Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Cristian Tudor Popescu---

Pe acest general SRI, Dumitru Dumbravă, nu l-am întâlnit niciodată, nu-l cunosc. Cu Florian Coldea am stat de vorbă de un număr de ori. Mi s-a părut un tip rațional și dedicat meseriei sale, lucrul cu informațiile. Când a ieșit la iveală că ditamai șeful SRI petrecuse concedii prin insule exotice de lux împreună cu pestilențialul infractor Sebastian Ghiță, am fost destul de surprins. L-am întrebat cum a putut să facă așa ceva. Răspunsul: „Ce vreți, domnule Popescu, nu obții informații de valoare având de-a face numai cu fete de pension!...”. De atunci, n-am mai schimbat vreun cuvânt cu domnul Coldea.

Citește mai mult

Semnarea acordului între BT și BRD pentru achiziția BRD Pensii

Grupul Financiar BT, prin Banca Transilvania și BT Investments, a anunțat că a ajuns la un acord cu BRD-Groupe Societe Generale și Societe Generale Assurances pentru achiziția BRD Pensii, companie care activează în domeniul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) și al celor facultative (Pilonul III).

Citește mai mult

tineri - inventie

În vreme ce în urmă cu câteva companiile căutau să angajeze mulți ingineri mecanici, în prezent mare parte din muncă este bazată pe software, la mare căutare fiind inginerii specializați în domenii precum electronică, software, inteligență artificială și chiar chimie. Foto: Dyson Limited/Cover Images/INSTA / INSTAR Images / Profimedia

Citește mai mult

Tudor și boierii

„În filmele din perioada comunistă exista clar o încărcătură propagandistică. Ele trebuiau să hrănească nască mitul excepționalității poporului român, să descrie trecutul glorios al neamului și a funcționat. Sunt toate pe YouTube, la liber și le văd generații la rând în continuare. Plus că unele dintre ele sunt chiar bine făcute”, spune scriitorul. (Imagine din cartea „Vremea lui Tudor”/ Radu Oltean, Editura Humanitas)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Lei rată bancă

Profitul obtinut de banci nu este exagerat sau supradimensionat, randamentul pe capitalul investit (ROE) la nivelul intregului sector bancar fiind de 19,77% la martie 2024, unul dintre cele mai scazute din Romania comparativ cu alte sectoare (media nationala fiind de 24% la 2022). Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește mai mult

Rafa a făcut un meci frumos cu Zverev, a pierdut în primul tur în 3 seturi, dar nu s-a retras. Speră să revină pe terenurile Parisului peste două luni, la 38 de ani, la Olimpiadă. Greșeam deoarece am uitat o clipă că Rafa pur și simplu nu se poate retrage din tenis. A te retrage înseamnă un pas înapoi. Și asta nu știe să facă. În lunga și dumnezeiasca lui viață de jucător, Nadal a jucat toate meciurile, toate seturile, toate ghemurile, TOATE PUNCTELE cu tot sufletul său uriaș. Așa a fost și cu Zverev, nu relaxat, nu zâmbind, nu așteptând să se termine partida și să fie ovaționat în picioare, cu lacrimi și aplauze cu mâinile sus, ci suferind pentru fiecare punct pierdut.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Imagine sugestivă cu un angajat concediat. Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Ai fost concediat sau te temi că vei fi următorul pe lista celor disponibilizați? Descoperă cum treci peste o astfel de situație dificilă și cum faci față temerilor de concediere. Un articol cu resurse și sfaturi practice care te vor ajuta să-ți regăsești rapid ritmul și locul în piața muncii. Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Citește mai mult

Studenți în amfiteatru

Englezii nu au dansuri populare și lăutari, nu așa după cum le percepem noi românii, ei s-au născut din muzica pop și au inventat fotbalul. Singurele tradiții care au ignorat veacurile au fost mersul la pub, abțiguiala cu bere sau cidru și plecarea pe mare cu scopul de a pune mâna pe ce apucau. În ultima sută de ani s-au rezumat la a-și dori să fie cântăreți, actori sau jucători de fotbal. Foto: Damien Meyer/ AFP/ Profimedia

Citește mai mult
LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune.

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune .

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

i Info

Te vei întâlni cu butoane precum Da sau Treci la următorul articol.
Tot ce trebuie să faci este să alegi. Pur și simplu dai click pe butoane și mergi mai departe.
Platforma este susținută de Metropolitan Life. Aceasta învață pe măsură ce tu alegi, iar când vei reveni în LifeBOT, îți va da noi informații.

articol audio
play icon mic icon Marcel Ciolacu și Ursula von der Leyen. Foto: Guvernul României/Facebook

Timpul în care UE arunca cu fonduri gratuite ca din elicopter pentru țările mai sărace pare că se va încheia în curând, iar România este una din țările care vor fi cele mai afectate de schimbare. Însă schimbarea va fi una benefică pentru dezvoltarea în mod sănătos a țării. Zilele astea a început să se vorbească la Bruxelles despre cum Comisia Europeană face presiuni pentru ca inițiative precum fondul de redresare post-pandemică să nu se mai repete. În plus, Comisia ar vrea să impună și condiții mai concrete privind finanțarea regiunilor și națiunilor mai sărace din UE, indică Politico Europe. Foto: Guvernul României/Facebook

Citește mai mult