Radio Hit FM

Radio Alba Regional

  • Asculta Live

    1
  • Live Video ALBA

    2

Stiri Alba

  • Campionatul militar de tenis – finala pe Forţele Aeriene, care s–a desfăşurat la Alba Iulia, la Baza Sportivă Constructorul în perioada 20–26 mai, şi–a desemnat câştigătorii. La evenimentul sportiv organizat de specialiștii Secției Educație Fizică Militară din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene în colaborare cu Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și Centrul 85 Comunicații Aero și Informatică au participat peste 20 de pasionați de tenis, militari şi civili de la unități din cadrul Forţelor Aeriene, dar și seniori rezerviști. După disputarea tuturor partidelor din cadrul turneului, s-au consemnat următoarele rezultate, iar clasamentul competiției a fost următorul: Locul I – Zimbrii Moldovei – Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu” BacăuLocul II – Blue Knights – Seniori Statul Major al Forţelor AerieneLocul III – Cutezătorii Vlăsiei – Comandamentul Componentei Aeriene Moara VlăsieiLocul IV – Șoimii Boboc – Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic BobocLocul V – Acvilele Argintii – Statul Major al Forţelor AerieneLocul VI – Cavalerii – Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia TurziiLocul VII – Albatroșii MKnici – Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” ConstanţaLocul VIII – Codalbii Dobrogeni – Seniori Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanţa. Au fost acordate plachete de excelență astfel: -pentru sprijinul deosebit acordat în organizarea evenimentului, comenzii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, precum și președintelui Bazei Sportive „Constructorul”-pentru rezultatele foarte bune și fairplay, doamnei plonier adjutant Cătălina Mutică-pentru promovarea valorilor tenisului, echipei Codalbii Dobrogeni În finala mare s-au consemnat rezultatele: -maior Cătălin Pușcașu / maior (rz) Andrei Farcaș 2-0-maior Cătălin Pușcașu, plutonier adjutant Cătălina Mutică/ comandor(rz) Florin Bălan, maior (rz) Andrei Farcaș 2-0 Rezultatele din finala mică au fost următoarele: -locotenent Paul Popa / maistru militar III George Lămbescu 2-0-locotenent Paul Popa, maior Adrian Dogaru / maistru militar III George Lămbescu, maistru militar III Mihai Vlad 1-2-maistru militar III Mihai Vlad / maior Adrian Dogaru 2-0. Organizatorii au oferit cupe, medalii, diplome și articole sportive. Felicitări tuturor participanţilor! Foto: Elev Iustin Nicolescu Citește și: Alba Iulia: Româno-coreeanul Daniel Kim, elev la colegiul militar, Premiul I la Sesiunea de referate și comunicări științifice de Istorie The post Alba Iulia: Câștigătorii campionatului militar de tenis appeared first on albapesurse.

    .....
  • O administrație județeană serioasă este cea care are grijă de fermierii, crescătorii de animale și producătorii locali. Alba este un județ recunoscut pentru fermierii săi harnici și pentru afacerile de succes din industria alimentară. Alături de colegii mei Victor Negrescu și Voicu Vuscan, i-am lansat invitația în județul Alba social-democratului Florin Ionuț Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. A fost o zi plină în care ne-am întâlnit cu fermierii și crescătorii de animale din județ, dar și cu importanți antreprenori din industria alimentară. Pregătim împreună planurile și măsurile prin care noua conducere a Consiliului Județean Alba va susține agricultura și industria alimentară din județ. Și în Alba, SE POATE! Avem nevoie doar de un schimb de generații la Consiliul Județean Alba! PSD Alba #schimbuldegenerații #noulPSD #cumpărăROMÂNEȘTE #voteazăROMÂNEȘTE (Cod mandatar financiar coordonator: 21240002)The post O administrație județeană serioasă este cea care are grijă de fermierii, crescătorii de animale și producătorii locali appeared first on albapesurse.

    .....
  • Avem o veste bună pentru publicul nostru mic și mare, de 1 iunie ne reîntâlnim la Museikon cu actorii Teatrului de Păpuși Oac. Am răsfoit în albumele cu amintiri și am retrăit bucuria celorlalte reprezentații. Iată cu ce vă întâmpinăm de Ziua Copilului, anul acesta! Spectacolul „Oamenii nu știu nimic”, de Lidia Opruța, este o producție a Teatrului de Păpuși Oac din Alba Iulia și este regizat de Traian și Lidia Opruța. O ceartă apărută spontan între găinile dintr-o gospodărie o provoacă pe găina cea mai sfătoasă să le povestească celorlalte o istorie veche, dar plină de învățăminte noi. Povestea le duce în Siria veche și apoi în Israel, unde marele general al armatei, bolnav de lepră, caută disperat vindecarea. Soluția vine într-un mod total neașteptat pentru el! I se spune, deși se opune vehement, că trebuie să se scalde de 7 ori în râul Iordan. Miraculos vindecat, acesta pleacă spre casă cu o credință nouă. Vă așteptăm cu bucurie! (comunicat) Citește și: Alba Iulia: Lecția de artă sacră la Museikon The post Alba Iulia: Actorii de la Teatrul de Păpuși Oac vin la Museikon appeared first on albapesurse.

    .....

RADIO BRAȘOV REGIONAL

  • Asculta Live

    1
  • Live Video

    2

Stiri Brasov

  • Astăzi au început oficial lucrările pentru modernizarea Drumului Județean Câmpina-Săcele pe Valea Doftanei, un proiect important derulat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI) în colaborare cu antreprenorul Construcții Erbașu. Organizația de șantier a fost pregătită cu câteva zile în urmă, marcând astfel startul unui proiect mult așteptat în regiune. Acesta este cel mai mare contract pentru infrastructura rutieră secundară semnat de Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții. Totuși, modernizarea este destinată doar traficului comercial ușor și nu include o lărgire semnificativă a platformei drumului. Traseul rămâne dificil, cu numeroase serpentine și altitudini ce ajung până la aproape 1300 de metri. Pe plan local și pentru turism, modernizarea DJ Câmpina-Săcele este considerată o veste excelentă, mult așteptată. Cu toate acestea, pentru zona critică dintre Comarnic și Predeal pe DN 1, impactul va fi indirect, ajutând la preluarea unei părți din traficul de tranzit dintre Ploiești și Brașov. Pentru turiștii cazați în stațiunile Sinaia, Bușteni, Azuga și Predeal, modernizarea acestui drum județean nu va aduce un ajutor semnificativ. În ceea ce privește traficul local, mai utile vor fi centurile de la Comarnic și Bușteni, deși și aici se vor forma cozi la descărcarea în DN 1. Pentru transportatorii deviați pe DN 1A Cheia-Săcele, pentru turiștii care vizitează stațiunile montane și pentru o legătură modernă între București și Brașov, singura investiție care ar putea rezolva problema traficului rămâne Autostrada Ploiești-Brașov. Guvernul intenționează din nou să realizeze acest proiect printr-un parteneriat public-privat, deși toate studiile de până acum au arătat că acesta nu poate fi susținut din taxa viitoare de autostradă. The post Încep lucrările de modernizare a Drumului Județean Câmpina-Săcele pe Valea Doftanei, alternativa la aglomerația de pe DN 1 Valea Prahovei first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....
  • Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), a eșuat pentru a treia oară în încercarea de a achiziționa 12 trenuri cu hidrogen, după ce niciun producător nu a depus o ofertă până la termenul-limită de marți, 28 mai 2024. Valoarea contractului, cuprinsă între 1,6 și 2,5 miliarde lei, urma să fie finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu peste 100 de milioane de euro, informează economedia.ro. Anterior, a doua licitație fusese anulată deoarece oferta Alstom-Linde Gaz a fost declarată neconformă. Proiectele rutiere din PNRR sunt finanțate prin împrumuturi pe termen lung și cu dobândă redusă, în timp ce proiectele feroviare beneficiază de granturi nerambursabile. Prima licitație fusese programată pentru 26 ianuarie, dar termenul a fost amânat de mai multe ori. Conform caietului de sarcini, livrarea celor 12 unități ar trebui să se realizeze între 35 și 44 de luni, cu un punctaj maxim pentru livrare în 35 de luni. Trenurile cu hidrogen sunt o tehnologie relativ nouă, folosită doar în câteva țări precum Italia, Germania și Franța. La relansarea licitației, ARF a adus câteva modificări strategiei de achiziție: Alimentarea cu hidrogen a trenurilor se va face printr-o procedură separată, iar furnizorul trenurilor va asista ARF în elaborarea specificațiilor tehnice pentru alimentare. Disponibilitatea trenurilor în perioada de garanție și mentenanță a fost redusă de la 98% la 90%, luând în considerare aspectele inovative ale tehnologiei. Numărul minim de locuri pe scaune a fost redus de la 140 la 120, punctaj suplimentar fiind acordat pentru locurile suplimentare. Au fost efectuate corecturi bazate pe observațiile primite din procedurile anterioare. Durata contractului de mentenanță este de 15 ani, cu posibilitatea extinderii la încă 15 ani. Valoarea achiziției este estimată între 1,6 miliarde și 2,5 miliarde lei, fără TVA, în funcție de durata serviciilor conexe contractului. Trenurile achiziționate ar urma să fie folosite pe linii neelectrificate precum București-Otopeni, București-Pitești și Pitești-Craiova, însă perioada necesară pentru teste post-livrare ar putea întârzia utilizarea comercială cu până la un an. Proiectul finanțat prin PNRR include achiziția celor 12 trenuri, servicii de mentenanță și alimentare cu hidrogen, valoarea totală fiind de 868.917.205,97 lei, din care 528.930.990,02 lei reprezintă sprijinul Uniunii Europene, iar 201.251.535,98 lei este contribuția publică națională. The post România pierde o finanțare gratuită în valoare de 100 de milioane de Euro pentru 12 trenuri cu hidrogen first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....
  • Sediul Direcției Fiscale Brașov de pe strada Lungă, unde brașovenii puteau plăti taxele și impozitele locale, se va închide definitiv. Proiectul de hotărâre privind încetarea dreptului de administrare al Fiscului local asupra acestui spațiu urmează să fie dezbătut în ședința de azi a Consiliului Local. Marian Voinescu, șeful Direcției Fiscale, a explicat că, în ultima vreme, agenția nu a mai avut mulți clienți, ceea ce nu mai justifică funcționarea sediului. „De la an la an, noi am diversificat metodele de încasare electronică și în ultimul timp oamenii au început să plătească și la aparatele SelfPay. Avem în vedere ca într-o lună, două, și amenzile să poată fi plătite la aceste aparate”, a declarat Marian Voinescu la Radio România Brașov FM. Astfel, Direcția Fiscală Brașov își concentrează eforturile pe modernizarea și simplificarea metodelor de plată, adaptându-se la noile tehnologii și preferințele contribuabililor. The post Sediul Direcției Fiscale Brașov de pe strada Lungă se va închide definitiv! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....

Radio Harghita Toplita

  • Asculta Live

    1

Stiri Harghita

  • Colecția de pantofi sport pentru copii pentru vara 2024 poate fi găsită în magazinul fizic și online CCC. Și din moment ce credem că lumea copiilor nu este suficient de colorată, anul acesta designerii au făcut un pas înainte în ceea ce privește culoarea. Modelele de pantofi sport copii în stiluri creative au fost colorate în albastru, roz, fuchsia și inserții de nuanțe lime, gri, alb, negru, piersică. Pantofi sport copii – Eleganță, culoare, inserții multicolore  Moda la pantofi sport copii pentru vara 2024 se caracterizează prin eleganță, modele neobișnuit de colorate și prezența imprimeurilor și inserțiilor multicolore. Încălțămintea pentru copii este fabricată din materiale ușoare, respirabile și, prin urmare, pantofii sport copii sunt destul de confortabili de purtat. Moda pentru cei mici evoluează cu fiecare sezon, oferind stiluri noi și interesante de pantofi sport. Stilurile și modelele de încălțăminte pentru sezonul estival au cucerit admirația nu numai a micilor fashioniste, ci și pe cea a părinților lor. În acest sezon, designerii au ales nu numai culori care ies în evidență, ci și minimalismul. Liniile simple, culorile neutre și elementele laconice fac încălțămintea versatilă și potrivită pentru orice stil de îmbrăcăminte pentru copii. Stil și confort pentru copiii în mișcare Totuși, culorile îndrăznețe sunt în vârful popularității. De la roșu energizant la albastru intens, încălțămintea sport pentru copii în nuanțe strălucitoare devine un accent luminos în garderoba unui copil. Inspirați din elemente de îmbrăcăminte sport, pantofii în stil sport au fost creați astfel încât, să ofere confort. Elementele de fixare, inserțiile luminoase și formele dinamice creează o imagine energică. Utilizarea tehnologiilor moderne face ca încălțămintea să fie mai ușoară, respirabilă și rezistentă la diferite condiții meteorologice. Acest lucru este important pentru copiii activi cărora le place să fie în mișcare. Designerii experimentează activ cu formele și materialele tălpilor, creând opțiuni unice și confortabile. Tălpile pentru pantofii sport pentru copii pentru vara 2024 pot fi joase, înalte, voluminoase, cu inserții strălucitoare, astfel încât să fie pe placul tuturor micuților.  Atunci când aleg pantofi sport copii, părinții se pot baza pe aceste tendințe, ținând cont de preferințele individuale ale copiilor. Magazinul online CCC vine cu o mulțime de opțiuni pentru a se potrivi unei game mari de gusturi și nevoi. Nostalgia este un alt motiv important în moda pentru copii pentru vara 2024. De aceea, poți vedea și multă încălțăminte sport asemănătoare anilor 80 și 90. Nu îți fie teamă să investești în astfel de modele, deoarece, acestea vor rămâne relevante pentru o lungă perioadă de timp. Ce modele sunt în tendinţele verii 2024? În tendințe sunt modele de pantofi sport copii cu design retro și un accent interesant familiar. Copiii nu trebuie să sacrifice confortul în numele modei, deoarece astfel de modele au șireturi durabile și o talpă durabilă și confortabilă. În astfel de pantofi sport copiii pot petrece toată ziua mergând, fugind, jucându-se, și mai mult decât atât, pregătindu-se pentru un eveniment important la școală sau explorând noi orașe în vacanță. Acordă atenție modelelor cu detalii contrastante, tălpi elegante și dungi strălucitoare. Combină aceste perechi de pantofi sport copii cu ținute sport, casual sau chiar elegante. Părinții iubesc demult pantofii sport și de aceea nu ar trebui să lipsească nici din garderoba copiilor lor. Cel mai important este că se găsesc disponibili în diferite variante și culori la modă pentru vara 2024, în magazinul CCC.The post Pantofi sport pentru copii pentru vara 2024. Aceste modele sunt în tendințe first appeared on Ziarul Harghita.

    .....
  • Prezent la BSDA, Arnaud Rousset, vice-preşedinte MBDA pe Europa, a vorbit, în cadrul unui briefing, despre cooperarea cu România pentru acest contract şi intenţia de cooperare pentru alte programe de înzestrare. „România este o piaţă specifică pentru MBDA pentru că am petrecut multe zile, săptămâni, aici, pentru a discuta cu MApN şi cu industria locală despre care ar fi produsele din portofoliul nostru care l-ar putea interesa şi care ar fi capabilităţile pe care le-am putea oferi pentru a satisface nevoile armatei. Pentru noi, acest BSDA este special pentru că am reuşit să obţinem contractul pentru dotarea elicopterelor pentru Forţele Navale. Este un pas important pentru noi pentru că este, credem, începutul unei cooperări pe termen lung. După discuţii cu clientul şi cu echipa noastră, am ajuns la o soluţie care a fost selectată, în cele din urmă, pentru Forţele Navale. Evident, mai sunt şi alte proiecte pe care le urmărim. Suntem o companie de rachete doar, nu producem drone, tancuri sau alte echipamente, dar putem livra capabilităţi excelente”, a spus Arnaud Rousset, pentru jurnaliştii români. Rousset a vorbit şi despre celelalte programe româneşti la care compania ar putea participa: „Am văzut, de exemplu, un F-35 dotat cu rachetele Meteor şi este un exemplu unde putem livra o capabilitate de succes. Meteor este o rachetă de succes. Când pui o astfel de rachetă pe F-35, devine mai mult decât o platformă, pentru că poate proteja spaţiul aerian al României. Rachetele Marte ER (Extended Range) Rachetele Marte ER (Extended Range), cele care au fost selectate pentru dotarea elicopterelor Forţelor Navale, pot fi lansate de la sol (de pe coastă), de pe nave sau din elicoptere ori avioane. Acestea au un diametru de 316 mm, o lungime de 3,6 metri şi 345 de kg (reprezentanţii companiei au precizat că au încercat să le facă pe cât de uşoare posibil). Raza de acţiune ajunge la peste 100 de km şi sunt concepute pentru a fi folosite în orice tip de condiţii meteo, pe timp de zi şi de noapte. MApN vrea să se doteze cu 41 sisteme de rachete cu rază mică şi foarte mică de acţiune (SHORAD-VSHORAD) în valoare de 4,2 miliarde de euro, în felul următor: 16 sisteme integrate de rachete antiaeriene SHORAD-VSHORAD pentru Forţele Aeriene şi 9 sisteme SHORAD şi 16 VSHORAD pentru Forţele Terestre. Rachetele Mistral propuse de MBDA pentru programul de înzestrare VSHORAD sunt folosite de 18 clienţi din toate părţile lumii şi de 8 state NATO. Rachetele Mistral, de altfel, sunt deţinute de 36 de ţări, peste 18.000 de bucăţi fiind vândute de companie până în acest moment. Rachetele VL Mica sunt propuse României în cadrul programului SHORAD şi vin în două variante, terestru şi naval. Au un diametru de 160 de mm, o lungime de 3,1 metri şi o greutate de 112 kilograme. Sistemul are două versiuni, IR şi RF şi este conceput şi pentru a face faţă oricăror tipuri de condiţii meteo, de exemplu, pentru a putea fi folosit când vremea este înnorată, o capabilitate pe care nu o au multe rachete. Racheta poate exploda la impact sau în proximitate. Are o rază de acţiune de 20 de km şi o altitudine de maximum 9.000 de m. În cazul unui conflict, sistemul VL Mica cu baza la sol poate fi operaţionalizat în doar 10 minute şi necesită în jur de 15 minute pentru a fi înlocuite rachetele folosite şi a lansa din nou. Are o durată de viaţă de 25 de ani şi nu necesită mentenanţă preventivă, ci doar o verificare o dată la cinci ani. The post Armata română se dotează cu super-rachetele Marte-ER: raza de acţiune ajunge la peste 100 de km first appeared on Ziarul Harghita.

    .....
  • Apele Române Mureș și Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș continuă lucrările de intervenție pe pârâul Corund în zona localității Praid din județul Harghita. Timp de mai multe zile, aici s-a lucrat și pe timpul nopții, inclusiv sâmbătă și duminică, pentru punerea în siguranță a obiectivului. Pârâul Corund a fost deviat, iar în aval, albia a fost închisă pentru a se evita pătrunderea apei pe sectorul afectat. Zona expusă infiltrațiilor a fost izolată. Digul de dirijare a apei a fost finalizat ca și bypass-ul a cărei funcționare a fost verificată în cursul zilei de ieri. Lucrările executate în aceste zile funcționează în parametrii optimi. Debitele înregistrează valori normale, dar zona va fi monitorizată în continuare. The post Apele Române continuă lucrările de intervenție pe pârâul Corund first appeared on Ziarul Harghita.

    .....