tion.ro Web analytics

Eveniment

FOTO. O mașină care transporta urne de vot a provocat un carambol, în Timiș
Un accident a avut loc, luni după-amiază, pe DN 59A. O autoutilitară care transporta în benă cinci urne de vot către secția de votare Beregsău Mare a intrat în coliziune cu un alt autoturism. O urnă de vot a ajuns pe asfalt.

Eveniment

VIDEO. Două femei, jignite și lovite la Sânnicolau Mare. Agresorul a fost reținut
ATENȚIE! Imagini cu puternic impact emoțional. Polițiștii orașului Sânnicolau Mare sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare au reținut, sâmbătă, un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe. 18

Ştiri din Timiș

Modernizarea DJ 691 pe tronsonul descărcare A1 - limită județ Arad mai face doi pași înainte
Consiliul Județean Timiș vrea să modernizeze DJ 691, sector Nod de descărcare A1 - limită județ Arad cu bani europeni. În acest sens, instituția vrea să obțină suma de 126 de milioane de lei prin Programul Regional Vest 2021-2027. 3

Ştiri din Timiș

PSD acuză conducerea CJ Timiș că a făcut presiuni la Tomnatic pentru recepția Centrului de Legume Fructe
Alexandru Iovescu, liderul grupului consilierilor județeni ai PSD din Consiliul Județean Timiș, a acuzat conducerea instituției că face presiuni pentru ca recepția Centrului de Legume Fructe de la Tomnatic să fie făcută.

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 28 mai 2024, în Timișoara?
Marți puteți merge la un recital de pian, la expoziții, la o prelegere despre iubirea de sine și la un spectacol de teatru.

Cariere de Poveste

„Un arhitect e cel ce colorează visuri”. Interviu cu Romeo Szorad despre provocările meseriei
Romeo Szorad ar fi vrut să devină actor, însă a ajuns arhitect. Le-a predat o perioadă studenților, însă a renunțat pentru a se putea concentra pe muncă la biroul de arhitectură unde își desfășoară activitatea. Însă acum ia în considerare să se reîntoarcă la catedră.

Ştiri din Timiș

PROGRAM. Timișoara celebrează magia copilăriei. Descoperă evenimentele din 1 Iunie
În 1 iunie, de Ziua Copilului, în Timișoara au loc evenimente diverse de care vă puteți bucura, de la mic la mare. Această zi specială aduce cu ea spectacole de magie și teatru, povești despre grădinarii prințeselor, petreceri, jocuri în aer liber, mers pe picioroange, ateliere de creație și multe alte activități menite să aducă zâmbete pe fețele copiilor și să le ofere amintiri de neuitat. 1

Mapamond

Europa s-ar putea confrunta cu cea mai călduroasă vară de până acum
După temperaturi extreme înregistrate pe perioada verii în Europa ultimilor ani, în 2024 ar putea fi doborâte noi recorduri, cu valuri de căldură lovind în mai multe zone.

Ştiri din Timiș

Excelență și inovație în tehnologie, centrate pe o echipă excepțională: MHP – A Porsche Company, de 10 ani în România
ADVERTORIAL. MHP – A Porsche Company și-a deschis subsidiara din România în 2014, la Cluj-Napoca, centrul efervescent al IT-ului românesc. A crescut constant și sustenabil, de la an la an, având întotdeauna în centru principiul excelenței.

Utile

Lucrări ale SDM în Timișoara, astăzi, 28 mai
Marți, 28 mai, au loc mai multe lucrări realizate de SDM Timișoara care vizează reparații de drumuri și semnalizări rutiere.

Ştiri din Timiș

Finalizarea primelor stații de tratare a apei în Timiș realizate din fonduri europene atrase de Aquatim
ADVERTORIAL. Lucrările de investiții realizate în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), intră în linie dreaptă. Beneficiarul Aquatim S.A. a recepționat deja primele lucrări finalizate și, printre acestea, se numără și lucrările realizate în cadrul contractului „Proiectare și execuție stații tratare Giulvăz, Maşloc, Liebling, Sacoşu Turcesc, Tormac”.

Ştiri din Timiș

Elevii din Timișoara, ași la dezbateri. Cu ce premii s-au întors acasă
Elevii timișeni care au participat la Olimpiada Națională de Dezbatere de la Oradea s-au întors cu premii. O elevă de la Colegiul Național Bănățean a luat locul I la o probă individuală. Echipa de la CNB este a cincea din cele 46 participante. De asemenea, elevii de la „Grigore Moisil” au venit cu două mențiuni de la concursul școlar „Tinerii Dezbat” și cu un loc trei pe echipă.

Ştiri din Timiș

Aquatim a finalizat încă un contract de lucrări din fonduri europene
ADVERTORIAL. Unul câte unul, contractele de lucrări finanțate din fonduri europene aparținând proiectului regional implementat de Aquatim se apropie de sfârșit. Săptămâna aceasta, s-a semnat recepția finală și a fost finalizat contractul de lucrări „Execuție rețele de apă și canalizare Urseni, Moșnița Veche, Moșnița Nouă”.

Capitală Culturală

Filarmonica Banatul Timișoara pregătește un final grandios de stagiune
În luna iunie se încheie Stagiunea 2023/2024 a Filarmonicii Banatul Timișoara. Instituția a pregătit un program muzical divers, de la concerte simfonice și vocal-simfonice la recitaluri camerale, vocale și educative. De asemenea, publicul va avea ocazia să asculte compoziții celebre, în interpretarea unor artiști consacrați, dar și să revadă pe scena Sălii Capitol dirijori de mare valoare internațională.

Ştiri din Timiș

Punctele de colectare a deșeurilor cu aport voluntar în Timișoara
ADVERTORIAL. RETIM Ecologic Service S.A. le reamintește clienților că, în Timișoara, funcționează patru puncte de colectare a deșeurilor cu aport voluntar.

România

Alfred Simonis anunță noi modificări legislative privind interzicerea păcănelelor
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat, luni, că se pregăteşte o nouă modificare legislativă cu privire la interzicerea păcănelelor, anume introducerea pedepsei penale pentru eliberarea de adeverinţe false care atestă numărul de locuitori dintr-o localitate, precum şi pentru operatorii care desfăşoară activitatea în continuare, fără adeverinţă, scrie AGERPRES. 1

Ştiri din Timiș

Descoperiți inovația în sudare și tăiere la Open Day CM Metal
ADVERTORIAL. Se apropie o zi specială de neratat pentru specialiștii în sudură și nu numai.

România

România, țara cu cele mai multe comenzi de burgeri din sudul Europei
Peste 8 milioane de burgeri au fost comandaţi în ultimul an prin intermediul unei aplicaţii de livrare, România fiind astfel ţara cu cele mai multe comenzi de burgeri din regiunea Europei de Sud-Est şi pe locul 4 la nivel global, din cele 23 de ţări în care operează platforma, scrie AGERPRES.

Capitală Culturală

PROGRAM. Festivalul Zilele Veverițelor revine la Buziaș
Concerte, activități pentru copii și Concursul gastronomic ,,Cele mai bune sarmale din Banat” sunt incluse în programul Festivalului Zilele Veverițelor. Evenimentul va avea loc la Buziaș în perioada 1-2 iunie.

Ştiri din Timiș

Copiii se pot înscrie la un atelier de jurnalism la Timișoara, în această vară
Centrul de Proiecte Timișoara va finanța organizarea, în această vară, a unui atelier de jurnalism pentru copiii între 10 și 17 ani. Vor fi cursuri despre presa scrisă, materiale foto și video. Acestea vor începe pe 15 iunie, dar înscrierile se pot face până pe 5 iunie.

Anunturi de pe Jobson.ro pentru judetul Timis

Ştiri din Timiș

Se stropește din nou împotriva țânțarilor la început de iunie, la Timișoara
Primăria Timișoara anunță că va continua tratamentele de dezinsecție împotriva țânțarilor și larvelor acestora. Se va stropi doar la sol, noaptea, între 3 și 10 iunie.

Mapamond

Cel puțin 10 morți după un ciclon care a lovit Bangladeshul
Cel puţin 10 persoane au murit, peste 30.000 de locuinţe au fost distruse şi alte zeci de mii avariate după ce ciclonul Remal s-a dezlănţuit asupra regiunilor costiere din Bangladesh, scrie AGERPRES.

Ştiri din Timiș

FOTO. Lecția de „BAC improvizat” în două licee din Timișoara
Liceenii de la „Jean Louis Calderon” și „Ion Vidu” din Timișoara au învățat „Moara cu Noroc” a lui Ioan Slavici într-un mod inedit: au pus-o în scenă. Un proiect de educație alternativă, care se desfășoară în săptămâna 27-31 mai 2024, oferă tinerilor posibilitatea să învețe pentru examenul de Bacalaureat într-un mod atipic, interactiv și distractiv, astfel că lecțiile de limba și literatura română devin mult mai interesante.

Eveniment

Șofer ucrainean care a produs un accident și a fugit, prins de jandarmii timișoreni
Un șofer din Ucraina, implicat într-un accident cu victime, a fugit de la fața locului alături de pasagerul care-l însoțea. Ambii au 19 ani și au fost depistații de către jandarmii Grupării Mobile Timișoara. 2

Eveniment

Un șofer a rămas fără permis după ce a circulat cu viteză prea mare și nu a oprit la semnalele polițiștilor, în Timiș
Un șofer a fost sancționat și a rămas fără permis 150 de zile după ce a circulat pe DN 59 cu viteză prea mare și nu a oprit la semnalele polițiștilor. 4

Eveniment

O femeie a ajuns la spital după ce o mașină a dat peste ea, în zona Soarelui din Timișoara
Accident produs luni, în jurul prânzului, la Timișoara. Șoferul unei mașini a acroșat o femeie de 65 de ani, rănind-o. Femeia a fost transportată la spital. 4

Ştiri din Timiș

Licitație de 2 milioane de euro pentru refacerea Pasarelei Îndrăgostiților din Timișoara
Pasarela Îndrăgostiților va fi demolată, urmând să fie construit aici un „pod” modern. Până atunci, însă, trebuie găsită o firmă care să facă proiectarea și execuția lucrărilor. Primăria Timișoara tocmai ce a lansat licitația. 5

Ştiri din Timiș

Timpark reamintește modalitatea de plată în parcările cu tarif progresiv din zona Verde
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara-Timpark vă reamintește modalitatea de plată în parcările cu tarif progresiv din zona Verde, pentru a evita situațiile neplăcute în care ați putea fi sancționați pentru folosirea incorectă a modalitaților de plată.

Mapamond

Cel puțin 15 persoane moarte din cauza furtunilor și tornadelor care au lovit trei state americane în weekend. Peste 200 de case, distruse
Cel puțin 15 persoane au murit în acest weekend din cauza furtunilor și tornadelor care au lovit statele Texas, Arkansas și Oklahoma. Au fost distruse peste 200 de case, iar meteorologii avertizează că sezonul uraganelor abia începe.

Eveniment

Un polițist local din Timișoara, înger păzitor pentru un cărășean care și-a pierdut portofelul
Un portofel cu bani și acte a fost găsit și returnat proprietarului de un polițist local aflat în timpul liber. Banii erau câștigați cu sudoarea frunții în străinătate. 3

Mapamond

Alunecare de teren în Papua Noua Guinee. Aproximativ două mii de persoane, îngropate de vii
Alunecare de teren în Papua Noua Guinee. Autoritățile estimează acum că aproximativ două mii de persoane au fost îngropate de vii. Echipele de căutare intervin în continuare, însă acțiunile lor sunt îngreunate de solul instabil.

Eveniment

Două cerșetoare cu bebeluși, prinse de polițiștii locali la Catedrala Mitropolitană din Timișoara
Două femei din Bocșa, Caraș-Severin, împreună cu doi bebeluși, au fost preluate de polițiștii locali din Timișoara după ce au ieșit în stradă la cerșit. Au fost predați Protecției Copilului. 7

Ştiri din Timiș

Copiii mari și mici sunt așteptați la Festivalul de Joacă Cocolosh, de 1 Iunie
Ziua Internațională a Copilului e marcată și la Muzeul Apei din Timișoara, prin Festivalul Cocolosh. Evenimentul propune publicului larg o serie de activități dedicate „copiilor mari și mici, de la 1 la 100 de ani”. Festivalul are loc chiar de 1 Iunie.

Eveniment

O femeie a vrut să se arunce în Canalul Bega din Timișoara
Tentativă de suicid, duminică seara, la Timișoara. O femeie a amenințat că se aruncă în Canalul Bega. Au intervenit polițiștii. 9

Sănătate

Tromboza venoasă profundă – ce este și cum se tratează
Ceea ce numesc specialiștii „tromboza venoasă profundă” este formarea unui cheag de sânge, într-o venă profundă, de obicei la nivelul picioarelor. Netratată, această afecțiune poate duce la probleme grave de sănătate, de aceea este important să știm să identificăm primele semne, pentru a primi ajutor de la specialiști.

Ştiri din Timiș

Dobra și-a prezentat programul politic cu care candidează la Primăria Lugoj, în prezența lui Ciolacu, Grindeanu și Simonis
Călin Dobra este candidatul cu care PSD încearcă să recâștige Primăria Lugoj, după ce, în 2020, a pierdut-o în fața liberalilor. Pentru că în al doilea municipiu al Timișului, social-democrații și liberalii nu fac alianță, Dobra a fost susținut doar de colegii săi de partid, inclusiv de liderii de la nivel național. 7

Eveniment

FOTO. Mai mulți pompieri răniți în urma unui accident rutier produs lângă Timișoara. Unul este în stare gravă
Accident cu șapte victime, sâmbătă după-masă, în Recaș. Au fost implicate un autoturism în care se afla doar șoferul și o autospecială a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Recaș, care se deplasa la o intervenție. A fost alertat elicopterul SMURD CS, unul dintre răniți fiind transportat în stare gravă la spital. 19

Ştiri din Timiș

Noul tramvai galben din Timișoara a trecut de probe
Tramvaiul galben livrat de cei de la Bozankaya a trecut prin perioada de probe în ultimele zile, iar sâmbătă, 25 mai, reprezentanții primăriei anunță că le-a trecut pe toate. Acesta este doar primul din seria de 17 vehicule asemănătoare care vor ajunge la Timișoara în acest an. 8

Ştiri din Timiș

Se toarnă „fundul” Pasajului Solventul
Viceprimarul Ruben Lațcău a prezentat câteva noutăți referitoare la Pasajul Solventul. În prezent, se toarnă „fundul” viitorului pasaj. Adică în jur de 1.000 de metri cubi de beton, dar se fac și alte lucrări, până să înceapă cea mai complicată parte: împingerea chesonului. 6

Ştiri din Timiș

FOTO. Universitatea de Vest din Timișoara a aniversat 80 de ani de la înființare
Universitatea de Vest din Timișoara a sărbătorit opt decenii de la înființare printr-o gală ce a avut loc, vineri, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. 1

Ştiri din Timiș

FOTO. Ciolacu, Grindeanu și Simonis, în vizită pe șantierul segmentului cu tuneluri de pe A1. Execuția începe „într-o lună și jumătate"
Lucrările la segmentul cu tuneluri Margina-Holdea al autostrăzii A1, coordonate de una din firmele lui Umbrărescu, au început nu de mult. Cu această ocazie, au venit în zonă și social-democrații de la conducerea guvernului – prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Sorin Grindeanu – și parlamentului – președintele interimar al Camerei Deputaților Alfred Simonis. 17

Eveniment

FOTO. Audi căutat de autoritățile din Suedia, descoperit de polițiștii de frontieră în Timiș
Un autoturism marca Audi, căutat de autoritățile din Suedia, a fost descoperit de către polițiștii de frontieră timișoreni. Până la finalizarea cercetărilor, mașina a fost indisponibilizată la sediul Poliției de Frontieră. 1

Ştiri din Timiș

VIDEO. Mitropolitul Banatului a primit Medalia de Aur a UVT
Cu ocazia celebrării a 80 de ani de activitate academică, Universitatea de Vest din Timișoara a acordat Medalia de Aur Înaltpreasfinției Sale Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, în semn de recunoaștere pentru întreaga sa activitate teologică din România. Distincția a fost o surpriză pentru Înaltul, acesta crezând că a fost invitat la unul din evenimentele festive ale instituției de învățământ superior. 3

Ştiri din Timiș

Concert de senzație la Shopping City Timișoara pe 1 Iunie
ADVERTORIAL. Shopping City Timișoara îi invită pe toți iubitorii de muzică să celebreze Ziua Copilului cu un concert spectaculos. Acesta va avea loc sâmbătă, 1 Iunie, începând cu ora 18:30, iar intrarea este liberă. Evenimentul se va desfășura în parcarea de la etajul centrului comercial, transformându-o într-un veritabil spațiu de divertisment pentru întreaga familie.

Eveniment

Bătaie între doi bărbați, pe strada Armoniei din Timișoara
Jandarmii au fost chemați să intervină vineri pe strada Armoniei din Timișoara, acolo unde doi tineri s-au luat la harță. Unul dintre ei a fost transportat la spital, în timp ce celălalt a ajuns la poliție. 7

Ştiri din Timiș

Începe curând Color the Village 2024. Voluntarii se mai pot înscrie până duminică
Mai sunt două săptămâni până la acțiunea „Color the Village”, care se va desfășura anul acesta în satul Altringen, Timiș. Între timp, cei care doresc să dea o mână de ajutor în cadrul evenimentului semnat „Acasă în Banat” se pot înscrie ca voluntari până duminică inclusiv.

Eveniment

Scandalagiu din Făget, reținut de polițiști. Este acuzat și de furt
Un bărbat din orașul Făget a ajuns în arestul Poliției. El este acuzat de furt în formă continuată, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ştiri din Timiș

Deși a fost înlăturat din PNL, Nica transmite că rămâne fidel idealurilor liberale la ceas aniversar al partidului
Moment aniversar pentru Partidul Național Liberal. Formațiunea politică împlinește 149 de ani de la înființare. Deși a fost înlăturat din funcția de președinte al filialei Timiș și împiedicat să candideze din partea PNL pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Timiș, Alin Nica spune că rămâne fidel idealurilor liberale. 5

Ştiri din Timiș

Cod galben de furtuni în Timiș, până vineri seara
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de vreme instabilă, valabilă până la orele serii în zone din şapte judeţe din Crişana, Banat şi Transilvania, ce vizează Timișul.
TIMIȘOARA Vremea

Agenda

Punctele de difuzare Agenda PubliTim
După ce cele două branduri cu tradiție din partea de vest a țării s-au unit, vă prezentăm punctele de distribuție de unde puteți cumpăra noul format Agenda PubliTim.
Urmareste-ne pe:

Top Articole

Ultimele comentarii

Angajari TION

E.ON Asist Complet S.A angajeaza:

Angajari TION

SC VALCON DIFFUSIONE MODA SRL ANGAJEAZĂ:

Angajari TION

Angajăm operatori curățenie (băieți–fete)

Angajari TION

Angajam: Electromecanic intretinere si reparatii utilaje industriale cu comanda numerica:

Angajari TION

Minimold International, societate de injecție mase plastice automotive din Timişoara 

Utile

Lucrări ale SDM în Timișoara, astăzi, 27 mai

Utile

Se întrerupe apa în Timișoara și Giarmata Vii, în perioada 27 - 29 mai

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 27 mai 2024, în Timișoara?

JOCURI FLASH

Turism

FOTO. Peste 5 milioane de oameni au vizitat Muzeul OZN-urilor. De ce este așa special?

România

26 mai, Ziua Românilor de Pretutindeni. Mesajul președintelui Iohannis

Capitală Culturală

Petrică Moise, omagiat la a treia ediție a festivalului care îi poartă numele

Cinema

Festivalul de Film de la Cannes 2024. Lista completă a câștigătorilor

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 26 mai 2024, în Timișoara?

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici