Radio Hit FM

Radio Alba Regional

  • Asculta Live

    1
  • Live Video ALBA

    2

Stiri Alba

  • În perioada 26-28 mai 2024 la Sebeș au loc Zilele Muzicale Carl Filtsch. Programul evenimentului: DUMINICĂ, 26 MAI 2024, ORA 18:00, BISERICA EVANGHELICĂ SEBEȘ, concert omagial în compania pianistei Chiyo Hagiwara, invitată specială din Japonia. În program: Carl Filtsch – Choral, Romanze ohne Worte, Impromptu Ges-dur, Mazurka, Etude Op.10; Josef Filtsch – Chant de berceau Op.11, La résignation Elégie Op.14, Mazurka Op.13, No.1, Romances sans paroles Op.12; Carl Filtsch – 6 little preludes, Impromptu b-moll, Barcarolle, Etude Op.8, Das Lebewohl von Venedig. MARȚI, 28 MAI 2024, ORA 12:00, BISERICA EVANGHELICĂ SEBEȘ, concert educativ, „Harmony of sounds”, în compania muzicienilor: Florin Păcurar – dirijor, Damian Emma – flaut, Tabea Bebeșelea – flaut, Beatriz Marc – flaut, Radu Beșliu – clarinet, Daria Romoșan – clarinet, Ovidiu Borz – fagot, Mihaela Roșiu – vioară, Mihai Almășan – vioară, Andrei Bulac – vioară, Irene Marc – violă, Yoneko Mariț – violă, Cătălin Pop – violoncel, Darius Clamba – violoncel, Petru Mazilu – pian, David Butuc – percuție, Repertoriu: Bela Bartok – Romania folk dances, W. A. Mozart – Ouvertura „La Clemenza din Tito”, George Enescu – Balada pentru vioară, Amazing Grace – arr. Laurențiu Muntean, Overcomer – arr. Laurențiu Muntean, Movie Music Medley – J. Williams, Ennio Morricone, Klaus Badelt, Hava Nagila Medley – Moshe Nathanson, arr. Onișor Rodilă, Viva la vida – Coldplay, arr. Temmie the Music master, What makes You beautiful – One direction, The piano guys, arr. Petru Mazilu. Accesul este gratuit. Prezența dumneavoastră ne onorează! Centrul de Cultură „Lucian Blaga” Sebeș Citește și: AlbaFest 2024 aduce la Alba Iulia artiști de top, pentru un weekend epic! The post Sebeș: Zilele Muzicale Carl Filtsch 2024 appeared first on albapesurse.

    .....
  • Electrica furnizare Alba iulia. Cu tot respectul, dar nu se poate așa ceva pentru a rezolva niște probleme, lămuriri care nu sunt din cauza noastră, ci doar pe banii și timpul nostru. Am și sunat în mod repetat la acest număr pe care-l afișați, dar nu răspunde nimeni. Oare ce este de făcut ca să nu mai stea oamenii sub cerul liber și în ploaie (acum la Alba Iulia chiar plouă)??? Daniel Opruța – FRPTV Alba Citește și: Numeroase înșelăciuni pe conturile sociale: Brandul Hidroelectrica este folosit pentru a-i păcăli pe investitorii de ocazie cărora li se promit venituri mari The post Un albaiulian acuză: La Electrica, clienții stau la coadă pe ploaie appeared first on albapesurse.

    .....
  • În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile în sistem integrat pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ. În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 349 de verificări de persoane și 222 de verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Au fost constatate 153 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 50.355 lei. Au fost efectuate 43 de testări privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, au fost reținute 9 permise de conducere unor conducători auto care au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost constatate 10 de infracțiuni. Citește și: Concurs: Cel mai puternic pompier din județul Alba The post Polițiștii din Alba au dat amenzi de peste 50.000 de lei appeared first on albapesurse.

    .....

RADIO BRAȘOV REGIONAL

  • Asculta Live

    1
  • Live Video

    2

Stiri Brasov

  • Primul complex de reabilitare a urșilor din România a fost inaugurat miercuri pe Valea Timișului, la Brașov, de către Ministrul Mediului, Mircea Fechet, deși până acum s-au parcurs mai multe etape ale proiectului. Acest centru, parte a proiectului „Implementarea planului național de acțiune pentru conservarea populației de urs brun din România”, este realizat în parteneriat cu Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A., Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”. Potrivit Biz Brașov, complexul va găzdui pui de urs, ursoaice cu pui și masculi maturi care creează probleme în zonele locuite și nu mai pot fi relocați din cauza comportamentului deviant. Centrul de reabilitare va fi construit pe o suprafață de 61,18 hectare, capacitatea acestuia fiind de aproximativ 100 de exemplare. „România a dovedit că este capabilă să gestioneze cea mai mare populație de urs brun din Europa și să asigure condițiile necesare ca aceasta să prospere. În Munții Carpați trăiesc între 6.400 și 7.200 de exemplare, puțin peste 40% din populația de urși a Europei. Prin acest proiect și prin măsurile luate pentru a menține o populație viguroasă de carnivore mari, inclusiv urși, dar care protejează activitățile umane din comunitățile agricole și de vânătoare, demonstrăm că România poate deveni un exemplu la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește conservarea ursului brun”, a declarat Mircea Fechet. Proiectul, finanțat prin POIM 2014-2020 și continuat prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027 (PDD), are ca obiectiv menținerea pe termen lung a stării de conservare a populației de urs brun și a habitatului său. Valoarea totală a bugetului alocat realizării complexului este de aproximativ 10 milioane de lei, din care 6,5 milioane de lei pentru lucrările de construcție, fondurile fiind nerambursabile (85% fonduri europene și 15% fonduri de la bugetul de stat). Până în prezent, au fost achiziționate echipamente esențiale pentru funcționarea complexului, inclusiv o dronă, două funiculare pentru hrănirea urșilor și o cușcă de transport. Lucrările pentru branșamentul electric și construcția gardului metalic perimetral sunt în derulare. Complexul va dispune și de servicii medical-veterinare de specialitate, precum și de un sistem de supraveghere foto-video perimetral. Acest proiect vine ca răspuns la nevoia de a gestiona eficient populația de urs brun din România, în contextul în care țara noastră deține peste 40% din populația de urși a Europei. The post Primul complex de reabilitare a urșilor din România inaugurat pe Valea Timișului, la Brașov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....
  • Salariul minim brut pe țară va creşte la 3.700 de lei, începând cu data de 1 iulie, de la 3.300 lei în prezent, a anunțat joi Guvernul, după consultări la Palatul Victoria între reprezentanții Executivului și cei ai sindicatelor și patronatelor, în cadrul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. Astfel, salariul minim brut pe țară va crește cu 12,12%, ceea ce înseamnă o majorare netă de 242 de lei pentru angajați. De asemenea, deducerea fiscală de 200 de lei se va menține până la sfârșitul anului, conform economedia.ro. „De la 1 iulie, salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut. Totodată, vom menţine până la sfârşitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiţi de taxe. Suntem în direcţia corectă către implementarea salariului minim european. Aceasta este decizia luată astăzi, alături de sindicate și patronate, în Consiliul Tripartit”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu. The post Salariul minim va crește la 3.700 lei brut, de la 1 iulie! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....
  • Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov a închis temporar restaurantul „La Mav” din Brașov, după ce un client a reclamat prezența unui gândac într-un burger cumpărat de la această locație. În urma controlului efectuat de CJPC, au fost constatate multiple nereguli, iar operatorul economic Valoximov Impex SRL, care administrează restaurantul, a fost sancționat cu două amenzi contravenționale în valoare totală de 30.000 de lei. Inspectorii CJPC au descoperit o serie de abateri grave de la normele igienico-sanitare. Printre acestea se numără: Prezența unor insecte vii (gândaci) în spațiul de preparare a alimentelor. Infiltrații la nivelul tavanului. Paviment neigienizat. Utilizarea unor produse alimentare fără etichete de identificare și fără data limită de consum. Depozitarea insalubră a unor ingrediente, inclusiv alimente plasate direct pe paviment. Ustensile de bucătărie neconforme și recipiente pentru colectare reziduală uzate și neigienizate. Practici comerciale incorecte privind prepararea pastelor, orezului și cartofilor fierți, care nu erau lotizate și refrigerate corespunzător. Pe lângă amenda contravențională, CJPC Brașov a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, și oprirea temporară a activității restaurantului „La Mav” până la remedierea tuturor deficiențelor constatate. Reprezentanții restaurantului nu au oferit deocamdată un comentariu oficial, însă surse din interiorul companiei au declarat că se vor conforma cerințelor impuse de autorități pentru a putea relua activitatea în cel mai scurt timp. CJPC Brașov a reiterat importanța respectării normelor de igienă și siguranță alimentară, subliniind că astfel de controale vor continua pentru a proteja consumatorii și a asigura un standard înalt al serviciilor oferite în restaurante. The post Protecția Consumatorilor închide temporar un restaurant din Brașov după descoperirea unui gândac într-un burger first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....

Radio Harghita Toplita

  • Asculta Live

    1

Stiri Harghita

  • S-a dat startul înscrierii pentru posturile de soldat/gradat profesionist. Perioada de înscriere 07.05.2024 – 03.06.2024. Înscrierile se fac la sediile unităților militare beneficiare. Informații referitoare la oferta profesională, condițiile de recrutare, selecție și de repartiție sunt furnizate de către personalul recrutor din unitățile militare şi personalul biroului informare-recrutare din cadrul Centrul Militar Județean Harghita zilnic (luni-vineri), între orele 08.00–16.00 sau urmărind paginile de facebook Centrul Militar Județean Harghita, Brigada 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu” și Recrutare MApN. Condiţiile şi criteriile generale de recrutare pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat/ gradat profesionist în activitate se regăsesc pe pagina de internet https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php. The post S-a dat startul înscrierii pentru posturile de soldat/gradat profesionist first appeared on Ziarul Harghita.

    .....
  • O revenire neașteptată a iernii a lovit județul Harghita în mijlocul lunii mai, surprinzând oamenii cu ninsori abundente. Situația este similară și în Platoul Bucegi, unde zăpada a acoperit peisajul în urma unei scăderi bruște a temperaturilor. Ploaia s-a transformat în ninsoare, creând o atmosferă iernatică surprinzătoare. În județul Harghita, termometrele au scăzut sub pragul înghețului, chiar dacă este mijlocul lunii mai. Această schimbare bruscă de vreme a determinat oamenii să își revină la metodele de încălzire de iarnă, pornind centralele pentru a face față temperaturilor reci. „Dimineața era soare, iar acum ninge abundent. A fost necesar să pornim centrala pentru a ne încălzi”, a declarat un locuitor al zonei, surprins de schimbarea bruscă a vremii.The post Iarna Neașteptată Își Face Simțită Prezența în Județul Harghita, În Mijlocul Lunii Mai: Oamenii, Surprinși de Ninsoare first appeared on Ziarul Harghita.

    .....
  • Chiar dacă la prima vedere poate părea tentant și promițător, există un email pe care trebuie să-l ștergi neapărat . Poate conține oferte incredibile, veste despre un premiu fabulos sau alte promisiuni. Cu toate acestea, în realitate, dacă îl deschizi, te expui unui pericol considerabil. Aceste tipuri de emailuri pot conține programe malware, sau pot fi utilizate pentru phishing, prin care îți poți compromite informațiile personale sau financiare, scrie Mirror. Tentativele de fraudă din mediul online s-au tot intensificat. Hackerii caută diferite metode prin care să facă rost de datele personale și bancare ale utilizatorilor. Iar unele dintre aceste metode pot fi destul de credibile. O nouă încercare de fraudă a apărut în peisaj, iar de această dată escrocii se folosesc de numele cunoscutului brand de cumpărături online, SHEIN. Această tactică ingenioasă i-a prins în mrejele lor pe mulți utilizatori, care sunt păcăliți într-un mod surprinzător de ușor. Emailul despre care vorbim acum s-ar putea să pară că vine fix din partea celor de la SHEIN. Practic vei afla că ai fost selectat să primești o ”cutie misterioasă SHEIN”. Și cine nu își dorește așa ceva? În realitate nu există niciun premiu. Utilizatorii doar sunt păcăliți, astfel încât să introducă datele personale, dar și parolele pe link-ul respectiv. De asemenea, la final trebuie introduse și datele bancare. The post E-mailul care te anunță că ai primit un premiu fabulos te poate lăsa fără banii de pe card. Dacă îl primești, șterge-l imediat! first appeared on Ziarul Harghita.

    .....