Sokan olvasták az elárvult medvebocs történetét – itt a folytatás a megmentéséről
A testvérei mellé került

Sokan olvasták az elárvult medvebocs történetét – itt a folytatás a megmentéséről

Az átlagosnál nehezebbnek bizonyult az az akció, amellyel a bálványosi Grand Hotel közelében feltűnt hárombocsos anyamedvét akarták áthelyezni a környékről. A beavatkozás végén már csak a bocsokról kellett gondoskodni, ám ez sem volt egyszerű.

Változást szeretne Udvarhely

Változást szeretne Udvarhely Pr-cikk

Az udvarhelyi emberek változást akarnak – ezt a következtetést vonta le a székelyudvarhelyi RMDSZ, amely az elmúlt hetekben tucatnyi lakossági programismertetőt szervezett szerte a városban.

Folytatódik a lomtalanítás Marosvásárhelyen!

Folytatódik a lomtalanítás Marosvásárhelyen! Pr-cikk

Az akció június 5-ig tart és felváltva gyűjtenek a város különböző területein.

Törvény rendelkezik erről

GPS nyomkövető rendszerrel szerelik fel az iskolabuszokat

Kihirdette szerdán Klaus Iohannis államfő az iskolabuszok használatát szabályozó törvényt, amelynek értelmében a járművek útvonalát a helyhatóságok határozzák meg.

Bíró Barna Botond: sorsdöntő időkben csak egymásra számíthatunk

Bíró Barna Botond: sorsdöntő időkben csak egymásra számíthatunk Pr-cikk

Június 9-én helyhatósági és európai parlamenti választásokra is sor kerül. Bíró Barna Botond, Hargita megye tanácsának RMDSZ-es elnökjelöltje számára fontos, hogy a szövetség képviselve legyen, úgy véli az összefogás garantálni tudja a megye fejlesztését

Kovács Mihály Levente: az Uniónak kell változnia, nem nekünk!

Kovács Mihály Levente: az Uniónak kell változnia, nem nekünk! Pr-cikk

Június 9-én önkormányzati választásokon veszünk részt, illetve az európai parlamenti képviselőink megválasztásáról is döntünk.

Alacsony a havi bérük a székelyföldi szolgálati lakásoknak
belefér

Alacsony a havi bérük a székelyföldi szolgálati lakásoknak

Kedvezményes áron bérelhetik az önkormányzatok szolgálati lakásait a közszolgálatot ellátó alkalmazottak, egészségügyben, tanügyben dolgozók és a kulturális intézmények munkatársai.

Csíksomlyó ad otthont idén az Europassió Kongresszusnak, legközelebb nyolcvan év múlva lesz ilyen
eljátszott történetek

Csíksomlyó ad otthont idén az Europassió Kongresszusnak, legközelebb nyolcvan év múlva lesz ilyen

Nem mindennapi egyházi – és egyben szabadidős – rendezvényre készülnek Csíksomlyón: a Csíksomlyói Passió lesz a 2024-es Europassió Kongresszus házigazdája. Svella Adéllal, a Passió rendezőjével beszélgettünk.

Elnökcsere lesz a Magyar Jégkorongszövetségnél
Székely Sport

Elnökcsere lesz a Magyar Jégkorongszövetségnél

Tisztújító küldöttgyűlést tart csütörtökön a Magyar Jégkorongszövetség. A jelenlegi elnök Such György nem indul, helyét szinte biztos, hogy Kolbenheyer Zsuzsanna veszi majd át.

KiMAXolt HBO

KiMAXolt HBO

Nincs még egy olyan streamingfelület, ami ennyit változott volna az elmúlt néhány évben, mint a Warner Media szórakoztatóipari cégóriás ernyője alá tartozó online videótárból Netflix-konkurenssé váló HBO Go/Max. A legújabb átalakulást vesszük górcső alá.

Fetisiszták roncsderbije, második felvonás

Fetisiszták roncsderbije, második felvonás

A Furiosa nem tudja megismételni a 2015-ös Mad Max bravúrját, de így is kenterbe veri a mostani blockbuster-felhozatal középszerű darabjait. Kritika.

Fall Sándor: „Etnopolitikai vita” – mire jó az?

Fall Sándor: „Etnopolitikai vita” – mire jó az?

Az elejétől követem a javarészt a kolozsvári értelmiség bizonyos köreiben zajló úgynevezett etnopolitika-vitát. Vannak bőven a vita írásai között érdekes gondolatfutamok vagy villanások, hiszen képzett, okos gondolkodásra szakosodott és abban szocializálódott szereplők vetették képernyőre (bár azért van közöttük magát megmosolyogtatóan fontosnak álmodó hablaty-huszár is – igaz, csak egy). De be kell vallanom, néha hangosan felnevettem.

Egy ritmusra dobbant több mint száz erdélyi néptáncos szíve
Megnyitás

Egy ritmusra dobbant több mint száz erdélyi néptáncos szíve

Még a nap is kisütött Sepsiszentgyörgy főterén, ahol több mint száz erdélyi hivatásos néptáncos ropta kedd délután. A villámcsődülettel vette kezdetét a péntekig tartó vándorfesztivál, amely egyetlen szakmai fórumként öleli át az erdélyi magyar táncművészeti platformot.

Majd választ helyetted más, ha te nem teszed!

Egykori politikai foglyok, üldözöttek meséltek arról, hogy milyen volt az a világ, amikor nem beszélhettek szabadon, amikor a szabad választás lehetősége sem létezett, amikor ma már nevetségesnek tűnő okok miatt az embereket börtönbe zárhatta a kommunista diktatúra. Ezek az ő történeteik. A tanulságaik viszont a mindannyiunké.

Megnézem a teljes videót!

Hirdetés
Gyereknapi játék a Rádió GaGán
teszteld magad!

Gyereknapi játék a Rádió GaGán

Imádjuk a gyerekszájakat, és akár évek múlva is kacagva idézzük a vicces mondatokat. De vajon te mindig érted, miről beszélnek a lurkók? Teszteld magad a Rádió GaGa Gyereknapi játékában, és vidd haza nyereményeink egyikét!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön a hírekről!

Krónika
óvatos szövetség

Idén sem kerülhet közelebb Ukrajna a NATO-hoz, késik a nyugati fegyverek jelentős része

Ukrajna nem fog továbblépni a NATO-tagság felé az idei éves csúcstalálkozón, mivel attól tartanak, hogy a szövetség háborúba keveredhet Oroszországgal – jelentette a The Telegraph kedden.

Gyűlöletbe fordult ideológiai megosztottság

Gyűlöletbe fordult ideológiai megosztottság

Megosztott társadalomban élünk, legalábbis Magyarországon és Szlovákiában biztosan. Megosztott, ugyanakkor ellentétes, sőt sokszor gyűlölködő. Jóformán ugyanazt a színű tárgyat is képesek egyik térfélen zöldnek, másikon sárgának beállítani.

Blogok
Éjanaplója
Negyven előtt kicsivel

Negyven előtt kicsivel

Te, tudod, milyen ez a társasjáték, mi is a neve? Élet. Kiszámíthatatlan, a legnagyobb félelmek általában nem válnak valóra, helyettük születnek újak.

ottis főz
Mini bejgli

Mini bejgli

Rég nem hoztam receptet, pedig főzök, csak nem fotózom. Valójában nem vagyok egy bejglirajongó, de így aprósütemény formájában nagyon vonzónak tűnt.

karcolások
Egy átlagos történet

Egy átlagos történet

Jolánta egy átlagos nő volt, átlagos élettel, átlagos munkahellyel, átlagos lakással, átlagos kutyával, macskával, átlagos termettel, átlagos hajszínnel, szemszínnel, hangszínnel, átlagos mell- és lábmérettel, átlagos, átlagos mindennel.