Nicolae Giugea: Solicit explicații publice candidaților PSD, USR și AUR la Primăria Craiova în legătură cu afacerile imobiliare

În urma informațiilor apărute în spațiul public pe o pagina de facebook cunoscută pentru prezentarea realităților din oraș, locuitorii Craiovei au dreptul la câteva explicații.

În filmul distribuit aici:

https://www.facebook.com/100014262849674/videos/7824054440985078/

sunt prezentate legăturile de afaceri imobiliare dintre candidații la funcția de primar ai PSD, USR și AUR.

Pe tot parcursul campaniei am fost acuzat că am făcut blat cu PSD, fără ca nimeni să arate nici cea mai mică legătură dintre mine și acest partid, sau dintre mine și candidatul PSD la Primăria Craiova.

Acum, când apar informații concrete despre interesele imobiliare ale candidaților USR și AUR și despre modul cum aceștia au beneficiat de bunăvoința actualului primar, cei doi trebuie să răspundă la următoarele întrebări:

  1. Marian Vasile este asociat într-o firmă cu o angajată a Primăriei (mai exact a SC Târguri și Piețe)?
  2. Cum a obținut autorizația pentru imobilul din strada General Magheru?
  3. Imobilul se încadrează în PUG care prevede că în zonă construcțiile trebuie să respecte un regim de înălțime de maxim Parter + 2 etaje?
  4. Doamna Lia Olguța Vasilescu, în calitate de primar, a dispus să se verifice în teren dacă autorizația de construire a fost respectată?
  5. Cu ce sumă a vândut doamna Emilia Neagu anul trecut terenurile și clădirile Primăriei Craiova?
  6. Pe cine din Primărie a desemnat doamna Lia Olguța Vasilescu să poarte negocierile cu Emilia Neagu în această tranzacție?
  7. Există vreo legătură între această tranzacție și decizia doamnei Emilia Neagu de a candida la Primăria Craiova?
  8. Complexul imobiliar de pe strada Apostolilor nr. 2 se încadrează în PUG?
  9. Există și alte afaceri imobiliare sau de altă natură între actualul primar, Lia Olguța Vasilescu, și candidații AUR – Marian Vasile, și USR – Emilia Neagu?

Craiovenii au dreptul să fie corect informați pentru a alege duminică în deplină cunoștință de cauză.

Deputat Nicolae Giugea

Nicolae Giugea: Solicit explicații publice candidaților PSD, USR și AUR la Primăria Craiova în legătură cu afacerile imobiliare Read More

Lia Olguța Vasilescu și Cosmin Vasile își continuă marile proiecte pentru dezvoltarea Craiovei și a județului Dolj

Votul pentru cei doi candidați ai Partidului Social Democrat Dolj este singura soluție pentru ca o regiune cu aproape 700.000 de locuitori să beneficieze în continuare de o strategie coerentă de creștere economică.

Miza alegerilor din 9 iunie, pentruPrimăria Municipiului Craiova, pentru președinția Consiliului Județean Dolj și pentru componența consiliului local și a celui județean, este, de fapt, șansa la dezvoltare a județului. Transformarea Craiovei și a Doljului s-a produs în urma administrațiilor responsabile pe care Lia Olguța Vasilescu și Cosmin Vasile le-au avut, iar rezultatele sunt vizibile.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, și echipa sa sunt responsabilipentru felul în care a evoluat orașul, pentru proiectele edilitare realizate, pentru investițiile masive în modernizarea infrastructurii școlare și medicale, pentru revitalizarea peisajului urban și a parcurilor, dar și pentru viața culturală și artistică efervescentă din ultimii ani.

„Craiova este un oraș viu, curat, frumos, a cărui transformare este un angajament ferm pentru mine. Urmează finalizarea aducțiunii care va asigura apă de izvor de munte la robinetele craiovenilor, un proiect unic în această parte a Europei, susținut cu finanțare europeană. Vor continua reabilitările și modernizările unităților școlare și medicale, iar străzile orașului, chiar și cele de la periferie, vor fi modernizate permanent. Evenimentele care au devenit deja brand de oraș, cum sunt târgurile de Crăciun și de Paște, festivalurile IntenCity, PuppetsOccupy Street sau Shakeaspeare vor fi susținute să se dezvolte și să atragă cât mai mulți spectatori și turiști, pentru că orașul nostru are un potențial imens de creștere culturală și turistică. Transformarea Craiovei este cartea mea de vizită”, susține Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Din postura de președinte al Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile a demonstrat că proiecte mari, de importanță economică pentru toată regiunea, au fost duse la bun sfârșit. Acesta și-a propus, încă din timpul campaniei din anul 2020, să nu rateze nicio linie de finanțare pentru fonduri nerambursabile, iar promisiunea făcută atunci s-a îndeplinit. De asemenea, în timpul mandatului său, au fost direcționate cele mai mari sume înregistrate vreodată pentru modernizarea și întreținerea drumurilor județene, pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova, pentru modernizarea și dotarea unităților medicale din județ și, în mod special, a Spitalului Clinic Județean de Urgență, dar și pentru salvarea unor monumente istorice și introducerea lor în circuitul de vizitare.

„Județul Dolj este campion la absorbția fondurilor europene, ocupând prima poziție pe țară. 200 de milioane de euro este suma atrasă numai în 2023 pentru noi inițiative de dezvoltare. Cele mai multe dintre proiecte sunt pentru educație, acolo unde vor ajunge cele mai mari sume direcționate vreodată către aceste domeniu. Înseamnă școli din tot județul care vor fi dotate, biblioteci construite și echipate ca hub de învățare digitală, microbuze școlare electrice pentru transportul elevilor sau construirea unuia dintre cele 16 campusuri finanțate, la nivel național, în vederea pregătirii elevilor și a studenților, în sistem dual, pentru piața muncii.

La fel ca și până acum, vom continua proiectele de modernizare a drumurilor județene, vom finaliza cel mai mare terminal aeroportuar nou-construit în România și vom înființa un centru de tratare a cancerului, singurul din regiune. De asemenea, avem un proiect îndrăzneț, acela de a crea, în fiecare an, o nouă instituție de cultură, ca formă de salvare și valorificare a patrimoniului cultural local”, explică președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Din 9 iunie, transformarea Craiovei și a județului Dolj continuă cu Lia Olguța Vasilescu ca primar al municipiului Craiova și Cosmin Vasile, președinte al Consiliului Județean Dolj.

 

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002

Lia Olguța Vasilescu și Cosmin Vasile își continuă marile proiecte pentru dezvoltarea Craiovei și a județului Dolj Read More

Mașinăria de VOT a PSD, “unsă” la Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj

PNL Dolj constată, în ultima săptămână, o activitate deosebită de efervescență de eliberarea buletinelor de identitate de către Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj. Această efervescență, însă, este una selectivă, favorizând anumite persoane în detrimentul altora, sub ochii îngăduitori ai directorului Marin Stanică.

Mașinăria de turism electoral, pusă în mișcare

Din păcate, această instituție, care ar trebui să servească în mod echitabil toți cetățenii, a devenit un instrument. Constatăm că Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj eliberează cu prioritate buletine de identitate pentru solicitările venite din comuna Mischii, în timp ce cetățenii din Pleșoi întâmpină obstacole semnificative în obținerea documentelor necesare.

Buletine pentru Mischii, dar nu și pentru Pleșoi

Reprezentanții PSD din Mischii, disperați că vor pierde din nou alegerile, alături de diverse persoane, și-au făcut potecă la Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj. Imaginile surprinse astazi îl prezintă pe fostul viceprimar al comunei Mischii, membru PSD și candidat pe lista de consilieri locali, alături de alți colegi de partid, îndrumând persoane în completarea documentelor. Toate acestea se întâmplă în ciuda faptului că în Mischii există un Serviciu Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor care poate elibera buletine dacă se respectă condițiile legale. Acest ocol este practicat pentru ca persoanele din Mischii care solicită buletine să nu fie văzute, fiind necunoscute de către comunitatea de acolo.
Pe de altă parte, cetățenii din Pleșoi care doresc obținerea unui buletin de identitate reclamă faptul că Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Pleșoi a refuzat eliberarea documentelor și a trimis solicitanții către Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj, care i-a reîndrumat cătreServiciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Pleșoi. Acest Serviciu, care ar trebui să verifice solicitările și să elibereze buletinele celor care îndeplinesc condițiile, refuză sau tergiversează procesul. Comisia de verificare, formată din viceprimar, primar și alți membri angajați ai Primăriei, pare să fie influențată de frica de schimbare.
Mai mult decât atât, în comuna Pleșoi, cu o populație de 936 de locuitori cu drept de vot, au fost emise 124 de vize de flotant, ceea ce ridică mari semne de întrebare privind corectitudinea procesului electoral.

Un dublu standard și îngrădirea dreptului la vot

Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj eliberează buletine cu maximă celeritate doar pentru comuna Mischii, în timp ce cetățenii din Pleșoi sunt reîndrumați și întâmpină dificultăți majore. Acest dublu standard reprezintă un abuz și o îngrădire a dreptului de a participa la vot la scrutinul electoral de pe 9 iunie.
Atragem atenția conducerii Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj că un astfel de comportament este la limita legii. Solicităm organelor competente să monitorizeze atent situația și să dispună măsurile prevăzute de lege în cazul unor abuzuri.
PNL Dolj nu va tolera nicio abatere de la lege și își asumă să apere dreptul cetățenilor de a participa la alegeri libere și corecte.

Biroul de presă al PNL Dolj

Mașinăria de VOT a PSD, “unsă” la Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj Read More

Câteva adevăruri despre alegerile de duminică

Se încheie o campanie în care au fost prezentate programe, proiecte sau au fost făcute promisiuni. Unele fezabile, cu indicarea unor surse de finanțare, cu termene concrete și cu soluții realizabile, altele doar promisiuni electorale.

Dincolo de toate acestea, trebuie să spunem câteva lucruri despre alegerile de duminică. Lucruri care par evidente, dar care au început să fie trecute sub tăcere, sau să fie acoperite de zgomotul asurzitor al campaniei.

  1. VOTUL FIECĂRUIA CONTEAZĂ!

Pe măsură ce campania se apropie de final, discuțiile despre proiecte și promisiuni sunt înlocuite cu mesaje care vor să demobilizeze oamenii. Auzim tot mai des fraze de genul ”De ce să mergem la vot? Oricum votul nostru nu contează”. Sau ”Un vot nu schimbă nimic”.

De ce? Foarte simplu – o prezență mare la vot îi sperie pe unii. Ei știu pe câte voturi se pot baza și știu că altele nu mai au de unde lua. Oricine vine la vot în plus reprezintă o amenințare pentru ei. Și atunci au lansat ideea conform căreia, nu are rost să vii la vot pentru că oricum nu conteză.

BA CONTEAZĂ!

Un singur vot poate face diferența! Iar ei știu foarte bine asta. Este motivul pentru care pe rețelele sociale apar tot felul de conturi false care comentează cu aceleași fraze stereotipe. Ele au un singur scop – să inducă ideea că alegerile sunt inutile și să îi facă pe oameni să nu mai vină la vot. Asta pentru că oamenii lor vin la vot. Și atunci, dacă reușesc să îi țină acasă pe ceilalți, șansele lor cresc.

Și așa ajungem la punctul doi.

  1. ABSENTEISMUL ESTE CEL MAI MARE DUȘMAN AL DEMOCRAȚIEI

Primarul trebuie să reprezinte voința unui număr cât mai mare din cetățenii acelei comunități. În momentul în care cei mai mulți dintre alegători decid să nu vină la vot, ei nu fac altceva decât să pună soarta comunității în mâinile celor puțini care își exercită dreptul la vot.

Și astfel, orașul nu mai este condus de cineva care reprezintă interesele cetățenilor, ci de exponentul unui grup restrâns, și chiar al unui grup de interese.

Iar cetățenii care nu vin la vot, se simt apoi nemulțumiți de cei care conduc orașul. Un cerc vicios care nu face altceva decât să propage o stare de lucruri care îi nemulțumește pe cei mai mulți.

Soluția este simplă – exercitarea dreptului la vot.

  1. NU TOȚI POLITICIENII SUNT HOȚI ȘI MINCINOȘI!

O altă idee pe care o repetă unii este că nu are rost să mergi la vot, pentru că oricum toți politicienii fură. Cu varianta ”A furat, dar a mai făcut câte ceva”.

Nu este adevărat. NU TOȚI POLITICIENII AU FOST SCOȘI DIN PRIMĂRIE CU CĂTUȘE LA MÂINI!

Priviți activitatea fiecărui candidat și analizați singuri ce a făcut bine și ce a făcut rău. Dar nu îi puneți pe toți în aceeași oală, pentru că nici vouă nu vă place când sunteți judecați după ce fac alții.

  1. CRAIOVA NU ESTE UN ORAȘ DE STÂNGA!

Există un mit conform căruia Craiova este un oraș de stânga. Nimic mai fals! Acum 4 ani, doar 30.000 de craioveni și-au dorit ca orașul să nu se schimbe. Peste 50.000 de craioveni și-au dorit o altă administrație. Dar cei 50.000 au fost împărțiți astfel – 21.000, 18.000, 11.000. Și așa Craiova a mai pierdut 4 ani.

Nu uitați că primarul se alege dintr-un singur tur. Aveți acum o șansă să schimbați ceva. Arma dumneavoastră este votul. Nu lăsați pe nimeni sa vă spună altceva, puteți face diferența.

Fiecare vot contează!

Nicolae Giugea, candidat PNL pentru funcția de Primar al Craiovei

Cod AEP: 21240015

Câteva adevăruri despre alegerile de duminică Read More

Craiova. Spitalul de Boli Infecțioase, reabilitat cu fonduri europene

Primăria continuă investițiile în spitale și transformă Craiova într-un centru performant de sănătate. Cea mai recentă schimbare s-a realizat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, care a fost reabilitat termic și energetic, printr-un proiect cu finanțare europeană.
Este vorba de anveloparea a două corpuri de clădire cu 260 de paturi, unde sunt internați, anual, peste 10.000 de pacienți din toate județele Olteniei, fiind singurul spital din regiune specializat pentru boli infecțioase și pneumoftiziologie.
„Am finalizat reabilitarea energetică a două corpuri de clădire de la Spitalul «Victor Babeș», unde instalațiile erau vechi și datau din anii 1959 și 1980. Proiectul a fost finanțat din fonduri europene și a presupus lucrări ample de anvelopare exterioară, înlocuirea tocăriei cu una modernă și schimbarea tuturor țevilor, instalațiilor termice, sanitare și electrice. S-au montat corpuri de iluminat tip LED, dar și panouri solare și fotovoltaice.
Iar acesta este doar unul dintre proiectele implementate în sistemul de sănătate din Craiova. Doar la Spitalul de Boli Infecțioase s-au investit, în ultimii patru ani, peste 14,5 milioane de euro din bugetul local și din fonduri europene, atât pentru reabilitări, cât și pentru dotări cu aparatură medicală de ultimă generație.

Având trei spitale în subordine, investim permanent în tot ceea ce înseamnă modernizarea sistemului de sănătate. Toate secțiile unităților medicale au fost renovate și dotate cu echipamente moderne. Am alocat celor trei spitale din subordinea Primăriei, în ultimii patru ani, peste 33,64 milioane de euro – de la bugetul local sau din fonduri europene – pentru a oferi pacienților cele mai bune condiții de diagnostic și tratament.
În Craiova s-a construit, prima oară după Revoluție, un spital nou cu fonduri exclusiv de la bugetul local. Iar un altul – de pediatrie – are documentația finalizată, astfel ca Primăria să o depună, imediat ce apar axele pentru fonduri europene“, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Investiție importantă pentru „vârful de lance“ din pandemie

Prin implementarea proiectului de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, s-au realizat clădiri eficiente energetic, ușor de administrat, care vor asigura un climat interior corespunzător în ceea ce privește calitatea aerului, confortul termic, vizual și acustic, atât pentru pacienți și aparținători, cât și pentru cadrele medicale care își desfășoară activitatea în cadrul structurii de sănătate a municipiului Craiova.
„Sănătatea este prioritară, iar atunci când o administrație se preocupă de buna funcționare a unităților medicale – prin tot ceea ce înseamnă reparații, reabilitări sau dotări cu aparatură – este de apreciat. O felicit pe doamna primar Lia Olguța Vasilescu pentru investițiile derulate la cele 3 spitale din subordine.
Având adresabilitate regională, «Victor Babeș» a fost cea mai încercată unitate medicală din Oltenia, unitatea care a purtat cea mai dificilă bătălie în perioada pandemiei, pentru a ajuta pacienții. Dacă nu ar fi beneficiat de aparatură modernă și performantă, acest spital nu ar fi făcut față provocării și vă asigur că niciun specialist de talia celor care sunt aici nu ar fi venit la «Victor Babeș». În schimb, unitatea are medici foarte buni, care dispun de echipamente moderne, deci este evident că avem o administrație performantă“, a afirmat, la rândul său, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.


Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002.

 

Craiova. Spitalul de Boli Infecțioase, reabilitat cu fonduri europene Read More

Candidații PNL la Primăriile Braloștița și Filiași, proiect comun pentru alimentarea cu apă a satului Bâlta

Dumitru Amza, primarul comunei Braloștița și candidat PNL pentru un nou mandat, și Daniel Pităroiu, candidat PNL pentru Primăria Filiași, au găsit soluții pentru a dezvolta  un proiect comun ce presupune alimentarea cu apă de Isvarna a satului Bâlta, sat ce aparține de orașul Filiași.
Cum această localitate nu dispune de nicio utilitate, însemnând sistem de apă și canalizare sau rețea de gaze naturale, Dumitru Amza, primar în funcție și candidat PNL pentru un viitor mandat la Primăria Braloștița și Daniel Pităroiu, candidat PNL pentru Primăria Filiași, vor dezvolta un proiect comun care să rezolve situația.

În urma discuțiilor pe care cei doi le-au purtat, au concluzionat că satul Bâlta poate fi alimentat din conducta ce alimentează satul Schitu din comuna Braloștița.
În acest moment, conducta respectivă se află la doar 30 de metri distanță de intrarea în satul Bâlta, ceea ce ajută la implementarea proiectului.
De acest proiect vor beneficia cei aproximativ 1.000 de locuitori ai satului Bâlta, sat ce aparține de orașul Filiași.

În Schitu, spune edilul comunei Braloștița, este apă curentă de 15 ani.
 „Când ocupi funcția de primar, nu ești limitat mereu de granița teritorială a localității ce o conduci. De multe ori, este nevoie să întinzi o mână de ajutor oriunde este nevoie. Cum pe timp de iarnă am ajutat mereu locuitorii din satul Ursoaia, ce aparține de comuna Argetoaia, acum prin grija domnului Daniel Pităroiu, Braloștița poate întinde o mână de ajutor și locuitorilor din satul Bâlta, sat ce aparține de orașul Filiași. În satul Schitu este apa curentă de mai bine de 15 ani, conducta fiind dusă până la limita cu satul Bâlta. Domnul Daniel Pităroiu m-a vizitat zilele trecute pentru a gasi soluții de alimentare cu apă pentru cei 1.000 de locuitori ai satului Bâlta. Chiar a venit cu căteva idei despre ce ar presupune implementarea acestui proiect. Sunt convins că împreuna putem face realizabil acest obiectiv”, a declarat primarul comunei Braloștița, Dumitru Amza.  

Satul Bâlta, uitat de actuala administrație locală

La rândul său, candidatul PNL la Primăria Filiași, Daniel Pităroiu, consideră că acest proiect trebuie să devină una dintre prioritățile sale.
„Satul Bâlta este satul uitat de actuala administratie locală a orașului Filiași. Aici nu găsim nicio rețea de utilități. În Bâlta, nu există nici apă, nici canalizare, nici gaze și nici macar asfalt pe toate străzile. Cu ajutorul domnului Amza, prin înființarea unei rețele de apă și racordarea la rețeaua de apă a comunei Braloștița, am găsit soluția ideală pentru a aduce apă la robinet, în satul Bâlta. Chiar de este nevoie sa fac zeci, sute de drumuri la toate ministerele și toate agențiile pentru a găsi surse de finanțare pentru aceste proiecte importante, îmi iau angajamentul ferm față de filișeni că o voi face”, a precizat Daniel Pităroiu, candidat PNL la Primăria Filiași.

Cod AEP: 21240015

Candidații PNL la Primăriile Braloștița și Filiași, proiect comun pentru alimentarea cu apă a satului Bâlta Read More

Alte două unități școlare din Craiova, modernizate prin programe pentru orașe verzi

Primăria Municipiului Craiova continuă investițiile în infrastructura educațională și redă comunității alte două unități de învățământ care vor oferi condiții moderne de confort pentru desfășurarea activităților atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice.

Este vorba despre Școala Gimnazială „Ion Creangă” și Grădinița „Voinicelul”, care au fost modernizate în vederea creșterii performanței termice și a eficienței energetice.
Astfel, clădirile au fost proiectate în funcție de cerințele de performanță pentru desfășurarea activității de învățământ în condiții optime, având în vedere că acestea prezentau un consum mare de energie și erau în diferite forme de degradare, din cauza vechimii și/sau utilizării necorespunzătoare de-a lungul timpului. Au fost realizate lucrări de modernizare a pereților exteriori și interiori, a terasei acoperișului, a fost înlocuit parchetul existent cu linoleum de trafic intens, a fost realizată izolarea termică a planșeului peste subsol și au fost înlocuite obiectele sanitare, instalațiile electrice, instalația electrică de iluminat, dar și cea de încălzire, climatizare și cea de preparare a apei calde. Cele 2 clădiri beneficiază de un sistem modern de monitorizare pentru eliminarea risipei de energie, scăderea gradului de poluare și creșterea confortului și a siguranței pentru utilizatorii celor două unități de învățământ.

Bazele sportive, redate comunității

Investiția a fost realizată de Primăria Craiova, prin accesarea programelor BERD care sprijină orașele verzi. „Investim permanent sume importante în școlile din Craiova, atât din bugetul local, cât și din surse externe. De această dată, vorbim despre un program BERD dedicat orașelor verzi pe care noi l-am accesat și datorită căruia copiii din două unități școlare vor beneficia de confort și condiții moderne de educație. Prin intermediul aceleiași surse de finanțare derulăm lucrări pentru creșterea performanței termice la alte 4 unități de învățământ – grădinițe, școli și un colegiu.

În ultimii 4 ani, am modernizat și am dotat cu mobilier și echipamente de ultimă generație majoritatea unităților de învățământ din Craiova. Am reabilitat toate bazele sportive și curțile unităților de învățământ ca să le deschidem comunității, iar elevii să se bucure de toate facilitățile în cadrul școlii în care învață. Am accesat fonduri europene în valoare de peste 65 milioane de euro pentru 29 unități școlare, la care proiectele sunt în derulare sau finalizate și avem un alt proiect depus, în noul exercițiu financiar, în valoare de peste opt milioane de euro.
Iar investițiile în școlile craiovene vor continua, așa cum v-am obișnuit, indiferent că este vorba despre modernizări, reabilitări de baze sportive, dotări cu echipamente sau de reabilitarea clădirilor pentru creșterea performanței energetice. În acest an, am alocat peste 47 milioane de euro din bugetul Primăriei pentru infrastructura școlară”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.
Proiectul pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” și a Grădiniței „Voinicelul” este în valoare totală de peste 20 de milioane de lei.

Investițiile în școli, demersuri pentru dezvoltare

Președintele Consiliului Județean Dolj (CJ), Cosmin Vasile, a reliefat importanța investițiilor realizate de Primăria Craiova pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare, apreciind că municipalitatea acordă un interes major unui domeniu vital pentru dezvoltare. „Acest final de lucrări coincide cu «Ziua Învățătorului» și doresc să urez tuturor cadrelor didactice un sincer «La mulți ani!». Ei sunt cei care modelează mințile, caracterele și generația de mâine. Le mulțumim pentru tot ceea ce fac pentru copiii noștri. Felicit Primăria Municipiului Craiova și, în mod special, pe doamna primar Lia Olguța Vasilescu, pentru o investiție nouă realizată în vederea modernizării infrastructurii școlare. Strategia pusă la punct de administrația locală în acest sector demonstrează, dacă mai era nevoie, preocuparea pe care primăria o are pentru îmbunătățirea condițiilor pe care le oferă școala. La rândul nostru, avem proiecte depuse pentru dotarea a 28 de școli în localități din Dolj și un altul pentru înființarea unui campus pentru învățământul dual, demers în care suntem parteneri cu Primăria Craiova, cu Universitatea din Craiova, dar și cu liceele din municipiu care au profil tehnologic. Sunt investiții propice dezvoltării”, a declarat Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj și candidat pentru un nou mandat la conducerea administrației județene.
La rândul său, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a spus: „Mă bucur să văd încă un demers finalizat la Craiova, cu atât mai mult cu cât investiția în educație și în copii este, în cele din urmă, o investiție în viitor. Craiova este un model în acest sens, pentru demersurile în beneficiul unor generații care vor rămâne în oraș și nu vor migra către alte localități. Modul în care a fost concepută și realizată această lucrare, de la climatizare la pereții decorați cu mesaje și aspecte de poveste, te atrag și te fac să te simți bine, indiferent de vârstă.  
Atât municipalitatea, cât și Consiliul Județean investesc în calitatea serviciilor publice. Craiova este un exemplu, un model de bună practică și de perseverență.“

Unități moderne pentru un învățământ performant

Primăria Craiova a accesat programe BERD, în valoare totală de peste 85 milioane lei, pentru reabilitarea a opt clădiri ce aparțin de șase unități de învățământ.

Acestea sunt:

  • Școala Gimnazială „Sfântu Gheorghe” – fosta Școală nr. 23
  • Școala Gimnazială „Sfântu Gheorghe” – fosta Școală nr. 24
  • Grădinița „Pinocchio”
  • Grădinița „Castelul Fermecat”
  • Grădinița „Paradisul Copiilor”
  • Școala Gimnazială „Ion Creangă”
  • Grădinița „Voinicelul” – structură a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”
  • Colegiul Național „Nicolae Titulescu”

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002

Alte două unități școlare din Craiova, modernizate prin programe pentru orașe verzi Read More

Dolj: Administrația PSD dă startul finanțărilor europene prin Programul Tranziție Justă

Primele contracte de finanțare din fonduri europene prin intermediul Programului Tranziție Justă (PTJ), a cărui implementare în Dolj este coordonată și monitorizată de Consiliul Județean, condus de Cosmin Vasile, au fost semnate miercuri, 5 iunie, la Craiova.  
Beneficiarele fondurilor obținute prin PTJ sunt 8 companii din județele Dolj și Gorj, care au depus proiecte cu o valoare cumulată de 40 de milioane de euro, pentru derularea unor investiții care vor conduce la crearea a peste 200 de locuri de muncă.
„Astăzidăm semnalulde începerea semnării contractelor prinPTJ, în primul rând cuceea ce înseamnă dezvoltarea investițiilor productive în întreprinderile mici și mijlocii. Avem, la finalul acestei prime etape de apel pentru IMM, o anvelopă de 772 de milioane de euro, în timp ce valoarea proiectelor depuse depășește 2,5 miliarde,ceea ce ne arată că programul este un succes.
Trebuie menționat faptul că județul Dolj se situează pe locul I la nivel național, la absorbția de fonduri europene în exercițiul 2014 – 2020, iar Craiovape poziția a doua, după București. Sunt performeri și nu este de mirare că, în continuare, aici avem primele contracte pe care le semnăm, pe fiecare măsură lansată“, a declarat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Premise pentru dezvoltare

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a evidențiat faptul că, în cadrul PTJ, una dintre prioritățile administrației locale o reprezintă obținerea finanțării pentru extinderea serviciului de transport în zona metropolitană. 
„Este adevărat că municipiul Craiova este pe locul al II-leala absorbția fondurilor europene, dar de menționat că imediat după București, cu toate cele 6 sectoare ale sale. Nu ne oprim aici. Și în acest exercițiu financiar intenționăm să obținemsume nerambursabile la fel de consistente.Avem posibilitatea să accesăm bani pentru transportul public, pe care ni-l dorim extins în zona metropolitană.
Sunt convinsă că, în următorii ani, vom fi regiunea cu cea mai intensă dezvoltare, mai ales că beneficiem și de proiecte care vor avea ca efect îmbunătățirea infrastructurii rutiere, investiții pentru care am insistat ani la rând. Avem drumul expres Craiova – Pitești, iar în curând drumul de mare viteză Craiova – Târgu Jiu și autostrada Craiova – Lugoj, așadar toate premisele pentru a ne dezvolta“, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu.

Ținta: absorbție până la ultimul cent

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a reliefat implicarea instituției atât în etapa de pregătire a accesării finanțărilor prin PTJ, cât și în demersurile care se vor concretiza în absorbția fondurilor europene prin acest mecanism.
„Din ianuarie 2021, Consiliul Județean Dolj a început să lucreze efectiv la Planul Teritorial pentru Tranziție Justă – bineînțeles, nu singuri, ci ca parte a unui grup de lucru extins, incluzând Primăria Municipiului Craiova, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Camera de Comerț și Industrie și alte organisme ale mediului de afaceri.Am reușit să elaborăm o strategie de atragere a fondurilor în contextulMecanismului pentru oTranziție Justă, iar, în iunie 2022, Comisia Europeană a aprobat bugetul aferent acestui program, Doljul beneficiind de 412 milioane de euro.Suma este foarte importantă, având în vedere că tot Programul Regional, pentru cele 5 județe ale Olteniei, se ridică la 1,1 miliarde.Noi, instituțional, coordonăm grupul județean în domeniu și vom folosi această calitate pentru ca niciun cent din alocarea totală să nu rămână neabsorbit“, a precizat Cosmin Vasile.
La evenimentul de semnarea primelor contracte de finanțare din cadrul apelului dedicat IMM din județele Dolj și Gorj au mai participat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, și președintele ADR S-V Oltenia, Alexandru Stănescu.

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002.

 

Dolj: Administrația PSD dă startul finanțărilor europene prin Programul Tranziție Justă Read More

Nicușor Roșca: Candidații PNL Dolj sunt o echipă de profesioniști experimentați și dedicați care au ca prioritate bunăstarea și dezvoltarea județului Dolj

Înainte de finalul campaniei electorale pentru alegerile locale din 9 iunie 2024, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, Nicușor Roșca, transmite un mesaj cetățenilor județului Dolj.

Dragi alegători,

În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul acordat în această campanie electorală. Fără susținerea dumneavoastră, nu aș fi reușit să ajung până aici și să lupt pentru valorile și proiectele în care cred. Acum, vă îndemn pe fiecare dintre dumneavoastră să vă prezentați la urne în ziua de 9 iunie și să votați pentru viitorul nostru comun. Alegerile locale sunt extrem de importante pentru comunitatea noastră și pentru bunăstarea fiecăruia dintre noi. Să nu uităm că votul nostru este o armă puternică în lupta pentru o societate mai bună și mai echitabilă. Fiecare voce contează și, împreună, putem face diferența. Vă încurajez să analizați propunerile candidaților și să votați în cunoștință de cauză, pentru alesul care va reprezenta cel mai bine interesele comunității noastre. Candidații PNL Dolj sunt o echipă de profesioniști experimentați și dedicați care au ca prioritate bunăstarea și dezvoltarea județului Dolj. Aceștia au demonstrat de-a lungul timpului că au capacitatea și determinarea de a aduce schimbări pozitive în comunitatea noastră. Pe lângă experiența și viziunea lor puternică pentru viitorul Doljului, candidații PNL Dolj au și un plan solid de acțiune pentru îmbunătățirea infrastructurii, creșterea nivelului de trai al locuitorilor și crearea de locuri de muncă. Aceștia sunt dedicați să lupte pentru interesele doljenilor și să facă tot ce le stă în putință pentru a transforma județul Dolj într-un loc mai prosper și mai atractiv pentru locuitori.
Primarii PNL din Dolj au avut un rol crucial în dezvoltarea comunităților lor și merită realeși pentru a-și continua proiectele pe care le-au început. Aceștia au demonstrat o abilitate deosebită în administrarea resurselor și în implementarea unor programe care au adus beneficii semnificative locuitorilor.
Un exemplu în acest sens este primarul din Calafat, care a reușit să modernizeze infrastructura orașului și să atragă investiții importante pentru creșterea economică a regiunii. De asemenea, primarii din localitățile din jur au reușit să îmbunătățească serviciile publice, să dezvolte programe sociale și să sprijine mediul de afaceri local.
Este esențial ca acești primari să obțină un nou mandat pentru a-și finaliza proiectele începute și pentru a asigura o continuitate în dezvoltarea comunităților. Prin realegerea lor, locuitorii vor beneficia de o administrare eficientă, de servicii de calitate și de o creștere economică sustenabilă.
Prin urmare, îi încurajăm pe locuitorii din Dolj să își acorde votul pentru primarii PNL care au demonstrat că sunt capabili să conducă comunitățile lor către progres și dezvoltare. Realegerea lor este crucială pentru continuarea eforturilor de dezvoltare locală și pentru îmbunătățirea calității vieții în regiune.
De aceea, în alegerile locale din 9 iunie, îi încurajăm pe doljeni să își exprime susținerea pentru candidații PNL Dolj și să îi voteze pentru a aduce schimbarea de care județul nostru are atât de multă nevoie.

Să fim uniți și să ne implicăm cu toții în construirea unui județ mai frumos și mai prosper!

Cu recunoștință,

Nicușor Roșca,

Candidatul PNL Dolj pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj

Cod AEP: 21240015

Nicușor Roșca: Candidații PNL Dolj sunt o echipă de profesioniști experimentați și dedicați care au ca prioritate bunăstarea și dezvoltarea județului Dolj Read More

Administrația PSD lansează o investiție de care România are maximă nevoie: Complexul „Tineretului“

Axa Sportului, completată cu o arenă unică în țară

Consiliul Județean Dolj, condus de președintele Cosmin Vasile, începe construirea Centrului Sportiv „Stadionul Tineretului“, inegalabil la nivel național prin velodromul interior, dar și prin pista de atletism omologată pentru cel mai înalt nivel competițional. Contractul de executare a lucrărilor a fost semnat marți, 4 iunie, chiar pe gazonul legendarei arene din Craiova.
Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a evidențiat, în cadrul evenimentului, faptul că necesitatea realizării noului complex multifuncțional a reieșit în urma unor consultări la care au participat mari sportivi, reprezentativi pentru țara noastră, exprimându-și totodată convingerea că, odată cu această investiție, se creează cadrul necesar pentru noi performanțe de nivel olimpic.
„Astăzi începem o poveste pe care o gândim de 3 ani, atunci când – împreunăcu mulți campioni, oameni deosebiți, care au adus glorie României – ne-amsfătuit cu privire la cel mai oportun obiectiv de realizat pe amplasamentul Stadionului Tineretului; o arenă sportivă construită în anii ’30, care, din păcate, nu mai putea fi omologată conform noilor norme. În urma acestei întâlniri, am decis cu toții să construim un complex multifuncțional unic în România.

În cifre, viitorul centru sportiv înseamnă o suprafață desfășurată de peste 34.000 de metri pătrați, 27 de metri înălțime, un centru în interiorul căruiase va regăsi singurul velodrom interior din România, dar și o pistă de atletism omologată pentru competițiile internaționale, alături de o zonă modulară pentru sporturile de sală, precum handbal, volei, gimnastică sau tenis de câmp. Vorbim și de o sală în care potfi organizate și alte tipuri de evenimente și care va găzdui până la 8.500 de spectatori.
Ne putem lăuda oricând cu faptul că din Craiova au pornit mulți sportivi care au adus medalii pentru România, fie că vorbim de scrimă, de atletism sau de volei. Pentru că suntem astăzi pe Stadionul Tineretului, trebuie să spunem că de aici a plecat și «Campioana unei mari iubiri», fotbaliști care ne-au făcut mândri că suntem craioveni. Sunt convins că din acest nou centru sportiv va ieși, în următorii ani, o altă medalie olimpică“, a declarat Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj și candidatul PSD pentru un nou mandat la conducerea administrației județene.

Nouă inițiativă: sală sportivă pentru box și scrimă

Centrul Sportiv „Stadionul Tineretului“ vine să completeze o axă a sportului pe care Primăria Municipiului Craiova, condusă de Lia Olguța Vasilescu, a așezat obiective de importanță internațională, precum stadionul de fotbal și cel de atletism.
„Uneori, glumim între noi că nu avem nevoie de opoziție, pentru că ne concurăm unul pe celălalt, Primăria Craiova și Consiliul Județean. Și în ceea ce privește sălile de sport am început să ne «concurăm», întrucât, după ce va începe construirea acestui complex sportiv, și primăria va iniția realizarea unei alte săli, pentru box și scrimă, discipline care au adus numeroase medalii acestui oraș.
Pentru a ajunge la celebritate și la performanțele pe care le-au avut cei prezenți aici, vedetele noastre sportive, trebuie să începem cu începutul. Noi am reabilitat bazele sportive școlare, le-am deschis comunității, astfel încât, după terminarea orelor, orice copil din Craiova să poată să joace baschet, fotbal, să practice orice alt sport.
În același timp, am realizat și săli sportive pentru înaltă performanță. Avem cel mai frumos stadion din România și al patrulea din lume ca originalitate, conform site-urilor de specialitate. Avem, de asemenea, singurul stadion de atletism din România care poate să găzduiască și competiții internaționale, nu doar de nivel național. Iată că vom avea și acest complex sportiv, cu un design deosebit, la fel ca și cealaltă sală, pe care urmează să o construiască Primăria Craiova în zona Piața Veche.
Ne așteptăm la o emulație, ne dorim să devenim capitala sportului din România și cred că deja am reușit acest lucru, într-o foarte mare măsură.Urmează ca și bazinul olimpic de la Water Park să fie acoperitși transformat într-unul destinat cu adevărat înaltei performanțe. Așadar, putem spune că, după 4 ani, vom avea baze sportive acoperite pentru absolut toate sporturile“, a precizat primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

Bazele sportive noi, rampe pentru marea performanță

În intervenția sa, președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a remarcat rezultatele bunei relații de colaborare între Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Județean Dolj.
„Vreau să felicit autoritățile din Craiova și din Dolj pentru ceea ce au reușit în materie de infrastructură sportivă. Iată că, atunci când niște gospodari își dau mâna pentru realizarea unor obiective îndrăznețe, se poate! Nu este ușor să construiești o sală pentru sport, un stadion de fotbal și atâtea obiective în acest domeniu. Dacă nu se realizează astfel de investiții, înalta performanță are de suferit.

Ne dorim să avem cât mai mulți sportivi la olimpiade, dar,în acest sens, avem nevoie de săli pentru pregătirea lor. Autoritățile de aici, fie că vorbim de Primăria Municipiului Craiova,fie de Consiliul Județean Dolj, dovedesc că în aceste vremuri dificile pot face, la rândul lor, performanță. Cu aceste realizări, vom devia toate competițiile majore de la Cluj-Napoca spre Craiova. Bucureștiul nu are absolut nimic – nici sală de sport, nici patinoar – șitoate evenimentele mari le duceam la Cluj-Napoca. Iată că, încet-încet, le vom aduce mai aproape de București“, a afirmat Elisabeta Lipă.
La evenimentul organizat cu ocazia semnării contractului de lucrări pentru construirea Centrului Sportiv „Stadionul Tineretului“ au mai participat prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, vicepreședinții CJ Dolj, Antonie Solomon și Mihai Neațu, administratorul public al județului, Cosmin Durle, mari sportivi și reprezentanți ai instituțiilor centrale din domeniu, precum Doina Melinte, Cristiana Cojocaru, Constantina Diță, Anișoara Stanciu, Vali Ionescu, Constantin Din, Cătălin Sprînceană,Nicu Stoian, Sorin Cârțu, Emil Săndoi sau Pavel Badea.

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002.

 

Administrația PSD lansează o investiție de care România are maximă nevoie: Complexul „Tineretului“ Read More