Alegeri europarlamentare | Start vot în majoritatea țărilor europene. Care sunt așteptările și cum se desfășoară votul

Duminică merg la vot pentru a-și alege europarlamentarii locuitorii din majoritatea țărilor membre ale Uniunii Europene. Altii și-au exprimat deja votul. Care sunt așteptările și cum se va desfășura întregul proces, explică Lucian Pîrvoiu, trimis special al TVR la Bruxelles.

România, vicecampioană europeană la minifotbal. Tricolorii au pierdut finala cu Serbia la loviturile de departajare

România a ratat șansa de a deveni pentru a șaptea oară campioană europeană la minifotbal. „Tricolorii” au fost învinși dramatic de Serbia în finală. A fost 1-1 la finalul timpului regulamentar, iar sârbii au câștigat cu 9-8 după ce s-au executat 20 de lovituri de departajare.

După caniculă, vijelie puternică și grindină în Capitală și mai multe localități din Ilfov. Avertizare RO-ALERT

Cetăţenii din Capitală au fost avertizaţi, sâmbătă, prin mesaje RO-ALERT cu privire la fenomene meteo extreme – intensificări ale vântului, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice şi grindină.

ACTUALITATE

Mai multe puncte temporare de trecere a frontierei deschise duminică

Mai multe puncte temporare de trecere a frontierei vor fi deschise, duminică, pe graniţa româno-ungară, în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, a anunţat Poliţia de Frontieră.

Campioni la robotică, descoperiți de un antreprenor la TVR

Echipa de robotică a Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești, una dintre „comorile” descoperite de copii la TVR 1, pe 1 iunie, când micuţii au cucerit televiziunea, a câştigat nu doar notorietate, ci şi susţinere din partea mediului de afaceri.

Absolvenții de liceu, tot mai interesați de studii în țară

Apare un trend interesant în rândul absolvenţilor de liceu. După ani la rândul în care au plecat în masă la studii în străinătate, acum încep să se orienteze către facultăţile din țară.

Temperaturile globale bat record după record. Canicula, noua normalitate

O nouă analiză a datelor furnizate de Copernicus, serviciul de monitorizare a climei al Uniunii Europene, arată că planetă a trecut printr-un an călduros fără precedent.
Peter Magyar, liderul partidului TISZA / Facebook

Partidul TISZA devine cea mai mare forță a opoziției maghiare

Pentru prima oară în 14 ani de când se află la putere, FIDESZ și liderul sau Victor Orban au un rival serios, care a câștigat teren în doar câteva luni. Potrivit sondajelor, Partidul TISZA și carismaticul sau lider Peter Magyar ar câștigă aproape 30% din voturile alegătorilor.

Turiștii străini stau puțin în România. Durata medie de ședere abia depășește două zile

România rămâne o destinație de vacanță pe care mulți străini preferă să o evite. În primul trimestru, numărul turiștilor din alte țări, care au înnoptat în unitățile de cazare de la noi, a fost cel mai mic din Uniunea Europeană, cu excepția Poloniei.

Joe Biden, vizită de stat în Franța. Discuții cu Emmanuele Macron despre situația din Ucraina

Ucraina și Orientul Mijlociu au fost temele cele mai importante de pe agenda discuțiilor dintre Joe Biden și Emmanuel Macron, de la Paris.
Membri ai USR Bacău, anchetaţi după ce au fost prinși împărţind pliante. Sursa foto: Facebook, Teodor Lazăr

Membri ai USR Bacău, anchetaţi după ce au fost prinși împărţind pliante aşa-zis electorale

Mai mulţi membri ai USR sunt anchetaţi de poliţie după ce au fost identificaţi, sâmbătă, împărţind materiale aşa-zis electorale în centrul municipiului Bacău.

CONFLICT ÎN ORIENTUL MIJLOCIU

RĂZBOI ÎN UCRAINA

SPORT

SOCIAL

Program de lucru extins le Evidenţa Persoanelor, sâmbătă şi duminică, în contextul alegerilor

Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor a recomandat serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor extinderea programului de lucru cu publicul, în contextul desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, respectiv alegerilor pentru reprezentanţii României în Parlamentul European.

Mai multe anchete sunt în desfășurare în cazul exploziei de la magazinul de bricolaj din Botoșani

O comisie formată din specialişti ai Inspecţiei Muncii anchetează accidentul de muncă colectiv produs, vineri, la magazinul Dedeman din Botoşani, a declarat, şef Serviciului Inspecţia Muncii Bucureşti, Alexandru Iosif Cîmpean.

Explozie în atelierul Liceului Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din orașul Bolintin Vale. Doi elevi au ajuns la spital

Doi elevi de 16 şi 17 ani au ajuns la spital cu arsuri, după o explozie în atelierul Liceului Tehnologic din orașul Bolintin Vale. Nu au răni grave şi sunt în afara pericolului, au anunţat medicii.

Patru dintre victimele exploziei de la Botoșani sunt în stare gravă. Șapte persoane au rămas internate în total

Șapte persoane din cele 15 rănite în explozia din magazinul de bricolaj de la Botoșani au rămas internate în spitale. Majoritatea, cu arsuri între 15 și 25% de pe suprafața corpului. Patru dintre pacienți, aflați în grija medicilor din Iași și București, sunt în stare gravă.

DOCUMENTAR

RECOMANDĂRI TV