Pensia pe care o va încasa un român cu o vechime de 40 de ani de muncă. Ce se va întâmpla de la 1 septembrie 2024
Pensia pe care o va încasa un român cu o vechime de 40 de ani de muncă. Ce se va întâmpla de la 1 septembrie 2024
Începând cu 1 septembrie, pensionarii din România vor vedea o creștere semnificativă a veniturilor, datorită procesului de recalculare a pensiilor, care este aproape finalizat. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a declarat că deciziile de recalculare vor fi tipărite și trimise beneficiarilor, urmând ca aproximativ trei milioane de pensionari să beneficieze de pensii majorate.





Ultimele Stiri

Emisiune Realitatea.NET

Culisele Statului Paralel

Emisiune Realitatea.NET

100%

Emisiune Realitatea.NET

Raport de zi

Emisiune Realitatea.NET

Lecția de drept

Emisiune Realitatea.NET

Dosar de candidat

Polițiștiilor nu le-a venit să creadă când bărbatul le-a spus de unde vine
Un șofer român a plecat mort de beat din Cipru și a ajuns beat la Iași. Polițiștilor nu le-a venit să creadă când s-au uitat la aparat!
Un român a stabilit un record negativ de condus sub influența alcoolului. Bărbatul s-a urcat la volan în Cipru, cel mai probabil în stare de beție avansată și a reușit să conducă fără oprire până la Iași, unde a fost depistat la un control de rutină. Chiar si după orele petrecute pe drum, bărbatul avea încă o alcoolemie care i-a dus un dosar penal.

ACTUAL






Accidentul de la 2 mai. Procesul șoferului drogat Vlad Pascu se reia pe 14 iunie! Mărturii din sala de judecată










Editoriale

Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Rolul strategic al Turciei în energie, securitatea regională și parteneriatele economice
În ultimii ani, Turcia a devenit un hub esențial pentru gazoductele care transportă energie din Rusia, Azerbaidjan și Iran. Această dezvoltare ridică întrebarea: vom vedea și un gazoduct din Turkmenistan în viitorul apropiat? În plus, proiectul de exploatare a rezervelor de gaze offshore de pe coasta Libiei este o altă inițiativă importantă. Ambele proiecte indică strategia ambițioasă a Turciei de a-și securiza poziția ca o țară majoră de tranzit energetic. Pe măsură ce dinamica energiei evoluează, rolul Turciei în acest sector va continua să crească, posibil ducând la parteneriate mai robuste și la o influență geopolitică sporită.



Realizatoarea Realitatea Plus Ana Maria Păcuraru
Ana-Maria Păcuraru | România este mai mult decât o națiune, este casa inimii mele!
România, pentru mine, este mai mult decât o națiune; este casa inimii mele. Aici am făcut primii pași, aici am învățat să vorbesc și să iubesc, aici mi-am adus pe lume primul copil și urmează sa îl aduc și pe cel de-al doilea. În România, am învățat să valorizez și să protejez patrimoniul nostru cultural. Fiecare port popular, cântec tradițional și doină este o mărturie a rădăcinilor noastre adânci. În fiecare colț al acestei țări, există ceva de văzut, ceva de învățat.

Alegeri 2024. Tu decizi!

Simion susține că are probe privind falsificarea semnăturilor pe listele electorale
George Simion a intrat îm greva foamei, în fața Parchetului General. Ce solicită liderul AUR? - VIDEO
George Simion este de 8 ore la Parchetul General și a anunțat ca a intrat în greva foamei! Liderul AUR cere să fie audiat de urgență în dosarul semnăturilor false, deși nu a fost citat. Mai mult, politicianul îl acuză pe procurorul care se ocupă de caz că este omul Statului Paralel. În sprijinul lui Simion a venit și Ilinca, soția acestuia, care i-a adus provizii de apa, iar peste o ora este programat si un protest in fata instituției.




Stiri Politice


Vot cu urna mobilă în 5 spitalele bucureştene. Ce trebuie să știe românii care sunt internați, cu diverse probleme de sănătate/ Arhivă foto
Vot cu urna mobilă în 5 mari spitalele bucureştene. Ce trebuie să știe românii internați, care vor să-și exercite dreptul de a alege
Românii care se află zilele astea în spitale, cu diverse probleme de sănătate, vor putea să-și exercite dreptul la vot la alegerile din 9 iunie. Reprezentanţii mai multor spitale au anunțat că pentru votul de duminică la alegerile europarlamentare şi locale au fost înregistrate cereri pentru votul cu urna mobilă. Printre unitățile medicale unde se va putea vota cu urna mobilă, duminică, se numără Spitalul Floreasca, Spitalul Fundeni, Spitalul Militar Central "Carol Davila", Spitalul "Bagdasar Arseni" și Spitalul Universitar. 

Fritz și Robu
Cine s-a luptat cu adevărat cu clanurile din Timișoara? Rezultatele concrete, puse în oglindă: Robu vs. Fritz
Zece candidați au intrat în lupta pentru funcția de primar al Municipiului Timișoara, la alegerile locale care vor avea loc pe 9 iunie 2024. Dominic Fritz, actualul edil al orașului, candidează pentru un nou mandat, propus de USR, susținut de Alianța Timișoara Unită (USR-PMP-Forța Dreptei-UDMR). Principalul său contracandidat este fostul primar Nicolae Robu, propus de PNL, susținut de Alianța electorală PSD-PNL.

SONDAJ pentru Capitală: Gabriela Firea, în fața lui Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Generală. PROCENTELE MOMENTULUI
Nicușor Dan, în picaj total! Gabriela Firea, creștere spectaculoasă și poziționare fermă - Sondajul care răstoarnă datele pentru Capitală
Un sondaj recent Epsilon Poll realizat pentru alegerile din București arată că Gabriela Firea îl devansează pe actualul primar Nicușor Dan. Persoanele chestionate au fost rugate să își exprime opinia privind direcția în care s-a îndreptat Capitala în ultimii patru ani, iar rezultatele indică o nemulțumire majoră față de modul în care este gestionat orașul.



Stiri Economice





Stiri Actuale





Stiri din Justiție



Noi dezvăluiri despre chinezul care i-a făcut legătura omului de afaceri Cătălin Hideg cu Florian Coldea/ Captură video
Noi DEZVĂLUIRI uluitoare despre chinezul care i-a făcut legătura omului de afaceri Cătălin Hideg cu Florian Coldea. Legăturile asunse cu China ale caracatiței coldise, devoalate
Apar noi detalii despre cetățeanul chinez care i-a făcut legătura lui Cătălin Hideg cu Florian Coldea, și care a fost audiat de către DNA în dosarul generalului negru. Un e-mail al fostului general SRI Dumitru Dumbravă arată că acesta a negociat în luna martie a anului 2020 achiziția din China de materiale sanitare necesare combaterii pandemiei. Wang Yan apare, totodată, într-un dosar de trafic de minore de la restaurantul Shanghai din București. Atenție, urmează informații cu puternic impact emoțional!


Stiri despre Vreme


Temperaturi caniculare în majoritatea regiunilor țării. Vremea va devini instabilă spre seară și în timpul nopții: unde sunt așteptate ploi
Temperaturi CANICULARE, în prima parte a zilei, în majoritatea regiunilor țării. Furtuni și vijelii seara și în timpul nopții, anunță ANM
Astazi, vremea se va încalzi în toata țara, astfel că vremea va deveni călduroasă. Mai ales după-amiaza și la începutul nopții, vor fi averse și descărcări electrice local în zonele montane, precum și în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, și cu totul izolat în rest. Pe suprafețe mici, cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp, 15...25 l/mp și va cădea grindină. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, când vor fi posibile și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 si 34 de grade.


Cod portocaliu de caniculă
Vremea 6 iunie. Temperaturi caniculare, de până la 33 de grade. Sunt așteptate și ploi: zonele vizate
Astazi, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în creștere față de intervalul precedent în regiunile vestice, nordice și în centru, iar în rest, local, va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, pe alocuri la munte, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și Muntenia. Izolat cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp, 10...20 l/mp, și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade.

Stiri din Sport



Fostul boxeur Mihai Leu / Arhivă foto
Mihai Leu, internat de urgență la Institutul Fundeni din Capitală! Simptomele care l-au băgat din nou în spital pe marele sportiv
Marele campion la box și raliu Mihai Leu a ajuns din nou la spital! În vârată de 55 de ani, Leu a fost internat de urgență, luni seară, la Institutul Fundeni din Capitală, după ce a vărsat de mai multe ori pe parcursul zilei. Acesta a fost preluat de medicul Irinel Popescu, cel care se ocupă de sportiv. Este pentru a doua oară  în ultima lună când Mihai Leu ajunge la spital.