3,1 metri şi o greutate de 112 kilograme. Sistemul are două versiuni, IR şi RF şi este conceput şi pentru a face faţă oricăror tipuri de condiţii meteo, de exemplu, pentru a putea fi folosit când vremea este înnorată, o capabilitate pe care nu o au multe rachete. Racheta poate exploda la impact sau în proximitate. Are o rază de acţiune de 20 de km şi o altitudine de maximum 9.000 de m. În cazul unui conflict, sistemul VL Mica cu baza la sol poate fi operaţionalizat în doar 10 minute şi necesită în jur de 15 minute pentru a fi înlocuite rachetele folosite şi a lansa din nou. Are o durată de viaţă de 25 de ani şi nu necesită mentenanţă preventivă, ci doar o verificare o dată la cinci ani. The post Armata română se dotează cu super-rachetele Marte-ER: raza de acţiune ajunge la peste 100 de km first appeared on Ziarul Harghita.

    .....
  • Apele Române Mureș și Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș continuă lucrările de intervenție pe pârâul Corund în zona localității Praid din județul Harghita. Timp de mai multe zile, aici s-a lucrat și pe timpul nopții, inclusiv sâmbătă și duminică, pentru punerea în siguranță a obiectivului. Pârâul Corund a fost deviat, iar în aval, albia a fost închisă pentru a se evita pătrunderea apei pe sectorul afectat. Zona expusă infiltrațiilor a fost izolată. Digul de dirijare a apei a fost finalizat ca și bypass-ul a cărei funcționare a fost verificată în cursul zilei de ieri. Lucrările executate în aceste zile funcționează în parametrii optimi. Debitele înregistrează valori normale, dar zona va fi monitorizată în continuare. The post Apele Române continuă lucrările de intervenție pe pârâul Corund first appeared on Ziarul Harghita.

    .....