Centru Medical Comunitar modern la Stolnici

Vineri, 07 Iunie 2024 10:56

Joi, 6 iunie, s-a deschis la Stolnici noul Centrul Medical Comunitar. Dispensarul înseamnă garanția că locuitorii vor beneficia de condiții și servicii medicale de calitate. O investiție pusă în operă de primarul Sevastian Roșu Pupăză, cu fonduri guvernamentale prin programul PNDL II și cu o cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș. Imobilul este dotat cu toată aparatura necesară!

 

Clădirea, cu etaj și lift, va găzdui atât cabinetele medicilor de familie, cât și un cabinet stomatologic și un centru de permanență care va funcționa 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

 

Din 6 iunie, o nouă sală de educație fizică școlară, realizată prin C.N.I., este funcțională, la Pitești!

Joi, 06 Iunie 2024 14:37

Din 6 iunie 2024, încă o sală de sport construită în Pitești prin Compania Națională de Investiții, este pregătită pentru activități educative: sala de educație fizică școlară a Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” – Structură Şcoala Gimnazială Nr. 2 Piteşti a primit Autorizația ISU!

Investiția în valoare de 2.862.467,00 lei cu TVA a început în 31 octombrie 2022 și s-a recepționat, după finalizare, în februarie 2024.

Piteștiul beneficiază de fonduri nerambursabile pentru 5 săli de sport, 3 baze sportive, 1 bazin didactic și de agrement - proiecte derulate și finanțate în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Săli de Sport, Complexuri Sportive și Bazine de Înot”, al Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.) S.A.

Elevii Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” – Structură Şcoala Gimnazială Nr. 2 beneficiază de o sală de sport modernă, cu o suprafață construită la sol de 388 de metri pătrați, cu următoarele funcțiuni:

· teren pentru exerciții fizice, cu suprafață de joc efectivă de 170 mp (teren de baschet), din PVC multistrat cu amortizare, cu o grosime de 8 mm, pereți mascați cu spaliere de lemn pentru exerciții până la înălțimea de 2,90 m;

Ion Mînzînă: „Transfăgărășanul se deschide de mâine, cu o lună mai devreme!”

Joi, 06 Iunie 2024 13:42

 

 

Compania Națională pentru Investiții în Infrastructura Rutieră a informat autoritățile județene din Argeș că Transfăgărășanul se redeschide de vineri, 6 iunie, începând cu ora 07:00, cu aproape o lună mai devreme față de normativul care prevede deschiderea circulației la data de 1 iulie!

 

După cum a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, circulația va fi permisă pe tot traseul, inclusiv între Bâlea Cascadă și Piscul Negru. Din motive de siguranță, pe acest sector de drum va fi permisă deplasarea numai între orele 07:00 – 21:00.

 

Veste bună pentru locuitorii unei comune din Argeș

Joi, 06 Iunie 2024 12:17

Proprietarii a peste 5.700 de imobile din comuna Șuici, județul Argeș, vor primi, în perioada următoare, noile cărți funciare. Documentele sunt eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), susținut de Guvernul României. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș va preda primăriei comunei Șuici noile cărți funciare ale celor 5.742 de imobile. „În comuna Șuici, lucrările de cadastru general au fost realizate în cadrul proiectului ”Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat din fonduri europene nerambursabile. Înregistrarea sistematică a proprietăților a început în anul 2021 și a vizat o suprafață totală de 3.416 hectare”, informează OCPI Argeș.

Un liceu din Argeș a obținut premiul I la concursul național „Știu și Aplic”

Miercuri, 05 Iunie 2024 13:20

 

În perioada 17-19 mai 2024 a avut loc faza națională a concursului „Știu Și Aplic - Securitatea și sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile școlii” la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi “ Iași.

La această etapă, județul Argeș s-a înscris cu cinci echipe formate din câte doi elevi din ciclul inferior (clasele IX –X), ciclul superior al unităților școlare (clasele XI–XII), atât pentru filiera tehnologică, teoretică, cât și învățământ profesional:

- pentru filiera tehnologică ciclul inferior: Liceul Economic „Maria Teiuleanu“ Pitești;

- pentru filiera tehnologică ciclul superior: Colegiul Tehnic „Costin D.Nenițescu“ Pitești;

- pentru filiera teoretică ciclul inferior: Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni;

- pentru filiera teoretică ciclul superior: Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni;

 

- pentru învățământul profesional: Liceul Tehnologic „Astra” Pitești.

 

Nouă ani de închisoare pentru tânărul care a omorât un polițist local

Miercuri, 05 Iunie 2024 12:27


Tribunalul Argeș s-a pronunțat luni, 3 iunie, în dosarul tânărului, în vârstă de 20 de ani, care în urma unui conflict verbal a lovit un polițist local. Momentul său de agresivitate a costat viața unei persoane. Victima a murit după două săptămâni la spital în urma loviturilor primite.

Ștefan Florin Moraru, din comuna argeșeană Moșoaia, a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare pentru ultraj raportat la loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Inculpatul trebuie să plătească familiei victimei și daune morale de 50.000 de euro.

 

Informare privind activitățile de toaletare a arborilor în orașul Mioveni

Miercuri, 05 Iunie 2024 12:08

Lucrările de toaletare și corecție a arborilor în orașul Mioveni sunt executate de Servicii Edilitare pentru Comunitate (SEdC) Mioveni, conform Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi. Pentru a toaleta, defrișa sau a reduce din înălțimea unui copac, este necesar un aviz de specialitate.

SEdC Mioveni informează că aceste lucrări sunt executate numai după obținerea avizelor eliberate de către Comisia pentru Avizarea Tăierilor/Toaletărilor din cadrul Primăriei Mioveni.

Cum se obține avizul de tăiere/toaletare?

Cetățenii pot contacta serviciul de specialitate din cadrul primăriei pentru sesizări în privința tăierilor și/sau toaletarea arborilor, fie individual, fie prin intermediul asociațiilor de proprietari. Obținerea avizului se realizează prin depunerea unei cereri la registratura Primăriei orașului Mioveni, prin care se solicită doborârea/toaletarea arborelui periculos, în funcție de caz.

 

Un polițist din Câmpulung, judecat că și-a bătut soția

Miercuri, 05 Iunie 2024 11:22

 

Un agent din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung a fost trimis în judecată pentru violență în familie de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Câmpulung.

Polițistul M.C.I. este acuzat că și-a bătut soția cu pumnii și cu picioarele. „A agresat-o fizic pe soția sa..., lovind-o cu pumnii, picioarele și cu o țeavă a unui aspirator, fiind cauzate leziuni traumatice care au necesitat 5-6 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, arată procurorii.

Florin Frătică promite educaţie de calitate la Căteasca, deși el însuși se mai încurcă în limba română

Miercuri, 05 Iunie 2024 11:17

 

Florin Frătică vrea să fie primar la Căteasca, după ce şi-a ratat cariera la Bradu. Are program electoral şi promite educaţie de calitate, deşi el însuşi nu e super pregătit și mai chinuie, câteodată, limba română... pe persoană fizică. Nu mai vorbim de Târgul de Florii, unde la comanda lui Frătică au răsunat manele în toată comuna. Educaţie, ce să mai…

Citiţi mesajul de mai jos, pe care Frătică l-a postat pe Facebook. Domnul candidat la primărie vrea “programe educaționale care să prepare tinerii”. Ce să facă??? Să-i prepare? Așa, ca pe mâncare? Poate să-i pregătească…

 

 

Comuna Valea Iașului, reprezentată de primarul Enescu, a pierdut procesul cu fostul edil Nicolae Barbu

Miercuri, 05 Iunie 2024 09:13

 

# Hotărârea Tribunalului este definitivă!

Frumos și elegant, fără cuvinte! Instanțele au fost nevoite să se pronunțe într-un litigiu în care a fost târât fostul primar al comunei, litigiu datând din perioada când actualul primar, Enescu, era viceprimar! Eleganță și bun simț, ce să mai vorbim. Toate din plin!

Ce s-a întâmplat? În 2016 s-a semnat contract, la Valea Iașului, cu o firmă care să colecteze și să transporte gunoiul. Contractul a fost încheiat în numele colectivității locale, pentru un număr de 2253 de persoane. În vederea recuperării cheltuielilor generate de asigurarea serviciului public de salubrizare, consiliul local a instituit taxa de salubrizare în sarcina beneficiarilor, stabilită la nivelul de 3 lei/persoană pentru anul 2017 și 5 lei/persoană pentru anul 2018, sumă care trebuia percepută și colectată.

 

Profesorii cercetați penal pentru infracțiuni incompatibile cu funcția nu vor mai preda în timpul anchetei, dar vor primi salariu

Miercuri, 05 Iunie 2024 08:09

 

Proiect de OUG! Cadrele didactice care sunt cercetate pentru infracțiuni incompatibile cu funcția didactică nu vor mai putea preda. în schimb, își vor primi salariul. La acest moment, proiectul a ajuns la Consiliul Economic și Social. Potrivit Edupedu.ro, legea se va modifica după cum urmează.

“În cazul în care cadrul didactic este cercetat pentru fapte care constituie infracțiuni incompatibile cu funcția didactică, pe perioada desfăşurării cercetării penale, acesta nu va desfăşura activităţi didactice cu beneficiarii primari, cu păstrarea corespunzătoare a drepturilor salariale”, se arată în proiectul de OUG.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! IMPLANTUL DENTAR

Miercuri, 05 Iunie 2024 07:42

 

• Implantul dentar reprezintă soluția cea mai sigură, modernă și conservatoare pentru înlocuirea unui dinte, rata de succes a acestuia ajungând până la 98%.

• Alegerea implantului dentar se face individualizat, în funcție de nevoile fiecărui pacient, iar cum majoritatea pacienților nu se pot resemna cu lipsa unui dinte prea mult timp este necesar reducerea acestor etape pentru a-și putea recăpăta zâmbetul cât mai repede.

• În funcție de tipul de implant folosit, procesul de integrare poate varia, iar pe lângă acest factor se adaugă experiența medicului, starea de sanătate a pacientului și respectarea regulilor de igiena orala.

 

Lucrări pentru consolidarea celei mai vechi cetăți din județul Argeș

Marţi, 04 Iunie 2024 17:28

 

Au început lucrările de consolidare și conservare a ruinelor Cetății Oratea (zisă și Oratia). Din fondul Timbrului Monumentelor Istorice, s-au obținut 250.000 de lei pentru proiectul „Intervenții de urgență prin lucrări de consolidare și conservare primară pentru ruinele Cetății Oratea”. În plus, Primăria Dâmbovicioara a alocat și ea 250.000 de lei pentru finalizarea acestor lucrări.

Intervențiile de urgență propuse vizează doar ruinele Cetății Oratea și reprezintă o primă etapă dintr-un amplu proces de punere în valoare a întregului ansamblu. Cetatea se află în comuna Dâmbovicioara, prima localitate din Argeș care a fost declarată staţiune turistică de interes național.

 

 

EVENIMENT EDITORIAL LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ. ”FIUL MĂSLINULUI” - noul volum de poezii al lui ION TOMA IONESCU

Marţi, 04 Iunie 2024 15:25

 

Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” Argeş, vă invită joi, 6 iunie, la ora 11:00, în Sala de Conferințe, la evenimentul de lansare a volumului de poezii ”FIUL MĂSLINULUI”, autor ION TOMA IONESCU. Evenimentul va fi moderat de poeta - membră a Uniunii Scriitorilor din România - și realizatoarea TV, Denisa POPESCU-MARTIN.

Ion Toma Ionescu este un cunoscut poet, prozator și cronicar piteștean, născut la Merișani (Argeș), în data de 2 noiembrie 1948, care a publicat peste 10 volume după 1990, înainte de 1989 neavând drept la semnătură.

 

Investiție importantă la două instituții publice din Argeș

Marţi, 04 Iunie 2024 12:31

 

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a condus luni, 3 iunie, lucrările Comisiei Tehnico-Economice a MMSS în care au fost aprobate patru proiecte majore de investiții destinate îmbunătățirii condițiilor pentru angajații și beneficiarii serviciilor oferite de instituțiile teritoriale din subordine. Una dintre ele vizează și sediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Argeș, în care funcționează și Casa Județeană de Pensii.

„Investițiile, care sunt finanțate atât din PNRR, cât și din Bugetul de stat, au rolul de a îmbunătăți relația cu cetățenii și de a face instituțiile publice mai accesibile persoanelor cu dizabilități. Ne-am luat toate măsurile ca, pe perioada în care se desfășoară aceste lucrări de maximă necesitate, instituțiile să lucreze și să nu existe sincope”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

 

Semnare Contract de Finanțare nr. 555/PC/30.05.2024 pentru proiectul „Sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețelele de alimentare cu apă și canalizare existente, din localitățile Ștefănești, Bârla, Bradu, Mărăcineni, Stolnici și Uda, afla

Marţi, 04 Iunie 2024 12:01

Finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență se acordă pentru implementarea Programului „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare”. Obiectivul general este Asigurarea sustenabilă a apei pentru un viitor sigur al populației, mediului și economiei”, iar obiectivul specific este „Creșterea gradului de acces al populației la serviciul public de apă și canalizare”.

Obiectul Programului îl reprezintă finanțarea racordării/branșării la rețeaua publică de canalizare/alimentare cu apă, în vederea sprijinirii conectării populației cu venituri mici la rețelele de alimentare cu apă și canalizare existente, finanțare asigurată de către Administrația Fondului pentru Mediu.

MIOVENI: Program special de lucru la Evidenţa Populaţiei, în acest weekend

Marţi, 04 Iunie 2024 10:36

 

Locuitorii orașului Mioveni și cei din localitățile arondate Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, cu acte de identitate expirate, le vor putea preschimba atât sâmbătă, cât și duminică, în ziua desfăşurării alegerilor locale și europarlamentare.

 

Astfel, birourile Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Mioveni, biroul Constatări, Impuneri, Încasări și compartimentul Fond Funciar (din cadrul Primăriei Mioveni) vor fi deschise sâmbătă, 8 iunie, între orele 8.00-16.00, iar duminică, 09 iunie, în ziua alegerilor, programul va fi între orele 7.00-22.00.

 

Dispensarul din Stolnici este gata! Inaugurarea este joi!

Marţi, 04 Iunie 2024 10:30

 

Veste bună pentru locuitorii din Stolnici, dar și pentru întreaga zonă a văii Cotmenei. Zilele acestea se fac ultimele pregătiri pentru inaugurarea obiectivului "Dispensar comunal", din centrul localității, vis-à-vis de primărie.

Locuitorii comunei vor beneficia, de acum înainte, de servicii medicale oferite pentru o gamă largă de specialități, odată cu inaugurarea acestuia. Clădirea modernă, cu etaj și lift, va găzdui atât cabinetele medicilor de familie, cât și un cabinet stomatologic și un centru de permanență care va funcționa 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Investiția s-a ridicat la o valoare de 700.000 de mii de euro, din care 600.000 de mii de euro bani nerambursabili, derulați prin programul guvernamental PNDL. Inaugurarea oficială va avea loc în data de 06.06.2024, orele 12:00.

 

Coteț bate câmpii în campania electorală: „Am închis toate societățile, nu a mai rămas una!...”

Marţi, 04 Iunie 2024 10:18

 

Domnul Coteț stă bine la campania electorală dusă în mediul online, unde a băgat destul de mulți bani. Și unde bate mulți câmpi, considerând că mulți piteșteni sunt tâmpi! Încearcă, în primul rând, să scoată vinovată administrația locală pentru faptul că s-au închis fostele mari societăți din oraș. Nu spune și faptul că acestea au fost privatizate și că reprezentanții Primăriei nu au avut nici un cuvânt de spus cu privire la închiderea lor.

Așa s-a întâmplat în toată țara, indiferent că la guvernare au fost pesediști, liberali, țărăniști sau reprezentanți ai altor partide politice. Mihai Coteț: ”Gândiți-vă că noi am închis toate societățile de tradiție din Pitești. Toate, nu a mai rămas una...”.

 

Spațiu de joacă inaugurat la Bascov

Marţi, 04 Iunie 2024 09:37

 

# Este a 14-a locație de acest fel din comună

Pe data de 1 iunie (ziua copilului) , a fost finalizat și inaugurat al 14 spațiu de joacă din localitatea Bascov, în Satul Lunca, la intersecția dintre cele două străzi!

Este localitatea în care au fost construite până acum 14 spații de joacă pentru copii, ceea ce este lăudabil pentru o zonă rurală.

În ultimii patru ani s-a finalizat construirea unui număr de 5 (cinci) spații de joacă, în următoarele zone:

 

Guvernul vrea să-i ardă la buzunare pe primari şi pe angajaţii leneşi din primării

Marţi, 04 Iunie 2024 09:35

 

Executivul are în plan să taie din sporuri şi să reducă veniturile primarilor şi ai angajaţilor din primării care nu atrag fonduri europene. Astfel, aceştia ar putea pierde până la 50% din leafă. Vestea cade ca un trăznet deoarece nu toţi edilii se îngrămădesc la accesarea de bani europeni. Avem exemple de acest gen şi în Argeş.

Potrivit Ştiripesurse.ro, cine nu a accesat fonduri UE sau are proiecte blocate riscă să piardă aceste sporuri. Schimbările s-ar putea produce anul viitor, când va intra în vigoare Legea salarizării pentru sectorul bugetar.

 

 

Pagina 1 din 501

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea