Acțiuni infracționale de intimidare la Vârtop

Organizația PNL Dolj denunță ferm actele de vandalism și intimidare la care au fost supuși membrii și simpatizanții noștri în timpul acțiunii de campanie electorală desfășurate ieri, 28.05.2024, în comuna Vârtop. Peste 100 de membri și simpatizanți PNL au participat la această acțiune pentru a-l susține pe candidatul nostru, Ion Cercel, la funcția de primar al localității.
La finalul evenimentului, unul dintre membrii PNL, consilier local în comuna Orodel, a descoperit că mașina sa fusese vandalizată. Parbrizul și geamul lateral au fost sparte cu pietre, conform imaginilor surprinse la fața locului. În momentul în care colegul nostru s-a apropiat de vehicul, el și alți trei martori au observat o mașină din localitate plecând din apropierea mașinii vandalizate.

Claudiu Cătălin Brașoveanu, fost pădurar în comuna Vârtop și cunoscut contestatar al conducerii actuale a localității, a depus plângere la postul de poliție Vârtop, sub jurisdicția Secției nr. 7 Poliție Rurală Plenița. Polițiștii deplasați la fața locului au confirmat cele sesizate. Din cercetările confirmate de Poliție reiese că, în timp ce autoturismul era parcat pe DJ 561 D, un tânăr de 22 de ani din Vârtop ar fi distrus geamul lateral dreapta și parbrizul, cauzând un prejudiciu de aproximativ 5000 lei.
Acest incident reprezintă un act de intimidare îndreptat împotriva membrilor PNL. Nu este un caz izolat; cetățenii din Vârtop relatând că asemenea fapte au avut loc și în campaniile anterioare, demonstrând un mod de operare al celor care, cu disperare, încearcă să se agațe de putere.
Condamnăm cu fermitate aceste acte huliganice care nu au loc într-o campanie electorală democratică. Cei responsabili de astfel de acțiuni trebuie să răspundă în fața legii. Aceste încercări de intimidare nu fac decât să ne întărească hotărârea de a lupta pentru schimbare și pentru dreptatea cetățenilor din Vârtop. Suntem încrezători că locuitorii comunei vor sancționa aceste fapte reprobabile la vot, pe data de 9 iunie.
PNL Dolj își reafirmă angajamentul de a lupta pentru o administrație locală corectă și transparentă, și de a proteja drepturile și siguranța tuturor cetățenilor.
Biroul de presă alPNL Dolj

Acțiuni infracționale de intimidare la Vârtop Read More

Nicușor Roșca: Doljul are nevoie de investițiile susținute în infrastructura rutieră

Candidatul Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj,Nicușor Roșca,consideră că unul dintre motivele pentru care nivelul investițiilor în județul Dolj este printre cele mai mici din țară îl constituie starea jalnică în care se găsește infrastructura județeană. Partidul Național Liberal va impune un ritm accelerat de creștere al investițiilor în acest domeniu, punând accentul pe atragerea finanțărilor europene.
„Unul dintre pilonii proiectului meu administrativ îl reprezintă reabilitarea și modernizarea tuturor drumurilor județene și de utilitate publică. Totodată, susțin continuarea investițiilor la Aeroportul Craiova, în paralel cu eficientizarea cheltuielilor și cu o politică agresivă de atragere de noi operatori aerieni, îmi doresc să realizez piste de biciclete între localități, pentru că infrastructura rutieră reprezintă unul dintre pilonii de dezvoltare economică și socială a unui județ, întrucât asigură o mai bună facilitare a circulației și mobilității persoanelor și mărfurilor. În cazul județului Dolj, dezvoltarea infrastructurii rutiere reprezintă o prioritate, dat fiind faptul că acesta se află într-o poziție strategică și este traversat de importante axe de transport”, susține Nicușor Roșca.

Programe speciale pentru sistemul sanitar

Sănătatea reprezintă un reper important în ceea ce privește nivelul de trai al unei societăți. După zeci de ani de subfinanțare, acest domeniu, în județul Dolj, a ajuns la un nivel critic. Partidul Național Liberal își propune să crească exponențial investițiile în infrastructura sanitară din județ, punând accentul pe achiziționarea unei aparaturi moderne și pe renovarea facilităților spitalicești. „Achiziționarea de aparatură medicală performantă și refacerea infrastructurii sanitare atât la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, cât și la celelalte unități sanitare finanțate de Consiliul Județean Dolj, crearea unui centru de recuperare și dezintoxicare, realizarea unui centru de recuperare, medicină fizică și balneologie, dar și construirea unor centre de zi pentru persoanele vârstnice sunt doar câteva dintre propunerile PNL Dolj pentru comunitatea noastră”, a precizat Nicușor Roșca. 

Biblioteci digitalizate în comunele doljene

Candidatul Partidului Național Liberal pentru președinția Consiliului Județean, Nicușor Roșca, pune accent în programul său de guvernare locală pe investițiile în cultură. Astfel, programul Partidului Național Liberal pentru județul Dolj reprezintă un pas înainte spre renașterea spiritului pur oltenesc și a renașterii pasiunii pentru frumos. „Localitățile județului Dolj ar trebui unite de o rețea de biblioteci digitalizate, să aibă centre de cultură zonale care să ofere oportunități de promovare, păstrare și conservare a tradițiilor populare. În paralel, susțin asigurarea finanțărilor pentru proiectele ONG-urilor din Dolj, dar și facilități pentru meșteșugarii și artizanii locali. Este foarte important să susținem sectorului artistic independent. Îmi doresc să alocăm fonduri pentru refacerea tuturor monumentelor istorice, a clădirilor de cult și a monumentelor arhitecturale. Pentru mine, un proiect de suflet este înființarea, alături de Primăria Craiova, a Muzeului Tradițiilor Oltenești”, a mai precizat Nicușor Roșca.
Candidatul Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Nicușor Roșca susține că bugetul acestei instituții este extrem de important pentru asigurarea funcționării corespunzătoare a administrației județene și pentru dezvoltarea și îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor județului. De aceea, el trebuie utilizat eficient, demonstrând responsabilitatea și transparența în administrarea resurselor financiare publice.
Gestionarea bugetului Consiliului Județean Dolj cu eficiență presupune alocarea resurselor financiare către proiecte și programe prioritare, care să răspundă nevoilor reale ale comunității și să contribuie la dezvoltarea economică și socială a județului.Transparența în procesul de distribuire a bugetului și implicarea cetățenilor în luarea deciziilor privind cheltuirea acestor fonduri reprezintă aspecte esențiale în asigurarea unei administrări corecte și responsabile a resurselor financiare publice.

Cod AEP: 21240015

Nicușor Roșca: Doljul are nevoie de investițiile susținute în infrastructura rutieră Read More

Constantin Valeriu Goghezu, candidat pentru primar al comunei Grecești: continuăm să construim un viitor mai bun!

Născut și crescut în comuna Grecești, Constantin Valeriu Goghezu este cel mai tânăr primar din județul Dolj. Însă nu lipsit de experiență administrativă, întrucât a fost și viceprimar

Foarte implicat, și cunoscând nevoile oamenilor, a încercat să aducă în administrația locală un suflu nou, dorința de modernizare, de implementare a unor proiecte care să asigure o dezvoltare durabilă a comunei.
Se lucrează de zor zilele acestea pe străzile din comuna Grecești. Este vorba de modernizarea și asfaltarea străzilor și drumurilor comunale, în lungime totală de 5,2 kilometri. Proiectul, finanțat prin Programul „Anghel Saligny”, nu este singurul aflat în desfășurare. Primar al comunei Grecești, Constantin Valeriu Goghezu, spune că se apropie de finalizare dotarea unităților de învățământ cu materiale didactice moderne și este la un pas de demararea lucrărilor pentru construirea unui Centru Comunitar Integrat. Este hotărât să continue și în următorul mandat ceea ce a început, modernizarea comunei natale, pentru că își dorește un viitor mai bun pentru toți locuitorii.

În aceste zile, pe străzile din comună se lucrează la asfaltare. Investițiile în infrastructură și utilitățile sunt o prioritate, pentru că asigură baza dezvoltării unei localități. „Am obținut fonduri guvernamentale prin Programul Anghel Saligny, se lucrează acum, iar la final vom avea 5,2 kilometri de străzi și drumuri vicinale asfaltate. Suntem pe ultima sută de metri și cu un alt proiect care este în primul rând în beneficiul copiilor din comuna noastră, pentru că ei reprezintă viitorul. Este vorba despre dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ și a unităților conexe”, a precizat Constantin Valeriu Goghezu.

Investiții pentru o dezvoltare durabilă

Investiții în comună s-au făcut și din fonduri de la bugetul local. Ca să se poată gospodări fără să mai depindă de diverse firme, administrația locală a reușit să achiziționeze utilaje, a decolmatat puțul de apă, a reabilitat fântânile publice și a pietruit drumurile comunale. Mai mult decât atât, pentru că în fruntea administrației locale este un om cu viziune, s-a reușit înființarea unui micro-parc fotovoltaic care să asigure consumul de energie la Gospodăria de Apă, dar și iluminatul public stradal.

„Cred cu tărie că energia regenerabilă reprezintă viitorul, iar ceea ce am reușit până acum este doar un prim pas. Ne ajută să scădem costurile cu energia electrică și ne oferă astfel posibilitatea să eliminăm, de anul viitor, taxa pentru iluminat public. Vom continua să folosim orice oportunitate de finanțare pentru a extinde parcul”, mai spune Constantin Valeriu Goghezu, candidatul PSD la primăria Grecești.

Încep lucrările la Centrul Comunitar Integrat

Nu este însă singura promisiune pentru următorul mandat. Primarul spune că unul dintre cele mai dragi proiecte la care a lucrat împreună cu echipa sa a ajuns în punctul în care urmează să fie demarate lucrările. Este vorba despre Centrul Comunitar Integrat, care va oferi tuturor cetățenilor comunei și, de ce nu, și celor din vecinătate, servicii de calitate, specializate în medicină umană, asistență socială, consiliere școlară și stomatologie. Este o economie de timp pentru toată lumea și respect, deoarece cetățeanul își poate rezolva problemele într-un singur loc, fără să mai fie pus pe drumuri.

Un alt proiect de anvergură aflat pe lista primarului Constantin Valeriu Goghezu este introducerea unei rețele de alimentare cu gaze. Și pentru că este un om al faptelor, primii pași în realizarea acestei investiții au fost făcuți. Comuna Grecești s-a asociat cu localitățile învecinate, respectiv Argetoaia, Coțofenii din Dos, Scaești, Secu și Cernătești, a fost întocmită toată documentația necesară, iar proiectul a fost declarat eligibil, fiind în așteptarea sursei de finanțare.

„Sunt determinat să construim un viitor mai bun pentru toți locuitorii din Grecești, urmând aceeași direcție de dezvoltare pe care am început-o și pe care suntem hotărâți să o continuăm indiferent de greutățile sau piedicile pe care le voi întâlni. Fiecare vot al dumneavoastră contează pentru mine. Este confirmarea faptului că am făcut lucruri bune și reprezintă sprijinul de care am nevoie pentru a continua împreună acest drum”, a încheiat Constantin Valeriu Goghezu, primar al comunei Grecești și candidat pentru un nou mandat.

CE ÎMI PROPUN

  • Realizarea rețelei de alimentare cu gaze
  • Finalizarea modernizării drumurilor în toate satele din comuna noastră
  • Reabilitarea energetică a celor trei școli din localitate
  • Reabilitarea energetică a sediului Primăriei Grecești
  • Scoaterea apometrelor în afara gospodăriilor
  • Construirea unui depozit pentru gunoiul de grajd
  • Achiziționarea unei vidanje
  • Achiziționarea unei autospeciale pentru stingerea incendiilor

PROFIL DE CANDIDAT

Sunt Constantin Valeriu Goghezu și candidez pentru funcția de primar al comunei Grecești. Știu că sunt cel mai tânăr primar și poate unii mă privesc cu scepticism din această cauză, dar cred că am demonstrat în ultimii ani că tinerețea este un atu. Sunt hotărât să facem din Grecești o comună modernă, europeană din toate punctele de vedere. Sunt născut și crescut aici, îmi sunt dragi oamenii, câmpurile, comunitatea asta în care trăiesc și în care am simțit sprijin. Vreau să privim împreună spre viitor, să continuăm proiectele începute și mărturisesc faptul că unul dintre cele mai dragi îmi este viitorul Centru Comunitar Integrat. Este un concept care va aduce în același spațiu serviciile esențiale pentru locuitorii de toate vârstele: asistența socială, asistența medicală, consilierea școlară și stomatologie. Construirea va demara în scurt timp, apoi va urma dotarea cu toate echipamentele necesare și, evident, alegerea celor mai potriviți oameni. Rețeaua de alimentare cu gaze este un alt proiect de anvergură pe care îmi doresc să îl văd finalizat. Nimic nu este imposibil dacă ești dispus să muncești, iar eu sunt determinat să continuăm transformarea comunei noastre împreună.

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002.

Constantin Valeriu Goghezu, candidat pentru primar al comunei Grecești: continuăm să construim un viitor mai bun! Read More

Băileștiul se dezvoltă sub conducerea Amaliei Năstase

Municipiul Băilești se află în pragul unei transformări majore datorită unui proiect de anvergură, susținut intens de administrația liberală, care va asigura alimentarea cu gaze naturale a localității. Acest proiect, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, are o valoare de peste 120 de milioane de lei și va aduce beneficii semnificative atât cetățenilor, cât și mediului de afaceri.

Acesta nu este decât unul dintre proiectele ambițioase ale Amaliei Năstase, cea care, din 2021, îndeplinește atribuțiile de primar al municipiului, perioadă în care a reușit să finalizeze o serie de investiții necesare pentru comunitate în domenii vitale precum sănătatea, educația și siguranța cetățenilor.

O investiție istorică

Proiectul rețelei de gaze, un vis de mult timp al locuitorilor din Băilești, este pe cale să devină realitate. Grație implicării active a administrației liberale conduse de Amalia Năstase și cu sprijinul guvernării PNL, aproape 7.000 de gospodării din municipiu vor fi racordate la rețeaua de gaze. „Proiectul prevede construirea unei rețele de distribuție a gazelor naturale de 12,4 km, inclusiv branșamentele necesare până la contoarele din curțile cetățenilor. În prezent, faza de proiectare este aproape finalizată, iar lucrările efective sunt programate să înceapă în următoarele luni, imediat ce va fi semnat contractul de finanțare”, a declarat Amalia Năstase. Conform proiectului, vor fi realizate 5.412 branșamente, prin care vor fi racordate la noua rețea 6.876 de gospodării.

Impuls pentru economia locală

Accesul la rețeaua de gaze naturale va aduce beneficii atât locuitorilor, cât și mediului de afaceri. Amalia Năstase a subliniat importanța acestei investiții pentru dezvoltarea localității: „Realizarea rețelei de gaze naturale nu este doar o necesitate, ci și o oportunitate imensă pentru Băilești. Ne dorim să creăm un mediu propice pentru locuitori și investitori, să aducem confort și siguranță în casele oamenilor și să atragem noi afaceri care să contribuie la prosperitatea comunității noastre. Dezvoltarea economică a Băileștiului a fost și va rămâne una dintre prioritățile mele, iar această investiție ne va ajuta foarte mult în următorii ani”. În planurile sale, Amalia Năstase include și dezvoltarea infrastructurii de business prin înființarea unui Parc Industrial în municipiu.

Proiecte pentru comunitate

Conectată la viața comunității pe care o reprezintă, Amalia Năstase cunoaște prioritățile Băileștiului și așteptările cetățenilor. Unul dintre domeniile care va beneficia de investiții majore în următorii ani este sănătatea. Amalia Năstase a inițiat deja demersuri pentru implementarea unor proiecte importante, precum construirea unui Ambulatoriu Integrat în curtea Spitalului Municipal „Prof. Dr. Irinel Popescu” și achiziția unui aparat RMN, echipament extrem de necesar unității sanitare. De asemenea, planurile includ construirea unui centru de permanență pentru bătrâni, înființarea unui centru de recuperare pentru diverse afecțiuni, înființarea unui cabinet medical în cartierul Balasan și a unui cabinet școlar de stomatologie pentru toți elevii.

În domeniul educației, pe lângă proiectele deja implementate, precum construirea a două noi grădinițe și dotarea școlilor cu echipamente IT și mobilier modern, Amalia Năstase vizează reabilitarea tuturor clădirilor unităților școlare din municipiu, reabilitarea termică a Liceului Tehnologic „Ștefan Anghel”, a Școlii Gimnaziale Nr. 1 și a Școlii Gimnaziale Nr. 4, investiții în terenurile de sport ale liceelor „Mihai Viteazul” și „Ștefan Anghel”, precum și construirea unei creșe.

În paralel, administrația condusă de Amalia Năstase continuă proiectele de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor din municipiu. Asfaltarea străzilor din Băilești este o altă prioritate pentru edilul liberal. „Am obținut, în cadrul programului Anghel Saligny, fondurile necesare pentru asfaltarea a 6,4 km de străzi. De asemenea, cu bani din bugetul local vom asfalta alte patru străzi: Ardealul, A.I. Cuza, General Ghenescu și Banu Mărăcine. În funcție de finalizarea procedurilor de licitație, toate aceste proiecte vor demara în acest an și vor îmbunătăți semnificativ accesibilitatea și siguranța rutieră în Băilești”, a declarat Amalia Năstase. Tot la acest capitol putem aminti despre eforturile administrației  PNL pentru modernizarea parcărilor rezidențiale, extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public sau achiziția de autobuze electrice.

Cod AEP: 21240015

Băileștiul se dezvoltă sub conducerea Amaliei Năstase Read More

Siliștea Crucii, comuna care se reinventează

Cornel Pîrvu, actualul primar și candidatul PSD pentru un nou mandat, a început transformarea comunei cu investiții importante

Siliștea Crucii este una dintre comunele doljene care, de-a lungul timpului, au fost văduvite de investiții sau proiecte importante. Dezvoltarea comunei și interesul pentru binele comunității nu au reprezentat o prioritate pentru fostele administrații și asta s-a văzut în timp.
Cornel Pîrvu a ajuns primar la Siliștea Crucii în 2020, după o viață de preoție. Nu mai puțin de 28 de ani a profesat ca preot, din care 14 de ani a ocupat și funcția de protopop, având în subordinea sa 99 de parohii din județul Dolj, preocupându-se atent de buna gospodărire și coordonarea tuturor.

În anii de preoție a acumulat multe cunoștințe, a învățat și a muncit. A învățat lecții care l-au ghidat mai târziu în viață, fapt ce l-a determinat să candideze pentru funcția de primar în comuna natală.

„Ce m-a determinat să fac acest pas? Comportamentul și atitudinea primarului și a angajaților din Primărie față de noi, oamenii simpli. Indiferența și pasivitatea lor la problemele oamenilor, ușurința cu care tratau situații, pentru unii dintre noi, cruciale. Nu am avut nevoie de campanie, oamenii mă cunoșteau și mă respectau prin prisma profesiei de preot pe care o practicam. Oamenii din Siliștea Crucii m-au susținut și mi-au dat încredere că eu sunt singurul ce pot face schimbări în bine pentru comunitatea noastră“, a declarat actualul primar.

Primarul care a îmbunătățit comunicarea dintre localnici și administrația locală

Cornel Pîrvu a câștigat alegerile în 2020 și imediat a început reorganizarea Primăriei. Cu răbdare și multă muncă, a reușit să-și formeze o echipă alături de care să poată lucra eficient și în beneficiul localnicilor. Muncește cot la cot cu angajații tocmai pentru a-i motiva și a-i încuraja că împreună pot mai mult.

„Sunt un om muncitor și acasă și la Primărie. Nu mă dau la o parte de la muncă și cred că doar implicându-te total poți reuși. Ca preot eram conducător, învățător și sfințitor. Ca primar sunt conducător, învățător pentru cei care sunt dispuși să învețe, dar am pierdut sfințenia pentru care am muncit foarte mult. Nu îmi pare rău! Sunt aici să ajut oamenii, să dezvoltăm comunitatea noastră, să îmbunătățim comunicarea dintre Primărie și cetățeni“, a mai adăugat actualul primar.

Edilul mizează pe implicarea cetățenilor, în procesul de dezvoltare, pentru a crea o administrație eficientă. Vrea să le ofere oamenilor transparență în ceea ce privește procesul decizional și să îi asigure că vocile lor contează în luarea deciziilor importante pentru comunitate.

Rețea de apă pentru întreaga comună

În primii ani de mandat actualul primar a fost într-o cursă contracronometru pentru a salva proiectele abandonate de fosta administrație și unul dintre proiecte, stația de apă – proiect blocat la etapa de recepție, din cauza avizelor expirate.

După o solicitare de prelungire a contractului cu încă doi ani la Ministerul Dezvoltării, Cornel Pîrvu a demarat partea de verificare prin expertizarea lucrărilor, reieșind un nou proiect tehnic, cu o valoare de peste 13 milioane de lei. A reușit astfel să facă funcțională rețeaua de apă. Și aceasta nu a fost singura lucrare neconformă pe care Cornel Pîrvu a trebuit să o reia atunci când a venit la Primărie.  Actualul primar a înlocuit gurile de canalizare existente pentru că erau mult prea înguste și nu permiteau accesul la rețea. Mai mult decât atât, a fost necesară înlocuirea întregului sistem al stației de apă. Toate aceste nereguli moștenite de la fosta administrație locală au însemnat timp pierdut și bani alocați în plus, fonduri care ar fi putut fi redirecționate către alte proiecte importante pentru comună.

Cornel Pîrvu își propune ca, în următorul mandat, să facă o prioritate din accesarea finanțărilor europene pentru noi investiții în localitate, fondurile din bugetul local fiind insuficiente pentru tot ceea ce își dorește să realizeze.

 

CE AM FACUT

  • Finalizarea și darea în folosință a stației/rețelei de apă curentă ! 319 gospodării racordate gratuit până în prezent
  • Cadastrarea gratuită extravilan și intravilan (s-au realizat mai mult de jumătate din lucrările pentru terenul extravilan)
  • 2 km de drum comunal asfaltat, fiind pregătită documentația pentru a se asfalta încă 2 km
  • Reabilitarea sediului Primăriei Siliștea Crucii
  • Reabilitarea exterioară a căminului cultural
  • Amenajarea unei parcări cu 9 locuri în centrul comunei
  • Pietruirea intrărilor în cimitire
  • Dotarea cu mobilier a școlii din localitate
  • Alocarea sumei de 24.000 de lei pentru înlocuirea clopotului bisericii.

CE ÎMI PROPUN

  • Asfaltarea tuturor drumurilor din comună
  • Reabilitarea școlii și a grădiniței din Siliștea Crucii
  • Reabilitarea dispensarului uman
  • Extinderea sistemului video de supraveghere stradală
  • Suplimentarea branșamentelor pentru apă
  • Modernizarea iluminatului stradal prin fonduri de la A.F.M. la momentul apariției acestora
  • Identificarea programelor cu finanțare europeană pentru dezvoltarea comunei
  • Elaborarea unui plan de peisagistică pentru a crea spații frumoase si funcționale pentru locuitori

Cornel Pîrvu, primarul comunei Siliștea Crucii: „Ce m-a determinat să fac acest pas? Comportamentul și atitudinea fostului primarului și a angajaților din Primărie față de noi, oamenii simpli. Indiferența și pasivitatea lor la problemele oamenilor, ușurința cu care tratau situații, pentru unii dintre noi, cruciale. Nu am avut nevoie de campanie, oamenii mă cunoșteau și mă respectau prin prisma profesiei de preot pe care o practicam. Oamenii din Siliștea Crucii m-au susținut și mi-au dat încredere că eu sunt singurul ce pot face schimbări în bine pentru comunitatea noastră.

Nu mă dau la o parte de la muncă și cred că doar implicându-te total poți reuși. Ca preot eram conducător, învățător și sfințitor. Ca primar sunt conducător, învățător pentru cei care sunt dispuși să învețe, dar am pierdut sfințenia pentru care am muncit foarte mult. Nu îmi pare rău!”

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002

Siliștea Crucii, comuna care se reinventează Read More

Sală nouă de sport pentru elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica”

Peste 1.000 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica” din Craiova vor beneficia de o sală nouă de sport. Întinsă pe o suprafață totală de aproape 600 de metri pătrați, sala beneficiază de cele mai moderne echipamente și dotări.
Investiția a fost realizată de Primăria Craiova din fonduri europene și a constat în construirea unei săli de sport în suprafață de 387,12 mp, dar și a unei clădiri anexe întinse pe o suprafață de 194,53 mp, care include vestiare, grupuri sanitare, magazie și spațiu tehnic. Printre dotările cuprinse în proiect se regăsesc echipamente sportive, mobilier modern, sistem IT, dar și mijloace PSI. 

„Investim permanent sume importante în școlile din Craiova, atât din bugetul local, cât și din surse externe. De această dată, vorbim despre o sală de sport modernă, unde peste 1.000 de elevi, dar și profesorii acestora vor beneficia de cele mai bune condiții, atât de siguranță, cât și din punct de vedere al calității echipamentelor. Banii pentru această investiție au fost atrași din fonduri europene, așa cum am procedat pentru absolut toate unitățile de învățământ de la care am avut solicitări din partea directorilor. Am reabilitat, în ultimii patru ani, toate bazele sportive și curțile unităților de învățământ ca să le deschidem comunității, iar elevii să aibă toate facilitățile în cadrul școlii în care învață. Investițiile în școlile craiovene vor continua, așa cum v-am obișnuit, indiferent că este vorba despre modernizări, dotări cu echipamente, reabilitări de baze sportive sau realizare de picturi murale. Anul acesta, alocăm peste 47 milioane de euro din bugetul Primăriei pentru infrastructura școlară”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Investiție derulatăcu fonduri europene

Proiectul Sălii de sport de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“ a fost finanțat prin fonduri europene și a avut o valoare de 3.356.050 de lei, cu TVA inclusă. Construcția sălii de sport are o structură din cadre metalice, înălțimea de 6 metri, acoperiș în două ape și învelitoare de tip sandwich. 
Echipamentele sportive care dotează sala includ elemente de gimnastică, precum banca de gimnastică, capra pentru sărituri sau lada de gimnastică, masă de tenis, panouri de baschet cu inele cu sistem de prindere, porți de handbal, spalier, saltele, trambulină, mingi, plase și fileuri.

Inițiative de amploare pentru educație

Accesarea fondurilor europene pentru sistemul preuniversitar a fost și este una dintre cele mai importante misiuni pentru administrația locală. În funcție de axele deschise pentru domeniul educație și de solicitările transmise de către directorii unităților de învățământ, s-au realizat sau sunt în curs de implementare investiții din fonduri europene în valoare de peste 51 de milioane de euro. Astfel, 54 de unități de învățământ din Craiova beneficiază, în cadrul unui singur proiect european, de peste 8 milioane de euro, constând în dotări cu mobilier, echipamente sportive, echipamente de laborator și echipamente IT.
Pentru alte cinci colegii și grădinițe, Primăria Craiova implementează proiecte cu fonduri europene pentru reabilitare și dotare, astfel încât acestea să beneficieze de cele mai noi echipamente, de locuri noi de joacă și spații de relaxare, de dotări pentru sălile de clasă și laboratoare, reabilitări de instalații și extinderi, dar și de montarea de panouri fotovoltaice. Tot cu fonduri europene, este în curs de finalizare o altă sală nouă de sport, cu toate dotările necesare, și două creșe în cartierele Veteranilor și Romanescu, iar alte 23 unități de învățământ beneficiază de fonduri – din proiecte europene sau dintr-un împrumut acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare–în vederearenovării energetice sau a reabilitării termice a acestora, proiectele fiind accesate și implementate de Primăria Craiova.

Finanțări nerambursabile pentru școlile doljene

Educația reprezintă un domeniu pentru care și Consiliul Județean (CJ) Dolj, condus de președintele Cosmin Vasile, a accesat în ultimul mandat sume-record din fonduri nerambursabile pentru derularea de lucrări sau asigurarea unor dotări moderne.
„Administrația municipiului și primarul Lia Olguța Vasilescu au pus educația pe lista priorităților investiționale, iar acest lucru se vede în fiecare dintre școlile din Craiova. De la renovarea și dotarea unităților de învățământ până la susținerea competițiilor școlare, toate reprezintă forme prin care municipalitatea susține viitorul copiilor și pregătirea lor pentru viață.
Consiliul Județean Dolj face același lucru pentru școlile din județ. Zilele acestea am semnat un nou contract care vizează furnizarea de echipamente sportive pentru 30 de școli incluse într-un proiect amplu de mobilare și dotare, inclusiv cu aparatură digitală, pe care l-am accesat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Mobilierul achiziționat prin acest proiect este deja în curs de livrare către școlile din județ, chiar în această perioadă. Tot la capitolul educație, pentru care Consiliul Județean Dolj a accesat fonduri nerambursabile din mai multe surse, se finanțează și dotarea a zeci de biblioteci din județul Dolj, inclusiv a Bibliotecii Județene«Alexandru și Aristia Aman», dar și achiziționarea a 49 de microbuze pentru transportul școlar“, a precizat Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj și candidatul PSD pentru un nou mandat la conducerea administrației județene.

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002.

Sală nouă de sport pentru elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica” Read More

Ștefan Stoica: ”PNL are candidați onești și bine pregătiți profesional”

Președintele PNL Dolj, deputatul Ștefan Stoica, alături de președintele PNL Nicolae Ciucă, secretarul general al partidului, Lucian Bode, candidații PNL la Consiliul Județean Dolj, Nicușor Roșca și Primăria Craiova, Nicolae Giugea, au făcut o vizită în mai multe localități din județul Dolj pentru a susține candidații liberali.
În comuna Valea Stanciului. din partea PNL candidează Elena Vîrdol, vieprimar, care în prezent are atribuții de primar, după ce fostul edil a fost implicat într-un scandal cu trucarea unor licitații.
La Sadova, candidatul liberal este Mihai Safta, la Dăbuleni, Marian-Viorel Nanu, iar la Pielești, Dan Viorel Dică. În fiecare dintre aceste localități, liberalii au venit cu oameni capabili, care știu problemele localităților și vin cu soluții concrete. Echipa PNL Dolj și-a propus ca la nivelul județului Dolj toate localitățile care au primari sau vor avea primari liberali să facă diferența. Să existe o viziune clară care să permită investiții etapizate în sistemele de apă, canal și drumuri, să fie dezvoltată infrastructura educațională și sanitară și să existe sprijin financiar pentru construirea și consolidarea edificiilor culturale și religioase.
Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica a subliniat:”PNL are candidați onești și bine pregătiți profesional. La Valea Stanciului, doamna Elena Vîrdol a demonstrat că se poate face administrație într-un mod responsabil și cu adevărat în interesul cetățenilor, iar aprecierea comunității nu a întârziat să apară. La Sadova, propunem un candidat tânăr, cu o viziune de dezvoltare a localității și care își dorește să demonstreze că această comună poate deveni un pol important pe harta județului. Candidatul de la Dăbuleni, Marian-Viorel Nanu, este actualul viceprimar, un om cu o bogată experiență profesională și administrativă. Proiectele pe care el le propune sunt foarte importante – atragerea de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii agricole sau atragerea de investiții private astfel încât tinerii să aibă locuri de muncă bine plătite. Echipa de la Dăbuleni este una determinată să câștige și să ofere comunității o șansă la dezvoltare. Dezvoltarea Pieleștiului este strâns legată de numele lui Viorel Dică, marile proiecte fiind inițiate de el și datorate în mare parte viziunii și eforturilor sale. După 9 iunie, Pieleștiul se va afla din nou pe mâini bune și își va relua ritmul de dezvoltare pierdut în ultimii patru ani.”

Ștefan Stoica a mai vorbit și despre cea mai importantă investiție din zonă – conducta de gaze care trebuie să fie extinsă în întreg sudul județului.
Prezența în Dolj a președintelui PNL Nicolae Ciucă și a secretarul general al partidului, Lucian Bode sunt dovezi că aceste proiecte vor continua.
Lucian Bode, secretarul general al Partidului Național Liberal, a declarat: “Felicit organizația PNL Dolj pentru faptul că a depus liste complete în toate localitățile din județ. Același lucru s-a întâmplat și în restul țării și putem spune că este o performanță care ne arată că pe 9 iunie, PNL poate câștiga alegerile locale.”
Liderul PNL a vorbit și despre programul Anghel Saligny, cel mai important program de dezvoltare din ultimii 30 de ani din România.
La rândul său, președintele PNL, Nicolae Ciucă, s-a referit la rolul PNL și la stabilitatea lui de-a lungul timpului:” Partidul Național Liberal  nu este doar partidul cu cea mai îndelungată istorie din România. Este partidul cu cea mai îndelungată istorie din Uniunea Europeană. Din 1875 de la înființare și până acum, valorile PNL nu s-au alterat. Suntem aceeași apărători ai credinței creștine, ai valorilor familiei, ai libertății, ai inițiativei private și ai dezvoltării.”
Nicolae Ciucă a mai spus că marea problema a politicii din România este că la fiecare 4 ani, în campania electorală, se vorbește despre asfalt, apă și canalizare:”Este momentul să vorbim despre dezvoltare economică. PIB-ul Doljului este cu 20 % mai mic decât media pe țară. Și vorbim despre un județ care era printre primele din țară. Aici era industrie, agricultură, se producea foarte mult.”
Sunt localități în județul Dolj conduse de primari PNL care s-au dezvoltat mult, unde există utilități, s-a investit în infrastructura șolară și sport, infrastructura rutieră, infrastructura agricolă. Au fost încurajate investițiile private și accesarea fondurilor europene.
Echipa PNL își propune să continue dezvoltarea localităților, să ofere cetățenilor un trai mai bun, siguranțăși oportunități de creștere economică. Principalul nostru obiectiv sunt oamenii, calitatea vieții acestora și transformarea comunităților. Suntem o echipă tânără, determinată și consecventă. În următorii patru ani, schimbăm în bine Doljul!

Cod AEP: 21240015

Ștefan Stoica: ”PNL are candidați onești și bine pregătiți profesional” Read More

Ișalnița – cea mai modernă comună din Dolj, alături de Ovidiu Flori!

Ovidiu Flori, omul care a reușit să transforme comuna Ișalnița în localitatea modernă din prezent, candidează, în această vară, pentru funcția de edil, cu noi proiecte asumate pentru viitor

De-a lungul anilor viceprimar, primar și administrator public al Ișalniței, precum și fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Ovidiu Flori este un om pentru care comunitatea sa a ocupat mereu primul loc. Viziunea sa pentru localitatea vecină cu Craiova a transformat comuna într-un mic oraș modern și, în această vară, Ovidiu Flori candidează pentru a continua povestea frumoasă a Ișalniței viitorului.
De mulți ani, Ișalnița nu mai este văzută ca o comună oarecare, ci mai degrabă ca un mare cartier al municipiului Craiova, având în vedere toate investițiile realizate aici de administrația PSD, prin persoana unui om care a știut să identifice problemele, să găsească soluțiile și finanțarea necesare pentru a le rezolva. Acum, Ișalnița se bate de departe pentru titlul de cea mai dezvoltată comună din județul Dolj, iar toate aceste lucruri se datorează implicării permanente a lui Ovidiu Flori, care candidează din partea PSD la alegerile locale din iunie.

„Iată-ne ajunși în 2024, cu multe proiecte realizate pentru comunitatea mea, dar și cu altele noi menite să ne modernizeze viața și să ne ajute să ținem standardele cât mai sus. Vreau, în continuare, ca toți cetățenii din Ișalnița să fie mândri că locuiesc aici și, știm cu toții, mândria nu este suficientă; trebuie să muncim constant pentru a ne face o viață cât mai bună și mai liniștită. Consider că avantajele mele sunt experiența în administrație, viziunea mereu nouă și respectul pe care îl port fiecăruia dintre oamenii din Ișalnița. Ei știu asta; doar am conlucrat atât de bine până acum și singura soluție este să continuăm împreună ceea ce am început!”, a declarat candidatul PSD pentru Primăria Ișalnița, Ovidiu Flori.

Educația strălucește în Ișalnița

Copiii învață în cele mai bune condiții în comuna Ișalnița și acest lucru nu este o întâmplare. Un corp didactic pasionat și implicat în educația copiilor are mereu nevoie de condiții exemplare pentru a putea da rezultate. Școala Gimnazială „Eliza Opran” este una modernă, grație investițiilor de pe parcursul anilor și, în vreme de pandemie, investițiile nu s-au oprit, iar toți copiii, din clasele pregătitoare și până la cei de clasa a VIII-a, au primit tablete pentru a rămâne conectați la procesul de învățare. De asemenea, există investiții în curs ce implică dotarea cu mobilier și materiale didactice moderne pentru școala din Ișalnița și, totodată, montarea de panouri solare la școală, pentru independența energetică. Totodată, circa 9 milioane de lei au fost investiți în grădinița cu program prelungit din localitate, modernă și spațioasă, ce beneficiază de toate dotările, personalizate pentru nevoile celor mici: cinci săli de clasă, trei dormitoare, un cabinet pentru cadrele didactice, sală de festivități, sală de sport și o bucătărie cu sală de mese, iar fiecare clasă este dotată cu baie și toalete moderne. Copiii au și locuri de joacă noi, iar altele urmează să fie realizate, până la finele lui 2025, pe străzile Primăverii, Vlad Țepeș, Mihai Eminescu și Ștefan cel Mare.

O comunitate bazată pe întrajutorare

Ovidiu Flori reiterează cât de importante sunt serviciile sociale în care a investit Primăria Ișalnița și, mai ales, cât de important este ca acestea să continue, pentru persoanele care nu au posibilitatea să se descurce singure. Aici, autoritatea locală joacă un rol important.
„Am investit peste 250.000 de euro într-un Centru Comunitar pentru Servicii Sociale și, totodată, am accesat un proiect în valoare de un milion de euro pentru a sprijini comunitatea marginalizată. Am implicat 13 antreprenori în acest proiect, am realizat 170 de cursuri de recalificare, iar 60 de elevi fără posibilități au beneficiat de un program de tip afterschool. O comunitate este puternică și prin aplecarea la nevoile celor mai puțin norocoși”, a explicat Ovidiu Flori.

Persoanele vârstnice au primit și primesc, în continuare, o atenție deosebită din partea administrației PSD din Ișalnița. Ovidiu Flori are în vedere realizarea, pentru anii viitori, a unui centru pentru persoane vârstnice, unde acestea să primească îngrijirea și respectul de care au nevoie. Și, pentru că un liant important într-o comunitate este, mereu, credința, până la finalul anului, oamenii din Ișalnița vor avea și o capelă nouă în care să se reculeagă și să-și amintească de cei dragi.
Reușind să facă din Ișalnița un mic oraș dezvoltat și modern, având ambiția de a merge mai departe și viziunea necesară, Ovidiu Flori își prezintă cea mai sinceră carte de vizită: „Tot ceea ce am realizat se poate vedea, iar întreaga comunitate beneficiază de aceste investiții. Pe 9 iunie, facem iarăși echipă pentru Ișalnița noastră!”.

Dezvoltare economică și investiții pentru viitor

Parcul Industrial Ișalnița este o soluție de dezvoltare economică pe termen lung pentru localitate, iar primele demersuri au fost deja făcute pentru realizarea lui. Două contracte de lucrări au fost scoase la licitație pentru amenajarea drumurilor de acces și a celor din interiorul parcului, iar după realizarea acestora, urmează ca parcul să-și urmeze cursul firesc, acela de ocupare a loturilor de teren de către firmele interesate, care nu sunt puține, și care vor să-și dezvolte aici afacerile.


„Un parc industrial lângă municipiul Craiova, pe teritoriul comunei noastre, este ideal pentru că mută industria din oraș, deblochează circulația rutieră și, cel mai important, creează contextul unor noi locuri de muncă pentru locuitorii noștri. Sunt sigur că mulți oameni vor avea oportunitatea să se angajeze aici, în diverse domenii, fără să mai fie nevoie să se deplaseze pe distanțe lungi. Gândim mai multe beneficii pentru viitorii rezidenți, cum ar fi scutirea de la anumite taxe și impozite locale, iar în primărie aceștia vor găsi mereu o echipă de specialiști care să îi îndrume în parcursul lor”, a explicat Ovidiu Flori, candidatul PSD la Primăria Ișalnița.
Ișalnița urmează fie modernizată și cu piste pentru bicicliști, al căror termen de finalizare este cel mult sfârșitul anului 2025, dar și cu stații de încărcare pentru autovehiculele electrice, care au câștigat din ce în ce mai mult teren pe piață. O comună europeană trebuie să vină, deci, în întâmpinarea acestor nevoi, iar proiectul pentru instalarea acestora este deja în curs.

Sportul, bun pentru comunitate și pentru turism

O oportunitate care nu a fost ratată de către Ovidiu Flori a fost și construirea unei săli de sport moderne, cu 180 de locuri, prin programul Companiei Naționale de Investiții. Proiectul de circa 7,5 milioane de lei a adus beneficii nu doar locuitorilor comunei Ișalnița, care pot participa la evenimente sportive și pot vedea un orizont clar, cu condiții moderne, în care sportul să se dezvolte în comunitate.
„Sala de sport din localitate a pus Ișalnița pe harta marilor concursuri din domeniu, cum ar fi Campionatul European de Baschet Feminin U20 – ediția 2023, ale cărui meciuri s-au desfășurat și aici. De asemenea, Olimpiada de Fotbal, eveniment gândit și organizat de Consiliul Județean Dolj pentru elevii din ciclul gimnazial pasionați de fotbal, și-a găsit și aici, la Ișalnița, un loc de desfășurare, iar mii de persoane au fost angrenate și s-au bucurat de această competiție. Ne bucurăm că avem încă un loc în care lumea poate să vină să ne cunoască și să vadă ce avem de oferit”, a conchis Ovidiu Flori.

Ovidiu Flori, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Ișalnița: „Am investit în locuințele sociale și avem realizate, în prezent, 70 de unități locative, prin două proiecte ce au însumat peste 21 de milioane de lei. Mai avem de finalizat încă 65 de unități locative până la finele lui 2025, pe str. Grigore Țolescu, iar pe str. Primăverii, 32 de locuințe ANL urmează să fie realizate până la finalul lui 2026. Continuăm să construim Ișalnița modernă!
Am modernizat infrastructura rutieră, drumurile agricole, rețeaua de canalizare, sistemul de alimentare cu apă, rețelele electrice (distribuție și iluminat public), am amenajat trotuarele și accesele la proprietăți și vom continua cu extinderea utilităților (apă, canalizare, electricitate, iluminat public, asfaltare) în intravilanul localității, conform noului PUG, pentru a echilibra toate zonele. Ca estetică a localității, până la finele anului, vom continua cu amenajarea trotuarelor, cu noi spații verzi și de agrement și vom monta mobilier urban modern.
Apropierea noastră de Craiova și promisiunea pe care v-am făcut-o – aceea că voi rămâne aproape de acest loc atât de drag mie – mă obligă să continui parcursul dezvoltării a ceea ce noi numim „acasă”: o comună deja europeană, cu standarde înalte în administrația publică și cu investiții semnificative făcute de-a lungul anilor în care am fost alături de dumneavoastră.
Vă aștept alături de mine pe 9 iunie și în următorii ani, să facem din Ișalnița cel mai frumos loc în care să trăim!”

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002.

 

Ișalnița – cea mai modernă comună din Dolj, alături de Ovidiu Flori! Read More