TENIS Simona Halep va primi un wild card la Iaşi Open WTA 250

Daniel Dobre, directorul turneului de tenis Iaşi Open, care va trece în acest an de la categoria WTA 125 la WTA 250, şi care va avea loc în perioada 21-26 iulie la baza Ciric, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că Simona Halep are un wild card pregătit pentru a putea să participe la competiţie.

Ciolacu: Aprobăm săptămâna viitoare majorarea salariului minim la 3.700 de lei

Guvernul va aproba săptămâna viitoare actele normative privind majorarea salariului minim la 3.700 de lei de la 1 iulie şi creşterea la 300 de lei a sumei deductibile aplicate acestuia.

Circulaţia pe Transalpina se redeschide de pe 1 iunie

Circulaţia rutieră pe Transalpina se redeschide sâmbătă, 1 iunie, a anunţat, joi, pe Facebook, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

ACTUALITATE

Premierul slovac Robert Fico. Sursa foto: Profimedia Images

Premierul slovac Robert Fico începe recuperarea după tentativa de asasinat

Evoluţia pozitivă a stării premierului slovac Robert Fico după ce fost grav rănit într-o tentativă de asasinat din urmă cu două săptămâni, când a fost împuşcat cu patru gloanţe, permite intrarea sa în faza de recuperare, a anunţat joi spitalul unde este internat, relatează agenţiile DPA şi EFE, citate de Agerpres.

În casa bărbatului care a murit în timp ce încerca să facă o bombă era depozitat un adevărat arsenal

Un bărbat din Feteşti a murit în timp ce încerca să-și facă o bombă artizanală. Materialele folosite i-au explodat în locuinţă. În casa bărbatului de 44 de ani s-au găsit mai multe articole pirotehnice şi elemente de muniţie.
Diana Șoșoacă pe motocicletă de poliție

Poliția a început verificări, după ce Diana Şoşoacă a apărut urcându-se pe motocicletă de poliţie, cu cască de polițist

IGPR a dispus de urgenţă efectuarea de verificări, după ce senatoarea Diana Iovanovici-Şoşoacă, a postat în spaţiul public un filmuleţ în care apare urcându-se pe o motocicletă de poliţie şi purtând casă de poliţist.

Un fugar din ”lotul Sorin Oprescu” scapă de acuzaţii de corupţie prin prescrierea faptelor

Bogdan Popa, fost director general al Centrului de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” (CCPBPB) în perioada 2011 – 2013 şi unul dintre intermediarii mitelor pentru Sorin Oprescu, a scăpat definitiv de un dosar de corupţie prin prescrierea faptelor.
Biserica Săsească din Alma Vii / vote.europanostra.org

Premiile pentru Patrimoniu 2024: Biserica Evanghelică Săsesacă din Alma Vii și Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca

Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2024, co-finanțate prin programul Uniunii Europene, Europa Creativă.

Cum ne expunem la soare fără riscuri pentru piele. Medic: Este total contraindicat să mergem la solar

Medicii dermatologi atrag din nou atenția că soarele în exces și la ore nepotrivite ne poate face rău.

Circulaţia pe Transalpina se redeschide de pe 1 iunie

Circulaţia rutieră pe Transalpina se redeschide sâmbătă, 1 iunie, a anunţat, joi, pe Facebook, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.
Premierul olandez Mark Rutte / captura video

Rutte, optimist în privinţa şanselor sale de a conduce NATO, dar ”nimic nu este încă decis”

Liberalul Mark Rutte, prim-ministru în exerciţiu al Olandei, s-a declarat „optimist” cu privire la şansele sale de a fi numit noul secretar general al NATO, dar a subliniat că acest lucru „nu este încă decis” din cauza lipsei de sprijin din partea României, Slovaciei şi Ungariei, informează joi EFE.

CONFLICT ÎN ORIENTUL MIJLOCIU

RĂZBOI ÎN UCRAINA

SPORT

SOCIAL

Studenţii militari au participat la primul concurs de drone la Hărman, în județul Braşov

Primul concurs de drone pentru studenții militari a avut loc la Hărman, în Braşov. Studenți de la academii militare și universități civile din țară s-au întrecut la două probe: descoperirea și localizarea țintelor și, pe de altă parte, lansarea unei încărcături explozive la punct fix.

Gala Merito, premiile excelenţei în educaţie. 11 profesori din toată țara au fost recompensați

O nouă generaţie de profesori valoroşi, care îşi fac meseria cu pasiune şi profesionalism, a fost premiată în cadrul proiectului Merito. Este vorba de 11 dascăli din toată ţara, din comunităţi dezavantajate sau din şcoli de top, ale căror realizări îi pot inspira şi pe alţi colegi de la catedră.

Românii sunt printre europenii cu cel mai mare număr de ore lucrate săptămânal, arată Eurostat

Durata obişnuită a programului de lucru săptămânal al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 64 de ani din Uniunea Europeană a fost anul trecut de 36,1 ore, în medie, arată datele publicate joi de Eurostat.

Programul Rabla pentru tractoare, aprobat în şedinţa de Guvern. Executivul a pregătit un buget de 100 de milioane

Fermierii vor putea cumpăra tractoare sau alte utilaje agricole cu ajutor de la stat, după modelul programelor „Rabla”. Executivul a pregătit un buget de aproximativ 100 de milioane de euro. Din aceşti bani ar putea fi cumpărate câteva mii de tractoare.

DOCUMENTAR

RECOMANDĂRI TV