722% - procent de creștere a investițiilor în învățământul din Pitești, față de anul 2021

Miercuri, 29 Mai 2024 11:40

 

► 3 creşe construite de la zero, altele modernizate. Deficitul a fost acoperit!

Grădiniță nouă în Prundu, 3,6 milioane de euro investiți pentru modernizarea și dotarea celorlalte grădinițe!

► 50.000.000 de euro - fonduri atrase pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor din Pitești!

Echipamente de ultimă generație în 14 colegii și licee! Lucrări ample de reabilitare și renovare în 10 unități de învățământ preuniversitar!

 

 

Tot mai multe cazuri de violență domestică. A bătut o femeie până a băgat-o în sala de operații

Miercuri, 29 Mai 2024 11:04

 

Poliţiştii au emis în primele patru luni ale acestui an 4.006 ordine de protecţie provizorii, 1.651 dintre acestea fiind transformate de instanţele de judecată în ordine de protecţie. În aceeaşi perioadă, poliţiştii au intervenit la 38.656 de cazuri de violenţă domestică, dintre care 19.348 în mediul urban şi 19.308 în mediul rural.

”La nivel naţional, în primele patru luni din 2024, numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut cu 3,5%, faţă de primele patru luni ale anului 2023, de la 17.792 la 18.410 fapte”, informează Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

 

Alina Gorghiu, către fostul profesor de matematică de la Curtea de Argeş: “Vreau să vă mulţumesc... că cartea s-a făcut cum trebuie…”

Miercuri, 29 Mai 2024 10:59

 

Ministra Justiţiei loveşte din nou! După ce a citit în dicţionarul Ortopedic despre forma de feminin a substantivului “ministru”, de a râs o ţară întreagă, Alina Gorghiu a mai dat una grea limbii române. Şefa liberalilor argeşeni a mers în campanie electorală la Curtea de Argeş, unde s-a întâlnit cu fostul ei profesor de matematică din clasele V-VIII.

 

 

Un candidat la o primărie din Argeş promite că-şi donează salariul de edil

Miercuri, 29 Mai 2024 10:56

 

Unii dintre candidaţii argeşeni la localele din 9 iunie se întrec în promisiuni de tot felul. Se promit drumuri asfaltate, cabinete medicale, vouchere pentru bebeluşi. Dar are PNL-ul un candidat care-i întrece pe toţi! Culmea, este un candidat care ştie că nu are şanse de reuşită şi chiar a notat pe Facebook despre faptul că şansa lui ar fi să nu mai candideze primarul în funcţie. Chiar am scris despre asta la un moment dat.

La Coşeşti, liberalul Sebastian Mihalcsak vrea să fie primar, dar edilul Nicolae Pană îi încurcă planurile. Şi tocmai din acest motiv, liberalul spune că îşi va dona salariul o lună pe fiecare an, alături de consilierii locali de la PNL, crezând că-i va convinge pe oameni de bunele sale intenţii.

 

La Moșoaia, PNL încearcă rocada între primar și viceprimar

Miercuri, 29 Mai 2024 08:32

 

# În atenția autorităților responsabile: loc de joacă pentru copii DEGRADAT ȘI PERICULOS!

La Moșoaia, administrația locală PNL încearcă o rocadă, ca la șah, între primarul Necula și viceprimarul Frântură. Adică încearcă să îl scoată, anul acesta, primar pe Frântură, iar pe Necula viceprimar. Și se laudă cu realizările din acest mandat, însă nouă nu ni se par atât de multe. Unul din obiectivele mult-trâmbițate, la categoria ”realizări”, este zona de agrement de la Hințești. Administrația actuală se laudă cu realizarea, mulți locuitori – dar și actuali contra-candidați – critică execuția și întreținerea, ca fiind defectuoase. Cum să fie? Parcă varianta a doua ar fi corectă...

 

 

Amintiri din trecut cu Emanuel Soare: „Contractul de executare a fost semnat la Prefectura Argeș, când eram prefect…”

Miercuri, 29 Mai 2024 08:28

 

Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, Forţa Dreptei) vrea să răsară Soare(le) la Consiliul Judeţean Argeş! Dar e greu! Nu uităm că acelaşi Emanuel Soare a mai candidat şi în 2020 şi l-a bătut Mînzînă la fundul gol. Cu discursuri răsuflate, cu realizări politice spre zero, dar cu ceva amintiri despre vremea când conducea Prefectura Argeş, aşa vrea Soare să-şi convingă electoratul.

Acum, în campanie, şi-a amintit că datorită lui, ca fost prefect, s-a semnat contractul de executare al tronsonului 5 Pitești-Curtea de Argeș, al autostrăzii Pitești-Sibiu. Să-i spună cineva lui Soare că respectivele documente s-ar fi semnat indiferent cine era prefectul Argeşului…

 

În Pitești, în acest moment, sunt 80 de locuri de joacă. Se lucrează și la altele

Miercuri, 29 Mai 2024 07:13

 

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a anunţat la conferinţa de presă de săptămâna trecută, că în Piteşti sunt 80 de locuri de joacă pentru copii. Ca o noutate, în acest mandat au fost realizate şi locuri de joacă din sponsorizări. Administrația locală este cu ochii pe fondurile europene, pentru viitor conturându-se și alte proiecte în acest sens.

 

 

S-a finalizat reorganizarea ANAF

Marţi, 28 Mai 2024 20:44

 

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat că s-a finalizat reorganizarea ANAF, iar acest lucru este un pas foarte important în lupta antifraudă. S-a creat o nouă funcţie, e vorba de inspector antifraudă, care va avea rol de control pentru combaterea evaziunii.

”Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel. Avem acum funcţia specifică de inspector antifraudă, care permite îmbunătăţirea structurii de control operativ în lupta împotriva evaziunii.

 

Parteneriat între Spitalul Județean Argeș și o importantă clinică din Germania

Marţi, 28 Mai 2024 19:15

 

O echipă de medici din Germania a vizitat Spitalul Județean de Urgență Pitești. Vizita de lucru a avut loc în contextul Conferinței Medicale dedicată neurochirugiei organizată la Pitești de Spitalul Județean și Consiliul Județean Argeș.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și vicepreședintele Marius Nicolaescu, împreună cu reprezentanții conducerii spitalului, le-au prezentat specialiștilor germani noile investiții aflate în derulare la unitatea medicală.

 

 

Descoperă Universul la Planetariul Muzeului Județean Argeș!

Marţi, 28 Mai 2024 18:06

 

Planetariul de la Muzeul Județean Argeș oferă publicului o experiență unică prin spectacolele despre Univers, care te poartă într-o călătorie cosmică fascinantă.

În anul 2008, Muzeul Județean Argeș a inaugurat primul planetariu digital de tip educațional din România, îmbogățindu-și oferta culturală la aniversarea a 80 de ani de la înființare. Tehnologia de la acea vreme oferea o rezoluție Full HD, cu două proiectoare montate în centrul sălii de planetariu și un program de proiecție Sky Explorer 1. În anul 2018, s-a achiziționat un nou planetariu, cu echipamente cuprinzând proiectoare, calculatoare și programe specifice necesare proiecțiilor.

 

Bine ai venit acasă, Dani Coman!

Marţi, 28 Mai 2024 16:38

Este oficial, după ce a scris istorie în tricoul lui FC Argeș, dar și în top-managementul fotbalului românesc, Dănuț-Dumitru Coman preia, în calitate de președinte al Asociației Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș, administrarea echipei fanion a județului Argeș.

"Mă bucură nespus că, începând de astăzi, Dani Coman a preluat funcția de președinte al clubului FC Argeș, echipa fanion a orașului nostru. Au fost negocieri lungi și mă bucur că prin implicarea mea am reușit să îi ofer lui Dani Coman toate argumentele necesare luării deciziei de a veni la Pitești. Îl asigur încă o dată că va avea avea tot sprijinul municipalității în îndeplinirea tuturor obiectivelor.

Venirea lui acasă în funcția de președinte, la 26 de ani de când a debutat pentru FC Argeș ca jucător, subliniază faptul că la FC Argeș vrem să construim proiecte de viitor pe fundamente solide. Echipa piteștenilor merită tot ce e mai bun și voi asigura toate condițiile necesare performanței.

Mult succes, Dani Coman! Suntem o forță împreună!" - a punctat Cristian Gentea, Primarul Municipiului Pitești.

 

Ion Mînzînă și Cristian Gentea la Târgul Serviciilor Sociale din Argeș

Marţi, 28 Mai 2024 12:56

Președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Ion Mînzînă, primarul Piteștiului, Cristian Gentea - prim-vicepreședinte PSD Argeș, și vicepreședintele CJ Adrian Dumitru Bughiu au participat la cea de-a doua ediție a Târgului Serviciilor Sociale din Argeș. Evenimentul a fost organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș (DGASPC), în parteneriat cu Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București - Centrul Universitar Pitești, Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, și Sucursala Teritorială Argeș a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.

Scopul principal al evenimentului este promovarea serviciilor sociale acordate persoanelor vulnerabile din județul Argeș și evidențierea rolului crucial al asistentului social în comunitate.

Ion Mînzînă a subliniat importanța colaborării dintre administrația publică și sectorul ONG, menționând că „Târgul Serviciilor Sociale din Argeș este un prilej excelent pentru consolidarea relațiilor de colaborare, promovarea activităților desfășurate și schimbul de experiență între furnizorii de servicii sociale. Astfel, ne asigurăm că nevoile comunității noastre sunt îndeplinite și că se dezvoltă noi servicii în beneficiul tuturor.”

De 1 iunie, la Grădina Zoologică din Pitești intrarea este gratuită!

Marţi, 28 Mai 2024 11:51

Primăria Municipiului Pitești îi invită pe cei mici, alături de părinți și bunici, sâmbătă, 1 iunie, la Grădina Zoologică, unde intrarea va fi gratuită pentru toți vizitatorii.
Programul de vizitare este în intervalul orar: 10:00- 19:00.

Zoo Pitești oferă publicului posibilitatea de a cunoaște și admira peste 1790 de animale, păsări și pești, din 45 de specii, printre care enumerăm: struț Emu, păun, tigru, lei, urși, bivolul alb, căprioare, maimuțe, lupi, nutrii, capre de Camerun, papagali exotici, reptile, precum și diferite specii de păsări de pradă.
Situată în Parcul Trivale, Grădina Zoologică Pitești are o suprafata de 12 ha.
În Grădina Zoo există aproape 70 de specii de animale, păsări, reptile, papagali și pești, fiind estimat un număr total de aproape 1790 de viețuitoare. Se remarcă exemplare unice în țară precum: ursul tibetan, câinele dingo, specii rare de papagali Ara, papagali Călugăr, Kiangi, Watusii, carnivore sălbatice-lei, tigri, lupi, urși bruni, fazani din diferite specii, maimuțe etc.
Grădina Zoologică rămâne unul dintre locurile preferate de copii și părinți în zilele cu soare.

 

ATENTIE - 28 mai - 02 iunie 2024: ZILELE TEATRULUI PITEȘTEAN! Iată programul!

Marţi, 28 Mai 2024 11:37

 

Un eveniment inedit, desfășurat, anul acesta, în cadrul unui parteneriat între Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Județean Argeș, va avea loc în perioada 28 mai – 2 iunie, în orașul nostru: Zilele Teatrului Piteștean – o săptămână dedicată artelor dramatice, care va include nu unul, ci două festivaluri internaționale teatrale:

Festivalul Internațional de Teatru în Stradă PISTF, ediția a II-a - project manager Liviu Cheloiu;

Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, ediția a 27-a – Teatrul „Alexandru Davila”.

Programul reprezentațiilor stradale este deschis de trupa italiană „Il Posto”, marți, 28 mai, printr-o reprezentație în premieră pentru Pitești - dans la înălțime, pe fațada teatrului „Alexandru Davila”- și va continua, în fiecare zi, până duminică, aducând în fața piteștenilor trupe românești și internaționale de teatru stradal, care vor oferi momente spectaculoase tuturor privitorilor:

Marți, 28 mai:

ora 17:30 - LOVEBAR, Trupa de teatru „Il Posto”, Italia - dans vertical - fațada Teatrului „Al. Davila”;

Stația PECO MOL închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare, A FOST REDESCHISĂ!

Luni, 27 Mai 2024 13:34

 

# Lupta a ajuns în instanță, iar Tribunalul Argeș a suspendat măsura dispusă de ISU.

Așteptarea chinuitoare a luat sfârșit, stația MOL, din Călinești, S-A REDESCHIS. Aceasta a stat două săptămâni cu lacătul pe ușă, în urma unui control efectuat de ISU. Managerul, Cătălin Arsene, a intrat, inițial,în greva foamei, la gardul ISU, disperat de măsurile aberante instituite de reprezentanții statului român. Îngrijorați de faptul că greva se putea transforma în ceva mai serios, aceiași reprezentanți ai statului român l-au trimis acasă. Manifestările de nemulțumire au continuat chiar în benzinăria închisă, la ele participând personalul, familiile acestora, prieteni dar și clienți nemulțumiți.

 

Zilele Teatrului Piteștean

Luni, 27 Mai 2024 12:10

# 28 mai - 02 iunie: ZILELE TEATRULUI PITEȘTEAN - parteneriat între Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Județean Argeș:

• Festivalul Internațional de Teatru în Stradă PISTF, ediția a II-a - project manager Liviu Cheloiu;

• Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, ediția a 27-a - Teatrul „Alexandru Davila”.

# Marți, 28 mai:

• ora 17:30 - LOVEBAR, Trupa de teatru „Il Posto”, Italia - dans vertical - fațada Teatrului „Al. Davila”;

Ion Mînzînă: „Autostrada Pitești - Sibiu și Drumul Expres Pitești – Craiova, marile proiecte care vor crește economia Argeșului”

Luni, 27 Mai 2024 12:03

Cele mai importante investiții de la acest moment în infrastructura rutieră din Argeș sunt de departe Autostrada Pitești - Sibiu și Drumul Expres 12 Pitești-Craiova. Sunt proiecte de infrastructură care, pe lângă cele legate de drumurile naționale și cele județene, pot produce un impact economic rapid, care să fie vizibil chiar din acest an, spune Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

”În cazul Autostrăzii Pitești - Sibiu este evident că, fiind prima autostradă care traversează munții, va asigura nu doar o legătură rapidă și firească între provinciile istorice ale țării, ci și accelerarea transportului public și de mărrfuri. Zona Curtea de Argeș va atrage, astfel, investiții majore care vor conduce la dezvoltarea acesteia și la crearea de noi locuri de muncă. În cazul DEx12 Pitești-Craiova vorbim despre legătura directă a celor mai importanți constructori de mașini din regiune, Dacia și Ford. Producția Uzinei Dacia va ajunge mai rapid la destinațiile de export economisindu-se timp prețios și bani. Prin aceste două mari investiții care sunt priorități ale Guvernului condus de Marcel Ciolacu și care au fost accelerate de ministrul PSD al Transporturilor Sorin Grindeanu, Piteștiul și Argeșul vor deveni un pol major de dezvoltare și creștere economică din România”, afirmă Ion Mînzînă.

 

A fost aprobat studiul de fezabilitate al noului spital de la Pitești

Luni, 27 Mai 2024 11:19

Joia trecută, Consiliul Local Piteşti a aprobat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Municipal Piteşti, un proiect ȋn valoare de 567.583.676,49 lei, finanţat prin PNRR.

„Investiția vizează realizarea unei unități spitalicești cu o capacitate de 240 paturi, cu secții diverse și ambulatoriu integrat: psihiatrie, boli infecțioase adulți și copii, oftalmologie, recuperare cu paturi de neurologie si ortopedie, dializă, reumatologie, endocrinologie, analize medicale, laborator anatomie patologică, imagistică și RX, farmacie și cameră de gardă. Valoarea estimată, conform devizului general privind cheltuielile necesare realizării investiției, este de 476.961.072,68 lei fără T.V.A., respectiv 567.583.676,49 lei cu TVA, aferent obiectivului de investiții „Spital Pitești” - a spus primarul Cristian Gentea la conferința de presă.

Consiliul Județean Argeș și SJUP au organizat conferința internațională cu tema: “NOUTĂŢI ÎN PATOLOGIA ŞI TRATAMENTUL NEUROCHIRURGICAL”

Luni, 27 Mai 2024 11:13

Joi, 23 mai, Spitalul Județean de Urgenţă Piteşti a organizat, alături de Consiliul Judeţean Argeş, CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ ROMÂNO-GERMANĂ cu tema: “NOUTĂŢI ÎN PATOLOGIA ŞI TRATAMENTUL NEUROCHIRURGICAL”. Evenimentul a fost găzduit în Sala Mare a Consiliului Judeţean Argeş, sub coordonarea doctorului Alexandru Tudor Goleşteanu, medic neurochirurg în cadrul Secţiei Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Astfel, prin organizarea acestui eveniment, SJUP și CJ Argeș își reafirmă angajamentul față de excelență și inovație, în îngrijirea sănătății tuturor pacienţilor. Conferința Medicală organizată de Spitalul Județean de Urgenţă Piteşti, alături de Consiliul Judeţean Argeş a adus împreună cele mai bune și mai strălucite minți din domeniul medical, pentru a promova sănătatea în judeţul Argeş. 

 

Expoziția Feminin Efemer #2: O călătorie artistică prin condiția femeii

Luni, 27 Mai 2024 11:10

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea anunță deschiderea expoziției Feminin Efemer #2, o incursiune artistică profundă în complexitatea și fragilitatea feminității. Aceasta va avea loc între 29 mai și 15 iulie 2024, reunind lucrările unor artiști de renume precum Cătălin Bălescu, Reka Csapo Dup, Darie Dup, Dorina Horătău, Adrian Ilfoveanu, Nicolae Ilfoveanu, Aurora Kiraly, Petru Lucaci, Marilena Preda Sânc și Alexandru Rădvan. Vernisajul va avea loc pe 29 mai, începând cu ora 17:00.

„Feminin Efemer” s-a născut dintr-o expoziție personală recentă la Iași, în care am explorat ideea fragilității cerului în corelație cu feminitatea. Am decis că toate se leagă de feminitate și nu feminism, de condiția istorică, contemporană, socială și universală a Femeii, cât și al elementului feminin, acesta întruchipând fragilitatea, perpetuarea, apartenența, hrana, familia, cât și alte nenumărate valențe obiective și subiective prin care femininul este în același timp cea mai fragilă dar și cea mai puternică și rezistentă componentă a vieții și a societății.

Dr. Oetker vrea să iasă din businessul cu alimente din soia Inedit

Luni, 27 Mai 2024 10:52

 

 

 

The New Originals Company, parte a holdingului de investiţii Raiffeisen, vrea să preia activele afacerii produse din soia Inedit de la Dr. Oetker, producător de aditivi alimentari care are o unitate de producţie în judeţul Argeş, informează ziarul Financiar. Tranzacţia aşteaptă acordul Consiliului Concurenţei. Inedit este un brand românesc, cumpărat în 2007 de către Aurelian Eremia şi integrat ulterior în compania Dr. Oetker. Sub acest brand, Dr. Oetker produce burgeri vegetali, zacuscă, batoane vegetale, băuturi din soia, tofu, paste tartinabile sau sosuri din soia.

 

 

The New Originals Company GmbH este membră a holdingului de investiţii Raiffeisen, care este prezent pe piaţa din România prin investiţii în companii active pe pieţele financiare, în diverse domenii ale producţiei industriale, energiei, IT şi distribuţiei de produse de larg consum.

 

 

 

Pagina 1 din 499

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea