Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Adina Vălean

Poate doamna Vălean își imagina că suntem copleșiți de importanța funcției sale, poate avea impresia că suntem niște birocrați care învârt hârtii, repetă cifre și vopsesc borne în culori diferite, așteptându-și beneficiile la sfârșit de lună. De aceea am dus discuția spre chestiunile de interes pentru Moldova: proiectele menite a dezvolta regiunea, în principal autostrăzile, cu accent pe A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș,

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc Foto: Florin Ghioca

Albumul are valoare documentară mai ales în contextul în care - lucru greu de crezut într-o lume obsedată de imagine - mărturiile fotografice al vieții marilor spectacole sunt destul de puține în România. „Din 68 de ani de teatru pe care îi împlinesc anul acesta, din atâtea spectacole jucate, caut poze, dar nu găsesc nicăieri”, a mărturisit Victor Rebengiuc.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon lux store

Prevederile reglementării care introduce impozitarea cu 70% asupra veniturilor nedeclarate, obținute de persoanele fizice din surse neidentificate, lasă loc unei serii de interpretări, dintre care o importanță deosebită o are determinarea semnificației sintagmei „venituri a căror sursă nu a fost identificată”.

Citește mai mult

Imagine cu Tana Foarfă. Foto: Tana Foarfă/Facebook

PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) este cel mai ambițios proiect european de finanțare comună din istoria UE. A fost conceput pentru ca statele membre să poată să recupereze decalajele economice și sociale după pandemie. La acest mecanism s-a adăugat apoi și costul crizei energetice. Dar instrumentul, în sine, a fost creat cu data limită până în 2026, explică într-un interviu pentru Republica Tana Foarfă, expertă în afaceri europene și directoare executivă a Europuls (Centrul de Expertiză Europeană). Acesta spune că România a reușit până acum să obțină „cam 30% din cei 28,5 de miliarde de euro care ne-au fost alocați prin PNRR”. Foto: Tana Foarfă/Facebook

Citește mai mult
LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune.

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune .

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

i Info

Te vei întâlni cu butoane precum Da sau Treci la următorul articol.
Tot ce trebuie să faci este să alegi. Pur și simplu dai click pe butoane și mergi mai departe.
Platforma este susținută de Metropolitan Life. Aceasta învață pe măsură ce tu alegi, iar când vei reveni în LifeBOT, îți va da noi informații.