De la 1 iunie, Bulevardul Dacia din Mioveni redevine zonă pietonală!

Joi, 30 Mai 2024 15:24

În perioada 1 iunie – 31 august, zona centrală a Bulevardului Dacia devine zonă pietonală și de promenadă.

În fiecare duminică din lunile iunie, iulie si august, în intervalul orar 07.00 – 24.00 circulația auto va fi suspendată între Școala Veche și Robea, pe tronsonul cuprins între intersecția Bulevardului Dacia cu Strada 7 Septembrie 1485 și intersecția Bulevardului Dacia cu Strada Hanul Roșu.

În cele 13 duminici cât va fi în vigoare această hotărâre, circulația auto va fi deviată pe următoarele rute ocolitoare:

 

Jandarmii argeșeni colectează jucării pentru copiii din centrele de plasament

Joi, 30 Mai 2024 15:10

 

Sâmbătă, 1 iunie 2024, jandarmii argeșeni vă așteaptă, cu mic, cu mare, în Parcul Trivale (zona Grotă) pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Copilului.

Pentru că nu toți copiii se bucură de o copilărie fericită, în cadrul acestui eveniment, jandarmii argeșeni colectează jucării pentru cei aflați în centrele de plasament.

„Astfel, dacă ajungeți sâmbătă, 1 iunie, între orele 10.00-14.00, la standul Jandarmeriei Argeș din Parcul Trivale, puteți dona jucării, care ulterior vor ajunge la copiii din centrele de plasament ale județului nostru. Prin această campanie ne dorim să încurajăm copiii să participe activ la activități de donare, care pot bucura sufletele celor mai puțin norocoși.”, au transmis jandarmii argeșeni.

 

 

Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la Muzeul Județean Argeș. Programul evenimentelor

Joi, 30 Mai 2024 14:53

Muzeul Județean Argeș sărbătorește copilăria printr-o serie de evenimente cultural-educative care au în prim plan copiii. Petrecerea de 1 Iunie este încă un motiv în plus să îți implici copilul în activități amuzante, dar și educative și să dați împreună startul distracției, cu ceva timp înainte de Ziua Copilului.

Astfel, vineri, 31 mai 2024, între orele 10.00 – 12.00, în incinta muzeului vor avea loc o serie de activități cu și pentru copii, precum:

- „Lumea Insectelor”, prin intermediul acestei activități, copiii vor afla mai multe informații privind viața insectelor – importanța acestora în natură și în viața omului și de asemenea se vor organiza jocuri interactive, captivante pentru cei mici;

- Microexpoziție tematică ce va prezenta fotografii, vederi și medalii cu copiii Casei Regale a României;

 

Staruri din fotbalul românesc vor lua parte la „Trofeul Legendelor” la Pitești Arena

Joi, 30 Mai 2024 14:28

Pitești Arena găzduiește, în perioada 1-2 iunie 2024, Campionatul de Minifotbal „TROFEUL LEGENDELOR”, unde opt echipe se vor înfrunta pentru câștigarea titlului. Accesul în sală este gratuit și va fi permis, în cele două zile ale competiției, astfel: sâmbătă, de la ora 10:00, și duminică, de la ora 11:00.

În teren vor intra aproximativ 100 de fotbaliști cu renume din fotbalulul românesc, precum: Dani Coman, Jean Barbu, Constantin Schumacher, Mugurel Buga, Romeo Surdu, Gabi Tamaș, Emil Dică, Ovidiu Herea, Vasile Maftei, Daniel Chiriță, Eric De Oliveira, Alexandru Curtean, Cristi Bud, Lucian Goian, Ovidiu Hoban, Cristian Panin, Cosmin Tilincă, Marian Pleașcă.

Atenție, piteșteni! Circulație intermitentă pe strada Depozitelor

Joi, 30 Mai 2024 14:22

Vineri, 31 mai 2024, în intervalul orar 07:30 - 12:00, circulația pe DN 7, pe drumul tehnologic provizoriu (strada Depozitelor), va fi îngreunată.

Se va circula cu intermitențe, cu supravegherea și dirijarea fluxului de mașini de către Poliția Locală, transmite Primăria Pitești.

 

Măsura este necesară pentru executarea lucrărilor de infrastructură în cadrul proiectului „Reabilitare pod pe strada Depozitelor peste pârâul Bascov”, proiect finanțat prin programul de investiții „Anghel Saligny”.

 

Se redeschide circulația pe Transalpina, iar pe Transfăgărășan pregătirile sunt pe ultima sută de metri

Joi, 30 Mai 2024 14:08

 

Se redeschide circulația pe Transalpina de pe data de 1 iunie 2024, a anunțat Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În schimb, pe Transfăgărășan încă se lucrează la deszăpezire, dar și la reparații asfaltice.

În urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanții CNAIR (inclusiv de la DRDP Craiova și SDN Târgu Jiu), a fost luată decizia redeschiderii circulației rutiere pe Transalpina începând cu data de 1 iunie.

„Sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt al DN67C (Transalpina) se redeschide pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 - 18:00.

Moşteanu promite centru modern de conferințe, de congrese! Exact ce ne lipsea!

Joi, 30 Mai 2024 13:45

 

# Piteştean: “Ideea asta ți-a venit stând pe vasul wc-ului?”

Deputatul Ionuţ Moşteanu are proiecte uluitoare pentru piteşteni! Candidează, din nou, la fotoliul de primar al Piteştiului şi de data asta face senzaţie. Ne spune că vrea să realizeze un centru modern de conferințe, de congrese, de expoziții. Un vis! Numai că oamenii nu pun b...tul la aiurelilie lui Moşteanu şi i-au scris pe Facebook despre cât de penibil este acest proiect.

 

 

Bărbat cercetat pentru dare de mită. I-a oferit unui polițist o sumă de bani în asigurarea RCA

Joi, 30 Mai 2024 13:42

 

Un bărbat este cercetat pentru dare de mită după denunțul unui polițist din Argeș. La data de 18 mai 2024, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Pitești, suspectul a fost oprit în trafic de un agent de poliție de la Secția 4 Pitești. Cu ocazia efectuării verificărilor, agentul de poliție a constatat faptul că șoferul nu avea asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere, iar autoturismul figura cu certificatul de înmatriculare suspendat.

„În momentul în care agentul de poliție i-a precizat că urmează să fie sancționat contravențional și că îi va reține certificatul de înmatriculare al autoturismului, conducătorul auto i-a oferit polițistului o sumă de bani pe care a introdus-o în asigurarea R.C.A., cu scopul de a nu-i fi aplicată sancțiunea contravențională”, se arată într-un comunicat emis de Direcția Generală Anticorupție (DGA).

Sâmbătă și duminică, la Pitești Arena, campionat de minifotbal! Intrarea liberă!

Joi, 30 Mai 2024 11:48

 

PITEȘTI ARENA găzduiește, în perioada 01 - 02.06.2024, Campionatul de Minifotbal „TROFEUL LEGENDELOR”, unde 8 echipe se vor înfrunta pentru câștigarea titlului.

Accesul în sală este GRATUIT și va fi permis, în cele două zile ale competiției, astfel: sâmbătă, de la ora 10:00, și duminică, de la ora 11:00.

Meciurile se vor desfășura după următorul program:

· Sâmbătă, 1 iunie:


Ora 11:00 - Pandurii Târgu Jiu – FC Argeș;

Ora 11:30 - CS Mioveni – Sportul Studențesc;

Ora 12:00 - CFR Cluj Napoca – FC Brașov;

Ora 12:30 - Rapid București – Gaz Metan Mediaș;

Ora 13:00 - CFR Cluj – CS Mioveni;

Ora 13:30 - Gaz Metan Mediaș -FC Argeș;

Ora 14:00 - Rapid București – Pandurii Tg. Jiu;

 

 

Cum a vrut un argeșean să mituiască un polițist: „Hai, te rog frumos, hai”

Joi, 30 Mai 2024 11:38

 

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din Argeș a fost condamnat pentru dare de mită după ce a încercat să dea bani unui polițist. Argeșeanul i-a oferit o sumă de bani agentului pe geamul de la mașină pentru ca acesta să nu îi rețină permisul de conducere.

Pe 26 iunie 2022, inculpatul a depășit pe partea stânga a drumului un ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, ce pătrunsese deja în intersecție, încălcând marcajul longitudinal continuu. Această manevră a fost observată de un agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Câmpulung - Biroul Rutier, care la acel moment se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu împreună cu un alt agent din cadrul aceleiași structuri de poliție.

 

Desfășurare impresionantă de forțe pentru susținerea candidatei PSD Moșoaia, Simona Bușcă

Joi, 30 Mai 2024 11:28

 

Susținere necondiționată, la Moșoaia, din partea membrilor de vârf ai Partidului Social Democrat, pentru candidatura Simonei Bușcă la funcția de primar. Grupul a fost bine primit de către localnici care, astfel, au aflat despre numeroasele proiecte de viitor concepute pentru acest mandat.

 

 

Ministrul Muncii, detalii despre noua lege a pensiilor, care intră în vigoare la 1 septembrie

Joi, 30 Mai 2024 11:17

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a făcut precizări suplimentare despre noua lege a pensiilor care va intra în vigoare la 1 septembrie – o lege care se adresează nu doar seniorilor, ci şi tinerilor de azi care vor ajunge pensionari la un moment dat.

Potrivit Simonei Bucura-Oprescu, la calculul pensiilor vor fi luate în calcul și perioadele necontributive asimilate care constau în studii universitare, stagiu militar, concediu medical, șomaj, deportare, prizonierat sau detenție politică.

 

Se ieftinesc divorţul şi partajul!

Joi, 30 Mai 2024 10:48

 

Taxe mai mici la divorţ şi partaj! Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 51 /2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă.

Astfel, potrivit siteului Ştiripesurse.ro, va fi redus nivelul taxelor judiciare de timbru în unele situaţii, cum ar fi în cazul partajului propriu-zis, indiferent de modalitatea de realizare a acestuia, la valoarea masei partajabile, precum şi în cazul bunurilor supuse partajului, al creanţelor pe care coproprietarii le au unii faţă de alţii, născute din starea de proprietate comună.

 

 

Au început lucrările la Teatrul de Vară din parcul Ștrand. Va fi o adevărată bijuterie

Joi, 30 Mai 2024 10:42

 

A început agitația la Teatrul de Vară din parcul Ștrand. Până la sfârșitul anului acolo va fi realizată o clădire modernă, care va deveni sufletul unuia dintre cele mai frumoase parcuri ale Piteștiului! Se dorește a fi un spațiu viu care să aducă nenumărate opțiuni de timp liber și divertisment! Noul Teatru de Vară va funcționa sub egida Filarmonicii Pitești și va găzdui concerte, spectacole de teatru, proiecții de film, expoziții și multe alte tipuri de manifestări culturale.

 

Lista candidaților PSD pentru primăriile din Argeș

Joi, 30 Mai 2024 10:03

 

Partidul Social Democrat are candidați în toate cele 102 localități ale județului Argeș la alegerile din 9 iunie 2024. Acestora li se adaugă și Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș, care candidează pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Argeș.

Lista este următoarea:

1. Pitești - Gentea Cristian

2. Curtea de Argeş - Panțurescu Constantin

3. Câmpulung - Mădulărea Georgel

4. Costeşti - Baicea Ion

5. Mioveni - Costache Aurel

 

 

Ion Mînzînă și Cristian Gentea, parteneri de nădejde ai mediului de afaceri

Joi, 30 Mai 2024 09:29

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, și Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, au participat aseară la lansarea Patronatului IMM Argeș, susținerea mediului de afaceri și dezvoltării economiei locale fiind obiective majore. Prioritățile PSD Argeș sunt acelea de a crea noi locuri de muncă și de a sprijini antreprenorii atât la nivel județean, cât și în fiecare localitate.

Ion Mînzînă a declarat: „Am răspuns pozitiv invitației oamenilor de afaceri și am pus bazele acestui parteneriat cu Patronatul IMM Argeș. Prin tot ceea ce am făcut și prin tot ceea ce dorim să facem în continuare, atât noi, echipa de la Consiliul Județean, cât și Primăria municipiului Pitești, prin investițiile care au fost făcute, susținem cu adevărat mediul de afaceri. Împreună putem să gândim o dezvoltare corectă a județului, discutând ce putem face pentru județul Argeș. Nu este de ajuns să spunem că suntem mândri că suntem din județul Argeș. Ce facem pentru județul Argeș este cel mai important lucru! Și aici trebuie să ne regăsim cu toții, umăr la umăr, pentru a duce acest județ acolo unde îi este locul, pe primul loc!”

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Coroana dentară din zirconiu

Joi, 30 Mai 2024 08:26

 

O coroană dentară poate juca un rol important în sănătatea orală generală și bunăstarea unui pacient atât pentru a restabili un zâmbet, cât și pentru a proteja un dinte.

Zirconiul este un material relativ mai nou în domeniul stomatologic și s-a dovedit că oferă o serie de beneficii:

• coroanelor dentare din zirconiu sunt rezistente, puternice, dar și subțiri. Acestea sunt ideale, deoarece necesită doar o cantitate minimă de țesut dentar sănătos pentru a fi îndepărtat pentru plasare;

• coroanelor dentare din zirconiu nu conțin metal, ceea ce le face biocompatibile. Adică șansele ca țesutul înconjurător să devină iritat de coroană sau să-l respingă complet sunt foarte scăzute;

 

 

Teren nou, de sport, la Pitești!

Miercuri, 29 Mai 2024 14:41

Astăzi, 29 mai 2024, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru realizarea unui nou teren de sport, proiect propus și votat de cetățeni în cadrul bugetării participative: „Amenajare teren de sport multifuncțional – str. Târgu din Vale”.

Acesta va fi al doilea teren de sport realizat la propunerea piteștenilor, pentru cel de-al treilea fiind în curs de finalizare studiul de fezabilitate, în cartierul Războieni, strada Deceneu.

Executantul contractului este SC ATLAS SPORT SRL, valoarea acestuia fiind de 713.978 lei inclusiv TVA, cu o durată de realizare de 4 luni (1 lună proiectare și 3 luni execuție lucrări) – termen de finalizare: septembrie 2024.

Terenul de sport multifuncțional va avea dimensiunile spațiului de joc de 20 m x 40 m, cu zone de siguranță pe latura scurtă de 2 m și pe latura lungă de 1,50 m, astfel încât să permită jocuri de mini-fotbal și tenis de câmp. Suprafața de joc se va realiza din iarbă sintetică montată pe placă de beton armat.

722% - procent de creștere a investițiilor în învățământul din Pitești, față de anul 2021

Miercuri, 29 Mai 2024 11:40

 

► 3 creşe construite de la zero, altele modernizate. Deficitul a fost acoperit!

Grădiniță nouă în Prundu, 3,6 milioane de euro investiți pentru modernizarea și dotarea celorlalte grădinițe!

► 50.000.000 de euro - fonduri atrase pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor din Pitești!

Echipamente de ultimă generație în 14 colegii și licee! Lucrări ample de reabilitare și renovare în 10 unități de învățământ preuniversitar!

 

 

Tot mai multe cazuri de violență domestică. A bătut o femeie până a băgat-o în sala de operații

Miercuri, 29 Mai 2024 11:04

 

Poliţiştii au emis în primele patru luni ale acestui an 4.006 ordine de protecţie provizorii, 1.651 dintre acestea fiind transformate de instanţele de judecată în ordine de protecţie. În aceeaşi perioadă, poliţiştii au intervenit la 38.656 de cazuri de violenţă domestică, dintre care 19.348 în mediul urban şi 19.308 în mediul rural.

”La nivel naţional, în primele patru luni din 2024, numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut cu 3,5%, faţă de primele patru luni ale anului 2023, de la 17.792 la 18.410 fapte”, informează Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

 

Alina Gorghiu, către fostul profesor de matematică de la Curtea de Argeş: “Vreau să vă mulţumesc... că cartea s-a făcut cum trebuie…”

Miercuri, 29 Mai 2024 10:59

 

Ministra Justiţiei loveşte din nou! După ce a citit în dicţionarul Ortopedic despre forma de feminin a substantivului “ministru”, de a râs o ţară întreagă, Alina Gorghiu a mai dat una grea limbii române. Şefa liberalilor argeşeni a mers în campanie electorală la Curtea de Argeş, unde s-a întâlnit cu fostul ei profesor de matematică din clasele V-VIII.

 

 

Pagina 1 din 500

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea