URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 29 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cele mai multe statui le veți găsi ori în țările mari, foste imperii, ori, paradoxal, în cele mai mărunte. Din prima categorie face parte, de pildă, Marea Britanie, unde personalitățile abundă și era păcat să nu fie imortalizate. La polul opus mi s-a părut a fi Macedonia de Nord, unde, la o populație de nici trei milioane de locuitori, sunt o grămadă de lucrări de for public...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Epuizarea profesională, denumită și burnout, este definită de Organizația Mondială a Sănătății ca un sentiment de oboseală intensă și constantă, de pierderea controlului și de incapacitatea de a obține rezultate concrete la locul de muncă.
Librăria Humanitas din Oradea, plină la întâlnirea cu Dan-Liviu Boeriu și al său „manual de învățat fericirea”: „Aici locuiește frica” (FOTO)
Știri Bihor
Inscripția din interiorul librăriei Humanitas din Oradea ce limitează la cel mult 60 numărul persoanelor care pot intra deodată a fost ignorată cu prilejul lansării pentru concitadini a celei de-a doua cărți scrise de Dan-Liviu Boeriu, „Aici locuiește frica”. O carte autoreferențială, fără a fi însă nici autobiografie în sensul propriu, nici jurnal, nici - cu atât mai puțin - memorii.
28 Mai 2024, 23:41
Orădenii de la LPS – Champions s-au întors cu 10 medalii de la Cupa Master la judo de la Satu Mare (FOTO)
Știri Sportive
Tinerii judoka de la LPS - Champions Oradea şi-au adjudecat 10 medalii la întrecerile concursului internaţional dotat cu Cupa Master de la Satu Mare. Tradiţionala competiţie a reunit peste 500 de sportivi, iar orădenii şi-au adjudecat patru locuri I, două locuri II şi patru clasări pe poziţia a III-a.
28 Mai 2024, 23:00
„Caravana cu Jocuri” revine în Oradea. Copiii sunt așteptați la un festival gratuit de joacă, carte și arte
Timp liber
În preajma zilei lor, copiii sunt așteptați la un festival ce va ține mai ceva ca-n basme: 4 zile cu distracție, jocuri, ateliere de creație, de teatru, personaje de poveste, lectură și socializare. „Caravana cu jocuri - Festival de joacă, carte și arte” va avea loc în perioada 30 mai - 2 iunie, în incinta Sinagogii Neologe Sion. Participarea este gratuită.
28 Mai 2024, 20:04
Judoka orădean Alex George Creţ s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Paris
Știri Sportive
Oradea va avea cel puţin un sportiv la Jocurile Olimpice de vară de la Paris. Este vorba despre judoka Alex George Creţ, care şi-a asigurat calificarea la principalul eveniment sportiv al anului, după ce a participat la Campionatul Mondial de la Abu Dhabi. Alex Creţ este legitimat la Clubul CSM Oradea, club care mai poate da în acest an şi câţiva poloişti la Jocurile Olimpice.
28 Mai 2024, 19:22
Le-a pupat pe gât şi a fugit! Un srilankez a băgat în sperieţi două femei şi o fetiţă din Oradea
Știri Bihor
Un cetăţean srilankez în vârstă de 44 ani a fost arestat preventiv pentru 30 zile pentru trei acuzaţii de agresiune sexuală comise asupra a două femei şi a unei adolescente de 12 ani din Oradea. În toate cele trei cazuri, victimele se aflau pe stradă când s-au trezit sărutate pe gât de bărbat, care apoi a fugit.
28 Mai 2024, 19:00
Etapa a 5-a a circuitului „Oradea Joacă Padel” şi-a desemnat câştigătorii
Știri Sportive
Desfășurată la Padel Arena Oradea, etapa a 5-a din circuitul „Oradea Joacă Padel” a fost câștigată la nivelul 1 de tandemul Spiros Baltsavias - Răzvan Sime. Aceștia s-au impus în finală în faţa cuplului Ionuț Tiriteu - Andrei Szilagyi, cu scorul de 6-2, 6-4. La nivelul 2 s-au impus „baschetbaliștii” Sergiu Pop şi Octav Sim.
28 Mai 2024, 18:36
Noi străzi din Oradea vor fi închise începând de miercuri pentru modernizare
Știri Bihor
Comisia tehnică pe probleme de circulaţie din cadrul Primăriei Oradea a dispus marţi noi restricţii de circulaţie. Cinci străzi din cartierul Tineretului vor fi închise începând de miercuri până pe 29 august, pentru lucrări de modernizare. La fel, traficul rutier pe strada Sofiei va fi sistat pe două tronsoane, timp de aproape două luni pentru asfaltare, iar în cursul zilei de miercuri strada Gheorghe Doja va fi închisă circulaţiei pe porţiunea nemodernizată până la intersecţia cu strada Livezilor.
Percheziţii la un distribuitor de utilaje industriale din Oradea: s-au pus sechestre pe proprietăţi de 3,5 milioane lei
Știri Bihor
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor au desfăşurat, marţi, percheziţii domiciliare la locuinţele a doi soţi din Bihor şi la sediile unor firme patronate de aceştia. Cei doi sunt acuzaţi că şi-au înşelat cumpărătorii măsluind datele tehnice ale unor utilaje industriale comercializate. Anchetatorii au pus sechestre pe proprietăţi în valoare de peste 3,5 milioane lei. 
28 Mai 2024, 17:50
Atenţie, „poliţist culcat”! Primăria Oradea a montat limitatoare de viteză pe strada Făcliei (FOTO)
Știri Bihor
Primăria Oradea a montat, începând de săptămâna trecută, limitatoare de viteză pe strada Făcliei, atât în dreptul Uzinei de Apă, cât şi în una dintre curbele strânse pe partea spre Fughiu. Bumperele pentru limitarea vitezei au fost puse la cererile repetate ale riveranilor nemulţumiţi de viteza mare cu care circulă maşinile prin cartierul Episcopia. Primăria a omis să instaleze, însă, şi indicatoare de avertizare pentru şoferi, prin care să anunţe existenţa dâmburilor din cauciuc de pe carosabil, cu 50 metri înainte de acestea...
28 Mai 2024, 17:26
Termoficare Oradea: se întrerupe furnizarea apei calde pe mai multe străzi din oraș
Informații de la Termoficare
Pentru realizarea unor lucrări de modernizare a rețelelor termice primare, în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea, pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice - Etapa a III-a”, maine, 29 mai 2024, ora 09:00, se întrerupe furnizarea apei calde de consum pentru consumatorii alimentați din punctele termice 404, 405, 406 și 407.
28 Mai 2024, 17:01
Terminalul intermodal din Oradea a devenit funcțional mai repede. Primul tren cu mărfuri a sosit din Olanda (FOTO)
Știri Bihor
Primul tren încărcat cu mărfuri a sosit zilele trecute, din Olanda, la terminalul intermodal din Oradea, unde bunurile au fost descărcate și mutate pe TIR-uri pentru a fi transportate mai departe, la destinație. Trenul a fost reîncărcat cu mărfuri din România trimise spre Europa de Vest. Construit cu bani europeni de municipalitatea orădeană și închiriat unei firme de profil din Cluj, Routier European Transport, terminalul a fost inaugurat, astfel, cu 7 luni mai repede decât era plănuit. 
Toaleta nu e coș de gunoi! CAO cheltuie peste un sfert de milion de euro pe an pentru decolmatarea canalizării menajere din Oradea (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Compania de Apă Oradea cheltuie peste un sfert de milion de euro pe an pentru decolmatarea canalizării menajere din municipiu, pentru îndepărtarea de șervețele umede, scutece și alte obiecte care nu au ce căuta în toaletă. Costurile unei astfel de intervenții, făcute de muncitori cu masca pe figură, coborâți cu scripeți în cămine de vizitare ce pot depăși o adâncime de 7 metri, se ridică și la 4.000 de euro.
Handbal: CSM Oradea va susţine la Făgăraş barajul de promovare în Liga Naţională
Știri Sportive
Formaţia de handbal masculin CSM Oradea va susţine în acest sfârşit de săptămână jocurile de la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională. Clasaţi pe locul 3 în play-offul Diviziei A, handbaliştii bihoreni se vor duela de vineri până duminică la Făgăraş, cu Steaua Bucureşti, CSM Vaslui şi gazdele de la CSM Făgăraş, pentru a prinde un loc pe prima scenă a handbalului românesc.
28 Mai 2024, 15:32
Doi adolescenți, unul de 15 ani și celălalt de 17 ani, au murit în teribilul accident de pe DN1 din Bihor
Știri Bihor
Printre victimele accidentului mortal petrecut pe DN1, în localitatea Uileacu de Criș, se numără doi adolescenți, unul de 15 ani și celălalt de 17 ani, ambii fiind pasageri în autoturismul care a ajuns pe contrasens și s-a izbit de un TIR, au informat, marți după amiaza, reprezentanții Poliției Bihor. Celelalte două victime, căci accidentul s-a soldat cu 4 morți, aveau vârste de 34 de ani și de 39 de ani. 
28 Mai 2024, 14:52
Baschetbalistul Luca Năstruț, de la CSM Oradea, a fost inclus în echipa turneului final al Campionatului Național Universitar
Știri Sportive
Desfășurat la Oradea, Campionatul Național Universitar de baschet masculin și-a stabilit echipa câștigătoare. Este vorba despre cea a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, care a devenit așadar campioană națională universitară, pe când formația orașului gazdă a terminat turneul la coada clasamentului. Totuși, unul dintre componenții ei, Luca Năstruț, jucător și la CSM Oradea, a fost remarcat și a fost inclus în echipa ideală a turneului final.
28 Mai 2024, 14:15
Primărie curentată: Stadionul municipal din Beiuș, racordat clandestin la rețeaua electrică
Bihorel
Deranj mare în Primăria Beiuş, după ce un echipaj al Electrica Distribuţie a descoperit joia trecută că stadionul municipal cu nocturnă, aflat în proprietatea oraşului şi administrat de Primărie, avea instalaţie clandestină, care ocolea contorul şi era racordat direct la reţea.
28 Mai 2024, 13:32
Un motociclist din Bihor a fost prins, beat şi fără permis, pe un motor neînmatriculat. Are 18 ani
Știri Bihor
Un tânăr în vârstă de 18 ani din localitatea bihoreană Lugaşu de Jos s-a ales cu dosar penal, marţi, după ce poliţiştii rutieri l-au prins conducând beat şi fără permis, o motocicletă neînmatriculată. 
28 Mai 2024, 12:51
Ești pregătit să te înscrii pentru a urma un program de studii universitare, dar nu știi care dintre acestea ți se potrivește? Accesează platforma YTM.ro, oferită gratuit de Universitatea de Vest din Timișoara
Advertorial
UVT pune la dispoziția elevilor din întreaga țară, în mod gratuit, servicii permanente de consiliere individuală în carieră. Platforma YTM este o platformă de testare psiho-vocațională dezvoltată de Universitatea de Vest din Timișoara, adresată elevilor din întreaga țară, prin care aceștia își pot analiza interesele, abilitățile și aptitudinile, prin completarea unor teste specifice, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional.
28 Mai 2024, 12:08
Digi va cumpăra Telekom România. Anunțul făcut de grupul controlat de Zoltan Teszari
Actual
Grupul de telecomunicații și mass-media Digi, controlat de omul de afaceri bihorean Zoltan Teszari, va cumpăra Telekom România, potrivit unui acord de principiu anunțat la Bursa de Valori București, după cum informează portalul de știri din domeniul business Startupcafe.ro. 
28 Mai 2024, 11:50
Mihai Viteazul. O statuie la locul ei
Opinii
Cele mai multe statui le veți găsi ori în țările mari, foste imperii, ori, paradoxal, în cele mai mărunte. Din prima categorie face parte, de pildă, Marea Britanie, unde personalitățile abundă și era păcat să nu fie imortalizate. La polul opus mi s-a părut a fi Macedonia de Nord, unde, la o populație de nici trei milioane de locuitori, sunt o grămadă de lucrări de for public...
28 Mai 2024, 11:30
Un angajament ferm pentru sănătatea și bunăstarea comunității. Aceasta este deviza echipei PNL pentru Consiliul Local Oradea
Politic
Orașul Oradea s-a angajat într-o serie de politici și inițiative de sănătate publică menite să promoveze bunăstarea și să asigure accesul la servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii săi. Prin intermediul unei strategii concrete și al unui angajament ferm față de sănătatea comunității, Primăria Oradea, în timpul administrației Partidului Național Liberal, și-a propus să investească într-un sector vital, astfel încât cetățenii să aibă posibilitatea să ducă o viață sănătoasă și să se bucure de o calitate ridicată a vieții.
28 Mai 2024, 10:46
Cum s-a petrecut accidentul soldat cu 4 morți, pe DN1, în Bihor. A fost o coliziune frontală
Știri Bihor
Primele cercetări efectuate de polițiștii bihoreni arată că accidentul mortal de marți dimineața, de pe DN1, s-a petrecut după ce un șofer de 39 de ani din comuna Lazuri de Beiuș a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit frontal un TIR.
28 Mai 2024, 10:02
S-a deschis centura Sânmartin: drumul din Oradea până la ieșirea din Felix durează puțin peste 5 minute (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Noul drum de legătură dintre Oradea și Sânmartin, care funcționează și ca centură a acestei localități și a Băilor Felix și 1 Mai, a fost deschis traficului marți dimineață, fără vreo ceremonie, fiind deja circulat de sute de autoturisme în primele ore. Deplasarea din centura Oradea până la ieșirea din Felix pe DN 76 către Deva durează mai puțin de 7 minute dacă șoferii respectă limita maximă de viteză, de 90 km/h, și de 50 km/h pe o porțiune de circa 300 metri.
Fit 4U, sala de 1 milion de euro din Oradea. Ce servicii le oferă orădenilor care vor un stil de viață sănătos și un corp armonios (FOTO)
Advertorial
Întinsă pe 1.800 mp, sala Fit4 U ocupă aproape tot etajul al treilea al Crișul Shopping Center și le oferă celor dornici să aibă un stil de viață cât mai sănătos sau să ajungă la formele dorite un spațiu aerisit și, totodată, bogat în ceea ce privește numărul și calitatea aparatelor de fitness, atât pentru forță, cât și pentru exerciții cardio.
28 Mai 2024, 09:01
Ciprian Blejan, candidat AUR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean: „Alertă de Mediu în Bihor: Monitorizare totală a pădurilor și revoluție în infrastructură!”
Politic
În Bihor, toate pădurile vor fi atent monitorizate pentru a opri defrişările ilegale şi depozitările clandestine de deşeuri. Fiecare Primărie comunală din judeţ va fi ajutată să atragă fonduri PNRR, astfel ca, în patru ani, să nu existe nicio localitate fără reţea de apă şi canalizare. Sunt Ciprian Blejan, candidat AUR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, iar prioritatea mea este crearea unei administraţii centrate pe oameni şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.
28 Mai 2024, 08:25
Anunț Compania de Apă Oradea
Ştiri de la CAO
S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii din localitățile Sântandrei si Palota că, în ziua de miercuri 29.05.2024, între orele 9.00 şi 16.00, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, cu ocazia montării de debitmetre în vederea monitorizării pierderilor de apă pe rețelele de distribuție ale S.C. Compania de Apă Oradea S.A.
28 Mai 2024, 07:43
Accident cu 4 morți în Bihor! Un autoturism și un TIR s-au lovit pe DN 1, trafic blocat (FOTO)
Știri Bihor
Patru persoane au murit, după ce un autoturism și un autotren s-au lovit marți dimineață pe DN 1, în Uileacu de Criș. Traficul este blocat în zonă și deviat pe o rută alternativă.
Trei medalii de argint pentru orădenii de la Redpoint la Cupa Casei Regale la tir cu arcul
Știri Sportive
Trăgătorii Clubului Sportiv Redpoint Oradea s-au întors cu trei medalii de argint de la întrecerile Cupei Casei Regale de la Predeal. Alexandra Oanea, Sergiu Pallag şi Lucian Suciu au urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului, fiind premiaţi tocmai de Alteţa Sa Regală Principesa Sofia.
Fostul primar Radu Mazăre a ieșit din închisoare. Vezi cum arată! (FOTO)
Actual
Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, a ieșit luni din închisoare, după ce a ispășit 5 din cei 9 ani de detenție la care fusese condamnat. Cunoscut pentru atitudinea sa macho și excentrică de odinioară, fostul edil a părut schimbat, spunându-le jurnaliștilor că se retrage din viața publică.
Filmul „Hai, România!” va putea fi văzut, din 29 mai, pe Netflix (VIDEO)
Magazin
Filmul documentar despre cea mai bună perioadă a fotbalului românesc, „Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur", va putea fi văzut pe platforma de streaming Netflix, începând din 29 mai, informează PaginadeMedia.ro. 
27 Mai 2024, 20:25
Una cu natura: Peste 200 de copii vor învăţa de la Aqua Crisius ce face un junior ranger şi cum pot ocroti ariile protejate (FOTO)
Știri Bihor
Până pe 14 septembrie, peste 200 de copii, majoritatea din judeţul Bihor, vor lua parte la o mulţime de activităţi prin care vor cunoaşte o serie de arii protejate din ţară și vor învăța cum să ocrotească natura, în cadrul unui proiect susţinut de APS Aqua Crisius.
27 Mai 2024, 19:26
Noi focare de pestă porcină africană în Bihor, în nordul județului, dar și în apropiere de Oradea
Știri Bihor
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor a declarat cinci noi focare de pestă porcină africană la porci domestici, numărul total al focarelor din județ ajungând astfel la opt. Majoritatea au fost depistate în localități din nordul județului, dar două dintre ele se află la mică distanță de Oradea.
27 Mai 2024, 18:56
Orădeanca Rianna Ciobanu, de la CSU Gym, a devenit campioană europeană la karate kyokushin juniori (FOTO)
Știri Sportive
Sportiva orădeană Rianna Ciobanu a reuşit o frumoasă performanţă, devenind campioană europeană la karate kyokushin. Sportiva clubului CSU Gym Oradea a făcut parte din lotul naţional al României şi a terminat pe primul loc la categoria -55 kg, în cadrul probei de luptă a Campionatului European de Karate Kyokushin pentru juniori şi seniori, care s-a desfăşurat în Spania, la Valencia.
Orădeanca Ana Rotar a câștigat trofeul „Art Oradea Festival”
Timp liber
Orădeanca Ana Rotar a câștigat în weekend trofeul „Art Oradea Festival”, un concurs național de muzică ușoară ce a reunit pe scena Filarmonicii Oradea 15 tineri interpreți din mai multe județe ale țării.
27 Mai 2024, 17:45
„Zilele Carierei” la Universitatea din Oradea: Joburi și internshipuri pentru studenții și absolvenții orădeni
Educatie
Ediția din acest an a „Zilelor Carierei” la Universitatea din Oradea se va desfășura în perioada 29-30 mai în Biblioteca universitară, iar organizatorii spun că studenții și absolvenții vor găsi joburi și internshipuri disponibile pentru ei în diferite domenii.
27 Mai 2024, 17:01
Innovations Days | Educație și implicare activă – soluția propusă de studenți pentru creșterea biodiversității în campusul Universității din Oradea
Advertorial
„Provocări în diversitatea și funcționarea ecosistemelor” a fost tema clusterului 6 care s-a derulat la ediția din luna aprilie a Innovation Days, parte a EU GREEN Entrepreneurship Journey, la Facultatea de Informatică și Științe din cadrul Universității din Oradea. Având-o ca mentor pe prof. univ. dr. habil. Diana Cupșa, nouă studenți, masteranzi și doctoranzi de la departamentul de Biologie al Facultății de Informatică și Științe au propus metode inovatoare pentru rezolvarea a trei provocări: creșterea biodiversității, stoparea dezvoltării explozive a speciilor invazive de plante și îmbunătățirea rezistenței climatice în campus.
27 Mai 2024, 16:34
Proiectul celui mai mare parc din Oradea a fost depus spre cofinanțare din bani europeni. Valoarea totală a investiției: 25 milioane de euro (FOTO)
Știri Bihor
Proiectul celui mai mare parc din Oradea, Grădina Urbană Nufărul, a fost depus spre finanțare de către angajații municipalității. Investițiile, care vor fi făcute pe o suprafață de 7 hectare, delimitată de Parcul Salca și Lotus Center, sunt estimate la aproape 25 milioane euro. Investiția europeană solicitată de Primăria Oradea este de 35% din valoarea proiectului, echivalentul a 8,7 milioane euro.
Prădător sexual, prins în Oradea: Lăsat în libertate după ce a pipăit o fată de 13 ani, a molestat acum o adolescentă de 17 ani
Știri Bihor
Un bărbat în vârstă de 29 ani care locuiește în Oradea a fost arestat preventiv pentru 30 zile şi este anchetat pentru agresiune sexuală asupra unui minor, după ce ar fi pipăit o fată de 17 ani, în plină stradă, în Oradea. Bărbatul, Ionuț Cristian Garai (fost Bregea), nu este la prima ispravă. 
27 Mai 2024, 15:05
Un TIR a luat foc, pe DN1, între două localităţi bihorene. Trafic îngreunat (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Un TIR a luat foc, luni, în timp ce se deplasa pe DN1, între localităţile bihorene Tileagd şi Săcădat. Incendiul a fost sesizat la 112 în jurul orei 13.05 chiar de un echipaj de pompieri paramedici din Aleşd, care se întorceau la unitate de la o altă intervenţie.
27 Mai 2024, 14:43
Vremea în următoarele două săptămâni: se încălzește semnificativ și ne așteaptă furtuni
Știri Bihor
Noua estimare a evoluțiilor termice și precipitațiilor publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 27 mai - 9 iunie arată o vreme capricioasă pentru perioada următoare în regiunea Crișana, implicit pentru județul Bihor.
27 Mai 2024, 14:17
Strada Râului, una dintre cele mai folosite din Oradea, a fost redeschisă traficului (FOTO)
Știri Bihor
Strada Râului, una dintre cele mai circulate din Oradea, a fost redeschisă traficului rutier. Artera în pantă, care leagă Calea Clujului şi Calea Mareşal Averescu, a fost închisă pentru reparaţii în cea de-a doua jumătate a lunii mai, iar lucrările aveau ca termen de finalizare data de 2 iunie. Strada a fost distrusă de traficul auto, inclusiv al camioanelor şi autobuzelor, deviat aici pe timpul construcţiei pasajelor subterane prin pieţele Cetăţii şi Emanuil Gojdu.
27 Mai 2024, 13:18
45 de medicamente generice vândute în România ar putea fi retrase de pe piață, la solicitarea Comisiei Europene
Actual
Comisia Europeană solicită statelor membre suspendarea autorizațiilor pentru sute de medicamente generice, dintre care 45 sunt vândute și în România. Toate sunt testate de compania indiană Synapse Labs, care nu ar fi respectat standardele comunității europene în evaluarea lor.
27 Mai 2024, 13:05
La primărie sau la pușcărie?”: Trimis în judecată de DNA, primarul UDMR din Roșiori vrea un nou mandat
Bihorel
Locuitorii comunei bihorene Roșiori ar putea avea un primar care, în cazul în care va fi reales, ar putea să ajungă nu la Primărie, ci la închisoare. Dacă principalele formațiuni din județ, PSD și PNL, au fiecare pe listele de candidați la Consiliul Județean câte un reprezentant deja condamnat la 6 luni cu suspendare, nici UDMR Bihor nu se lasă mai prejos.
27 Mai 2024, 12:31
Accident pe DN1, în Borod. Trei persoane au fost transportate la spital
Știri Bihor
Trei persoane au fost transportate la spital după un accident produs luni dimineaţa, pe DN1, la intrarea în localitatea Borod. Până la finalizarea cercetărilor la faţa locului, circulaţia se desfăşoară pe un sens, alternativ, fiind dirijată de poliţiştii rutieri.
27 Mai 2024, 11:34
Începe Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VI-a. Urmează cea pentru clasele a VIII-a
Actual
Elevii claselor a VI-a vor susține marți și miercuri Evaluarea Națională pentru anul școlar 2023-2024, având două probe, una la Limbă și comunicare, iar cealaltă la Matematică și științe ale naturii.
27 Mai 2024, 11:15
Cum ajung deşeurile bio pământ de flori (VIDEO)
AVE Bihor
Fracţia bio are o valoare deosebită în procesul de selectare a deşeurilor, pentru că ea are o importantă componentă ecologică. Printr-un proces de descompunere care se întinde pe mai multe luni, materialul vegetal se transformă în îngrăşământ sau pământ de flori.
27 Mai 2024, 10:45
Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean și al PNL Bihor: „Linia pe care am mers a fost să facem maxim posibil”
Politic
Cu patru luni înainte de încheierea mandatului, cel mai consistent pe care l-a avut vreun președinte de Consiliu Județean în ultimele trei decenii, și două săptămâni înaintea unor noi alegeri, în care a pornit ca favorit, BIHOREANUL l-a provocat pe Ilie Bolojan să vorbească despre rezultatele obținute, dar și despre supărările provocate de unele dintre proiectele pe care le-a inițiat. 
27 Mai 2024, 10:01
Unde ieșim săptămâna asta, în Oradea: Începe Festivalul Internațional de Teatru
Timp liber
Ultimele zile din mai și primele din iunie au programate multe evenimente interesante în Oradea, cel mai important fiind Festivalul Internațional de Teatru Oradea, care va debuta sâmbătă. Agenda săptămânii mai include lansări de carte, festivalul-concurs „Florica Ungur”, o petrecere inedită pentru animalele de companie și stăpânii lor și o întrecere cu... rățuște.
27 Mai 2024, 09:30
Programul politic al candidatului Adrian Madar, intitulat „ORADEA NOASTRĂ 2024-2028”, este un angajament față de comunitatea orădeană
Politic
În viziunea mea, proiectele de dezvoltare ale orașului trebuie să reflecte, în primul rând, necesitățile locuitorilor și ale celor care muncesc în Oradea, iar primarul trebuie să fie cel care se îngrijește ca cetățenii să dispună de un confort sporit, prețuri accesibile la serviciile publice și perspectivă de viitor pentru sine și generațiile următoare.
27 Mai 2024, 08:54
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Gemenii chimici fac mai mulți bani cu avocații decât cu sucurile
Bihorel
Ca de obicei, Bihorel are propria viziune cu privire la felul în care s-au derulat evenimentele săptămânii trecute: Gemenii chimici au mai câștigat un proces cu România. „Noi, suedezii, nu ne lăsăm la toți fraierii de români care cred că pot face ce vor în țara lor”. „Bag de seamă că ai luat o căruță de bani de pe Statul Român”. „Adevărul e că n-am făcut atâți bani vânzând sucuri cum am făcut cu ajutorul avocaților”.
27 Mai 2024, 08:00
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.583 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON