Ultimele Stiri

Emisiune Realitatea.NET

Culisele Statului Paralel

Emisiune Realitatea.NET

100%

Emisiune Realitatea.NET

Raport de zi

Emisiune Realitatea.NET

Lecția de drept

Emisiune Realitatea.NET

Dosar de candidat


Sebastian Burduja a pornit „REVOLUȚIA turcoaz” la București
Sebastian Burduja a pornit „REVOLUȚIA turcoaz” la București
Miercuri seara, Piața George Enescu a fost scena unui eveniment deosebit organizat de Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru Primăria Generală a Capitalei. În fața unui public numeros, Burduja a lansat „Revoluția turcoaz”, un eveniment care marchează punctul culminant al campaniei sale electorale. Culoarea turcoaz, aleasă simbolic pentru această campanie, reprezintă angajamentul echipei Burduja față de schimbare și transparență în administrația Bucureștiului.

POLITICĂ















Editoriale

Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Rolul strategic al Turciei în energie, securitatea regională și parteneriatele economice
În ultimii ani, Turcia a devenit un hub esențial pentru gazoductele care transportă energie din Rusia, Azerbaidjan și Iran. Această dezvoltare ridică întrebarea: vom vedea și un gazoduct din Turkmenistan în viitorul apropiat? În plus, proiectul de exploatare a rezervelor de gaze offshore de pe coasta Libiei este o altă inițiativă importantă. Ambele proiecte indică strategia ambițioasă a Turciei de a-și securiza poziția ca o țară majoră de tranzit energetic. Pe măsură ce dinamica energiei evoluează, rolul Turciei în acest sector va continua să crească, posibil ducând la parteneriate mai robuste și la o influență geopolitică sporită.



Realizatoarea Realitatea Plus Ana Maria Păcuraru
Ana-Maria Păcuraru | România este mai mult decât o națiune, este casa inimii mele!
România, pentru mine, este mai mult decât o națiune; este casa inimii mele. Aici am făcut primii pași, aici am învățat să vorbesc și să iubesc, aici mi-am adus pe lume primul copil și urmează sa îl aduc și pe cel de-al doilea. În România, am învățat să valorizez și să protejez patrimoniul nostru cultural. Fiecare port popular, cântec tradițional și doină este o mărturie a rădăcinilor noastre adânci. În fiecare colț al acestei țări, există ceva de văzut, ceva de învățat.

Alegeri 2024. Tu decizi!

SONDAJ pentru Capitală: Gabriela Firea, în fața lui Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Generală. PROCENTELE MOMENTULUI
Nicușor Dan, în picaj total! Gabriela Firea, creștere spectaculoasă și poziționare fermă - Sondajul care răstoarnă datele pentru Capitală
Un sondaj recent Epsilon Poll realizat pentru alegerile din București arată că Gabriela Firea îl devansează pe actualul primar Nicușor Dan. Persoanele chestionate au fost rugate să își exprime opinia privind direcția în care s-a îndreptat Capitala în ultimii patru ani, iar rezultatele indică o nemulțumire majoră față de modul în care este gestionat orașul.

Sebastian Burduja a pornit „REVOLUȚIA turcoaz” la București
Sebastian Burduja a pornit „REVOLUȚIA turcoaz” la București
Miercuri seara, Piața George Enescu a fost scena unui eveniment deosebit organizat de Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru Primăria Generală a Capitalei. În fața unui public numeros, Burduja a lansat „Revoluția turcoaz”, un eveniment care marchează punctul culminant al campaniei sale electorale. Culoarea turcoaz, aleasă simbolic pentru această campanie, reprezintă angajamentul echipei Burduja față de schimbare și transparență în administrația Bucureștiului.



Stiri Politice







Stiri Economice

Schimbări în sistemul de reciclare: Sticlele care nu vor mai fi acceptate de aparate începând cu 3 iulie 2024
Schimbări în sistemul de reciclare: Sticlele care nu vor mai fi acceptate de aparate începând cu 3 iulie 2024
Începând cu 3 iulie 2024, aparatele de reciclare din România vor respinge anumite tipuri de sticle. Această schimbare vine după ce Sistemul Garanție Returnare (SGR) a devenit obligatoriu, obligând consumatorii să plătească o garanție de 0,5 lei pentru fiecare recipient din sticlă, plastic sau metal, cu un volum cuprins între 0,1 și 3 litri. 


Brokerii susțin că ASF a creat un mecanism dăunător în piața asigurărilor
Marii brokeri de asigurări, avertisment privind încheierea poliței RCA online. Clientul își asumă toată răspunderea pentru o asigurare încheiată incorect
Patronatul Brokerilor de Asigurare consideră că autoritățile din domeniu trebuie să facă o analiză temeinică a rezultatului introducerii în septembrie 2022 a conceptului de primă netă de comision de distribuție, pentru RCA. Marii brokerii susțin că formula prin care ASF a permis vânzarea asigurării RCA la prețuri diferite în funcție de cheltuielile de distribuție, este un mecanism dăunător nu doar pentru cei aproximativ 30.000 de intermediari secundari din România ci și pentru clienți și păgubiți, potrivit Economica.


Stiri Actuale



Nicu Covaci/ Arhivă foto
FAKE NEWS uluitor despre moartea lui Nicu Covaci! Liderul Phoenix este în spital, în stare stabilă: anunțul oficial al membrilor trupei
Un fake news care anunța decesul lui Nicu Covaci a circulat în mediul online vineri dimineață. Informația a fost imediat demontată de trupa Phoenix, într-o postare pe pagian oficială de Facebook. Membrii legendarei trupe rock românești au anunțat că Nicu Covaci - cunoscut ca fondator și lider al formației - "este într-o stare stabilă, așa cum o știm de o vreme încoace" și face un apel public la furnizarea de informații oficiale.


Stiri din Justiție


Laura Codruța Kovesi / Foto: Inquam Photos
Kovesi, umilită la BBC, într-un interviu pe bune
Laura Codruţa Kovesi, șefa Parchetului European (EPPO), a fost protagonista unui episod umilitor în timpul unui interviu pentru canalul de televiziune britanic BBC. Subiectul l-a reprezentat activitatea fostei procuroare șefe a Direcției Naționale Anticorupție în perioada cât a condus această instituție, respectiv din 2013 și până în 2018. Moderatorul a arătat în timpul interviului că  aceasta nu a avut performanțe notabile în timpul mandatului său. 

Inquam Photos
Dosarul generalilor. Florian Coldea, la secția de Poliție după un program stabilit în secret. TUPEUL membrilor statului paralel
Tupeu incredibil al membrilor statului paralel. După ce au făcut dosare penale la comandă, au mituit oameni de afaceri și au câștig milioane de euro, aceștia sfidează presa și refuză vehement să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Capul statului paralel, Florian Coldea, și-a schimbat chiar și ziua și ora pentru controlul judiciar pentru a se feri de ochii jurnaliștilor. 

Florian Coldea / Foto: Inquam Photos
Florian Coldea, VENITURI URIAȘE din funcția de profesor. Universitățile care îl țin în puf, de ani de zile, pe generalul negru
Florian Coldea a obținut venituri uriașe, după ce a fost trecut în rezervă! Pe lângă banii încasați din activitățile sale de consultanță privată și care sunt cercetate acum de procurorii DNA, generalul negru a încasat în ultimii ani sume enorme chiar de la statul român. Coldea primește zeci de mii de lei de la instituții precum Academia de Informații a SRI, SNSPA, și chiar Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. În comparație, salariile declarate din mediul privat sunt mai mult decât modeste. 

Stiri despre Vreme

Temperaturi caniculare în majoritatea regiunilor țării. Vremea va devini instabilă spre seară și în timpul nopții: unde sunt așteptate ploi
Temperaturi CANICULARE, în prima parte a zilei, în majoritatea regiunilor țării. Furtuni și vijelii seara și în timpul nopții, anunță ANM
Astazi, vremea se va încalzi în toata țara, astfel că vremea va deveni călduroasă. Mai ales după-amiaza și la începutul nopții, vor fi averse și descărcări electrice local în zonele montane, precum și în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, și cu totul izolat în rest. Pe suprafețe mici, cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp, 15...25 l/mp și va cădea grindină. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, când vor fi posibile și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 si 34 de grade.


Cod portocaliu de caniculă
Vremea 6 iunie. Temperaturi caniculare, de până la 33 de grade. Sunt așteptate și ploi: zonele vizate
Astazi, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în creștere față de intervalul precedent în regiunile vestice, nordice și în centru, iar în rest, local, va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, pe alocuri la munte, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și Muntenia. Izolat cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp, 10...20 l/mp, și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade.


Stiri din Sport



Fostul boxeur Mihai Leu / Arhivă foto
Mihai Leu, internat de urgență la Institutul Fundeni din Capitală! Simptomele care l-au băgat din nou în spital pe marele sportiv
Marele campion la box și raliu Mihai Leu a ajuns din nou la spital! În vârată de 55 de ani, Leu a fost internat de urgență, luni seară, la Institutul Fundeni din Capitală, după ce a vărsat de mai multe ori pe parcursul zilei. Acesta a fost preluat de medicul Irinel Popescu, cel care se ocupă de sportiv. Este pentru a doua oară  în ultima lună când Mihai Leu ajunge la spital.