Antony Blinken, la Chișinău: Aducem angajamentul ferm al președintelui Biden pentru suveranitatea și succesul Moldovei

Secretarul de stat american Antony Blinken, aflat la Chişinău, a reafirmat sprijinul SUA pentru integrarea europeană şi independenţa energetică a Republicii Moldova.

Președinta European University Institute: Ar trebui să împărtășim indignarea studenților în fața suferinței umane

Președinta European University Institute, Patrizia Nanz, susține o pledoarie în favoarea protestelor studenților.

Șoferul care a condus băut şi drogat și a ucis trei tineri în Alba, în 2023, a primit 5 ani de închisoare

Sentinţă blândă pentru şoferul de 19 ani care a ucis trei persoane, sub influenta băuturilor alcoolice şi a drogurilor. Tânărul a primit cinci ani de închisoare cu executare. Decizia este în primă instanţă, iar procurorii au dreptul să facă recurs. Accidentul s-a produs anul trecut, în aproape aceleași condiții precum cel de la 2 Mai, cauzat de Vlad Pascu.

ACTUALITATE

DNA

DNA a început percheziţiile informatice în dosarul generalilor SRI în rezervă Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă

Procurorii anticorupţie au început percheziţiile informatice în dosarul generalilor SRI în rezervă Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă. Cei doi au evitat să dea ochii cu jurnaliştii şi au preferat să-şi trimită avocatul la DNA.

Viaţa pe front, un infern când nu ai cu ce lupta. Militar ucrainean:Se trage asupra noastră şi noi nu avem cu ce riposta

Viaţa pe front este un infern când nu ai cu ce să lupţi, spun militarii ucraineni. În acelaşi timp apără linia frontului şi îşi apără şi vieţile inventând în fiecare zi metode defensive. Au posturi de atac ascunse în zonă şi intră în acţiune când atacă ruşii.

Cel mai mare târg IT din țară are loc în Capitală. Mulți angajați se tem că ar putea fi înlocuiți de I.A

Zilele acestea, Capitala găzduiește cea mai mare conferință IT din țara noastră, unde organizatorii așteaptă peste 7.000 de participanți.

Alunecare de teren la Cluj-Napoca, la un șantier dintr-o zonă de locuințe

Aceasta a avut loc la şantierul unui bloc, aflat lângă mai multe case. Pământul a luat-o la vale chiar dacă firma constructoare a realizat un zid de sprijin consolidat.

Adriean Videanu şi Ioan Niculae, achitaţi definitiv în dosarul delapidării Romgaz

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus definitiv miercuri achitarea omului de afaceri Ioan Niculae şi a fostului ministru al Economiei Adriean Videanu pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare în dosarul Romgaz – Interagro, în care prejudiciul calculat de procurori se ridica la peste 60 milioane de euro.

Republica Moldova a restricţionat temporar utilizarea spaţiului său aerian, în contextul vizitei lui Blinken la Chişinău

Autorităţile din Republica Moldova au restricţionat miercuri utilizarea spaţiului aerian al ţării în contextul vizitei secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, care soseşte în această fostă republică sovietică pentru a-şi manifesta sprijinul pentru aspiraţiile europene ale Chişinăului, transmite EFE.

Premierul Donald Tusk a anunţat că Polonia va reintroduce o zonă tampon la graniţa cu Belarus

Polonia va reintroduce o zonă tampon de 200 de metri la graniţa cu Belarus la începutul săptămânii viitoare, a anunţat miercuri premierul Donald Tusk, după ce un militar a fost grav rănit după un atac la graniţă, relatează Reuters.
Poliția Română. Polițist român

Rețea de trafic de migranți, destructurată în Galați

Percheziții de amploare la Galați, unde mai multe persoane sunt suspectate de trafic de migranți.

CONFLICT ÎN ORIENTUL MIJLOCIU

RĂZBOI ÎN UCRAINA

SPORT

SOCIAL

Creşterea salariului minim va aduce un val de scumpiri. Economiştii spun că este un efect de domino

Sunt așteptate scumpiri în lanț, de la 1 iulie, atunci când va creşte salariul minim pe economie. Economiştii spun că este efectul de domino al măsurii de majorare a salariului minim, în timp ce patronatele se aşteaptă ca multe companii, în special cele mici şi mijlocii, să intre în insolvenţă.

O ursoaică a fost capturată și relocată, după ce o perioadă a dat târcoale în stațiunea Slănic Moldova, după hrană

O ursoaică a fost relocată din stațiunea Slanic Moldova. Dădea târcoale prin localitate de două săptămâni. Pentru capturare s-a folosit un container plin cu resturi de mâncare.

Drumuri acoperite de ape în zona Moldovei. Codul galben de inundaţii pentru râuri din 12 judeţe a fost prelungit

A plouat abundent aseară În zona Moldovei. Mai multe porțiuni de drum din județul Iași au fost acoperite de ape, iar traficul s-a desfășurat cu dificultate.

Persoana singură din familia monoparentală nu poate fi obligată să presteze muncă de noapte

Persoana singură din familia monoparentală nu poate fi obligată să lucreze noaptea, se precizează în legea care completează Codul Muncii, promulgată, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis.

DOCUMENTAR

RECOMANDĂRI TV