URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 07 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Aș fi curios să văd un film cu imagini din Oradea înainte de a primi fonduri europene și unul după investițiile făcute din banii UE. Asta, că tot avem niște alegeri europarlamentare de care nu se interesează nimeni. În schimb, cheltuim bani și energie să votăm niște primari care în viitorul mandat, fără fonduri de afară, vor ascuți creioane în lipsă de altă ocupație.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
În Oradea tinde să devină temă de campanie, după ce PSD-istul Adrian Madar l-a provocat la duel pe PNL-istul Florin Birta, refuzul acestuia de a se băga în „dezbatere” cu el. De frică, lămurește același Madar. Ceea ce ar putea fi parțial adevărat, dar și pe deplin justificat.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pentru cine veți vota pentru a ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor, la alegerile din 9 iunie?








De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămâna trecută, recent a intrat în vigoare Legea nr. 126/2024 prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult! În funcție de momentul plății, statul percepe o „șpagă” pentru „iertarea” infractorului, de 15% în 30 de zile de la controlul fiscal, de 25% dacă începe urmărirea penală, de 50% dacă începe procesul și de 100% dacă se ajunge în apel.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
Sportivi din 14 țări își testează limitele la Oradea în competiția de triatlon AROBS X-Man România 2024 (FOTO)
Advertorial
Pe 8 iunie 2024, Oradea devine epicentrul triatlonului românesc, găzduind cea de-a 14-a ediție a celui mai important eveniment sportiv din această categorie - AROBS X-Man România. Este o oportunitate atât pentru Oradea, cât și pentru orădeni de a experimenta ce înseamnă o competiție internațională la cel mai înalt nivel, cu trei probe incluse în Campionatul Național de Triatlon.
05 Iunie 2024, 08:36
Au fost montate și puse în funcțiune semafoare pe Calea Aradului, în zona în care un copil de 12 ani a fost accidentat mortal (FOTO)
Știri Bihor
Trecerea de pietoni din Calea Aradului, unde în urmă cu un an un copil de 12 de ani din Oradea a fost accidentat mortal de un șofer băut, în timp ce traversa regulamentar, a fost semaforizată. De asemenea, în aceeași zonă, s-a montat un semafor și la intersecția străzii Traian Blajovici cu Calea Aradului. Cele două semafoare au fost puse în funcțiune vineri. 
07 Iunie 2024, 16:55
Noul Duster poate fi testat acum la Auto Bara! (FOTO)
Advertorial
Seara de 6 iunie va rămâne memorabilă pentru agentul Dacia Auto Bara și oaspeții săi! În prezența unor invitați de seamă, în Cetatea Oradea la restaurantul Corsarul, Auto Bara a lansat Noul Duster, într-un eveniment cu dublă semnificație pentru agent: lansarea Noului Duster și 30 de ani de activitate neîntreruptă!
07 Iunie 2024, 16:40
Mesaj Ro-Alert la Bratca: Un urs a fost văzut în spatele unei gospodării. Rămâneți în locuințe!
Știri Bihor
Localnicii din Bratca au primit un mesaj prin sistemul Ro-Alert, autoritățile spunându-le să rămână în locuințe, după ce un urs a fost văzut în spatele unei gospodării.
07 Iunie 2024, 16:35
OTL: Duminică, 9 iunie, se va circula pe traseele urbane cu program pentru zilele lucrătoare cu vacanţă
Noutăți de la OTL
OTL vine ȋn sprijinul orădenilor, având ȋn vedere că duminică, 9 iunie 2024, este zi dedicată alegerilor, punând la dispoziţie mijloacele de transport public urban (tramvaie şi autobuze) cu program specific zilelor lucrătoare cu vacanţă. Excepţie fac liniile de autobuz: 26, 27, 28, 29, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 şi 39.
07 Iunie 2024, 16:21
Vrei să îți îmbunătățești nivelul de conversație în limba engleză? Îți oferim soluția
Advertorial
World English Institute, din Statele Unite ale Americii, trimite în echipe de voluntari care predau cursuri de limba engleză în câteva oraşe din România. Anul acesta, vor avea loc cursuri în Oradea şi Arad, în perioada 24 iunie – 19 iulie. Cursurile sunt gratuite.
06 Iunie 2024, 08:15
Judecată pentru o tentativă de omor, primărița din Brusturi a fost trimisă în judecată pentru încă un atac mafiot comandat împotriva unui adversar de la PNL
Știri Bihor
Faimoasa primăriță PSD a comunei Brusturi, Livia Bârlău, judecată de doi ani pentru tentativă de omor asupra unui fost procuror, căruia i-a administrat o bătaie soră cu moartea împreună cu soțul ei, Petrică Bârlău, a fost trimisă în judecată, din nou. De astă dată, pentru un atac comandat și plătit cu 200 euro asupra locuinței unui adversar liberal care îi fusese contracandidat în urmă cu 4 ani și care o concurează și la alegerile de duminică.
07 Iunie 2024, 15:50
Bărbat ţinut sclav timp de 13 ani la o fermă din Valea lui Mihai. Proprietarii, soţ şi soţie, au fost reţinuţi (FOTO)
Știri Bihor
Doi bihoreni din Valea lui Mihai, soţ şi soţie, au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare, la solicitarea procurorilor DIICOT Oradea, care îi anchetează pentru trafic de persoane în modalitatea exploatării prin muncă. Cei doi au batjocorit un bărbat cu dizabilităţi psihice, pe care l-au ţinut captiv într-o colibă din fermă timp de 13 ani, l-au umilit şi l-au bătut ca să-l forţeze să-i slujească. 
07 Iunie 2024, 15:18
Polo: Doi jucători de la CSM Oradea se pregătesc cu echipa naţională pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris
Știri Sportive
Echipa de polo pe apă CSM Oradea are doi jucători în lotul lărgit al naţionalei României, care se pregăteşte pentru participarea la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de vară. Levente Vancsik și David Belenyesi se află în această săptămână în cantonament la Poiana Braşov cu tricolorii. Din lot mai fac parte doi orădeni, portarii Marius Ţic şi Horaţiu Mureşan, ambii fiind legitimaţi la Steaua.
07 Iunie 2024, 15:08
„De 10 ani, duși cu pluta”! Elevii unui liceu din Oradea au navigat pe Crișul Repede cu ambarcațiuni confecționate din PET-uri (FOTO/VIDEO)
Știri Oradea
A fost agitaţie vineri, în prima parte a zilei, pe Crişul Repede, în zona centrală a Oradiei. Elevii Liceului German Friedrich Schiller au pornit într-o tură pe apă în ambarcațiuni confecționate din PET-uri, pentru a atrage atenţia asupra necesităţii colectării separate a deşeurilor, în cadrul celei de-a 10-a ediție a proiectului „Duși cu pluta”, inițiat de profesorul Ciprian Sirca.
07 Iunie 2024, 14:32
OTL: Circulaţia tramvaielor spre și dinspre Sinteza în 8 iunie 2024
Noutăți de la OTL
Sâmbătă, 8 iunie 2024, circulaţia tramvaielor pe tronsonul Pod CFR – Sinteza va fi sistată, din cauza lucrărilor care se execută la pasajul rutier din zona Master.
07 Iunie 2024, 14:15
La Oradea, o clinică utilizează o soluție revoluționară pentru a evita operațiile de șold
De ştiut
Dacă aveți dureri la nivelul șoldului, rigiditate, mobilitate redusă care îngreunează mișcările, și sunete neobișnuite precum clicuri sau trosnituri în articulație, acestea ar putea fi simptomele unei boli care acum poate fi tratată eficient, dacă este depistată devreme.
04 Iunie 2024, 12:50
Primăria vrea să amenajeze nu unul, ci două parcuri de specializare inteligentă în Oradea
Știri Bihor
Consilierii locali au aprobat joi înființarea încă unui parc de specializare inteligentă în Oradea, după ce un prim proiect de acest gen a fost depus deja spre analiză pentru obținerea de fonduri europene.
07 Iunie 2024, 14:00
Președintă și locțiitoare de secție de votare din Spinuș, acuzate de primarul PNL că sunt propagandiste ale candidatei PSD (FOTO)
Știri Bihor
Una dintre cele cinci secții de votare care vor funcționa în duminica alegerilor în comuna bihoreană Spinuș este sub controlul, nici măcar ascuns, al candidatei PSD la funcția de primar, Gheorghina Silaghi, acuză actualul edil PNL, Alexandru Fonai. Bărbatul a sesizat Biroul Electoral local că atât președinta, cât și locțiitoarea biroului secției de votare din satul Spinuș sunt susținătoare ale candidatei PSD, postând pe Facebook mesajele acesteia și punându-și pe porți afișele ei, ba, mai mult, președinta secției de votare îi este și subordonată.
L-au prins! Interlopul care a tras cu un pistol cu bile într-un magazin din Oradea este în custodia Poliţiei (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Interlopul care, joi după-amiază, a tras cu un pistol cu bile într-un magazin din Oradea în timpul unei altercaţii și a rănit două persoane a fost prins. Sergiu Boşca se află în custodia Poliţiei.
07 Iunie 2024, 12:30
Explozie puternică la un magazin Dedeman din Botoșani. Cel puțin 13 răniți (FOTO/VIDEO)
Actual
Cel puțin 13 persoane au fost rănite, iar peste 100 de oameni, clienți și angajați, s-au autoevacuat, în urma unei explozii puternice care s-a produs vineri dimineață la un magazin Dedeman din Botoșani. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție și caută și alte posibile victime sub dărâmături.
07 Iunie 2024, 12:05
S-a prăbușit tavanul restaurantului hotelului Ceres din Băile 1 Mai!
Știri Bihor
Cei 450 de clienți ai hotelului Ceres din Băile 1 Mai își primesc masa în cameră fiindcă tavanul restaurantului s-a prăbușit, subit, vineri dimineață, din cauza unor infiltrații de apă. Restaurantul a fost închis și izolat pentru reparații. Situația, extrem de stânjenitoare pentru gazde, se va menține până la finalizarea lucrărilor.
07 Iunie 2024, 11:50
Adrian Madar, mesaj pentru orădeni: Deșteaptă-te, Oradea!
Politic
În prezent, în Oradea, omul NU este situat în centrul atribuțiilor administrative. Atât eu, din funcția de primar, cât și echipa PSD Oradea, din funcția de consilieri locali, vom pune administrația publică locală în slujba comunității pentru a ne feri pe noi toți de: politizarea puterii locale, abuzurile în funcție, lipsa de transparență, corupție, aroganță și de ipocrizie.
07 Iunie 2024, 11:29
Ciprian Blejan, candidat AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor: Pe 9 iunie, votaţi ca să fim păzitorii democraţiei, ai valorilor şi identităţii românilor în Consiliul Judeţean Bihor
Politic
De ce e important să votăm pe 9 iunie: pentru protejarea valorilor naţionale, pentru transparenţă şi corectitudine, pentru o administraţie orientată spre nevoile românilor. Consiliul Judeţean Bihor să fie, din nou, Parlamentul judeţului, iar noi, candidaţii AUR, păzitorii democraţiei pentru bihoreni.
07 Iunie 2024, 11:10
Băile Felix e-Race 2024, un eveniment sportiv de neuitat
Timp liber
În weekendul 14-15 iunie, iubitorii sporturilor montane sunt invitați să participe la Băile Felix e-Race 2024 powered by Evolutionbike Specialized. Evenimentul este organizat de Asociația de Promovare a Turismului în Stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai și va avea loc în pitoreasca locație Betfia, în parcarea nouă de sub Avenul Betfia. Promitem două zile pline de adrenalină și distracție.
07 Iunie 2024, 10:31
Țeapă de alegeri: Judecătorii și procurorii care s-au înghesuit în birourile electorale nu vor primi banii la care sperau
Bihorel
Judecătorii și procurorii bihoreni care s-au bulucit în aprilie să ajungă președinți și vicepreședinți în Biroul Electoral Județean și în Birourile locale din cele 101 orașe și comune ale județului par să fi luat o mică țeapă.
07 Iunie 2024, 09:40
Un nou accident grav pe bulevardul Cantemir din Oradea: O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni (FOTO)
Știri Bihor
Un nou accident grav s-a produs în noaptea de joi spre vineri pe bulevardul Cantemir din Oradea. O femeie a ajuns la spital și a rămas internată în stare foarte gravă după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de o mașină condusă de o tânără șoferiță.
Pentru a ne continua proiectele, avem nevoie de votul dumneavoastră
Politic
Dragi bihoreni, vă îndemnăm ca duminică, 9 iunie, să ieșiți la vot, indiferent de opțiunile dumneavoastră politice. Dacă nu, vor decide alții pentru dumneavoastră. Rezultatele electorale cu o prezență bună la vot sunt legitime. Astfel, indiferent cine câștigă o primărie sau un consiliu județean are legitimitatea dată de electorat pentru a-și pune proiectele în practică.
07 Iunie 2024, 08:30
Bătălia pentru locale: BIHOREANUL vă prezintă cum se desfășurau alegerile locale în Oradea, în perioada interbelică
Bihoreanul tipărit
Lumea politică bihoreană din perioada interbelică a fost una colorată și dinamică, cu multe conflicte și lupte pentru puterea locală și județeană. Locuitorii Oradiei și Bihorului erau chemați la vot adesea pentru a-și alege reprezentanții în consiliile comunale și în cel județean, iar o particularitate era faptul că primarul municipiului nu era desemnat direct prin votul cetățenilor, ci prin cel al consilierilor.
07 Iunie 2024, 08:02
Ultimele zile ale FITO: Spectacole pe scenele orădene și concert de jazz în Piața Unirii
Timp liber
Au mai rămas trei zile din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru Oradea. Pe scenele orădene se vor juca mai multe spectacole, iar vineri, de la ora 21 în Piața Unirii este programat un concert de jazz cu trupele VanDerCris și Balkan Union.
06 Iunie 2024, 20:50
Scandal într-un magazin din Oradea: Un bărbat a tras cu un pistol cu bile și a rănit două persoane (FOTO)
Știri Bihor
Două persoane au fost rănite uşor, joi după-amiaza, după ce un bărbat a tras cu un pistol cu bile într-un magazin din Oradea, în timpul unei altercaţii. În magazin erau mai mulţi clienţi, inclusiv o fetiţă de 9 ani. 
Reprezentanții Clubului Varadinum s-au întors victorioși de la o expoziție internațională din Macedonia de Nord (FOTO)
Timp liber
Clubul fotografic Varadinum Oradea s-a întors victorios de la o expoziție internațională găzduită de o entitate similară din orașul Kumanovo, Macedonia de Nord. Fotografii orădeni au câștigat locurile 1, 2 și 3 în competiție și încă trei mențiuni speciale.
06 Iunie 2024, 19:41
Candidații PSD Bihor spun că încheie „o campanie onestă și fără atacuri la persoană”. Cum comentează scandalul ce-l vizează pe prefectul Țiplea
Știri Bihor
PSD Bihor a tras joi linie sub campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. Aurel Mohan și Adrian Madar, candidați la președinția Consiliului Județean Bihor și, respectiv, conducerea Primăriei Oradea, au susținut că formațiunea politică a avut o campanie electorală onestă, fără atacuri la persoană. Întrebați în conferința de presă despre scandalul care-l vizează pe prefectul de Bihor, PNL-istul Dumitru Țiplea, aceștia au spus că „nu poate să nu ne preocupe predispozițiile unora pentru acțiuni lipsite de etică”. 
06 Iunie 2024, 18:55
OTL: Staţia din pasajul subteran de la Casa de Cultură este funcţională
Noutăți de la OTL
OTL vine ȋn sprijinul călătorilor, utilizatori ai liniilor de autobuz 10, 13,15, 16T, 23 şi 722, odată cu finalizarea lucrărilor specifice pentru acces ȋn pasajul subteran, prin darea ȋn exploatare a staţiei Casa de Cultură. 
06 Iunie 2024, 18:25
Cele două fetițe din Luncșoara se jucau într-o clădire în renovare când au căzut din pod. Starea micuțelor 
Știri Bihor
Poliția Bihor a transmis joi după amiaza informații legate de incidentul grav petrecut în aceeași zi în localitatea Luncșoara din Bihor, unde două fetițe, una de 7 ani și cealaltă de 5 ani, au căzut dintr-un pod, prin tavanul din rigips. Polițiștii spun că fetele se jucau într-un imobil aflat în renovare, adăugând că cercetările în acest caz continuă pentru „vătămare corporală din culpă”. Fetițele au fost internate în spital, cea mai mare fiind la Terapie Intensivă, dar conștientă.
06 Iunie 2024, 18:08
„Provocarea lui Andrei”, la Lugașu de Jos. Sute de cărți au fost donate bibliotecii școlii (FOTO)
Știri Bihor
Cea de-a treia ediție a campaniei „Provocarea lui Andrei - Donează o carte”, realizată la inițiativa unui elev de clasa a VII-a de la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea, a ajuns la final, după ce aproape 600 de cărți au fost donate bibliotecii școlii din Lugșu de Jos.
06 Iunie 2024, 17:45
De ce să votați USR pentru Consiliul Local și Județean
Politic
În Oradea și Bihor, USR propune doar profesioniști, dedicați și respectați în comunitate. Candidații pentru Primăria Oradea, Daniel Palaghianu, și pentru Consiliul Județean, Alex Orjan sunt doi dintre aceștia, oameni cu cariere în mediul de afaceri care au creat locuri de muncă. Un alt exemplu este profesorul de matematică Florin Nicoară. Cu un parcurs solid în educație, iubit de elevi și de cadrele didactice deopotrivă, și cu un angajament neclintit față de comunitate. Florin Nicoară este și el un exemplu al competenței și integrității.
06 Iunie 2024, 17:22
Salariul minim creşte la 3.700 de lei. Guvernul a adoptat hotărârea cu trei zile înainte de alegeri
Actual
Guvernul a aprobat joi, cu trei zile înainte de alegerile locale și europarlamentare, hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.700 lei lunar, începând cu data de 1 iulie 2024, față de 3.300 lei cât este în prezent.
06 Iunie 2024, 17:11
„La o cafea cu medicul”: Un ONG invită orădenii la întâlniri informale cu doctori din Oradea (FOTO)
Știri Bihor
O asociaţie din Oradea a lansat o iniţiativă inedită pentru a aduce lumea medicală mai aproape de comunitate. O dată pe lună, medici din oraş vin într-o cafenea din Oradea Shopping City pentru a sta de vorbă cu toţi cei curioşi de prevenţia în sănătate, de legătura dintre pacienţi şi cadrele medicale, precum și de metode de tratament pentru diverse afecţiuni.
06 Iunie 2024, 16:31
Un tânăr din Bihor a fost prins când încerca să introducă în țară canabis. Unde a ascuns „iarba” (FOTO)
Știri Bihor
Un tânăr din Bihor, în vârstă de 23 de ani, a fost reținut și apoi trimis în arest la domiciliu după ce a fost prins în flagrant când încerca să introducă în țară canabis, pe la punctul de trecere a frontierei Borș II.
06 Iunie 2024, 15:51
Incident teribil, în Bihor: Două fetițe au căzut din pod. Una a fost dusă la spital, în stare de inconștiență, cu elicopterul SMURD
Știri Bihor
Două fetițe de 5 ani și de 7 ani sunt victimele unui incident teribil petrecut în localitatea Luncșoara din Bihor, una dintre ele fiind transportată, în stare de inconștiență, cu elicopterul SMURD la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean.
06 Iunie 2024, 15:14
Situaţie tensionată în Sârbi: Campanie electorală cu asfalt turnat peste noroi, flotanți suspecți și amenințări cu moartea (VIDEO)
Știri Bihor
Campania electorală este cu scântei în Sârbi, de unde sătenii au transmis BIHOREANULUI informaţii, fotografii şi înregistrări cu lucrările de mântuială pornite de primăria comunei taman cu câteva zile înainte de alegerile locale: asfalt turnat direct peste noroi, uliţe „înecate” în criblură, fără vreun şanţ de scurgere, „anvelopări” ai pereţilor crăpaţi ai căminului cultural, fără să fi fost reparați în prealabil. „Totul e în regulă”, susține, însă, primarul, ai cărui oameni își amenință adversarii inclusiv cu moartea.
Lovitură la un magazin de bijuterii dintr-un mall din Oradea: Hoţii au plecat cu o pradă de peste 50.000 euro
Știri Bihor
Scene demne de un film de acţiune la Oradea! Magazinul de bijuterii din centrul comercial Era Shopping Park a fost prădat, iar hoţii au plecat cu bijuterii în valoare de peste 50.000 euro. 
06 Iunie 2024, 13:55
Spectacol cu cai şi acrobaţi, în Bihor. Cupa României la voltije se va ţine aproape de Oradea
Știri Bihor
Mai mulţi voltijori, adică sportivi care execută acrobaţii pe cai, din Bihor şi din alte zone ale ţării vor fi prezenți sâmbătă, de la ora 10, la baza sportivă Horse Heaven din localitatea Leş, unde se va ţine Cupa României la voltije.
06 Iunie 2024, 13:00
Un bărbat de 79 de ani căzut în apartament, salvat de pompierii din Beiuş
Știri Bihor
Un bărbat în vârstă de 79 de ani din oraşul Beiuş a fost salvat de pompierii militari, după ce acesta a căzut în propria locuinţă şi nu s-a mai putut ridica.
06 Iunie 2024, 12:00
Concert „Om la lună”, vineri, la Noo'vo Resto Lounge (VIDEO)
Timp liber
Trupa „Om la lună” concertează vineri, 7 iunie, la Noo'vo Resto Lounge, prezentând totodată și primul cântec de pe viitorul album. Despre acesta, fondatorul formației, Doru Pușcașu, spune că este „un album despre evoluția unor oameni care își trăiesc, în sfârșit, visul lor dintotdeauna”.
06 Iunie 2024, 11:43
Primele reacții după promovarea FC Bihor. IMAGINILE victoriei
Știri Sportive
După un sezon al superlativelor, echipa fanion a judeţului, FC Bihor Oradea a reuşit miercuri seară să obţină obiectivul mult dorit al întregii suflări fotbalistice din judeţ, promovarea în liga secundă. Cei 10.000 de suporteri au declanşat fiesta la finalul jocului cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, iar fotbaliştii orădeni au fost premiaţi de reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal. În acest sezon, FC Bihor a dat şi golgheterul Ligii a III-a, pe Sergiu Jurj, autor a 30 de goluri. Vezi primele reacții de după meci!
Cum va fi sărbătorită Ziua Mondială Art Nouveau în Oradea
Timp liber
Ziua Mondială Art Nouveau va fi marcată în Oradea printr-o serie de evenimente programate pe 15 iunie și organizate de Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor. Vor fi ateliere, tururi ghidate, proiecții pe palatele Art Nouveau, proiecții de film în Cinema „Libertatea” și, în fine, un concert jazz.
Noua „evaziune fiscală” în România III. Prevederi vădit neconstituționale
De ştiut
Așa cum arătam săptămâna trecută, recent a intrat în vigoare Legea nr. 126/2024 prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult! În funcție de momentul plății, statul percepe o „șpagă” pentru „iertarea” infractorului, de 15% în 30 de zile de la controlul fiscal, de 25% dacă începe urmărirea penală, de 50% dacă începe procesul și de 100% dacă se ajunge în apel.
06 Iunie 2024, 09:21
Deputatul Mihai Lasca, cunoscut pentru poziția sa contra măsurilor restrictive din pandemie, candidează la președinția Consiliului Județean Bihor
Politic
Mihai Lasca și Andrei Boroș sunt propunerile partidului PPR (Patrioții Poporului Român) pentru președinția Consiliului Județean Bihor și Primăria Oradea.
06 Iunie 2024, 08:30
Fantoma din Paleu: Încă un candidat cu probleme penale pe listele liberalilor
Bihorel
Un afacerist din Paleu, Cristian Merțe, candidat la Consiliul Local al comunei pe lista liberalilor, are niscaiva probleme penale. Bihorel a aflat că bărbatul este judecat pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, într-un dosar cu mulţi escroci, inclusiv unul „de marcă”, Alexandru Andor, cel care s-a înstăpânit pe imaginea călugărului Arsenie Boca.
06 Iunie 2024, 08:00
Anunț Compania de Apă Oradea
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea îşi anunţă consumatorii că în ziua de luni 10.06.2024 cu ocazia lucrărilor de intercalare a unei noi rețele de alimentare cu apă pe strada Răspântiilor, lucrări executate de către antreprenorul SC SILIHAUSE SRL, furnizarea apei potabile se va întrerupe total între orele 09.00 şi 17.00.
06 Iunie 2024, 07:33
Never forget, never again: Istoria evreilor din Oradea, surprinsă în benzi desenate inspirate de elevi și amplasate pe gardul Sinagogii Sion (FOTO)
Știri Oradea
Trei din zece orădeni au dispărut cu totul, în urmă cu 80 de ani, când evreii din orașul de pe Crișul Repede au fost deportați în masă în lagărele naziste. Elevii a două licee din Oradea au marcat această filă de istorie printr-un proiect inedit: au contribuit cu idei pentru o expoziție de benzi desenate, ce poate fi văzută, începând de miercuri, pe gardul Sinagogii Neologe Sion.
O dată la patru ani: Regulile alegerilor de duminică, 9 iunie. Află secția la care ești arondat!
Știri Bihor
Autoritatea Electorală Permanentă a publicat regulile de organizare a alegerilor locale și europarlamentare, care se vor desfășura concomitent, duminică, 9 iunie, când în Bihor vor fi deschise în total 659 de secții de votare, iar numărul total de alegători din județ este de 496.577. 
05 Iunie 2024, 20:11
La final de campanie, Bolojan și Birta îndeamnă oamenii să meargă la vot, indiferent de opțiuni (VIDEO)
Știri Bihor
Cu două zile înainte de finalul campaniei pentru alegerile din 9 iunie, liderii PNL Bihor și PNL Oradea au făcut un bilanț al acesteia, spunând că la sutele de întâlniri cu oamenii au primit și critici, și sugestii, amândoi îndemnând, totodată, ca orădenii și bihorenii să meargă la vot duminică, indiferent de opțiuni. Ilie Bolojan a afirmat, însă, că le cere celor care au încredere în el și în Florin Birta să le voteze și echipele pentru Consiliul Județean și Consiliul Local, căci fără sprijinul acestora „un primar sau un președinte de Consiliu Județean nu-și poate implementa proiectele”.
05 Iunie 2024, 19:33
FOTO/VIDEO Euforie pe stadionul din Oradea: FC Bihor a obținut promovarea în Liga a II-a!
Știri Sportive
După ce cu un an în urmă au plâns descumpăniți pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, frustrați că au ratat promovarea în Liga a II-a, fotbaliștii bihoreni au jubilat, miercuri, în același loc, căci și-au împlinit visul. 
„Umbre și lumini”: vernisajul expoziției „Art Factory” de artă grafică va avea loc joi în Oradea
Timp liber
Lucrări de grafică cu tema „Umbre și lumini” vor putea fi văzute în cadrul expoziției Art Factory. Vernisajul va avea loc joi, de la ora 15, la FIX Makerspace, situat la subsolul Episcopiei Romano-Catolice Oradea. Operele expuse sunt câștigătoarele primei ediții a concursului național Art Factory, care a reunit tineri talentați de la Centre de cultură și Școli de arte din țară.
05 Iunie 2024, 18:49
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.574 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON