Ion Mînzînă: „La Rătești suntem pe drumul cel bun! Modernizăm și DJ 702 G!”

Joi, 23 Mai 2024 10:51

În paralel cu lucrările fără precedent de modernizare a drumurilor județene 503 și 504 cu fonduri europene, Consiliul Județean are în derulare și multe alte lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere cu bani din fonduri proprii sau de la bugetul de stat.

O astfel de investiție este și cea de pe DJ 702 G Recea (A 1) - Catanele - Coşeri - Căteasca - Răteşti.

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș și al PSD Argeș, a fost astăzi la Rătești unde, împreună cu primarul Cornel Petrică și cu administratorul public al județului Cristi Puiu a verificat stadiul lucrărilor de modernizare. Acestea se desfășoară într-un ritm alert, așa cum se întâmplă și în alte zone din județ cu investiții similare.

 

Un profesor de la Colegiul „Brătianu”, trimis în judecată pentru agresiune sexuală

Joi, 23 Mai 2024 08:58

 

Cosmin Ionuț Marinescu, profesor de sport la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, este acuzat că ar fi agresat sexual o minoră, în vârstă de 12 ani, elevă a unității școlare, în timp ce se aflau în incinta unității de învățământ.

Profesorul a fost ridicat de oamenii legi, în data de 18 martie 2024, din incinta Colegiului. Bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar ulterior a fost luată măsura arestării preventive.

 

Alina Gorghiu recunoaște că Primăria Pitești face treabă bună

Joi, 23 Mai 2024 08:47

 

Supărare mare și critică și mai mare că nu mai sunt narcise la Negrași. S-a dus Alina Gorghiu acolo să constate. Așa e, nu zice nimeni că nu e așa. Narcisele care înfloreau întotdeauna în mai, anul acesta s-au grăbit să înflorească în aprilie. Ca niciodată. Însă clima este ca niciodată, dar doamna Gorghiu e minisru la Justiție, nu la Mediu. Și a făcut doamna un live ca să povestească asta. Lângă un strat frumos de panseluțe, la Pitești.

 

 

Florin Frătică bate, în continuare, câmpii(ile) din Căteasca

Joi, 23 Mai 2024 08:45

 

# Frătică: ”Dacă ne mutam la Predeal, candidam la Predeal!...”

Frătică nu se lasă și lovește din ce în ce mai dur. Recentul intrat în H(AUR), după o perioadă petrecută la PDL, apoi la PAM, apoi la PMP, insistă cu ceva aberații, din nou, de data aceasta la televizor. Invitat la o emisiune la Antena 3 Pitești, a afirmat că, după plecarea sa din Bradu, mutat fiind la București, ”...am primit foarte multe oferte, să rămân acolo (la București, n.r.), să lucrez la diferite ministere, în diferite companii mari... am refuzat!” Bravo domnul Frătică, ați refuzat ministerele... Apoi, din nou, o lovitură puternică... sub centură (nu sub centura de box, ci sub centura rutieră): ”... și ne-am mutat în Căteasca... dacă ne mutam în Predeal, candidam la Predeal!”

Unele bârfe spun că, ascultând declarația plină de emfază a lu domnu Frătică, primarii din București, Cluj, Constanța și Iași au scăpat un oftat de ușurare. Dacă se muta omul acolo, era belea, ce să mai!...

 

Numai o şcoală din Argeş va primi finanţare în „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) Runda a II-a – Școli mici”

Joi, 23 Mai 2024 08:16

 

Ministerul Educaţiei a publicat lista şcolilor care sunt eligibile în apelul „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) Runda a II-a – Școli mici”.

La nivel national, 148 de şcoli mici, cu mai puţin de 50 de elevi, vor primi 1500 euro/elev. Dintre acestea, o unitate de învăţământ este din judeţul nostru. Este vorba despre Şcoala Gimnazială “Ilie Stănculescu”, din comuna Râca., potrivit Edupedu.ro.

În luna martie, Școala Gimnazială Albeştii de Argeş a fost de asemenea selectată în acest program de reducere a abandonului şcolar, participând la o altă categorie.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! ALBIREA DINȚILOR CU LASERUL BIOLASE

Joi, 23 Mai 2024 07:13

 

Un zâmbet alb și strălucitor crește increderea în sine oricui. Pentru a obține un zâmbet perfect și luminat, una din procedurile cele mai rapide de estetică dentară profesională și cu rezultate eficiente este albirea cu laserul Biolase.

• Tratamentul de albire cu laser este singura metodă dovedită științific ca fiind inofensivă față de smalțul dentar.

• Este o procedură rapidă (aproximativ 20 de minute pentru ambele arcade).

• Pacientul prezintă minimă sensibilitate post tratament sau chiar absența ei comparativ cu metoda tradițională de albire.

 

Autografe valoroase provenite din donații în colecțiile Bibliotecii Județene Argeș

Joi, 23 Mai 2024 06:06

 

Donația de carte este practicată din cele mai vechi timpuri, constituind un mijloc special de dezvoltare a fondurilor documentare deținute de bibliotecile publice din România. În colecțiile Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș se remarcă unele dedicații și autografe valoroase de la personalități locale și naționale, acestea provenind din donații.

Donația istoricului piteștean Gheorghe Ionescu-Gion (1857-1904), oferită de soție în anul 1904, cuprindea un număr de 1.589 de titluri, însumând un total de 2.961 de volume, așa cum reiese din lucrarea Catalogul cărților ce conține Biblioteca defunctului G.I. Ionescu-Gion, dăruită Liceului din Pitești (1905), pe care o deține Biblioteca Centrală Universitară Carol I București.

 

 

Coteț țopăie, fără elan, prin televiziunile naționale

Miercuri, 22 Mai 2024 20:48

 

Mihai Coteț a simțit că este un om politic prea mare pentru televiziunile și presa locală, așa încât a atacat, cu pieptul înainte, o televiziune națională.

La Realitatea TV, Coteț a reușit să convingă, din nou, că nu prea știe ce spune. Emisiunea a fost presărată cu mai multe momente funny. Realizatoarea, Anca Alexandrescu, la un moment dat, l-a întrebat ce îl recomandă pentru această... POZIȚIE. Nici o problemă, domnul Coteț a explicat ce îl recomandă: ”... cred că pot reprezenta politicianul diferit de ceea ce a fost până acum...”

 

Autostrada Bucureşti-Piteşti intră în reabilitare!

Miercuri, 22 Mai 2024 20:39

 

1 miliard de lei va cheltui Guvernul Ciolacu de la bugetul de stat pentru reabilitarea a 42 de kilometri din Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, cea mai tranzitată autostradă din România. Anunţul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută.

“Alocăm 1 miliard de lei din bugetul de stat pentru a reabilita un sector de 42 de kilometri din Autostrada A1.”, a declarat Ciolacu, potrivit Ştiripesurse.ro.

 

 

În anul şcolar 2024-2025, elevii au la dispoziţie 134.000 de locuri la liceu în clasa a IX-a şi 60.000 de locuri la învățământul profesional

Miercuri, 22 Mai 2024 19:15

 

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat proiectul de HG privind cifra de școlarizare pentru anul 2024-2025.

Astfel, Ministerul Educației a propus 134.000 de locuri la liceu în clasa a IX-a, şi încă 60.000 de locuri la învățământul profesional, potrivit Edupedu.ro.

În perioada imediat următoare, inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş va publica broşura cu locurile disponibile la liceele din judeţul nostru, pe baza căreea, absolvenţii de clasa a VIII-a îşi vor face lista cu opţiuni pentru admiterea în clasa a IX-a, după ce vor susţine Evaluarea Naţională.

 

Dublu eveniment găzduit de Universitatea Pitești

Miercuri, 22 Mai 2024 12:50

 

# Profesorul Șerban Valeca nu a fost uitat!

Vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu a fost prezent, din partea Consiliului Județean Argeș, la un dublu eveniment găzduit de Universitatea din Pitești: comemorarea a doi ani de la trecerea la cele veșnice a prof. univ. dr. Șerban Constantin Valeca și lansarea Asociației Naționale pentru Energie Nucleară - Școala Națională de Energie Nucleară. În această Asociație se reunesc 12 universități de prestigiu - printre care și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, din care face parte Centrul Universitar Pitești.

 

 

Lucrările la noul pod peste Râul Argeșel din Racovița vor fi finalizate în acest an!

Miercuri, 22 Mai 2024 11:31

Ion Mînzînă: Dezvoltăm infrastructura rutieră din Mioveni!

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, însoțit de secretarii de stat Vlad Ștefan Niculae, Alexandru Stoica și Dragoș Drăghescu din cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, s-a întâlnit cu Aurel Costache, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Mioveni, și cu Ciprian Țurlea, viceprimar, pentru a discuta despre stadiul proiectele de fluidizare a traficului din Orașul Constructorilor de Mașini.

Astfel, lucrările la noul pod peste Râul Argeșel din Racovița sunt în plină desfășurare și vor fi finalizate în acest an. Tot în acest an va fi lansată licitația pentru Drumul Expres Pitești – Mioveni. Pe de altă parte, Consiliul Județean va asigura sprijin și pentru construirea unei Centuri Ocolitoare.

”Orașul Mioveni are nevoie de o infrastructură de transport pe măsura volumului din ce în ce mai mare al traficului rutier și de mașini livrate de Uzina Dacia. Tocmai în acest sens am venit cu proiecte și sprijin clare la nivelul Consiliului Județean și al Ministerului Transporturilor condus de Sorin Grindeanu. Am preluat la Consiliul Județean tema de proiectare pentru Drumul Expres Pitești – Mioveni și în toamnă dăm drumul la licitație. De asemenea, vom asigura cofinanțarea pentru construcția Centurii Ocolitoare a orașului. Mă bucur să constat și că lucrările la noul pod de la Racovița avansează conform graficului” – Ion Mînzînă.

Va fi construit un Centru de Radioterapie la Pitești!

Miercuri, 22 Mai 2024 07:52

 

Consiliul Județean Argeș pregătește, într-un stadiu alert, noile proiecte de dezvoltare și modernizare ale spitalelor din Argeș pe care le are în administrare.

Ieri, ministrul secretar de stat în Ministerul Sănătății, asistent universitar doctor Alexandru Rogobete, a purtat discuții tehnice împreună cu președintele Ion Mînzînă, deputatul Remus Mihalcea, medic de profesie, echipa de conducere a Consiliului Județean, aparatul de specialitate și cu managerii spitalelor din Pitești pe o serie de proiecte aflate în diferite stadii de implementare.

 

 

Avem anul! Directorul CNAIR, Cristian Pistol: “Cel mai târziu în 2028 va fi gata Autostrada Sibiu-Piteşti”

Miercuri, 22 Mai 2024 07:41

 

Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a declarat că Autostrada Sibiu-Piteşti va fi gata cel târziu în 2028. Autostrada va avea 122,11 km și va completa coridorul 4 Pan European pe A1.

”Primii 13,17 km ai acestei autostrăzi, între Sibiu și Boița au fost deschiși circulației în decembrie 2022.

Secțiunea 2, Boița – Cornetu (31,33 km) este în etapa finală de Proiectare și anul acesta va începe construcția primilor kilometri ai acestei secțiuni care are termen contractual de finalizare anul 2028.

 

Spaţiul de deţinere de la Miceşti al Penitenciarului Mioveni este aproape gata

Miercuri, 22 Mai 2024 07:36

 

În curând se vor încheia lucrările la spaţiile de deţinere ale Penitenciarului Mioveni din comuna Miceşti. Noua clădire va servi ca centru de comandă în administrarea terenurilor care vor fi cultivate de persoanele private de libertate. Practic, aici vor fi găzduiţi deţinuţii care au drept de muncă.

“Suntem la șantierul din Micești.

La 7 luni de la începutul acestui proiect, când în acest loc se găseau doar grajdurile pentru animalele noastre, suntem acum pe punctul de a finaliza construcția penitenciarului. conform standardelor europene.

 

 

Creditarea unei firme cu bani nejustificaţi se pedepseşte cu închisoarea!

Miercuri, 22 Mai 2024 07:35

 

Legea pentru combaterea evaziunii fiscale îi scapă de închisoare pe evazioniştii care au “furat” sub un milion de euro, cu condiţia să restituie banii plus penalizări, dar îi bagă la puşcărie pe oamenii de afaceri care îşi creditează firmele cu bani obţinuţi “la negru”. Legea pentru combaterea evaziunii fiscale (241/2005) a fost modificată în sensul în care persoanele care își creditează firmele cu bani nejustificaţi, riscă închisoarea.

“Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi sau cu amendă operaţiunea de creditare efectuată în mod direct sau indirect de către orice persoană fizică, având drept scop efectuarea unor plăţi cu sume de bani care provin din omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi/sau a veniturilor realizate a unuia sau mai multor contribuabili", se arată în lege, potrivit Hotnews.ro.

 

Cristian Gentea: Da, construim o grădiniță de 1000 mp în Prundu!

Marţi, 21 Mai 2024 15:26

Condițiile în care preșcolarii din Pitești sunt educați și îngrijiți au fost permanent pe lista noastră de priorități a primarului Gentea.

“Numeroase investiții, majoritatea din fonduri externe, au fost direcționate către grădinițele din Pitești astfel încât acestea să arate cât mai bine, să aibă spații cât mai moderne și să permită desfășurarea activităților cu copiii în cel mai prietenos mediu.

SHAPE \* MERGEFORMAT ️ 2,2 milioane de euro – bani nerambursabili pentru reabilitarea și dotarea a 4 grădinițe

SHAPE \* MERGEFORMAT Grădinița “Castelul Fermecat” a fost modernizată, beneficiind de reparații la instalațiile electrice și termice și dotări noi. Valoarea proiectului: peste 280.000 euro, din care 98% bani nerambursabili.

SHAPE \* MERGEFORMAT Alți peste 1.000.000 de euro, fonduri PNRR, vor fi investiți în aceeași grădiniță în cadrul unui amplu proiect de renovare energetică, proiect care va asigura o reducere considerabilă a costurilor de funcționare, dar și condiții mai bune pentru copii și cadrele didactice!

 

DOUĂ MODELE EXISTENȚIALE

Marţi, 21 Mai 2024 13:59

 

I. Modelul hristic

Modelul existențial este înțeles ca fiind un sistem de idei care ne propune un comportament sau o viață exemplară. Sau poate fi o persoană care ne transmite aceste idei, fie teoretic, fie prin personalitatea ei.

Uneori, modelul existențial poate fi exprimat printr-o urare. De exemplu, de Paște, mai înainte vreme exista această întâmpinare, pe care o mai putem întâlni și astăzi în special în mediul rural din Maramureș și Ardeal:

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 21 Mai 2024 11:56

 

PĂDURARII

La hoţi n-ai ce să le faci,

Pădurarii fac poteci

Şi fură pădurea-n draci!

S-au luat după-austrieci…

 

În 20 de localități din Argeș, lupta pentru primărie se dă doar între PSD și PNL

Marţi, 21 Mai 2024 11:42

 

În toate localitățile din Argeș sunt cel puțin câte doi candidați pentru fotoliul de primar. PSD și PNL sunt singurele partide din județ care au candidați în toate cele 102 localități. A fost evitată astfel situația din comuna Voineasa, din județul Olt, în care primarul PSD aflat în funcție candidează de unul singur pentru un nou mandat, nefiind depuse candidaturi de la alte partide nici măcar pentru Consiliul Local.

Revenind la județul Argeș, precizăm că în 20 de localități lupta pentru primărie se dă doar între PSD și PNL, după cum urmează:

1. Albești de Muscel – Corinel Țigău (PSD) și Cătălin Manta (PNL)

2. Albota – Ion Dumitru (PSD) și Roland Florian Dumitru (PNL)

3. Berevoești – Ionel Mazilu (PSD) și Gheorghe Busuioc (PNL)

4. Bughea de Sus – Ion Șain (PSD) și Nicolae Tarbă (PNL)

5. Cicănești – Gheorghe Boian (PSD) și Ion Ionescu (PNL)

 

Ghiozdanele elevilor sunt prea grele! Ministerul Sănătăţii vrea să ia măsuri

Marţi, 21 Mai 2024 11:18

 

Ministerul Sănătăţii cere ca directorii de şcoli să ia măsuri pentru a reduce greutatea ghiozdanelor elevilor. În acest sens, se află în dezbatere publică un proiect pentru aprobarea Normelor de igienă din pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihnă şi recreerea copiilor şi tinerilor.

Iniţiativa este lăudabilă, dar măsurile propuse sunt greu de aplicat. De exemplu, potrivit Edupedu.ro, una dintre propuneri ar fi ca școala să asigure dulapuri individuale pentru elevi în care să își țină manualele și caietele, sau spații pentru efectuarea temelor după școală pentru teme.

 

 

Pagina 1 din 498

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea