tion.ro Web analytics

Ştiri din Timiș

Reprezentanții Comisiei Europene, în vizită pe bulevardul Cetății din Timișoara
Oficiali ai Comisiei Europene au vizitat miercuri, 22 mai, Timișoara. Aceștia au fost, împreună cu reprezentanții ADR Vest, pe bulevardul Cetății, cel a cărui reabilitare a fost finanțară în noul exercițiu financiar european. 4

Ştiri din Timiș

Discuții aprinse între Tabără și echipa Fritz - Lațcău pe tema piețelor
Joi, 23 mai, Consiliul Local Timișoara a fost convocat „de îndată” într-o ședință extraordinară. Doar unul dintre punctele de pe ordinea de zi a creat discuții, cel legat de aprobarea situațiilor financiare de la Piețe SA. De aici au pornit câteva schimburi de replici mai acide între cei doi viceprimari, liberalul Cosmin Tabără și useristul Ruben Lațcău. De partea celui din urmă a fost și primarul Dominic Fritz. 7

Ştiri din Timiș

A doua oară a fost cu „noroc”. Primăria va cumpăra și restul clădirii dărăpănate din Traian
Joi, 23 mai, la două zile de când a fost inițial respins, proiectul prin care Primăria Timișoara devine proprietar deplin pe clădirea de pe strada 3 August 1919, nr. 25, a fost aprobat. De această dată, au fost 19 voturi „pentru”, destul pentru o majoritate calificată. 4

Eveniment

VIDEO. Scene brutale surprinse la Liceul Teoretic Gătaia, unde o fată și un băiat și-au împărțit pumni și picioare
Bătaie între doi elevi ai Liceului Teoretic Gătaia surprinsă în imagini video. Cei doi copii pot fi văzuți cum se aleargă pe bănci, apoi trec direct la lovituri cu pumnii și picioarele. UPDATE. Elevii s-au bătut în timpul programului școlar 18

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 24 mai 2024, în Timișoara?
Vineri, 24 mai, puteți merge la un salon de fotografie alternativă, la film, concerte sau expoziții.

Capitală Culturală

CONCURS pentru „detectivi”! Tion oferă trei invitații duble la spectacolul „Gunoierul” de Mimi Brănescu
Un simplu gunoier îţi poate întoarce viaţa cu susul în jos. Câte lucruri interesante poţi afla despre o persoană cotrobăind prin gunoiul său menajer? Punem la bătaie trei invitații duble pentru cititorii noștri la spectacolul „Gunoierul”, o comedie spumoasă scrisă de Mimi Brănescu.

Ştiri din Timiș

USR spune că cei de la PSD-PNL s-au aliat deja cu partidele extremiste împotriva lui Dominic Fritz
După ce a început oficial campania electorală au și apărut primele nereguli. Săptămâna trecută, cei de la USR Timișoara au sesizat faptul că Alianța PSD-PNL a lipit mai multe afișe cu nerespectarea legii, fiind vorba despre afișe cu Nicolae Robu lipite peste cele cu Dominic Fritz. Deși BEC Timișoara a dispus remedierea problemei, Biroul Electoral Județean - compus și din membri ai partidelor politice - a răsturnat decizia biroului municipal. 1

Ştiri sportive

Corvinul Hunedoara a primit licenţa UEFA şi va participa în Europa League
Echipa de fotbal Corvinul Hunedoara, câştigătoarea Cupei României, a primit joi licenţa de participare în competiţiile europene şi va evolua în ediţia 2024-2025 a UEFA Europa League.

Ştiri din Timiș

Cum arată British International School of Timișoara? Continuă procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025
ADVERTORIAL. British International School of Timișoarea se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic.

Economic

Salariul minim brut pe economie crește la 3.700 de lei, de la 1 iulie
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, după reuniunea Consiliului Național Tripartit în care, alături de Guvern, sunt reprezentate sindicatele și patronatele, că salariul minim pe economie va ajunge la 3.700 de lei brut, începând cu data de 1 iulie.

Ştiri din Timiș

Culori versatile pentru pantofii de damă care nu se demodează niciodată
ADVERTORIAL. Fiecare sezon aduce noi tendințe în lumea modei feminine, dar pantofii de bază rămân un simbol atemporal al stilului. De exemplu, pantofii negri și maro îmbină cu succes versatilitatea, confortul și funcționalitatea și vor fi întotdeauna relevanți. Merită să începi cu modele în culori de bază care nu se demodează niciodată, dar care se modifică în timp. Pantofii de damă de culoare neagră sau maro cu talpă plată sau toc pătrat confortabil, care nu au detalii sau decor inutile, se potrivesc în orice look și sunt potriviți pentru orice ocazie.

Ştiri din Timiș

Ziua Psihologului la Timișoara, o inițiativă DAS și Superhumans
Pentru a marca Ziua Psihologului, cei de la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara și organizația Superhumans România organizează o întâlnire specială, cu specialiștii din domeniu. Discuțiile se vor concentra pe teme precum mituri din psihologie, diversitatea și acceptarea în consiliere dar și starea de bine versus epuizare.

Ştiri din Timiș

4 strategii care te vor ajuta să pleci în vacanță fără grija banilor
ADVERTORIAL. Perioada vacanțelor se apropie. Dacă de fiecare dată simți că te ia pe nepregătite din punct de vedere financiar, iată câteva sfaturi care te vor îndruma să-ți planifici din timp următoarea escapadă.

Capitală Culturală

O nouă ediție a evenimentului Ceaunul gastronomic va avea loc la Moravița
O nouă ediție a concursului Ceaunul gastronomic va avea loc sâmbătă, 25 mai, în comuna Moravița, aflată aproape de granița cu Serbia.

Capitală Culturală

FOTO. Kikinda devine Cappadocia de Banat în weekend
Bănățenii și nu numai sunt invitați la Kikinda să vadă un adevărat spectacol de formă și culoare, cu ocazia celei de-a doua ediții a Festivalului Baloanelor cu aer cald. Vor fi momente vizuale spectaculoase, în perioada 23 – 26 mai. Cei mai norocoși vor putea admira panorama orașului Kikinda chiar de la înălțime.

Capitală Culturală

Festival neolitic la Parța, cu muzică ritualică preistorică
La sfârșitul acestei săptămâni, Muzeul Național al Banatului din Timișoara organizează Festivalul „PreHistoria” la Parța. Organizatorii spun că manifestarea va fi o veritabilă călătorie în timp.

Eveniment

Tânără la spital după ce a fost lovită de mașină, în zona Fabric din Timișoara
Accident cu o victimă, joi după-masă, în zona Fabric din Timișoara. O tânără de 21 de ani a fost lovită de mașină și transportată la spital. Polițiștii au deschis un dosar penal.

Ştiri din Timiș

Noua sală și noul teren de sport de la Școala Gimnazială 25, recepționate
Șantierul de la Școala Gimnazială nr. 25 a fost închis, Primăria Timișoara recepționând noua sală și noul teren de sport. Mai urmează să fie livrate și o parte a echipamentelor sportive pentru a fi finalizată toată investiția de 11 milioane de lei.

Utile

Trafic închis în zona centrală. Timișorenii vor alerga la Color Run
Evenimentul The Color Run Celebration Tour Timișoara va avea loc sâmbătă, 25 mai, în centrul orașului. Astfel, traficul va fi închis în zonă.

România

Guvernul a adoptat ordonanța care prevede majorări salariale de 10% pentru bugetari
Guvernul a adoptat în şedinţa de joi ordonanţa de urgenţă care prevede creşteri salariale de 10% pentru anumite categorii de bugetari, dar şi decontarea ochelarilor de vedere, în limita a 500 de lei, potrivit AGERPRES. 1

Anunturi de pe Jobson.ro pentru judetul Timis

Mapamond

Căsătoriile între persoane de același sex ar putea fi legalizate în Kosovo
Parlamentul din Kosovo va organiza un vot asupra legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, scrie Hotnews.ro. 5

Ştiri din Timiș

Clădire nouă pentru elevii și cadrele didactice de la școala specială „Dumitru Ciumăgeanu” din Timișoara
Administrația județeană a obținut finanțare pentru un nou sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”. Aceasta este una dintre școlile speciale aflate în administrarea Consiliului Județean Timiș. Clădirea va fi construită în comuna Giroc, pe un teren al instituției, cu fonduri europene.

Ştiri din Timiș

Cod galben de averse și instabilitate atmosferică în Timiș
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică, valabilă pe parcursul acestei zile în 13 judeţe, inclusiv în Timiș.

România

VIDEO. Zeci de păsări flamingo pot fi admirate în Delta Dunării
Zeci de exemplare de păsări flamingo au putut fi văzute zilele trecute pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, a anunţat Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), scrie AGERPRES. 1

Sănătate

Program pentru testarea rapidă și tratamentul bolii rare SHU Atipic, implementat la Spitalul CFR Timișoara
Sindromul Hemolitic Uremic Atipic (SHU Atipic) face parte din categoria bolilor rare, care are efecte asupra întregului organism. Spitalul CFR din Timișoara a devenit unul din centrele medicale din țară, unde se oferă asistență medicală interdisciplinară pentru acești pacienți, care au adesea nevoie de asistență medicală specializată încă de la primul consult.

Eveniment

Tânăr de 19 ani arestat pentru furt calificat, la Timișoara
Polițiștii timișoreni au reținut miercuri, 22 mai, un tânăr bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Ştiri din Timiș

Competiția 3x3 Iulius Town Challenge are loc în acest weekend, la Iulius Town
Iulius Town încurajează practicarea oricărei forme de sport, astfel că susține evenimentele care promovează un stil de viață sănătos. Standurile de ridicare a kit-urilor de participare la cursele „The Color Run” și „La Petrovaselo în vie” se află în Iulius Mall, iar în weekend ești invitat la tradiționalul 3x3 Iulius Town Challenge, eveniment dedicat pasionaților de baschet.

Ştiri din Timiș

Promisiunea făcută copiilor ne aduce din nou împreună M.A.I. aproape, la Giarmata
Am promis copiilor că ne vom întoarce, iar astăzi, alături de deosebitul sprijin al reprezentanților din cadrul: Serviciului de Ambulanță Județean Timiș, Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al Județului Timiș și Inspectoratului de Jandarmi Județean „General Moise Groza" Timiș, am desfășurat împreună Proiectul Comunitar Ready Steady Go, respectiv Campania de Informare Interactiv-Distractivă „Ziua Serviciilor de Urgență” pentru aproximativ 140 de preșcolari din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Giarmata și Grădiniței cu Program Normal Cerneteaz.

Eveniment

Descoperire macabră la Timișoara. Un nepalez a fost găsit mort în pod
Polițiștii au fost chemați de urgență miercuri seară după ce un bărbat a fost găsit spânzurat în podul unui imobil de pe strada Memorandului din Timișoara. 3

Eveniment

Pasager mort după ce mașina în care se afla s-a răsturnat în afara drumului, în apropiere de Lugoj
Accident cu un mort, miercuri seara, în apropiere de Lugoj. Un bărbat de 43 de ani, pasager într-o mașină, a murit după ce șoferul acesteia a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara drumului. Polițiștii au deschis un dosar penal. 1

Eveniment

UPDATE. Accident cu două victime încarcerate, într-o localitate din Arad. Circulația, oprită pe ambele sensuri de mers
Accident grav provocat între un tir și un autoturism, într-o localitate din Arad. Două persoane au rămas încarcerate. Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers. UPDATE. Unul dintre răniți a murit

Mapamond

Un adolescent din India care a ucis cu mașina doi tineri a fost eliberat cu condiția să scrie un eseu despre siguranța rutieră
O decizie a justiției indiene a provocat indignare, după ce unui adolescent care a ucis doi oameni în timp ce conducea beat un Porsche a scăpat doar cu muncă în folosul comunității și cu obligația de a scrie un eseu privind siguranța rutieră, relatează CNN. 5

Eveniment

Portofelul care conținea aproape toată pensia unei timișorence, găsit și restituit de un jandarm
Jandarmii au restituit unei femei din Timișoara portofelul pierdut, în care avea aproape toată pensia. 2

Ştiri din Timiș

Designul de plăcere: Calea spre măiestria UI/UX cu GoIT
ADVERTORIAL. Designul web este mult mai mult decât simpla creare a paginilor web. Este despre a aduce la viață idei și concepte, creând experiențe digitale care îi încântă și îi angajează pe utilizatori. Este despre a crea frumusețe, funcționalitate și ușurință în utilizare în fiecare detaliu al unei interfețe digitale. Pentru cei pasionați de această artă, designul web este mai mult decât o simplă muncă - este o formă de expresie și o modalitate de a influența pozitiv lumea digitală.

Ştiri din Timiș

Se deschide granița României cu Serbia și Ungaria la Triplex Confinium, în Beba Veche
La sfârșitul acestei săptămâni, autoritățile din România, Serbia și Ungaria se vor reuni la punctul de trecere al frontierei între Beba Veche (România) - Kübekháza (Ungaria) și Rabe (Serbia), la punctul Triplex Confinium. Astfel, vor sărbători cooperarea transfrontalieră în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa. Evenimentul are loc anual.

Ştiri din Timiș

Corpul de Control al primarului, în inspecție la Spitalul Municipal „pentru RMN-urile cadou făcute unui clan” din Timișoara
După declarațiile făcute în urmă cu o zi de medicul Olimpia Oprea, fost director al Spitalului Municipal din Timișoara în perioada 2016 – 2020, care a spus că le-a facilitat accesul la diverse investigații membrilor familiei Cârpaci, primarul Dominic Fritz a decis să trimită Corpul de Control într-o inspecție. 23

Sănătate

FOTO. Infecțiile nosocomiale, reduse la Spitalul de Copii din Timișoara cu ajutorul fondurilor europene câștigate
Covid-19 și rujeola sunt principalele patologii cu care s-au confruntat copiii internați la Spitalul „Louis Țurcanu” anul trecut. Pentru a combate infecțiile nosocomiale, managementul a decis să acceseze fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru achiziția mai multor echipamente și tehnologii. 1

Ştiri din Timiș

Bicicliștii sunt invitați în weekend să pedaleze de la Timișoara la Szeged și înapoi
Turul ciclist Timișoara-Szeged ajunge la a treia ediție anul acesta. Astfel, în 25 și 26 mai, Asociaţia Bastion-Varbastya şi Clubul Velocitas organizează a treia ediție a turului ciclist „Bartok”, pe ruta Timişoara (România) - Szeged (Ungaria). Iubitorii de ciclism sunt invitați să pedaleze peste 240 de kilometri. 3

Ştiri din Timiș

Asociațiile de proprietari din zona Dacia pot cere până la finalul lunii iunie reabilitarea blocurilor
Primăria Timișoara va depune pe Programul Regional Vest cereri de finanțare pentru lucrările de reabilitare energetică a blocurilor din zona Dacia. Asociațiile de proprietari care doresc să le fie reabilitat blocul trebuie să depună până pe 30 iunie documentele necesare. 1

Eveniment

FOTO. Chiștoace aruncate pe jos, călătorie fără bilet și mașini parcate în stații, la o razie a Poliției Locale Timișoara
Polițiștii locali din Timișoara au desfășurat miercuri, 22 mai, o acțiune fulger în mijloacele de transport în comun din oraș. În urma acesteia au rezultat zece amenzi. Sancțiunile au fost date celor care au aruncat chiștoace de țigară pe jos, care au circulat fără bilet sau șoferilor care au parcat în stații. 1

Eveniment

FOTO. 11 persoane care făceau trafic de droguri în Timiș, reținute de polițiști
În urmă cu o zi, procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată au desfășurat o amplă operațiune antidrog în județul Timiș, efectuând 24 de percheziții domiciliare. Astfel că, 11 persoane au fost reținute pentru trafic de droguri de risc și mare risc.

Ştiri din Timiș

FOTO. Capelele din cimitirul din Calea Șagului, redeschise după renovare
Horticultura anunță redeschiderea capelelor din cimitirul Calea Șagului. Societatea din subordinea primărie a preluat cimitirul în septembrie, iar în aprilie a ajuns să se apuce și de renovarea lor. Acum, acestea pot fi închiriate cu 350 de lei pe zi. 2

Ştiri din Timiș

Cea mai mare dioramă lego din lume, la care a lucrat și un timișorean, a stabilit un record mondial
În cadrul evenimentului Budapest Comic Con a fost expusă cea mai mare dioramă din piese LEGO din lume. Doi pasionați de piese lego din Timișoara și Arad au contribuit la realizarea recordului.

Ştiri din Timiș

Primăria Timișoara a lansat o platformă de „luptă împotriva abuzurilor imobiliare”
Primăria Timișoara a lansat o nouă platformă pe site-ul propriu, una unde îi îndeamnă pe timișoreni să raporteze „abuzurile imobiliare din ultimele decenii”. Reprezentanții municipalității spun că acesta este un pas din „campania de recuperare a domeniului public”, din care au făcut parte și acțiunile de pe bulevardul Loga, și cele de pe malul Begăi. 13

Eveniment

Mită respinsă de polițiștii de frontieră din Nădlac. Ce ofertă le-a fost făcută pentru a permite intrarea unui tir în țară
O încercare ilegală de introducere în România a unui automarfar încărcat cu diverse bunuri, fără documente legale, a fost respinsă de doi polițiști de frontieră de la Nădlac. Ei au refuzat să primească 700 de euro și au formulat denunțuri la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Arad. 4

Ştiri din Timiș

FOTO. Una dintre cele mai moderne școli din țară, la Dumbrăvița. Are bazin de înot, table interactive și clase pline de dotări
În ultimii ani, comuna Dumbrăvița a cunoscut o transformare spectaculoasă în domeniul educației, devenind un exemplu de succes și inovație. Această schimbare se datorează investițiilor care au crescut de la un an la altul, venind în întâmpinarea nevoilor părinților și copiilor. 9

Ştiri din Timiș

Copiii care frecventează Casa Rafa din Moșnița Veche au nevoie de sprijin ca să nu abandoneze școala
Centrul de zi Casa Rafa din satul Moșnița Veche este frecventat de luni până vineri de 35 de copii, care provin din familii sărmane. Astfel, elevii sunt sprijiniți să nu abandoneze școala. Comunitatea le poate întinde o mână de ajutor acestor copii.

Ştiri din Timiș

Timișorenii vor avea trei noi centre unde să ducă deșeuri. A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru ele
Marți, 21 mai, consilierii locali din Timișoara au aprobat studiul de fezabilitate pentru înființarea a trei centre de colectare prin aport voluntar, proiect finanțat prin PNRR. Fiecare dintre acestea vor avea 2.500 de metri pătrați. Ele vor fi amplasate pe Aleea Pădurea Verde, Calea Dorobanților și Calea Moșniței. 8

Ştiri din Timiș

Festival de înghețată și fapte bune la Timișoara, pentru copiii care se vindecă de abuz
În perioada 28-30 iunie, la Muzeul Satului Bănățean, puteți fi solidari cu copiii care se vindecă de trauma de abuz.
TIMIȘOARA Vremea

Agenda

Punctele de difuzare Agenda PubliTim
După ce cele două branduri cu tradiție din partea de vest a țării s-au unit, vă prezentăm punctele de distribuție de unde puteți cumpăra noul format Agenda PubliTim.
Urmareste-ne pe:

Top Articole

Ultimele comentarii

Angajari TION

SC VALCON DIFFUSIONE MODA SRL ANGAJEAZĂ:

Angajari TION

Angajăm operatori curățenie (băieți–fete)

Angajari TION

Angajam: Electromecanic intretinere si reparatii utilaje industriale cu comanda numerica:

Angajari TION

Minimold International, societate de injecție mase plastice automotive din Timişoara 

Angajari TION

Firmă de construcții angajează

Utile

Lucrări ale SDM în Timișoara, astăzi, 23 mai

Horoscop

Lună Plină în Săgetător

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 23 mai 2024, în Timișoara?

JOCURI FLASH

România

Iohannis: România nu va trimite combatanţi în Ucraina

România

Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest

Ştiri din Timiș

Dezastru pe o stradă din Timișoara, unde s-a format o rampă clandestină de deșeuri

Ştiri din Timiș

A profitat de ruga din zona Pădurea Verde să adune bani în numele unei asociații fictive

Ştiri din Timiș

Secția la care votezi la alegerile locale și europarlamentare din 2024, în Timișoara

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici