O viziune de inginer pentru un Radovan prosper: Figela Petrescu

Candidata PSD pentru Primăria Radovan își propune să transforme comuna prin proiecte inovatoare de dezvoltare, infrastructură modernă și servicii îmbunătățite

Figela Petrescu, inginer agronom și antreprenor, a intrat în cursa pentru Primăria Radovan din partea PSD. Ea își propune să aducă fonduri europene pentru a implementa inițiative care să transforme comuna într-un exemplu demn de urmat.
Candidata PSD la funcția de primar al localității Radovan, Figela Petrescu, este inginer agronom de profesie. A depășit provocările sectorului privat și a creat o afacere prosperă în inima localității Radovan, unde coordonează 12 angajați și contribuie în fiecare zi la dezvoltarea economică a comunei. Și-a dovedit deja calitățile de bun manager și bun organizator la firma pe care o administrează.
„Am ales să-mi investesc resursele și cunoștințele acolo unde pot face cea mai mare diferență – în comunitatea mea de la Radovan. Dezvoltându-mi cariera aici, am înțeles că viitorul comunei Radovan depinde de fiecare dintre noi. Este modul meu de a oferi și de a construi ceva palpabil pentru oamenii din localitatea mea”, a precizat Figela Petrescu.
Candidata PSD cunoaște nevoile oamenilor din Radovan pentru că trăiește și muncește aici. Se lovește în fiecare zi de problemele din localitate și vrea să schimbe definitiv multe aspecte care îngreunează bunul mers al comunei. De aceea, își propune să candideze pentru funcția de primar al Radovanului. Experiența sa vastă ca manager și lider în sectorul privat îi conferă un avantaj important în înțelegerea modului în care se administrează o comună.

Accesarea fondurilor externe, o prioritate

Figela Petrescu are o viziune clară pentru viitorul comunei Radovan și este conștientă de importanța banilor europeni sau de la Guvernul României pentru realizarea unor schimbări semnificative și durabile. În acest sens, își propune să scrie proiecte care să transforme total aspectul comunei Radovan.  În primul rând, Figela Petrescu se angajează să aducă o schimbare radicală infrastructurii, care să pună Radovanul în topul comunelor dezvoltate din regiune.
 „Viziunea mea pentru Radovan include proiecte majore de infrastructură pentru a îmbunătăți accesul în comună. Vom identifica și repara drumurile principale și secundare, asigurând o legătură eficientă între sate. Planul meu este să facem toate aceste proiecte cu bani europeni, să nu ratăm nicio linie de finanțare“, a spus Figela Petrescu.
Și în domeniul serviciilor sociale, Figela Petrescu promite măsuri concrete. „Vom îmbunătăți serviciile sociale în Radovan, investind în calitatea acestora pentru fiecare cetățean, indiferent de vârstă. O atenție specială va fi acordată localnicilor cu posibilități financiare reduse, pentru care vom construi noi facilități de cazare și sprijin social. Eu cred că astfel de inițiative sunt absolut necesare pentru asigurarea unui nivel de trai decent”, a declarat candidata PSD.
De asemenea, educația și sănătatea vor ocupa un loc în topul listei de priorități a Figelei Petrescu. „Eu și echipa mea ne angajăm să oferim copiilor și tinerilor acces la educație de calitate. De asemenea, ne propunem să îmbunătățim și să extindem serviciile de sănătate, astfel încât fiecare locuitor să beneficieze de îngrijire medicală de calitate. Dorim ca fiecare locuitor din Radovan să se simtă protejat și încurajat“, a mai spus Figela Petrescu.

Inițiative pentru atragerea investitorilor

Candidata PSD la Primăria Radovan va atrage investitori în comună pentru a stimula creșterea economică și a crea noi oportunități pentru localnici. De aceea, vizează să transforme Radovan într-un centru atractiv pentru afaceri, mai ales că localitatea are o poziționare strategică pe drumul care face legătura între Calafat și Craiova. Prin parteneriate cu firme din sectorul privat, dorim să deschidem noi orizonturi pentru dezvoltarea economică locală, să oferim locuri de muncă stabile. Este modul prin care ne putem păstra copiii aici, lângă noi. Ei nu pleacă pentru că nu le place la Radovan, ne părăsesc pentru că nu au viitor aici”, a adăugat Figela Petrescu.
Figela Petrescu recunoaște importanța unui plan pe termen lung care să vizeze cheltuieli administrative reduse, dar și soluții eficiente pentru protejarea mediului înconjurător. De aceea, producția energiei regenerabile în Radovan va fi un obiectiv pe care nu îl va omite Figela Petrescu.

PROFIL DE PRIMAR

Candidata PSD pentru funcția de primar, Figela Petrescu, este un antreprenor cunoscut în Radovan, cu o carieră solidă în sectorul privat. A demonstrat competențe excepționale în gestionarea afacerilor, iar prin candidatura sa, își propune să aplice aceeași expertiză și dedicare pentru dezvoltarea Radovanului.
Printre inițiativele prioritare ale campaniei sale se numără asfaltarea străzilor, atragerea de noi investitori pentru a stimula economia locală, realizarea de investiții semnificative în educație și sănătate, precum și crearea de noi locuri de muncă.
De asemenea, candidata PSD are în plan dezvoltarea infrastructurii sportive, inclusiv construirea unui teren modern de tenis-fotbal și sprijinirea formării unei echipe locale de fotbal, pentru a promova un stil de viață activ și sănătos în rândul tinerilor.
Figela este profund angajată să implice comunitatea în procesul de luare a deciziilor și promite să organizeze întâlniri cu cetățenii pentru a se asigura că vocea acestora este auzită și reflectată în proiectele dezvoltate.
Figela Petrescu, candidata PSD pentru Primăria Radovan: „Pentru a transforma Radovanul într-o comunitate modernă, avem nevoie de investiții substanțiale. Fondurile europene șialte fonduri, internaționale sau guvernamentale, sunt vitale pentru finanțarea proiectelor noastre ambițioase. Noi, în Partidul Social Democrat, suntem o echipă și voi apela la sprijinul unor oameni precum europarlamentarul Claudiu Manda sau președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, să ne sprijine în acest demers, să învățăm din experiența și bunele practici deprinse de ei.“

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002.

O viziune de inginer pentru un Radovan prosper: Figela Petrescu Read More

Anul acesta, Ministerul Culturii a alocat cea mai mare sumă din istoria Festivalului Shakespeare – 3,7 milioane de lei

La invitația PNL Dolj, Ministrul Culturii, doamna Raluca Turcan, a efectuat miercuri o vizită în Craiova. Împreună cu Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj, Nicușor Roșca și Nicolae Giugea, candidații liberali la funcțiile de președinte al Consiliului Județean Dolj și Primar al Craiovei, Raluca Turcan a vizitat șantierul de la Biblioteca Franceză “Omnia”.
Este una dintre cele mai importante investiții pe care Ministrul Culturii o face în Craiova. Lucrările costă peste 3,5 milioane de euro și cuprind refacerea tencuielilor degradate la pereți și tavane, restaurarea integrală a acoperișului, reabilitarea tâmplăriei interioare și exterioare, reabilitarea pardoselilor calde și reci și a scării interioare și restaurarea detaliată a componentelor artistice. În plus, se vor înlocui instalațiile electrice, de ventilare și climatizare, sanitare și de curenți slabi și a sistemelor antiincendiu și antiefracție.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a declarat:”De când am ajuns ministru am încercat să demarez investiții noi în clădirile de patrimoniu, pentru că aici trebuie intervenit imediat. Acolo unde investițiile erau deja demarate, am pus presiune pe constructori. Aici, la Biblioteca Omnia”, termenul de finalizare a investiției este martie 2025, dar în urma discuțiilor cu firma cel mai probabil va fi devansat pentru septembrie-octombrie 2024.”
Vizita a continuat la Teatrul Național ”Marin Sorescu”, un alt obiectiv care aparține de Ministerul Culturii și care va intra în reabilitare. Este vorba despre o investiție de 18 milioane de euro.

”Este o clădire simbol a Craiovei și ne dorim să fie restaurată. Pe 18 mai s-a finalizat procedura DALI și, în momentul în care toate autorizațiile sunt gata, spre finalul anului, se poate intra în teren”, a menționat Raluca Turcan.
Ministrul Culturii a mai spus că anul acesta Festivalul Shakespeare a fost finanțat de minister cu suma de 3,7 milioane de lei.
”Este un proiect al Ministerului Culturii și este cea mai mare finanțare pe care festivalul a primit-o până acum”a subliniat ministrul Culturii.
În continuarea programului a avut loc o întâlnire cu oamenii de cultură din Dolj în cadrul căreia a fost prezentat programul PNL în domeniul culturii pentru Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj.


Nicolae Giugea, candidatul PNL la funcția de Primar al Craiovei, a afirmat:
”Pentru PNL, cultura este unul dintre obiectivele esențiale care modelează și construiesc o societate. De aceea, în programul meu pentru Craiova, investițiile în cultură ocupă un loc important. Este vorba despre înființarea unui Muzeu al Tradițiilor Oltenești în cadrul căruia să funcționeze și ansamblul Maria Tănase. De asemenea, vreau ca Primăria să cumpere clădirea în care au funcționat Băile Publice și transformarea ei în spațiu expozițional și ateliere pentru artiștii plastici.”
În plus, programul lui Nicole Giugea prevede transformarea Teatrului de Copii și Tineret ”Colibri” în Teatrul Municipal ”Amza Pellea” cu două secții – secția de copii și tineret ”Alexandra și Horia Davidescu” și secția pentru adulți, și transformarea Casei de Cultură „Traian Demetrescu“ în Centrul de Proiecte Culturale „Traian Demetrescu“. Centrul de Proiecte ar urma să funcționeze pe modelul ARCUB-ului și va permite accesarea de fonduri guvernamentale (AFCN) sau europene (Europa Creativă) pentru proiecte culturale.

Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, Nicușor Roșca a declarat:
”În programul meu pentru CJ Dolj am inclus sprijinul sectorului cultural independent, prin lansarea de apeluri de proiecte către ONG urile care activează în acest domeniu. Consiliul Judeţean trebuie să ajute cultura, să sprijine financiar atât teatrele,cât şi muzeele, aici este vorba şi de istoria noastră. Un rol important îl vor avea și manifestările culturale, care cresc vizibilitatea și prestigiul județului nostru”.

Cod AEP: 21240015

Anul acesta, Ministerul Culturii a alocat cea mai mare sumă din istoria Festivalului Shakespeare – 3,7 milioane de lei Read More

Nicușor Roșca, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj

Alături de Nicușor Roșca, întreaga echipă de consilieri județeni a întocmit un program administrativ solid și pragmatic pentru dezvoltarea Doljului.
Principalele priorități sunt reprezentate de atragerea fondurilor europene, susținerea       administrațiilor locale cu specialiști în întocmirea proiectelor de finanțare, dar și de dezvoltarea infrastructurii.

Dragi doljeni,
Cele 111 localități ale județului nostru au potențialul necesar pentru a se alinia la nivelul european de dezvoltare.Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, în cadrul alegerilor locale din 9 iunie a.c., trebuie să alegeți un lider dedicat și capabil să conducă Consiliul Județean Dolj către dezvoltare.
Sunt candidatul Partidului Național Liberal, o persoană dedicată comunității, care vine în fața dumneavoastră cu un program administrativ solid și pragmatic. Mi-am propus să trasez câteva priorități ale mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Dolj, printre care se numără dezvoltarea infrastructurii rutiere și a transportului public în județ, pentru a facilita mobilitatea și a reduce timpul petrecut în trafic, susținerea mediului de afaceri local, prin implementarea de programe de finanțare și susținere a antreprenorilor din Dolj, pentru a stimula economia și a crea locuri de muncă.
Așa cum am spus-o în repetate rânduri, îmi doresc să înființez la nivelul județului Dolj centre zonale pentru consultanță în obținerea fondurilor europene. Ele se vor afla în subordinea CJ Dolj și vor oferi suport și îndrumare pentru proiectele care vizează îmbunătățirea infrastructurii, serviciilor publice și mediului de afaceri. Prin intermediul acestor centre, comunitățile locale vor fi motivate să-și dezvolte potențialul și să își îmbunătățească calitatea vieții. Aceste centre ar putea fi de mare ajutor pentru autoritățile locale, primării și comunitate în ansamblu. Vor oferi servicii de consultanță specializată, pentru depunerea cererilor de finanțare, pentru elaborarea proiectelor de dezvoltare.
Extinderea rețelei de alimentare cu gaze este un pas important în direcția asigurării unui acces facilitat la energie și un mediu de viață mai confortabil pentru comunitatea noastră. Cu ajutorul acestui proiect, vom putea aduce gaze în cât mai multe localități din județul Dolj, oferind astfel o sursă sigură și eficientă de energie și confort.
Nuvoi neglija nici dezvoltarea infrastructurii din unitățile de învățământ doljene. Este nevoie de o investiție susținută în sistem, copiii sunt viitorul acestei țări și pentru ei trebuie să muncim acum. Nu neg că există școli bine dotate și modernizate, care oferă condiții bune de învățare pentru elevi. Totuși, există și școli cu infrastructură precară, care se confruntă cu probleme cum ar fi lipsa de mobilier și echipamente didactice, clădiri improprii actului educațional sau lipsa personalului calificat.Mulți elevi din mediul rural se confruntă cu dificultăți în procesul educațional, din cauza distanțelor mari dintre localitățile lor și școli, lipsa transportului sau a resurselor financiare pentru a asigura un standard minim de trai pentru a-și continua studiile în orașe mai mari.
Voi dezvolta în perioada campaniei electorale fiecare pilon al programului meu administrativ și, împreună cu colegii mei din PNL Dolj, voi merge în toate localitățile pentru a prezenta proiectul nostru de dezvoltare a județului.
Echipa PNL Dolj este formată din profesioniști cu experiență în administrare publică și cu viziunea necesară pentru a face față provocărilor actuale și viitoare. Candidații noștri pun accent pe transparență, responsabilitate și comunicare deschisă cu cetățenii, pentru o administrație eficientă și orientată către nevoile reale ale comunității.

Votați cu încredere candidații PNLpentru o administrație modernă, eficientă și constructivă!

Cu stimă,
Nicușor Roșca

COD AEP: 21240015

Nicușor Roșca, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj Read More

Băilești, la un pas de cel mai mare proces de dezvoltare din ultimii 30 de ani!

Infrastructură rutieră și pietonală de 50 de milioane de lei. Străzi asfaltate, autobuze electrice și piste de biciclete pentru băileșteni

„Am ajuns în Primărie în 2012, ca viceprimar, alături de regretatul primar Costel Pistrițu. Privind în urmă, pot să spun cu mândrie că am format echipa perfectă, relația dintre noi fiind o prietenie sinceră bazată pe încredere și respect reciproc. Am avut alături de noi oameni care au crezut în planul nostru de dezvoltare și au muncit cot la cot cu noi să transformăm Băileștiul, să atragem fonduri europene, să facem proiecte, să ajutăm comunitatea.“
„Am și reușit asta, pentru că am asfaltat jumătate din străzile Băileștiului, am amenajat parcuri și parcări, am creat zone de agrement. Dar nu e de-ajuns! Din păcate, toate eforturile noastre și o parte din proiectele aflate în implementare s-au blocat , de când nici eu și nici domnul primar nu am mai fost în Primărie.”

Ce șanse are Băileștiul?

Pentru că și-a dat seama ca nu e de-ajuns doar să își dorească să trăiască într-un municipiu curat și modern, avocatul Irinel Mușuroi a hotărât să se implice și mai mult și să candideze la Primăria Băilești pentru funcția de primar.
„Este șansa noastră, a băileștenilor, să ne revenim și să reluăm procesul transformării de unde a rămas. Să reluăm licitații, proiecte abandonate de actuala administrație, proiecte importante pentru noi toți“, susține candidatul Partidului Social Democrat Dolj la funcția de primar.
Unul dintre proiectele care a fost prioritar pentru Irinel Mușuroi, a fost cel de îmbunătățire a mobilității urbane și de reducere a emisiilor de CO2 în Băilești, un proiect în valoare de aproape 50 de milioane de lei, care ar fi adus băileștenilor străzi asfaltate, stații de autobuz moderne, trotuare refăcute, piste pentru biciclete și autobuze electrice.

Proiecte pentru Băileștiul de mâine

„Acesta a fost parte a unei strategii pe care am făcut-o împreună cu domnul primar Costel Pistrițu. Contractul a fost reziliat între timp de actuala conducere, ceea ce a însemnat un dezastru pentru infrastructura noastră rutieră și pietonală. Nu este vorba doar că străzile din Băilești arată rău, ci și că sunt periculoase. Nu suntem în siguranță. Îmi doresc să reiau procedurile pentru a realiza ce era prevăzut în acest proiect și voi reuși accesarea de noi fonduri europene pentru realizarea infrastructurii rutiere, sunt convins de asta , procedura fiind ușurată de faptul că am întocmit proiectul tehnic pentru străzile rămase neasfaltate. Merităm să avem condiții mai bune de trai”, susține Irinel Mușuroi.
O altă problemă sensibilă pentru băileșteni este lipsa locurilor de muncă. Irinel Mușuroi speră că, odată cu îmbunătățirea infrastructurii, investitorii vor fi atrași să aducă bani în oraș, să creeze locuri de muncă, factor generator de bunăstare pentru toți locuitorii.

„Băileștiul poate să reînvie. Am siguranța că putem face mai mult împreună. Consiliul Județean Dolj a reabilitat casa Amza Pelea și a transformat-o într-un punct muzeal ce va atrage numeroși vizitatori. În plus, avem această tradiție a festivalului prazului si zaibărului. An de an, vin aici oameni din toată regiunea și din întreaga țară. Cred că putem face un Băilești și mai atractiv. Peste 30 de milioane de euro am atras până acum în Băilești prin proiectele pe care le-am realizat alături de domnul primar Costel Pistrițu. Am experiența aceasta în formarea mea profesională pentru că eu m-am ocupat de implementarea proiectelor, iar, din poziția de primar, chiar voi transforma Băileștiul!”, declară candidatul PSD Dolj la Primăria Băilești.

Ce am realizat pentru Băilești

  • Proiecte de peste 150 de milioane de lei, echivalentul a peste 30 de milioane de euro, la care am lucrat împreună cu domnul primar Costel Pistrițu și de a căror implementare în Băilești m-am ocupat pas cu pas.
  • 709.487,03 lei(peste 9 milioane de euro)- Implementare „Plan Integrat de Dezvoltare Urbană“(PIDU) pentru Municipiul Băilești, program finanțat prin Programul Operațional Regional, proiect prin care s-a realizat modernizarea a 25 de străzi, construcția de parcări auto, realizarea de spații verzi, sistem de supraveghere urban cu 42 de camere video, construcția unei zone pietonale, modernizarea și extinderea Parcului Tineretului.
  • 714.109,86 de lei(aproximativ 2 milioane de euro) – Amenajare zona Parc Balasan cu alei pietonale, piste de biciclete, terenuri sportive și locuri de joacă.
  • 702,98 lei(166.000 euro) – „Balasan, zona de pescuit și agrement“ – Un proiect prin care am amenajat cele două lacuri ale pârâului Balasan cu pontoane pentru pescuit, bărci, hidrobiciclete și caiace.
  • 181.593,01 lei(1.500.000 euro) – Lucrări de intervenție DALI, reabilitare, modernizare, extindere și eficientizare iluminat public. Acest proiect vizează montarea unui număr de 1.607 lămpi de tip LED, pe stâlpii de iluminat din Băilești. Lămpile au consum energetic și emisii de CO2 scăzute.
  • 250.144,31 lei(peste 650.000 euro) – „Increasingtheefficiency of municipal health care in theborderregionBerkovitsa-Bailesti-HEALTHEFF“ – prin acest proiect spitalul din Băilești a fost dotat cu aparatură medicală (aparat digital de radiologie, echipament mobil radiologie, kit laparoscopic și accesorii, aparat de anestezie, masă chirurgicală, aparat pentru ventilație mecanică, aparat bronhoscopie cu fibră optică, lampă cu led sală operații, aparat cu ultrasunete pentru morfologia fetală.
  • 208.054,81 lei(aproximativ 2.600.000 euro) – proiect aflat în implementare- „Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale, culturale, recreative și de siguranţă în municipiul Băilești, proiect depus prin POR ce urmărește construirea și dotarea Grădinițelor nr. 3 si nr. 5, construirea, modernizarea și reabilitarea satului de vacanță-Centru de copii și tineret, precum și înființare, dotare dispecerat și realizare sistem de supraveghere video. Pentru ambele grădinițe se va construi câte o clădire cu regim de înălțime P, amenajată la interior cu două săli de curs pentru grădiniță și o sală pentru alte activități, grupuri sanitare pentru fiecare sală, spațiu depozitare corn și lapte, spațiu centrala termică, spațiu pentru cancelarie, dar și amenajarea unui loc de joacă la exterior, echipat cu două corpuri cu leagăne duble, cu două balansoare, cu un carusel, dar și cu o masă cu scaune pentru joacă. Se propune o amenajare exterioară cu alei pietonale și construirea unui teren de sport pentru tenis de câmp și baschet.
  • 201.772,42 lei(650.000 euro)- Construirea unui sediu nou(actualul sediu) pentru Primăria Băilești
  • 440.543,84 lei(500.000 euro) – Amenajarea pieței agroalimentare
  • 585,27 lei(aproximativ 180.000 euro) – Construirea unui sediu nou (actualul sediu) pentru Grădinița Petre Ivanovici

Ce îmi propun pentru Băilești

  • Reabilitarea – asfaltarea intrărilor în mun. Băilești cu sprijinul Consiliului Județean, strada Calea Craiovei și strada Dreptății
  • Reluarea procedurilor pentru asfaltarea celor 20 de străzi prevăzute a fi reabilitate în cadrul proiectului la care actuala administrație a renunțat
  • Amenajarea rondurilor de pe aliniamentele stradale și sprijinirea cetățenilor în întreținerea acestora
  • Reluarea procedurilor pentru aducerea conductei principale de gaz în orașul nostru cu sprijinul Consiliului Județean
  • Identificarea soluțiilor financiare pentru racordarea gratuită a cetățenilor la rețeaua de gaze
  • Casetarea pârâului Balasan pe tronsonul cuprins între strada Victoriei și strada Eroilor- zona Pieței
  • Realizarea adăpostului pentru câinii fără stăpân în locația cunoscută cu denumirea de „Protecția plantelor” preluată de la Consiliul județean pentru această destinație
  • Realizarea unei platforme industriale și a facilităților necesare cu ajutorul fondurilor europene în vederea atragerii investitorilor pentru crearea de noi locuri de muncă
  • Reabilitarea stadionului Progresul Băilești și finalizarea lucrărilor la baza sportiva din strada Horia Cloșca și Crișan, începută în parteneriat cu Compania Națională de Investiții în anul 2019
  • Modernizarea sistemului de încălzire în toate unitățile de învățământ în Municipiul Băilești
  • Îmbunătățirea serviciilor publice având în centrul atenției interesul cetățeanului
  • Servicii publice de calitate pentru băileșteni
  • Continuarea modernizării spitalului municipal„Dr. Irinel Popescu”, prin accesarea de noi fonduri europene, în vederea creșterii calității actului medical și atragerea de noi cadre medicale
  • Crearea de oportunități pentru petrecerea timpului liber, prin diverse activități cultural-educative și sportive, destinate copiilor și tinerilor băileșteni
  • Asfaltarea tuturor cvartalelor de blocuri , amenajarea spațiilor verzi din interiorul acestora, extinderea iluminatului public și creșterea numărului locurilor de parcare
  • Obținerea de fonduri europene pentru izolarea termică a blocurilor din municipiu
  • Refacerea și înlocuirea mobilierului stradal, construirea sau modernizarea locurilor de joacă în fiecare cartier
  • Amenajarea unui nou cimitir și creșterea gradului de curățenie în cele existente
  • Înființarea unui cabinet medical care să deservească locuitorii cartierului Balasan
  • Identificarea și implementarea unor soluții care să contribuie la creșterea siguranței și a ordinii publice în colaborare cu Jandarmeria Română, Poliția Națională și Poliția Locală
  • Realizarea demersurilor necesare pentru construirea rețelei de canalizare în cartierul Balasan
  • Reabilitarea străzilor , a centrului civic și extinderea rețelei de iluminat public din cartierul Balasan
  • Amenajarea drumurilor de exploatație din extravilan pentru asigurarea unui acces mai facil agricultorilor și pentru evitarea murdăririi carosabilului
  • Sprijin pentru fermierii care își doresc să acceseze fonduri europene

Jurnal de candidat

Sunt Irinel Codruț Mușuroi și candidez la funcția de primar al municipiului Băilești. M-am născut, am crescut, mi-am întemeiat o familie și mi-am construit o carieră în orașul pe care îl iubim cu toții.  De profesie sunt avocat, cu aproape 10 de ani de experiență în domeniu și 9 ani de experiență în administrație. Majoritatea dintre dumneavoastră mă cunoașteți, însă, de pe holurile primăriei, acolo unde, din poziția de viceprimar , am reușit să duc la bun sfârșit proiecte importante pentru comunitate. Anii mandatului meu de viceprimar și apoi de secretar general în cadrul Primăriei Băilești m-au adus mai aproape de dumneavoastră și au reprezentat momentul în care am realizat că pot face mai mult pentru comunitatea noastră!
Am hotărât să candidez pentru funcția de primar în momentul în care am văzut că actuala administrație abandonează Băileștiul și proiectele aflate în implementare. Am hotărât să candidez atunci când am văzut că nu sunteți ascultați și sprijiniți. Am hotărât să fac acest pas atunci când am realizat că nu este suficient să îmi doresc să trăiesc într-un Băilești dezvoltat și modern, ci trebuie să și acționez în acest sens.
Candidatura mea nu este doar despre mine, este despre fiecare dintre noi! Este despre ceea ce putem să construim împreună aici, acasă. Sunt un om sincer. Știu cǎ nu va fi ușor, dar împreună vom transforma Băileștiul într-un oraș atrăgător, o comunitate dezvoltată care să îi convingă pe oamenii dragi nouă să se întoarcă acasă, iar noi să ne bucurăm că am rămas aici.
Am alături de mine o echipă puternică, cu idei și viziune pentru dezvoltare! Claudiu Manda, Lia Olguța Vasilescu, Cosmin Vasile, Dan Diaconu, cei mai importanți lideri ai PSD Dolj. Sunt cei care fac performanță în politică și administrație, cei pentru care Băileștiul chiar contează.

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală
 CUI mandatar financiar 21240002.

 

Băilești, la un pas de cel mai mare proces de dezvoltare din ultimii 30 de ani! Read More

Nicolae Giugea, candidatul PNL la funcţia de primar al Craiovei: Economic, Craiova poate deveni al doilea oraș din România după București

Craiova a cunoscut maxima dezvoltare ca oraș industrial și tot industria reprezintă viitorul pentru comunitatea noastră.
Înainte de 1989, Craiova era unul dintre cele mai importante centre industriale din țară, cu zeci de mii de angajați pe platformele industriale. Multe dintre aceste unități economice au căzut pradă privatizărilor din anii 90. În alte orașe, lucrurile s-au remediat și acolo industia reprezintă principalul motor de dezvoltare. În Cluj, de exemplu, rata de creștere anuală a producție industriale este de peste 6%. Dacă mai adăugăm și contribuția sectorului IT la avem o imagine a unui oraș dinamic unde se găsesc locuri de muncă bine plătite.
În acest timp economia Craiovei este una total dezechilibrată. Avem o singură firmă mare, și câteva firme de IT. În rest, marii investitori au tot ocolit Craiova. Nu este de mirare, în aceste condiții, că în orașul nostru șomajul este cel mai mare din țară, iar singurele locuri de muncă disponibile sunt cele plătite cu salariul minim pe economie.
Aceste lucruri nu aveau cum să nu se reflecte în bugetul orașului. O analiză a ultimilor ani este elocventă.
În 2022 Craiova avea un buget de 339 de milioane de euro, în timp ce bugetul Clujului se ridica la 434de milioane de euro. Peste un an, în 2023, diferența a crescut 18 milioane de euro, când bugetul Craiovei a atins valoarea de 400 de milioane iar cel al Clujului de 618 milioane.
Anul acesta bugetul Craiovei a scăzut la 352 de milioane, în timp ce bugetul Clujului a crescut și a ajuns la 803 milioane.

Cum putem schimba toate acestea?

În primul rând prin reindustrializarea Craiovei. Întregul potențial pe care Craiova îl are trebuie să fie valorificat. Acest lucru se poate face prin atragerea de investitori care să ofere locuri de muncă bine plătite.
Unul dintre mijloacele de atragere a investitorilor este înființarea unui parc industrial de minim 100 de Ha, racordat la toate utilitățile și cu impozite ZERO pentru investitori în primii 5 ani de activitate. Pentru a convinge o firmă să investească în orașul nostru este nevoie ca aceasta să aibă un climat economic favorabil, cu o administrație deschisă la colaborare.
Aceste lucru se leagă de a doua inițiativă a mea – organizarea anuală a unui forum economic la care să participe reprezentați ai marilor firme, ambasadori și atașați comerciali acrediați în România.
Am inițiat acest proiect în perioada în care am fost prefect de Dolj, și cele două ediții ale Forumului au fost un succes. El trebuie reluat și dezvoltat, pentru că astfel putem să promovăm orașul nostru în rândul actorilor economici.
Craiova are avantajul de a fi cel mai important oraș nu doar din această parte a țării, ci și din întreaga zonă balcanică. În plus este un oraș universitar, cu un potențial uman extrem de ridicat.
Un plan bine pus la punct, o strategie de promovare a orașului și a zonei și o colaborare cu autoritățile centrale poate propulsa Craiova în rândul celor mai dezvoltate orașe din țară.
Pentru ca acest proiect să reușească este nevoie ca autoritățile locale să știe, să vrea și să poată să pună în aplicare astfel de idei.

Împreună putem reuși!

Pe 9 iunie, soarta Craiovei este în mâinile noastre.

Nicolae Giugea -candiatul PNL la Primăria Craiova

Cod AEP: 21240015

Nicolae Giugea, candidatul PNL la funcţia de primar al Craiovei: Economic, Craiova poate deveni al doilea oraș din România după București Read More

Liberalul Nicușor Roșca: Clădim împreună o comunitate de care să fim mândri

Liberalul Nicușor Roșca este candidatul Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj. Roșca a renunțat la funcția de subprefect al județului Dolj creionând un proiectul administrativ pe termen lung, cu o planificare strategică, axat pe dezvoltarea comunităților locale.

Reporter: De ce ați decis să candidați la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj?

Nicușor Roșca: Am decis să candidez la această funcție pentru că doresc să contribui la dezvoltarea județului Dolj și la îmbunătățirea vieții locuitorilor săi. Am o experiență solidă în administrația publică locală și sunt convins că pot aduce schimbările necesare la nivelul județului Dolj. Fiind absolvent al Facultății de Horticultură, cu master la SNSPA  – administrație publică și inginer doctor în legumicultură, am ocupat postul de prefect al județului Dolj în cea mai grea perioadă nu numai a României, ci a întregii omeniri. Am fost numit ulterior subprefect și am reușit din aceste două funcții deținute în administrația județeană să îmi creez o imagine reală asupra contextului economico-social în care ne aflăm. Prin urmare, alături de colegii din PNL Dolj, am realizat un proiect administrativ cu care să vin în fața doljenilor și care să asigure dezvoltarea comunității.

Reporter: Care sunt principalele obiective pe care doriți să le atingeți în cazul în care veți fi ales președinte al Consiliului Județean Dolj?

Nicușor Roșca: Principalele mele obiective sunt legate de infrastructură, educație, sănătate și dezvoltare economică. Vreau să investim în modernizarea drumurilor și a rețelelor de transport, să dezvoltăm sistemele de învățământ și sănătate, să atragem investiții și să sprijinim mediul de afaceri local pentru a crea locuri de muncă și a crește nivelul de trai al locuitorilor județului Dolj. Tocmai pentru că primăriile din județ nu au specialiști pentru întocmirea proiectelor cu finanțare europeană, îmi doresc să înființez la nivelul județului Dolj centre zonale pentru consultanță în obținerea fondurilor europene. Ele se vor afla în subordinea CJ Dolj și vor oferi suport și îndrumare pentru proiectele care vizează îmbunătățirea infrastructurii, serviciilor publice și mediului de afaceri. Prin intermediul acestor centre, comunitățile locale vor fi motivate să-și dezvolte potențialul și să își îmbunătățească calitatea vieții. Aceste centre ar putea fi de mare ajutor pentru autoritățile locale, primarii și comunitate în ansamblu. Vor oferi servicii de consultanță specializată, pentru depunerea cererilor de finanțare, pentru elaborarea proiectelor de dezvoltare.

Rep.: Care este prioritatea programului administrativ dumneavoastră și al echipei PNL Dolj?

N.R.: Extinderea rețelei de alimentare cu gaze este un pas important în direcția asigurării unui acces facilitat la energie și un mediu de viață mai confortabil pentru comunitatea noastră. Cu ajutorul acestei extinderi, vom putea să aducem gaze naturale în casele noastre, oferindu-le astfel o sursă sigură și eficientă de energie tuturor doljenilor, indiferent de localitatea în care stă. Am stat de vorbă zilele trecută cu o localnică din Plenița și se vedea că toată viața i-a plăcut să se îngrijească de gospodărie. Singurul ei regret este că nu are încă gaze în curte. I-am promis că mă voi ocupa de acest aspect.
Este necesar crearea unor poli de dezvoltare în județul Dolj, iar aceștia pot exista doar în jurul localităților care dispun de forță de muncă disponibilă în cele mai variate domenii economice. Acești poli periurbani constituie adevărate motoare economice necesare dezvoltării armonioase a județului, de la Est la Vest și de la Sud la Nord.
Agricultura județului Dolj și activitatea fermierilor sunt grav afectate de fenomenul deșertificării, dar și de suprafețele mici de teren irigate. Soluția o reprezintă accesarea fondurilor europene, implementarea susținută și continuă a proiectelor de împădurire și dezvoltarea sistemului de irigații.
O problemă spinoasă pentru doljeni este poziționarea gropii de gunoi de la Mofleni, în imediata apropiere a unor zone locuibile din Craiova. Din acest motiv, voi susține mutarea acesteia într-o zonă centrală a județului, departe de orice localitate urbană sau rurală, și va fi construită respectând cele mai înalte standarde în ceea ce privește protecția mediului.
Dar nu vreau să neglijez nici dezvoltarea infrastructurii din unitățile de învățământ doljene. Este nevoie de o investiție susținută în sistem, copiii sunt viitorul acestei țări și pentru ei trebuie să muncim acum. Nu neg că există școli bine dotate și modernizate, care oferă condiții bune de învățare pentru elevi. Totuși, există și școli cu infrastructură precară, care se confruntă cu probleme cum ar fi lipsa de mobilier și echipamente didactice, deprecieri ale clădirilor sau lipsa de personal calificat. Mulți elevi din mediul rural se confruntă cu dificultăți în accesarea educației, din cauza distanței mari între localitățile lor și școli, lipsa transportului sau a resurselor financiare pentru a asigura un standard minim de trai pentru a-și continua studiile în orașe mai mari. În concluzie, situația școlilor din mediul rural din județul Dolj reflectă problemele sistemului de învățământ din România, care trebuie abordate și rezolvate pentru a asigura accesul egal la educație pentru toți elevii, indiferent de mediul în care trăiesc.
Haideți să clădim împreună o comunitate europeană în județul Dolj!
Cod AEP: 21240015

Liberalul Nicușor Roșca: Clădim împreună o comunitate de care să fim mândri Read More

Alegeri 2024. 12 în cursa pentru Craiova

Doljenii sunt așteptați pe 9 iunie să își aleagă noii primari, dar și o nouă conducere a județului. 12 candidați s-au înscris la alegerile din iunie pentru a obține fotoliul de primar al Craiovei, în timp ce pentru cel de președinte al Consiliului Județean Dolj se vor lupta 6 candidați.
Dintre cei 12 care pretind mandatul de primar al Craiovei, 4 sunt femei: actualul primar Lia Olguța Vasilescu – susținută de PSD, Elena Oancea – candidat independent, Gabriela Porumboiu – Partidul Oamenilor Tineri, Emilia Neagu – Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei).
Mai participă Nicolae Giugea – din partea PNL, Aurelian Leonard Dan – candidat independent, Marian Vasile – din partea AUR, Ștefan-Claudiu Vava – din partea Pro România, Cosmin Poteraș – REPER, Emil Iulian Mladin – Partidul Alternativa Dreaptă, Diaconu Răzvan – SOS, Marius Alexandru Mirea – Liga Acțiunii Naționale.

Pentru Consiliul Local, craiovenii vor avea de ales între PSD, PNL, Pro România, Partidul Oltenilor, AUR, Alianța Dreapta Unită, Partidul Oamenilor Tineri, SOS, Blocul Suveranist Român, Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul Liga Acțiunii Naționale, REPER, PUSL. De asemenea, Aurelian Leonard Dan s-a înscris și pentru un loc în Consiliul Local Craiova, ca independent.
Președinția Consiliului Județean Dolj este râvnită doar de bărbați susținuți de partide politice.
Candidații sunt actualul șef al administrației doljene, Cosmin Vasile – PSD, Nicușor Roșca – PNL, Cezar Drăgoescu – Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei), Marin Costache – SOS, Ringo Dămureanu – AUR, Gheorghe Popa – Ingineru (Partidul Liga Acțiunii Naționale).
Pentru Consiliul Județean, doljenii vor avea de ales dintre candidații partidelor PSD, PNL, AUR, Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei), SOS, Partidul Oltenilor sau Partidul Liga Acțiunii Naționale.

Reguli stricte în campania electorală
Conform legii, în campania electorală candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă.
În timpul campaniei electorale se asigură candidaţilor, în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii. Spaţiile pot fi amplasate la sediul primăriei, în şcoli, case de cultură, cămine culturale şi cinematografe şi se asigură pe bază de înţelegere cu privire la cheltuielile de întreţinere.
Este interzisă însă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli în perioada de desfăşurare a cursurilor.
Legea mai spune că, în campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ură şi intoleranţă. Sunt interzise, de asemenea, orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă ori etnică, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase.
În această perioadă, radiodifuzorii publici sunt obligați să reflecte campania electorală echitabil, echilibrat și imparțial. Candidații care au funcții publice pot să apară în emisiunile informative, dar strict pentru probleme legate de funcția pe care o au. Altfel, vor apărea, la fel ca și ceilalți candidați, în emisiuni electorale și de dezbatere electorală. Este interzisă cumpărarea de spații de emisie pentru clipuri sau emisiuni electorale.
Pentru a se promova, candidații pot folosi, pe lângă afișe electorale, materiale de propagandă electorală difuzate de mass-media audiovizuală și cele online, publicitatea în presa scrisă, broșuri, pliante și alte astfel de tipărituri.
Nu au voie însă să finanțeze colantarea vehiculelor cu sloganuri electorale, nici spectacole, focuri de artificii, nu au voie să cumpere și să împartă diverse bunuri, precum pixuri, căni, calendare bisericești, găleți, produse alimentare, alcoolice, ori vestimentare care ar putea determina alegătorul să voteze pe cineva anume.
Nerespectarea legii poate duce la amenzi de până la 25 mii lei.

Alegeri 2024. 12 în cursa pentru Craiova Read More

Olt. Mită electorală la Ianca. Au dat mâncare din camion

Dosar penal la Olt, pentru coruperea alegătorilor. Vizați sunt membri ai PNL din comuna Ianca. Aceștia au împărțit locuitorilor din comună pachete cu alimente în ajunul Paștelui. S-au îmbrăcat în culorile partidului și au luat ulițele satului la pas cu o camionetă cu remorcă de 3,5 tone. IPJ Olt s-a sesizat și a deschis un dosar penal.
„La data de 9 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Corabia, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 4 mai a.c., mai multe persoane ar fi împărțit locuitorilor comunei Ianca, din județul Olt, pachete cu produse alimentare.
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au declarat reprezentanții IPJ Olt.

Olt. Mită electorală la Ianca. Au dat mâncare din camion Read More