URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cei care s-au bucurat de plecarea de la Primărie a drumarului și podarului Ilie Bolojan au dat peste Florin Birta pasajistul. Șantierele nu au dispărut, ci doar și-au schimbat natura. 
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
Salariul minim va fi majorat la 3.700 de lei brut, a anunțat premierul Marcel Ciolacu
Actual
În an electoral, premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, creșterea salariului minim brut garantat în plată de la 3.300 de lei lunar, cât este în prezent, la 3.700 de lei lunar, începând cu data de 1 iulie 2024, potrivit unui comunicat trimis de Guvernul României.
23 Mai 2024, 22:45
Cod portocaliu de inundații pe o vale din Bihor
Știri Bihor
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis joi seara o avertizare imediată de cod portocaliu de inundații pe o vale din Bihor. Este vorba despre Valea Izvor, un afluent al Crișului Repede. 
23 Mai 2024, 22:00
CSM CSU Oradea a pierdut finala de baschet. Trofeul rămâne la Cluj-Napoca
Știri Sportive
Baschetbaliștii orădeni sunt din nou vicecampioni naționali, după ce nu au reușit să facă față puternicei echipe U BT Cluj-Napoca. Aceasta a câștigat un nou trofeu, joi seara, după ce a învins, pe teren propriu, echipa orădeană cu scorul de 97-89, ajungând la patru victorii în această serie finală.
23 Mai 2024, 21:34
Furtuna a provocat inundații în zona Aleșd (VIDEO)
Știri Bihor
Furtuna care s-a abătut joi asupra zonei Aleșd s-a lăsat cu urmări. Potrivit AleșdOnline.ro, s-au înregistrat inundații în orașul Aleșd și în localitatea Peștiș. Zona se află sub cod galben de averse.
23 Mai 2024, 21:12
34 de medalii pentru sportivii Clubului orădean Wolf la competițiile de taekwondo din Hațeg și Ungaria
Știri Sportive
Sportivii clubului orădean Wolf şi-au adjudecat 34 de medalii la întrecerile ultimelor două competiţii de taekwondo la care au participat. Este vorba despre Cupa Retezat de la Hațeg, competiție care a adunat 150 de concurenţi la start, şi de Cupa Națiunilor de la Hatvan, din Ungaria, la care au participat 290 de sportivi, proveniți de la 29 de cluburi din 7 țări. La Hatvan orădenii au cucerit nu mai puţin de 29 de medalii.
23 Mai 2024, 20:21
De Ziua Copilului, distracția cucerește Oradea!
Visit Oradea
Cel mai colorat și distractiv festival pentru copii din județul Bihor va avea loc în acest an în 1 iunie, în 3 locații din Oradea! Pentru că ne dorim ca toți copiii din oraș să se bucure de Festivalul Copiilor Oradea, evenimentul se va desfășura în trei locații diferite, fiecare având un specific unic și o gamă variată de activități. Evenimentele vor avea loc simultan și vor oferi distracție și bucurie pe parcursul întregii zile, începând de la ora 10:00 și până seara la ora 22:00.
23 Mai 2024, 20:00
Redactorul-șef al ziarului Bihari Napló, condamnat cu suspendare pentru accidentul mortal pe care l-a provocat. Una dintre victime avea 6 ani (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Redactorul-şef al ziarului Bihari Napló, Kristály Lehel, acuzat că a provocat un tragic accident rutier în Biharia, soldat cu moartea a două persoane, între care şi un copil de doar 6 ani, a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii. Hotărârea Judecătoriei Oradea nu este definitivă.
23 Mai 2024, 19:01
Mircea Cărtărescu şi Ana Blandiana, premiaţi în străinătate pentru operele lor
Magazin
Mircea Cărtărescu şi Ana Blandiana au fost recompensaţi joi cu două premii importante la nivel internaţional. Prozatorul a primit prestigiosul International Dublin Literary Award, iar poeta a fost recompensată cu premiul Prinţesa de Asturia.
23 Mai 2024, 18:36
„S-au iubit aici, s-au certat aici, au fost nişte oameni ca oricare...”. Evreii deportați din Oradea acum 80 de ani au fost comemorați prin Marșul Memoriei (FOTO)
Știri Oradea
Evreii deportați din Oradea în urmă cu 80 de ani spre lagărele naziste au fost comemorați joi, la prânz, printr-un Marș al Memoriei care a pornit de la Sinagoga Mare Ortodoxă şi s-a încheiat la Memorialul Eva Heyman din Parcul Bălcescu, locul de unde au pornit, în Al Doilea Război Mondial, trenurile morţii.
23 Mai 2024, 18:11
Statuia lui Mihai Viteazul a fost dezvelită în centrul civic al Oradiei, la 5 ani după ce a fost dată jos din Piața Unirii (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Statuia lui Mihai Viteazul, restaurată recent, a fost dezvelită joi după amiaza, în prezența oficialităților, pe soclul amenajat în centrul civic al Oradiei, într-o piață ce va purta numele voievodului care a înfăptuit, în 1600, prima unire a celor trei principate române.
Adulții și copiii cu handicap grav vor primi indemnizații mai mari
Știri Bihor
Începând din luna iunie, adulții și copiii încadrați în grad de handicap grav vor primi indemnizații și prestații sociale mărite. Guvernul a aprobat majorarea cu 10 puncte procentuale a acestor plăți sociale lunare.
23 Mai 2024, 17:13
DespreCopii Media Group anunță lansarea campaniei VotulMeu2024
De ştiut
DespreCopii Media Group anunță lansarea campaniei VotulMeu2024, în parteneriat cu VoteMatch Europe, dedicată alegerilor europarlamentare din acest an. Inițiativa are ca scop informarea și responsabilizarea cetățenilor din România (și mai ales a părinților) în procesul electoral, asigurându-se că fiecare vot este bine documentat și relevant.
23 Mai 2024, 16:28
Studente ale Universității din Oradea, noile campioane naționale la volei pe plajă (FOTO)
Știri Sportive
Universitatea din Oradea este noua campioană națională universitară la volei pe plajă, feminin. Studentele Giulia Blaj și Mădălina Pura au câștigat titlul național, după șase succese obținute la turneul final de la Timișoara. Fetele vor reprezenta România la Jocurile Europene Universitare.
Accident pe trecerea de pietoni, în Oradea: O tânără a ajuns la spital cu traumatism cranian
Știri Bihor
O tânără în vârstă de 24 de ani a ajuns la spital joi, după ce a fost lovită de un autoturism în timp ce se deplasa pe o trecere de pietoni de pe strada Ceyrat din Oradea.
23 Mai 2024, 15:51
Prima ediție a Olimpiadei naționale de dezbateri pentru juniori se ține la Oradea. Bihorul are o echipă reprezentantă
Educatie
În premieră, Ministerul Educației organizează o Olimpiadă de dezbateri pentru juniori, adică pentru elevii din clasele a VII-a și a VIII-a, iar finala se ține la Oradea în acest sfârșit de săptămână. Bihorul are o echipă calificată la această competiție, fiind vorba de trei elevi de la Colegiul Național Onisifor Ghibu Oradea.
23 Mai 2024, 15:08
Trafic la pas. Circulaţia pe strada Louis Pasteur din Oradea este sufocată de lucrările din zona Spitalului Județean (FOTO)
Știri Bihor
Circulaţia pe strada Louis Pasteur din Oradea se desfăşoară peste zi bară la bară, pe fondul lucrărilor la ambulatoriul şi parcarea supraetajată de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor. La ore de vârf, deplasarea pe distanţa de circa un kilometru dintre strada Republicii și până la spital poate ajunge să dureze mai mult de 15 de minute. Traficul aglomerat se va menţine până la începutul anului viitor, când reprezentanţii municipalităţii speră să se finalizeze lucrările.
23 Mai 2024, 14:31
Interviu cu Dan-Liviu Boeriu: „Frica e aici, adică în interiorul meu, egal distribuită în sufletul care e chinuit de ea și în mintea care o neagă”
Revista Familia
Dan-Liviu Boeriu este notar public, însă nu de puține ori l-am auzit spunînd că i-ai fi plăcut infinit mai mult să urmeze o educație și apoi o profesie filologică. Talentul l-ar fi recomandat în mod evident ca lider de promoție, la fel și limpezimea gîndirii critice și vastul bagaj cultural, dar și, deloc în ultimul rînd, rigoarea sa etică. Cu toate acestea, a amînat mult momentul debutului cu volum propriu. De ce și, mai cu seamă, cum se face că a ales să propună cititorilor o carte atît de greu de încadrat, cum e „Aici locuiește frica”, apărută de doar câteva zile la Editura Humanitas în colecția Memorii/ Jurnale, vom afla din interviul următor.
23 Mai 2024, 13:56
Percheziţii în Oradea şi Livada de Bihor, pentru şantaj şi incendiere
Știri Bihor
Sunt percheziţii domiciliare în desfăşurare joi, în Municipiul Oradea şi în satul Livada de Bihor din comuna Nojorid, într-o anchetă ce vizează acuzaţii de şantaj şi incendiere, desfăşurată de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Bihor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.
23 Mai 2024, 13:00
Accident cu un moped furat şi două maşini în Oradea. Hoţul avea alcoolemie de 'comă'
Știri Bihor
O persoană a ajuns la spital, iar două maşini şi un moped au fost avariate, în urma unui accident rutier produs în Oradea. Mopedul fusese furat, şoferul nu avea nici permis, dar conducea cu o alcoolemie "de comă" de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
23 Mai 2024, 12:51
Instabilitate atmosferică și ploi la munte, în Bihor. Hidrologii au emis cod galben de viituri
Știri Bihor
Meteorologii au actualizat avertizarea de vreme rea emisă pentru județul Bihor, astfel că pe parcursul zilei de joi alerta de cod galben rămâne valabilă doar în zona de munte. Și hidrologii au emis cod galben de viituri pentru o parte a județului.
23 Mai 2024, 12:26
Clinica Davidescu – 10 ani de excelență medicală, 200.000 de pacienți și milioane de servicii medicale prestate la nivel înalt (FOTO)
Știri Bihor
Una dintre cele mai cunoscute și inovatoare unități medicale din Bihor, Clinica Davidescu, a împlinit 10 ani de activitate, de-a lungul cărora s-a remarcat prin calitatea serviciilor oferite pacienților și continua perfecționare în serviciul acestora. În cel dintâi deceniu de existență, Clinica Davidescu a ajuns la de 10 ori mai mult personal de specialitate față de momentul înființării, continuând să se doteze cu cele mai moderne echipamente și să adopte cele mai noi descoperiri ale medicinei în cele 18 specialități medicale pe care le asigură.
23 Mai 2024, 12:07
Excepții de la regulă: Cine sunt agenții economici din Oradea care au voie să arunce gunoaie în țarcurile asociațiilor? 
Oradea noastră
Persoanele fizice autorizate sau orădenii care desfășoară profesii liberale și care funcționează în spații comerciale aflate la parterul blocurilor nu mai trebuie să stea cu pubelele înghesuite în birouri sau saloane. Odată cu modificarea regulamentului de salubrizare din municipiu, această categorie de agenți economici poate încheia contracte pentru depozitarea deșeurilor în țarcurile alocate asociațiilor.
23 Mai 2024, 11:11
Poftiți în Țara Moților! Parcul Apuseni își înființează un ecomuzeu, iar bihorenii sunt invitați să-și „expună” obiceiurile și straiele
Știri Bihor
Opt primării de pe teritoriul Parcului Natural Apuseni, inclusiv una din Bihor, vor semna vineri actul de înființare a ecomuzeului Țării Moților, un muzeu în aer liber care luptă pentru conservarea peisajului, dar și a specificului local. Cu prilejul acestui eveniment, la punctul de întâlnire între cele trei județe peste care se întinde parcul - Bihor, Cluj și Alba - se va ține vineri o sărbătoare, iar moții își vor etala straiele populare, dar și muzica și mâncărurile lor preferate.
23 Mai 2024, 10:20
Gabriel Nuțaș, candidatul PNL la Primăria Abram: realizările echipei mele și proiectele noastre de viitor (FOTO)
Politic
Dragi locuitori ai Comunei Abram, la finalul mandatului meu de primar, vin în fața dumneavoastră să vă prezint câteva dintre realizările echipei mele, proiectele noastre de viitor, pe scurt câteva proiecte implementate în comuna Abram:
23 Mai 2024, 09:55
Hoție cu ordin de la Primărie: Noi șmecherii patronate de primarul Sorbán Levente din Lugaș (VIDEO)
Bihorel
Scandalul uriașelor facturi de apă tăiate în martie 2022 școlii gimnaziale din Lugașu de Jos de către serviciul de resort al Primăriei comunale escaladează în penal. Anul trecut, Tribunalul Bihor a anulat facturile de peste 850.000 lei calculate din burtă pentru unitatea de învățământ, ca și cum copiii ar fi consumat echivalentul a 23 de bazine olimpice.
23 Mai 2024, 09:21
Aurel Mohan (PSD): Pentru un Bihor sănătos și prosper!
Politic
Dragi bihoreni, numele meu este Aurel Mohan, sunt medic neurochirurg, profesor universitar și președintele PSD Bihor, iar pe 9 iunie candidez la funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor. Mi-am dedicat întreaga carieră profesională îmbunătățirii vieții semenilor mei, cu un accent special pe sănătate și educație.
23 Mai 2024, 08:55
Calea de aur: Cea mai nouă promenadă de pe Criș prinde contur, dar cu un aspect diferit de cel din randări (FOTO)
Oradea noastră
După aproape un deceniu de șantier, zona Independenței din centrul Oradiei începe să capete un aspect plăcut. Muncitorii fac ultimele lucrări de amenajare a piațetei aflate deasupra parcării subterane, dar și a celei mai noi promenade de pe malul stâng al Crișului Repede. Lungă de 200 de metri, noua alee este unicat în oraș, fiind pavată și placată cu granit auriu. „La fel va fi și promenada de vizavi, care va trece pe sub Podul Sfântul Ladislau. În timp, probabil vom ajunge să amenajăm și celelalte tronsoane într-un mod similar”, spune primarul Florin Birta.
FC Bihor a remizat cu scorul de 1-1 la Filiaşi, în prima manşă a semifinalei barajului de promovare (FOTO)
Știri Sportive
Echipa orădeană de fotbal FC Bihor a remizat cu scorul de 1-1, miercuri seara, în prima manşă a semifinalei barajului de promovare cu ACSO Filiaşi, într-o partidă desfăşurată pe terenul echipei din judeţul Dolj. Roş-albaştrii au deschis scorul în minutul 60, printr-un gol frumos marcat de Adrian Gîdea, dar şase minute mai târziu gazdele au reuşit să egaleze. Calificarea se va decide, astfel, sâmbătă, la Stadionul Iuliu Bodola din Oradea.
22 Mai 2024, 22:25
Campionatul național universitar de baschet masculin se joacă la Oradea
Știri Sportive
Campioana universitară a baschetului masculin românesc se va decide, în acest sfârșit de săptămână, la Oradea. Șapte echipe de studenți participă la acest turneu final.
22 Mai 2024, 20:45
Pugiliştii de la Basti Box Salonta, pe podium la Cupa României şi la Memorialul Bornemissza (FOTO)
Știri Sportive
Pugiliştii clubului bihorean Basti Box Salonta şi-au adjudecat şapte medalii la ultimele două competiţii la care au participat în perioada 12-19 mai. Astfel, de la Cupa Româinei pentru tineret şi U22 la masculin, de la Brăila, bihorenii s-au întors cu trei medalii, iar de la turneul internaţional Memorialul Bornemissza din Ungaria, de la Eger, au venit cu patru medalii.
22 Mai 2024, 20:01
Ești licean și vrei să fii inginer? Universitatea din Oradea organizează o școală de vară dedicată viitorilor studenți
Educatie
Liceenii din clasele a X-a și a XI-a care visează la o carieră în domeniile inginerești sunt așteptați să participe la cea de-a V-a ediție a Școlii de vară „Edusmart”, organizată de Universitatea din Oradea. Programul va dura două săptămâni, timp în care liceenii vor experimenta viața de studenție, în campus.
22 Mai 2024, 19:28
Pubele la „duș”: RER Vest a început campania de spălare a recipientelor din jurul blocurilor
Știri Oradea
Operatorul de salubritate RER Vest a demarat campania anuală de igienizare a recipientelor de colectare a deșeurilor din incintele asociațiilor de proprietari din Oradea. În următoarele luni, toate pubelele și containerele folosite de orădenii de la blocuri vor fi spălate automatizat.
22 Mai 2024, 18:55
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au luat armele-n mâini (FOTO/VIDEO)
Magazin
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au părut interesați de armele de asalt prezentate în cadrul Expoziţiei internaţionale Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2024, un amplu târg cu mijloace de apărare din regiunea Mării Negre. Miercuri, aceștia au fost filmați și fotografiați în timp ce au examinat puști de asalt, cu lunetă. 
Primăria Oradea vrea să schimbe prioritatea de trecere prin intersecţia străzilor Ştefan Zweig și Lugojului (FOTO)
Știri Bihor
Primăria Oradea vrea să schimbe prioritatea de trecere prin intersecţia străzilor Ştefan Zweig și Lugojului din cartierul Dimitrie Cantemir. Pe viitor, ar urma să aibă prioritate prin intersecţie participanţii la trafic care circulă pe strada Ştefan Zweig, dinspre Piaţa Ţăranilor, cu trecere pe strada Lugojului către Bulevardul Dimitrie Cantemir. Schimbarea priorităţii, aprobată miercuri de Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei, va trebui avizată înaintea implementării de către Poliţia Rutieră.
Orădenii de la Combat Gym, campioni și vicecampioni mondiali la Muay Thai, K-1 și Boxing, în urma unei competiții desfășurate în Ungaria
Știri Sportive
Sportivii Clubului orădean Combat Gym s-au întors cu rezultate frumoase de la întrecerile Campionatului Mondial WFC - WKL - WBL ce a avut loc în Ungaria, la Baja. Astfel, la competiția ce a reunit peste 350 de sportivi din 14 țări, Beniamin Iluţ a devenit triplu campion mondial la probele de Muay Thai, K-1 și K-1 light şi vicecampion mondial la Boxing, Levente Kovacs a devenit campion la juniori +91 kg K-1 și vicecampion mondial la probele de K-1 light și Boxing, iar Ştefan Munteanu a obţinut titlul de vicecampion mondial K-1 adulți -63,5 kg.
22 Mai 2024, 17:31
L-au judecat până s-a prescris: Afaceristul Cosmin Bonica, achitat la Tribunalul Bihor pentru fraudă, dar pus la plata pagubei
Știri Bihor
Tribunalul Bihor a pronunţat verdictul într-un proces tergiversat de un deceniu pe rolul instanţei, avându-i ca protagonişti pe doi afacerişti cunoscuţi în domeniul construcţiilor: Cosmin Bonica, patronul şi administratorul firmei Capa Instal SRL, şi Dan Fechete, coacţionar şi administrator al Dan&Dan Construct SRL, ambii „abonaţi” la lucrări publice, acuzaţi de fraudă de peste 6 milioane lei. 
22 Mai 2024, 17:00
Procesul lui Vlad Pascu, șoferul care a accidentat mortal doi tineri, va fi reluat de la zero
Actual
Bihoreanca Ancuța Ioana Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, șoferul care, drogat fiind, a accidentat mortal doi tineri, în localitatea 2 Mai, a fost recuzată printr-o decizie a Curții de Apel Constanța. Astfel, procesul se va relua de la zero.
22 Mai 2024, 16:45
Elevi din Oradea, rezultate bune la olimpiadele și concursurile naționale de fizică și chimie
Educatie
Mai mulți elevi din Oradea au obținut rezultate remarcabile la olimpiade și concursuri naționale de fizică și chimie. Doi dintre ei vor face parte din lotul lărgit al României, calificându-se la olimpiada internațională de chimie.
22 Mai 2024, 16:26
Termoficare: se întrerupe furnizarea energiei termice pentru 3 puncte termice din municipiul Oradea
Informații de la Termoficare
Pentru realizarea unor lucrări de modernizare a rețelelor termice primare, în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea, pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice - Etapa a III-a”, mâine, 23 mai 2024, ora 09:00, se întrerupe furnizarea apei calde de consum pentru consumatorii alimentați din punctele termice 703, 710 și 718.
22 Mai 2024, 16:09
Ziua Poliției Locale sărbătorită la Oradea de peste 300 de copii (FOTO)
Timp liber
Ziua Poliției Locale a fost sărbătorită marți, 21 mai, în Piața Unirii din Oradea, printr-o serie de activități dedicate celor mici la care au participat peste 300 de copii de la școlile și grădinițele din oraș.
22 Mai 2024, 15:50
Echipa CDOSR din Oradea câștigă premiul Highest Technical Achievement și excelează la Romanian CanSat and Rocketry Championship (FOTO)
Educatie
Echipa CDOSR (CoderDojo Oradea Space Robotics) a câștigat premiul Highest Technical Achievement din competiția RCRC (Romanian CanSat and Rocketry Championship), un eveniment de prestigiu organizat de Romanian Space Initiative (ROSPIN). În cadrul acestei competiții, destinate stimulării tinerilor să exploreze și să inoveze în domeniul roboticii și al explorării spațiale, CDOSR s-a clasat pe locul al doilea, distingându-se printre numeroase echipe de top.
22 Mai 2024, 15:02
O nouă ediție a festivalului de teatru „HolnapUtán – Poimâine” al trupei Szigligeti din Oradea. Vezi spectacolele din acest an!
Timp liber
În perioada 10-16 iunie va avea loc la Oradea cea de-a 12-a ediție a festivalului de teatru maghiar „HolnapUtán - Poimâine”, al Trupei Szigligeti, unde trei trupe de teatru și trei universități de artă teatrală din România și Ungaria își vor aduce spectacolele în fața publicului.
22 Mai 2024, 14:15
„Cursa de rățuște”: 4.000 de figurine vor fi lansate în 1 iunie, pe apele Crișului Repede din Oradea
Știri Bihor
În cadrul evenimentului „Cursa de rățuște”, 4.000 de figurine de acest fel vor fi lansate simultan pe apa Crișului Repede, din zona Podului Intelectualilor, sâmbătă, 1 iunie. Rățuștele pot fi adoptate de cei care doresc să participe la acțiune, care este una caritabilă, figurinele vor fi numerotate și se vor „întrece” într-o competiție la finalul căreia primele 50 vor fi premiate.
22 Mai 2024, 13:41
„Pact cultural” propus de candidații USR Oradea la Primărie și Consiliul Local: „Împreună, putem face din Oradea un oraș cu suflet artistic!” (FOTO)
Politic
Reprezentanții USR care candidează la Primăria și Consiliul Local Oradea afirmă că vor să transforme orașul într-unul „viu”, deoarece în prezent acesta este „un oraș monoton, chiar dacă avem o infrastructură excepțională”. „Vrem să contribuim la transformarea Oradiei într-un oraș care să celebreze arta, să ofere un teren fertil pentru creativitate și să ofere artiștilor locali o platformă pentru a-și exprima talentul și a-și construi cariere”, a explicat candidatul la Primărie, fostul subprefect Daniel Palaghianu.
22 Mai 2024, 13:10
Vânătoare de frumuseți: Cei curioși să descopere orașul altfel sunt chemați la Oradea City Hunt
Timp liber
Orădenii și turiștii sunt chemați să descopere orașul în cadrul unor „vânători” de palate și obiective turistice. Oradea City Hunt este noua serie de evenimente gratuite incluse în calendarul public al orașului, iar participanții vor primi ghicitori, provocări și detalii inedite despre palatele urbei.
22 Mai 2024, 12:22
Orădeanul Angelo Covaci va urca vineri în ring pentru cel de-al doilea său meci la profesioniști
Știri Sportive
Pugilistul orădean Angelo Covaci va boxa în acest sfârşit de săptămână, vineri, în cel de-al doilea său meci dintr-o gală profesionistă cu sportivi de renume. El va fi prezent astfel la Gala „Florian Fighting Championship” de la Zalău, unde se va lupta cu un sportiv din Ungaria, în vârstă de 31 de ani şi cu 25 de meciuri la activ. El va fi însoţit de antrenorul său Alexandru Jur, iar evenimentul va fi transmis în direct de canalul de televiziune SportExtra.
22 Mai 2024, 11:33
Împreună pentru Oradea: Planurile ambițioase ale administrației PNL pentru următorul mandat (FOTO)
Politic
Primăria Oradea își propune să continue dezvoltarea orașului printr-o serie de proiecte ambițioase menite să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor și să atragă noi investiții. În următorul mandat, planurile echipei PNL se concentrează în principal pe educație, sănătate, infrastructură și regenerare urbană. Ne dorim să facem din Oradea un oraș de referință în România și în Europa de Est, un loc unde locuitorii să se bucure de facilități moderne și de un mediu urban prietenos și sustenabil.
22 Mai 2024, 10:00
Vine vremea răsfățului?
Opinii
Cei care s-au bucurat de plecarea de la Primărie a drumarului și podarului Ilie Bolojan au dat peste Florin Birta pasajistul. Șantierele nu au dispărut, ci doar și-au schimbat natura. 
22 Mai 2024, 09:31
Bolo taie tot: Cum a „stricat” Ilie Bolojan clipul de campanie al lui Robert Sighiartău (VIDEO)
Bihorel
Nu mai e niciun secret că liderilor PNL din țară le place să se laude cu Ilie Bolojan când vine vorba de performanță în administrația publică, și nici această campanie electorală nu face excepție.
22 Mai 2024, 08:51
Vară bară la bară: Se anunță încă o vară cu trafic infernal în Oradea, din cauza șantierelor (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Traficul din Oradea este dat peste cap, din nou, de reparațiile străzilor Meșteșugarilor și Aradului. Primăria va închide de luna viitoare Bulevardul Decebal, pentru a construi un pasaj subteran de-a lungul străzii Tudor Vladimirescu, cu sistarea circulației tramvaielor pe tronsonul dintre Parcul Olosig și Biserica Emanuel, mașinile urmând să fie deviate pe străzile adiacente până în septembrie.
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5878 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON