Ultimele Stiri

Emisiune Realitatea.NET

Culisele Statului Paralel

Emisiune Realitatea.NET

100%

Emisiune Realitatea.NET

Raport de zi

Emisiune Realitatea.NET

Lecția de drept

Emisiune Realitatea.NET

Dosar de candidat

Vladimir Putin / Foto: Profi Media
Război în Ucraina, ziua 826: Putin, val de amenințări la adresa Europei: Țările mai mici trebuie să se gândească cu ce se joacă - LIVE TEXT
Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 826 de la începutul invaziei ruse. Vorbim despre așa-numita "opera militară specială" de "denazificare" a țării, la ordinul liderului rus Vladimir Putin. Încă de la începutul războiului și până acum, reședintele rus a continuat să stârnească dispute aprinse. În cea mai recentă declarație făcută, Putin a ameninţat Europa, spunând că membrii NATO se joacă cu focul atunci când propun ca Ucrainei să i se permită să folosească armele occidentale pentru a lovi în interiorul teritoriului Rusiei, ceea ce, a avertizat el, ar putea declanşa un conflict global în care ar putea fi folosite armele nuclear. 

EXTERN
















Editoriale

Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Rolul strategic al Turciei în energie, securitatea regională și parteneriatele economice
În ultimii ani, Turcia a devenit un hub esențial pentru gazoductele care transportă energie din Rusia, Azerbaidjan și Iran. Această dezvoltare ridică întrebarea: vom vedea și un gazoduct din Turkmenistan în viitorul apropiat? În plus, proiectul de exploatare a rezervelor de gaze offshore de pe coasta Libiei este o altă inițiativă importantă. Ambele proiecte indică strategia ambițioasă a Turciei de a-și securiza poziția ca o țară majoră de tranzit energetic. Pe măsură ce dinamica energiei evoluează, rolul Turciei în acest sector va continua să crească, posibil ducând la parteneriate mai robuste și la o influență geopolitică sporită.



Realizatoarea Realitatea Plus Ana Maria Păcuraru
Ana-Maria Păcuraru | România este mai mult decât o națiune, este casa inimii mele!
România, pentru mine, este mai mult decât o națiune; este casa inimii mele. Aici am făcut primii pași, aici am învățat să vorbesc și să iubesc, aici mi-am adus pe lume primul copil și urmează sa îl aduc și pe cel de-al doilea. În România, am învățat să valorizez și să protejez patrimoniul nostru cultural. Fiecare port popular, cântec tradițional și doină este o mărturie a rădăcinilor noastre adânci. În fiecare colț al acestei țări, există ceva de văzut, ceva de învățat.

Alegeri 2024. Tu decizi!


Dezastrul lăsat de Gabriel Zetea la CJ Maramureș
Dezastrul lăsat de Gabriel Zetea la CJ Maramureș: peste 100 de milioane de euro risipite - pomeni electorale și evenimente cu lăutari în pandemie
Gabriel Zetea (PSD) a lăsat un dezastru financiar la Consiliul Județean Maramureș, în perioada 2016-2020, când a avut funcția de președinte. Banii cetățenilor au fost risipiți pe contracte umflate și cu firme care nu au dus la bun sfârșit proiectele. Gabriel Zetea candidează din nou, în 2024, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, după ce cetățenii l-au trimis acasă în 2020. Maramureșenii nu vor să revină la dezastrul financiar al liderului PSD, care nu a făcut nimic pentru a dezvoltat județul.


Sondaj Sectorul 2: candidatul PSD-PNL are un avans de 6 procente în fața primarului USR
Sondaj Sectorul 2: candidatul PSD-PNL are un avans de 6 procente în fața primarului USR
Un sondaj realizat la nivelul Sectorului 2, în perioada 25-27 mai, îl dă favorit pentru câștigarea primăriei pe candidatul PSD-PNL, Rareș Hopincă. Fostul prefect al Capitalei are un avans de 6 procente în fața actualului primar Mihaiu, candidat din partea ADU, și se află pe un trend ascendent în ceea ce privește intenția de vot, recuperând decalajul față de scorul Alianței PSD-PNL de la începutul campaniei.

Stiri Politice



Clotilde Armand, suspectată că și-ar fi falsificat listele electorale / Foto: Inquam Photos
Acuzații dure la adresa primăriței penale de la sectorul 1. Clotilde Armand, reclamată că ar fi folosit bazele de date ale primăriei pentru a-și completa listele de semnături - FOTO
Clotilde Armand este vizată de un nou dosar deschis de procurorii antimafia, după un denunț făcut de sindicaliștii de la Administrația Domeniului Public. Plângerea penală transmisă la DIICOT precizează că oamenii edilului ar fi folosit o bază de date cu caracter personal de la un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice pentru a completa listele de semnături pentru depunerea unui nou mandat. Dezvălurile au fost făcute în cadrul emisiunii "Raport de zi", de la Realitatea Plus.




Stiri Economice


Orașele în care se oferă cele mai mari salarii din România. Harta exactă a zonelor bănoase
Orașele în care se oferă cele mai mari salarii din România. Harta exactă a zonelor bănoase
Într-o perioadă în care economia României se schimbă rapid, un aspect remarcabil a captat atenția observatorilor financiari: creșterea semnificativă a salariilor în zece județe din țară. Datele recente arată că Bacău, Mehedinți și Călărași sunt la vârful acestei tendințe, înregistrând cele mai mari creșteri ale salariului mediu net în februarie 2024, comparativ cu aceeași perioadă din 2023, cu o creștere care depășește 21%.



Stiri Actuale

România, pe primul loc la numărul de decese cauzate de rujeolă! Îmbolnăvirile continuă să crească alarmant în Europa
România, pe primul loc la numărul de decese cauzate de rujeolă! Îmbolnăvirile continuă să crească alarmant în Europa
UNICEF a anunțat că numărul cazurilor de rujeolă din întreaga Europă continuă să crească „vertiginos”, situația devenind din ce în ce mai îngrijorătoare. Conform datelor recente, cazurile înregistrate în primele trei luni ale acestui an aproape egalează numărul total al îmbolnăvirilor raportate pe tot parcursul anului trecut. Aceasta evidențiază o criză sanitară în plină desfășurare, ce necesită măsuri urgente și eficiente.

Percheziții de amploare pe raza județului Giurgiu. Dosar de evaziune fiscală cu 859.000 de lei în joc
Percheziții de amploare pe raza județului Giurgiu. Dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 859.000 de lei
În această dimineață, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1 au efectuat percheziții domiciliare în municipiul București și județele Dâmbovița și Giurgiu. Acțiunea face parte dintr-un dosar de evaziune fiscală, în care prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la aproximativ 859.000 de lei.



Stiri din Justiție

Patronii benzinăriei au ajuns să depună ei plângere penală împotriva pompierilor
Răsturnare de situație în dosarul exploziei GPL de la Crevedia. Acuzație de ucidere din culpă prin ricoșeu
O acuzație de ucidere din culpă, "prin ricoșeu", a fost formulată în dosarul exploziei devastatoare de la o stație GPL din Crevedia, din luna august a anului trecut. Șase persoane au murit ca efect direct al deflagrației și alte 50 au fost rănite. În ciuda urmărilor dezastrului, patronii staţiei, Daniel Ionuţ Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stângă, sunt cercetați în arest la domiciliu.



Oamenii din jurul generalilor par deranjați de dezvăluirile făcute de Realitatea Plus
Cum sunt intimidați jurnaliștii Realitatea Plus la sediile generalilor Coldea și Dumbravă - VIDEO
Gruparea lui Coldea se teme de Realitatea Plus! Jurnaliștii postului TV care a detonat caracatița corupției din spatele generalilor au fost filați și agresați în timp îi așteptau, în fața locuințelor, pe cei doi. Mai mulți indivizi au apărut și le-au cerut jurnaliștilor să se legitimeze, deși nu s-au prezentat. Unii au devenit agresivi și a fost nevoie chiar de intervenția poliției. 

Stiri despre Vreme

Prognoza meteo pe o lună: când se instalează definitiv VARA
Prognoza meteo pe o lună: când se instalează definitiv VARA. Cum va fi vremea până pe 24 iunie
Vremea începe să se încălzească și apar primele semne că vara se instalează definitiv și în țara noastră. Temperaturile vor fi în ușoară creștere, însă ploile nu se lasă duse cu una, cu două. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Află, din materialul următor, cum va fi vremea, în fiecare regiune a țării, până pe 24 iunie. 




Stiri din Sport