URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
Mașină în flăcări pe o stradă din Oradea. Martorii au încercat să stingă focul, dar fără succes (FOTO)
Știri Bihor
Un autoturism a luat foc, luni după-amiază, într-o parcare rezidențială de pe strada Constantin Nottara din Oradea. Martorii incendiului au încercat să stingă focul care a pornit din zona aripii de pe partea stângă, folosindu-se de extinctoare, dar nu au reușit să oprească flăcările. Misiunea a fost finalizată de un echipaj al ISU Crișana.
13 Mai 2024, 20:25
Lucrările din Calea Aradului: Strada a fost asfaltată pe sensul de mers către Ioșia (FOTO)
Știri Bihor
Strada Calea Aradului din Oradea a fost asfaltată luni pe sensul de mers dinspre zona centrală către cartierul Ioșia. Turnarea primului strat de bitum, pe o lungime de 800 de metri, s-a făcut cu sistarea traficului auto. Lucrările sunt programate să se finalizeze până la sfârșitul săptămânii viitoare.
13 Mai 2024, 20:00
Incendiu la un tren, în Bihor. Toți pasagerii s-au evacuat
Știri Bihor
Un tren care se deplasa pe ruta Marghita Suplacu de Barcău a luat foc luni după amiază. Flăcările au cuprins autovehiculul în Halta Margine, comuna Abram, iar mecanicul, șeful de tren și toți pasagerii s-au autoevacuat.
13 Mai 2024, 19:36
Handbaliştii de la CSM Oradea au pierdut la trei goluri jocul de la Făgăraş şi au căzut pe locul 4
Știri Sportive
Formaţia de handbal masculin CSM Oradea a pierdut la o diferenţă de trei goluri jocul pe care l-a susţinut în deplasare, la Făgăraş, pe terenul echipei locale CSM, o contracandidată la poziţiile de baraj. Gazdele s-au impus cu scorul de 32-29, iar CSM Oradea a căzut pe locul 4, loc care asigură însă şi el prezenţa la barajul de promovare.
13 Mai 2024, 19:00
Oradea ieri, Oradea azi: Gropile din carosabil, problema șoferilor de zeci de ani (FOTO)
Oradea noastră
La finalul anilor 1990, starea drumurilor din oraș era destul de rea, mai ales din cauza proastei întrețineri, iar după terminarea iernilor, din cauza sării aruncate pentru topirea gheții. În luna mai 1998, la câteva luni după încheierea sezonului rece, gropile încă puteau fi văzute pe zeci de străzi. Ziarele dădeau exemplu străzile Constructorilor și Constantin Brâncuși, unde șoferii preferau să circule pe trotuar!
13 Mai 2024, 18:46
Cu maşina la... spălătorie. Doi orădeni s-au oprit cu decapotabila în Crişul Repede, la Sântandrei
Știri Bihor
A fost alertă, duminică seară, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana"! Mai multe echipaje de pompieri, cu scafandri, paramedici, ba chiar şi autospecială de terapie intensivă au fost trimise pe malul Crişului, în Sântandrei, după apelul unui şofer de TIR care, trecând pe drumul expres, a văzut o maşină în râu.
13 Mai 2024, 17:24
Campanie cu măști
Opinii
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
13 Mai 2024, 16:09
ADP Oradea vinde oi și capre de Camerun prin licitație publică
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public SA Oradea vinde, prin licitație publică, oi și capre de Camerun, precum și oi domestice. Animalele pot fi văzute în prezența unui angajat al SC ADP SA Oradea la Grădina Zoologică, pe str. Matei Basarab, nr, 1, Oradea.
13 Mai 2024, 15:04
Ciuperca, un deal fără instrucțiuni de folosire
Opinii
Gata, dealul Ciuperca nu o mai ia la vale, apele nu mai mută dalele, vegetația, câtă e, s-a consolidat, deci zona este numai bună de plimbare. Pentru cei mai comozi e suficient să dea o geană până în buza dealului pentru a identifica atracțiile turistice ale orașului. Iar după ce li se face sete pot merge la restaurantul care a făcut nu doar faima locului, dar a și dat numele dealului.
13 Mai 2024, 14:22
Au început evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Ministerul Educației testează o nouă aplicație digitală
Educatie
Sesiunea de evaluări naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a a început luni, iar primii elevi testați sunt cei care termină clasa a II-a și care luni au susținut proba la limba română sau limba maternă. O noutate a acestei evaluări naționale este că Ministerul Educației testează o nouă aplicație de colectare a rezultatelor obținute de elevi.
13 Mai 2024, 13:17
Şofer de BMW prins drogat la volan în Bihor. Bărbatul a fost reţinut
Știri Bihor
Un tânăr în vârstă de 21 ani din Bihor a fost reţinut pentru 24 ore, iar în prezent este anchetat în libertate, după ce a fost găsit circulând, la volanul unui BMW, sub influenţa unor substanţe interzise.
13 Mai 2024, 12:57
'Cartea care hrăneşte suflete': Campion naţional la paraciclism, bihoreanul Florin Mihuţ şi-a lansat autobiografia la Muzeul Ţării Crişurilor
Știri Bihor
În prezenţa unui public format din prieteni, cunoştinţe, dar şi din alte persoane care i-au aflat povestea de pe reţelele de socializare, bihoreanul Florin Mihuţ şi-a lansat cartea autobiografică sâmbătă, la Muzeul Ţării Crişurilor. Volumul spune povestea accidentului care i-a schimbat în totalitate viaţa, imobilizându-l în scaun cu rotile, precum şi încercările prin care a trecut pentru a-şi redobândi încrederea în forţele proprii şi a redescoperi frumuseţea vieţii.
13 Mai 2024, 12:10
Alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie: ordinea pe buletinele de vot a candidaților din Bihor
Știri Bihor
Ordinea candidaturilor pe buletinele de vot pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie a fost stabilită de Birourile Electorale de Circumscripție, locale, și de cel Județean și respectiv Central. Cei aproape 500.000 de bihoreni cu drept de vot care se vor prezenta la urne vor primi cinci buletine de vot: pentru alegerea Consiliului Local, a primarului, a președintelui Consiliului Județean, a consilierilor județeni și a eurodeputaților.
13 Mai 2024, 11:02
Săptămâna verde și vizitele copiilor la stațiile AVE (FOTO)
AVE Bihor
Săptămâna verde și vizitele copiilor la stațiile AVE sunt acțiuni care uneori par inutile, dar, privind către viitor, acestea au o importanță mare atunci când vine vorba de colectarea separată a deșeurilor și protecția mediului înconjurător, obiceiuri ce trebuie implementate încă din copilărie.
13 Mai 2024, 10:46
Unde ieșim săptămâna asta, în Oradea: Vine Noaptea Muzeelor, cu acces gratuit în toate obiectivele!
Timp liber
Noaptea Muzeelor le oferă orădenilor și turiștilor acces gratuit la toate expozițiile și obiectivele turistice din Oradea, iar oferta este generoasă. În acest an, în locuri precum Casa Darvas - La Roche și Turnul Primăriei se vor da și concerte. 
13 Mai 2024, 10:33
Adrian Madar, o alternativă necesară și curată la actuala administrație liberală
Politic
Specialist in finanțe, Adrian Madar, candidatul PSD la funcția de primar, este convins că orădenii vor alege o administrație care are omul și grija față de om în centrul atribuțiilor sale, ca alternativă la aroganța administrației liberale.
13 Mai 2024, 10:00
Termoficare Oradea: 2 puncte termice rămân fără apă caldă
Informații de la Termoficare
Pentru realizarea unor lucrări de modernizare a rețelelor termice primare, în cadrul proiectului ’’Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea, pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice - Etapa a III-a’’, azi, 13 mai 2024, ora 12:00, se întrerupe furnizarea apei calde de consum pentru consumatorii alimentați din punctele termice: 820 și 849.
13 Mai 2024, 09:50
Liga 3: Lotus Băile Felix a remizat acasă după ce a condus cu 3-0, iar Crişul Sântandrei a pierdut în deplasare
Știri Sportive
Echipele bihorene de fotbal din Seria a 10-a a Ligii a III-a au obţinut în weekend un singur punct. Lotus Băile Felix a remizat acasă, scor 3-3, cu Sănătatea Cluj, după ce a condus însă în minutul 20 cu 3-0. Crişul Sântandrei a evoluat în deplasare, la Sighetu Marmaţiei, unde a cedat cu 1-2.
 
13 Mai 2024, 09:23
Primarul de Oșorhei, Ioan Gligor: „Am reușit să atragem 70 milioane de euro pentru Oșorhei!”
Politic
La finalul mandatului meu de primar, vin în fața dumneavoastră să vă prezint câteva dintre realizările echipei mele, proiectele noastre mari de viitor, dar și câteva considerente legate de colaborarea cu dvs. și cu instituțiile statului. Vă reamintesc, pe scurt, câteva proiecte implementate în această perioadă în comuna Oșorhei:
13 Mai 2024, 08:35
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Primăriile falimentare, aziluri pentru angajații rămași fără serviciu
Bihorel
Bihorel comentează cele mai importante evenimente ale săptămânii trecute. Bolovan, despre primăriile care nu-și pot plăti utilitățile: „Un sfert dintre comunele județului nu-și pot acoperi cheltuielile din impozite”. „Păi, și atunci nu se impune o reformă administrativă?”. „Problema este că actuala clasă politică nu va desființa primăriile, ci mai degrabă le va transforma în aziluri pentru angajații rămași fără serviciu”.
13 Mai 2024, 08:05
A 50-a ani aniversare: Noul Golf este mai atrăgător, mai inteligent și mai eficient ca niciodată
Advertorial
Modelul Golf își sărbătorește, anul acesta, a 50-a zi de naștere. Fabricat pentru prima oară la Wolfsburg, la finalul lunii martie 1974 și fiind vândute, în total în întreaga lume, peste 37 de milioane de unități.
13 Mai 2024, 07:30
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Investitori americani propun un proiect ambițios și intrigant într-o comună din Bihor
Bihoreanul tipărit
Luni, 13 mai, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii: BIHOREANUL prezintă detaliile planului de producere a magneziului folosind ca sursă mina de la Budureasa; Interviu cu preotul-regizor Ciprian Mega despre scandalul participării la festivalul de la Moscova; Lichidator judiciar trimis în judecată fiindcă a falsificat o sentință; Cum funcționau Finanțele Oradiei în perioada interbelică...
13 Mai 2024, 00:00
CSM CSU Oradea a cedat la o diferenţă de 31 de puncte prima partidă din finala Ligii Naţionale
Știri Sportive
Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au pierdut duminică la o diferenţă de 31 de puncte primul joc al finalei Ligii Naţionale de la Cluj, cu echipa gazdă U BT. Jocul a aparţinut în totalitate gazdelor, care s-au impus cu 95-64 şi au făcut un prim pas către recucerirea trofeului.
12 Mai 2024, 21:33
Festival coral la Oradea: Elevi și studenți vor urca pe scena Filarmonicii
Timp liber
Facultatea de Arte din cadrul Universității din Oradea îi invită pe melomani la cea de-a V-a ediție a Festivalului Coral Național organizat de această instituție. Pe scena Filarmonicii din Oradea vor urca cinci coruri de elevi și studenți.
12 Mai 2024, 19:41
Poftiți la FITO! Ce programează ediția a noua a Festivalului Internațional de Teatru Oradea
Timp liber
Vara începe cu povești în Oradea, oraș care va găzdui o nouă ediție a Festivalului Internațional de Teatru. Printre artiștii care vor urca pe scenele locale în cadrul FITO se numără Dorina Lazăr, Florin Piersic jr., Marius Bodochi și Nicu Alifantis.
12 Mai 2024, 18:21
Bihorul, mai curat: Să participăm la „Luna curățeniei în Bihor”!
Oradea noastră
Județul nostru a devenit mai curat în ultimii 4 ani prin implicarea întregii comunități bihorene: administrația județeană și locală, mediul de afaceri, școala, biserica, organizațiile non-guvernamentale, mass-media și cetățenii. Am putut să ne bucurăm mai mult de văile, râurile, munții și parcurile noastre. Acest lucru se datorează și campaniilor de curățenie și educație civică derulate de Consiliul Județean Bihor și Ecolect Bihor.
12 Mai 2024, 17:05
FC Bihor va întâlni echipa ACSO Filiaşi în semifinalele barajului de promovare
Știri Sportive
Fotbaliştii de la FC Bihor şi-au aflat adversarul din semifinalele barajului de promovare în Liga a II-a. Acesta este ACSO Filiaşi, echipa din judeţul Dolj, despre care se ştie deja că va termina pe locul 2 în Seria a 7-a. Prima partidă cu echipa din Filiaşi va avea loc pe data de 22 mai în deplasare, returul urmând a fi programat la Oradea, pe 25 mai.
12 Mai 2024, 16:21
Episcopii catolici din România se întâlnesc la Oradea. Vor ţine slujbe în trei biserici
Știri Bihor
Episcopii romano-catolici şi greco-catolici din ţară se vor întâlni săptămâna viitoare, de luni până miercuri, la Oradea, pentru sesiunea de primăvară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România. Cu această ocazie, prelaţii vor participa la Sfânta Liturghie în două biserici din Oradea şi una din staţiunea Băile 1 Mai.
12 Mai 2024, 15:51
Toni Grecu și Doru Antonesi, într-o conferință-spectacol despre „umor, prostie și fake-news”, la Oradea
Timp liber
Doi dintre membrii fondatori ai celebrului grup de comedie Divertis, Toni Grecu și Doru Antonesi, aduc în fața orădenilor sâmbătă, 18 mai, conferința-spectacol „Umor, prostie și fake news din '89 până azi”, în cadrul Conferințelor Dilema la Oradea, aflate la a treia ediție.
12 Mai 2024, 15:08
Bihorel: Zece idei care s-au desprins după convorbirea dintre părintele Ciprian Mega și Vladimir Putin
Bihorel
1. Cei doi au căzut de acord că, în continuare, preoții trebuie să-și țină epoleții sub sutană. 2. Putin a întărit ideea că și în Biserica Rusă există heterosexuali. 3. Alegerea lui Mickey Rourke ca imaginea politicianului american vicios putea fi înlocuită cu cea a purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe Rus.
12 Mai 2024, 14:00
Cu cărţile pe masă: UDMR-iștii din Bihor și-au tipărit cărți de cruce electorale
Bihorel
Se știe că americanii i-au pus pe teroriştii lui Bin Laden pe cărţile de poker, ca să-i prindă mai repede. Bihorel a descoperit că ideea e folosită acum şi de UDMR Bihor, doar că în scop electoral.
12 Mai 2024, 12:44
De la Vadu Crişului pe Everest. Un bihorean s-a aventurat singur în Munţii Himalaya (FOTO)
Știri Bihor
Un bihorean în vârstă de 39 de ani a avut primăvara aceasta o aventură pe cinste. Ioan Kovacs a ajuns pe Everest, cel mai înalt munte de pe Pământ, şi în cea mai mare parte a excursiei s-a descurcat singur, fără niciun ghid.
Puterea muzicii: O tânără orădeancă ajută prin muzicoterapie copiii și adulții cu dizabilități (FOTO)
Bihoreanul tipărit
O tânără orădeancă, devenită muzicoterapeută în Marea Britanie, s-a întors acasă pentru a ajuta, prin muzică, copiii și adulții cu dizabilități. Eleonora Roșca militează pentru recunoașterea muzicoterapiei în România, care prin anumite tehnici poate ajuta persoane cu forme grave de depresie, cu tendințe suicidale, dar și victime ale unor accidente vasculare cerebrale.
12 Mai 2024, 10:15
Poloiştii de la CSM Oradea au cucerit medaliile de bronz în Superliga Naţională
Știri Sportive
Echipa de polo CSM Oradea şi-a adjudecat medaliile de bronz în ediţia din acest an a Superligii Naţionale. Sâmbătă, la Bucureşti, bihorenii s-au impus cu scorul de 16-8 în faţa Rapidului şi au dus raportul în întâlnirile din finala mică cu giuleştenii la 3-0 în favoarea lor. Este însă pentru prima oară în ultimii 20 de ani când poloiştii de la CSM Oradea nu se clasează între primele două echipe din campionatul intern.
12 Mai 2024, 09:18
FC Bihor a câştigat în faţa Politehnicii Timişoara şi şi-a făcut fanii fericiţi (FOTO)
Știri Sportive
Fotbaliştii de la FC Bihor au încheiat jocurile de acasă din Seria a 8-a a Ligii a III-a cu o nouă victorie. De această dată, roş-albaştrii i-au învins pe rivalii de la Politehnica Timişoara, spre satisfacţia fanilor, care s-au bucurat alături de jucători. Orădenii s-au impus cu 2-1 şi s-au distanţat la 15 puncte în fruntea clasamentului.
Bărbatul din Aleșd a fost bătut chiar de frații lui. A încercat să-i protejeze în fața polițiștilor
Știri Bihor
Polițiștii au noi informații în urma cercetărilor efectuate în cazul bărbatului agresat și tăiat cu un obiect ascuțit în noaptea de vineri spre sâmbătă în Aleșd. Acesta a fost bătut chiar de frații săi, pe care ulterior ar fi încercat să-i acopere în fața polițiștilor.
11 Mai 2024, 20:11
DJ de renume la festival în Băile 1 Mai
Timp liber
În perioada 12-14 iulie 2024, stațiunea Băile 1 Mai va fi cuprinsă de valurile muzicii electronice, iar organizatorii Waves Festival au dezvăluit un nou și incitant capitol din povestea sa: alături de alte nume celebre, vom putea fi martori la prestația inconfundabilei și frumoasei MATTN.
11 Mai 2024, 19:35
Casa de la școală: Program inedit pentru copiii cu deficiențe, lansat de o școală specială din Oradea (FOTO)
Bihoreanul tipărit
O școală specială din Oradea a lansat un program inedit, prin care îi învață pe toți elevii să dobândească deprinderi casnice, indiferent de deficiențele pe care le au. De mai bine de o lună, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 elevii învață să sorteze haine, să le spele, să se îmbrace singuri, să facă curățenie, iar în curând și cum să se gospodărească într-o garsonieră amenajată chiar în unitatea de învățământ.
11 Mai 2024, 19:01
Primăria Oradea cere o cofinanțare europeană de peste 400.000 de euro pentru reabilitarea parcului Petőfi Sándor
Știri Bihor
Primăria Oradea a depus vineri cererea de cofinanţare cu peste 400.000 de euro a lucrărilor de reabilitare a Parcului Petőfi Sándor. Hotărârea de Consiliu Local care a stat la baza proiectului a fost adoptată vineri, într-o şedinţă online, cu unanimitate de voturi, exprimate de aleșii PNL, PSD şi UDMR.
Apusenii, „munții neîmblânziți din vestul României”, sunt în topul celor mai bune trasee de drumeție din Europa
Știri Bihor
Întinși pe teritoriile județele Bihor, Alba și Cluj, Munții Apuseni sunt o recomandare de vacanță în tihnă. Un clasament al celor mai frumoase trasee de drumeție din Europa întocmit de CNN menționează și „munții neîmblânziți din vestul României”, un loc unde „timpul trece încet și modul de viață este cufundat în tradiții”.
11 Mai 2024, 16:03
Florin Piersic se simte mai bine. „S-a ridicat în picioare la marginea patului, după mai multe săptămâni”
Actual
Cea mai recentă evaluare a medicilor în ceea ce-l privește pe Florin Piersic arată că starea lui s-a îmbunătățit, iar actorul în vârstă de 88 de ani chiar s-a ridicat la marginea patului, pentru prima oară în ultimele săptămâni, după cum arată un comunicat trimis sâmbătă de Șerban Dragosloveanu, manager interimar la Spitalul Foișor din București. 
11 Mai 2024, 15:20
Incident la Roma: Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după un meci (VIDEO)
Magazin
Novak Djokovic a fost lovit cu o sticlă de apă în cap după un meci jucat în cadrul turneului de tenis de la Roma. Nu a fost vorba de vreun atac asupra numărului 1 mondial, ci de un accident, recipientul căzând, se pare, din rucsacul unui fan care se aplecase să dea mâna cu tenismenul.
11 Mai 2024, 13:45
„Săptămâna științifică” la Universitatea din Oradea: 44 de cadre didactice au primit premii de excelență (FOTO)
Educatie
Eveniment tradițional al Universității din Oradea, care cuprinde o serie de manifestări ale profesorilor și cercetătorilor, „Săptămâna științifică” a debutat vineri cu o ceremonie în cadrul căreia 44 de cadre didactice au primit Premiul de Excelență în Cercetarea Științifică din partea conducerii instituției academice. Distincția a fost acordată universitarilor care în ultimii doi ani au obținut dreptul de a coordona doctoranzi.
Scandal în Aleșd: Un bărbat a fost tăiat cu un obiect ascuțit. Autorul n-a fost găsit încă
Știri Bihor
Un bărbat a fost transportat la spital, după ce, în timpul nopții, a fost tăiat, probabil cu un cuțit, într-un conflict izbucnit în fața unui magazin din Aleșd. Viața victimei nu a fost pusă în pericol. Deocamdată, autorul nu a fost prins.
11 Mai 2024, 12:13
Edda Művek a umplut Cetatea Oradea de fani. Rockerii maghiari au primit un tort pe scenă, de la UDMR (FOTO/VIDEO)
Știri Oradea
Cunoscuta trupă maghiară Edda Művek a concertat, vineri seara, în Cetatea Oradea, în cadrul Festum Varadinum, un eveniment de amploare dedicat comunităţii maghiare din oraș. Fortăreața a fost plină de fani, care au fredonat șlagărele semnate de Edda Művek.
11 Mai 2024, 11:11
Ziua Europei, sărbătorită la Oradea cu „Lăutarii” din Chișinău, Monica Anghel și Paula Seling. Care a fost atmosfera în Piața Unirii (FOTO/VIDEO)
Timp liber
Peste 3.000 de oameni au sărbătorit Ziua Europei, vineri seara, în Piața Unirii din Oradea, alături de Orchestra Națională „Lăutarii” din Chișinău și invitații ei. Spectacolul „Lăutarii altfel”, condus de dirijorul Nicolae Botgros, a oferit publicului ritmuri de muzică clasică, pop, jazz și, bineînțeles, folclorice. Orchestra de peste Prut i-a avut ca invitaţi pe Monica Anghel, Vali Boghean, Brio Sonores şi Paula Seling.
11 Mai 2024, 10:22
Accident în toiul nopții pe DN1, în Bihor, între un autoturism și un TIR. A fost provocat de un șofer băut
Știri Bihor
Un tânăr a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă pe DN1 în Bihor, mai precis în localitatea Uileacu de Criș. El a fost cel care a provocat incidentul, după ce, băut la volan, nu a adaptat viteza într-o curbă și a lovit un TIR.
11 Mai 2024, 09:47
Mircea Geoană, nr. 2 în NATO, a dat autografe în Oradea preț de o oră și jumătate: „Cred că există un culoar extrem de clar pentru un președinte independent” (FOTO)
Știri Bihor
Aflat la Oradea pentru a doua oară în mai puțin de un an, într-un turneu electoral încă nemărturisit direct, secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a umplut Sinagoga Sion din centrul orașului, devenită sală multifuncțională, de orădeni curioși să asiste la lansarea cărții în care, practic, propune un nou proiect național, pentru o „Românie 2.0”, cu el ca președinte independent. După ce l-au și ascultat preț de un ceas și jumătate, oamenii au stat la coadă o altă oră și jumătate pentru a-i obține autograful și o fotografie. Poate cu viitorul șef al statului...
Cer de poveste! Aurora boreală s-a văzut din nou în Bihor (FOTO)
Știri Bihor
Mai mulți bihoreni norocoși s-au bucurat în noaptea de vineri de un cer de poveste, colorat în nuanțe de roșu și violet. Aurora boreală a fost din nou vizibilă din mai multe zone ale județului, în urma unei explozii solare.
11 Mai 2024, 00:54
Pădure pentru orădeni: Oradea va avea o pădure urbană, unde doritorii vor putea merge inclusiv la rafting (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Proiect ambițios în Oradea: o pădure urbană cu turn de observație, locuri de joacă ce imită natura și ponton pentru amatorii de rafting pe un teren de 6 hectare de la marginea orașului care ar putea să devină, în următorii ani, un loc foarte căutat de orădeni și turiști deopotrivă. Primăria vrea să amenajeze aici prima pădure urbană a Oradiei, un loc unde adulții și copiii să se poată relaxa într-un cadru natural, delimitat de Crișul Repede.
 1  3 4 5  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON