Sondaj pentru Primăria Craiova: Lupta rămâne strânsă între Nicolae Giugea și Olguța Vasilescu

La întrebarea ”Dacă duminică ar avea loc alegeri locale, pe cine ați vota pentru funcția de primar?”, 1054 de respondenți din Craiova au optat pentru:
Lia Olguța Vasilescu (PSD) – 36,1%
Nicolae Giugea (PNL) – 27,2%
Emilia Neagu (ADU) – 9,8%
Marian Vasile (AUR) – 9,1%
Cosmin Poteraș – 2%
Alții – 9.3%
Nu știu/NR – 6,5%
La întrebarea ”Dacă duminică ar avea loc alegeri locale pe cine ați vota pentru Consiliul Local?”, craiovenii au răspuns:
PSD – 35%
PNL – 28%
AUR – 13,2%
ADU – 12,9%
SOS – 6%
Alții – 0,9%
Nu știu/NR – 4%,
se arată într-un sondaj realizat de un institut de analize și politici sociale, cu o marjă de +/- 3%, preluat de Opinia Olteniei.

Sondaj pentru Primăria Craiova: Lupta rămâne strânsă între Nicolae Giugea și Olguța Vasilescu Read More

Constantin Cârstea, pregătit să lanseze cel mai amplu proces de modernizare în Braloștița

Candidatul PSD la funcția de primar vine cu un portofoliu de proiecte pentru dezvoltarea tuturor domeniilor esențiale, de la infrastructura pentru transport la învățământ, cultură, mediu, sport și agricultură

Fiu al comunei Braloștița, Constantin Cârstea provine dintr-o familie de oameni simpli, cu principii sănătoase, precum dreptatea, onestitatea, modestia, echilibrul, empatia sau generozitatea. Sunt doar câteva dintre valorile care i-au călăuzit pașii în viață unui om care vrea să pună umărul la dezvoltarea comunității pe care o iubește de când se știe.
În vârstă de 41 de ani, Constantin Cârstea are doi copii, este un familist convins și este gata să pornească un adevărat proces de dezvoltare în comuna Braloștița, la care să participe activ, fiind un adept al muncii în echipă.
„De profesie inginer agronom, familiarizat cu administrația publică locală și cu accesarea fondurilor europene, având în vedere faptul că în perioadele 2008-2012 și 2014-2018 mi-am desfășurat activitatea profesională în cadrul Compartimentului Agricol atât la Primăria Braloștița, cât și la Primăria Coțofenii din Față, iar din 2018 până în prezent activez în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA), unde rata medie anuală a absorbției de fonduri este de peste 96%, fiind una dintre cele mai performante instituții publice cu atribuții în absorbția fondurilor europene.
Este o onoare pentru mine sa fac parte din această comunitate minunată și să am ocazia de a o servi în funcția pentru care candidez. Nu sunt politician de profesie, ci un om de rând preocupat mereu de binele comunității și societății noastre. Scopul meu nu este să ajung un om politic, ci unul administrativ, care va reprezenta interesele comunității care va acționa în folosul fiecărui cetățean, indiferent de culoarea sau opțiunea politică, vârstă, sex și religie. Îmi doresc să ne putem exprima liber, să fim tratați egal și să trăim în normalitate, să avem relații de conviețuire socială,  bazate pe înțelegere și respect reciproc. Prioritățile mele sunt inspirate din realitatea comunității precum și din discuțiile cu cetățenii. Sunt  o persoană neconflictuală și adeptul muncii în echipă, a unui management participativ, comunicare deschisă bazată pe ascultare și respect reciproc”,a declarat candidatul PSD pentru Primăria Braloștița.

Apa, canalizarea și gazele naturale, investiții prioritare

Printre proiectele care au prioritate în viziunea lui Constantin Cârstea sunt cele legate de rețelele de alimentare cu apă șide canalizare,precum și sistemul de alimentare cu gaze naturale. Comunitatea din Braloștița merită tot ce este mai bun, după cum menționează candidatul, iar pe primul loc trebuie să fie confortul cetățenilor. Astfel, pe acest segment, a fost pregătit un program clar de acțiune:

  • Dezvoltarea, reabilitarea și modernizarea rețelei de alimentare cu apă
  • Introducerea rețelei de canalizare la nivelul întregii comune
  • Întreprinderea demersurilor legate pentru găsirea soluțiilor tehnico-economice și financiare pentru proiectarea, executarea și exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale la nivelul întregii comune.

Constantin Cârstea este hotărât să îmbunătățească și infrastructura din comuna Braloștița, începând cu finalizarea lucrărilor la străzile comunale aflate în execuție. Totodată, candidatul are în plan realizarea unui proiect privind „Modernizare trotuare, rigole, accese și înlocuire poduri și podețe“, dar și un proiect ce face referire la „Modernizarea infrastructurii rutiere agricole“.

Educația, sportul și cultura, pilonii creșterii pentru întreaga comunitate

Educația ocupă un loc important în viziunea lui Constantin Cârstea, la fel și cultura. Astfel, candidatul a pregătit un plan prin care își dorește ca tinerii din Braloștița să aibă condiții cât mai bune în unitățile de învățământ. Totodată, comunitatea se va putea bucura de o nouă capelă, dar și de biserici renovate, toate acestea fiind parte din următoarele proiecte:

  • Construireaunei grădinițe în satul Schitu, cu o sală de grupă
  • Construirea unei grădinițe în satul Racovița, cu o sală de grupă
  • Achiziționarea unui nou microbuz pentru elevi (al treilea), pentru ca timpul de așteptare în stație să fie minim
  • Împrejmuirea și extinderea iluminatului public pentru toate cimitirele din localitatea Braloștița
  • Sprijinirea Bisericii Ortodoxe „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din satul Sfârcea, în vederea construirii unei capele în curtea acesteia, asigurând fondurile necesare
  • Întreprinderea demersurilor legale pentru reabilitarea și refacerea picturii la Biserica Ortodoxă cu hramul „Sfinților Apostoli Mihail și Gavril“, din satul Braloștița
  • Întreprinderea demersurilor legale pentru pictura bisericii din satul Ciocane

Când vine vorba despre sport, Constantin Cârstea își dorește menținerea echipei de fotbal și refacerea bazei sportive din satul Braloștița în vederea introducerii în circuitul sportiv, sens în care va aprofunda studierea posibilităților înființări unei alte echipe de fotbal și practicarea altor ramuri sportive. Totodată, în acest plan intră și reabilitarea terenului sintetic din satul Sfârcea, dar și identificarea tinerelor talente cu abilități sportive și pregătirea gratuită a acestora.
Constantin Cârstea estepregătit să pornească un proiect pentru identificarea soluțiilor tehnico-economice și financiare pentru amplasarea unui micro-parc fotovoltaic având în vedere sustenabilitatea:

  • Iluminatului public- astfel încât cetățenii să fie scutiți de taxa plății
  • Serviciul Public de Alimentare cu Apă – astfel încât prețul unui metru cub de apă să fie redus

Candidatul PSD își dorește amenajarea unor spații verzi pentru destindere și recreere în zona Cișmelei din centrul satului Valea Fântânilor, în zona podului ce traversează pârâul Racovița din satul Braloștița, dar și în curtea Școlii din Satul Sfârcea. Cetățenii vor avea ocazia să se bucure și de evenimente dedicate chiar lor, prin stabilirea unei date, pentru Zilele Comunei Braloștița și organizarea de manifestări culturale, sportive și educative în acest sens. Totodată, în planul ce vizează un mediu mai bun pentru comunitate intră și proiectul de identificare a soluțiilor tehnico-economice și financiare pentru amenajarea unei gropi de gunoi la nivelul fiecărui sat component al comunei Braloștița.

Obiectiv: finalizarea cadastrării

Agricultura va juca un rol important pentru dezvoltarea comunei Braloștița, iar Constantin Cârstea își propune să facă demersurile necesare pentru finalizarea lucrărilor de cadastrare a terenurilor aflate în extravilanul și intravilanul comunei. Mai mult decât atât, el își dorește și corectarea gratuită, pe cale amiabilă, a erorilor din cărțile funciare, finalizarea procesului de reconstituire a dreptului de proprietate, dar și achiziționarea unei stații topografice – având în vedere identificarea terenurilor agricole în urma cadastrării UAT-ului.

Constantin Cârstea, candidatul PSD pentru Primăria Braloștița:„Experiența mea solidă în agricultură și abilitățile dobândite în conducerea afacerilor mă recomandă drept candidatul potrivit pentru funcția de primar al comunei noastre. Sunt dedicat dezvoltării durabile a comunității noastre, punând accent pe inovare, transparență și implicare activă în rezolvarea problemelor locale. Prin viziunea mea și experiența în management, sunt hotărât să aduc progres și prosperitate locuitorilor comunei noastre.
În calitate de membru al Partidului Social Democrat, împărtășesc valorile și viziunea noastră comună pentru o guvernare eficientă și responsabilă. Planurile mele se concentrează pe investiții strategice, creștere economică și asigurarea unui viitor mai bun pentru toți locuitorii noștri. Sunt hotărât să muncesc alături de echipa noastră și să pun în aplicare soluții concrete pentru nevoile și aspirațiile comunității noastre.“

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002

Constantin Cârstea, pregătit să lanseze cel mai amplu proces de modernizare în Braloștița Read More

Promisiune onorată a primarului Lia Olguța Vasilescu: un nou parc inaugurat în fiecare an – Fantasy Park, capitol de poveste deschis de 1 Iunie în Craiova

Un parc al poveștilor copilăriei, un loc de basm, plin de culoare și de mister. Așa arată cel mai nou proiect de regenerare urbană din Craiova, inaugurat chiar cu ocazia Zilei Copilului, de 1 Iunie. Construit pe o suprafață de peste 3,5 hectare, Fantasy Park este un proiect realizat de Primăria Craiova, care a presupus transformarea unui spațiu viran insalubru, din cel mai mare cartier al municipiului, într-unul dintre cele mai frumoase parcuri tematice din România.

„Inaugurăm încă un parc tematic pentru toate vârstele, pe un teren altădată degradat, un parc inspirat din basme și care arată ca în basme. De la prințese și dragoni, până la căsuțe fantezie și locuri de joacă, toate vor face experiența vizitării acestui loc una memorabilă. Căsuța de turtă dulce din Hänsel și Gretel, căsuța piticilor, uriașul, pădurea Ghionoaiei, balauri, feți frumoși, zâne și alte atracții pentru toate vârstele se regăsesc în Fantasy Park, situat în cel mai mare cartier al Craiovei. Așa cum am promis, strategia noastră este de a avea câte un parc în fiecare cartier, astfel încât cetățenii să nu parcurgă mai mult de 15 minute de mers pe jos până la prima oază de verdeață. Cu siguranță, acest parc este unic în țara noastră și va deveni un punct de atracție al orașului“, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Administrația craioveană, model de urmat

La rândul său, Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, a afirmat: „Vreau să felicit în mod deosebit Primăria Municipiului Craiova și pe doamna primar Lia Olguța Vasilescu pentru amenajarea acestui parc, pentru că știm cu toții ce loc era aici înainte. Este o reușită deosebită, mai ales că Fantasy Park este realizat în cel mai mare cartier al Craiovei – Craiovița Nouă, iar principalii beneficiarii sunt copiii. Când un spațiu degradat este recuperat și redat comunității, când proiecte de regenerare urbană se află pe agenda unei municipalități, atunci putem spune că sunt preocupări ale unei administrații responsabile, care merită lăudată.“
Fantasy Park a fost proiectat pentru valorificarea zonei, crearea de spații verzi și a unui loc nou de promenadă, cu alei și mobilier urban care completează atmosfera de basm, locuri de joacă, elemente inedite de butaforie realizate de artiștii locali, un sat al piticilor, un teatru de vară și căsuțe-restaurant. Întreg parcul este supravegheat video și beneficiază de iluminat arhitectural pe timp de noapte.

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002

Promisiune onorată a primarului Lia Olguța Vasilescu: un nou parc inaugurat în fiecare an – Fantasy Park, capitol de poveste deschis de 1 Iunie în Craiova Read More

Răzvan Diaconu – S.O.S., opțiune deloc surprinzătoare pentru Primăria Craiova

Răzvan Diaconu vine în fața craiovenilor cu o serie de obiective, dar își dorește si continuarea proiectelor actualei administrații. Ocupând funcția de viceprimar, Răzvan Diaconu are o experiență de câțiva ani în administrația craioveană și își dorește să câștige Primăria Craiova alături de Partidul S.O.S. România, la alegerile din 9 iunie.

1) În ce direcție se îndreaptă orașul? Ai o experiență de câțiva ani ca viceprimar al Craiovei.

Proiectul de dezvoltare al orașului a fost demarat de ani buni, este un proiect susțin de întreaga administrație, toți cei implicați aducându-și aportul, contribuția, în domeniile în care își desfășoară activitatea.
Efectele acțiunilor se regăsesc în:

– Reabilitarea spitalelor, școlilor, grădinițelor prin accesarea de fonduri europene si nu numai

– Asfaltarea unui numar semnificativ de străzi

– Organizarea evenimentelor tradiționale, culturale și artistice care au pus orașul pe harta turismului

– Eforturile depuse au propulsat Craiova in topul orașelor Europene.

2 Cum este o zi de lucru pentru tine? Ce activități are un viceprimar?

Fiecare zi de lucru este una diversificată, plină de activități. Rolul de viceprimar necesită multă flexibilitate, capacitate de a lua decizii rapide și eficiență pentru a răspunde nevoilor comunității.

3) Ești viceprimar al Municipiului Craiova. Ce te-a făcut să candidezi la funcția de Primar al Craiovei?

Dorința de a continua proiectele începute, încă din perioada în care ocupam funcția de consilier local.

Experiența acumulata, proiectele implementate și interacțiunea cu cetățenii Craiovei, mă fac să cred într-un viitor mai bun pentru orașul nostru.

4) Care sunt obiectivele candidatului la Primăria Craiova, Răzvan Diaconu?

Obiectivele sunt multiple, dar m-as rezuma la câteva pe care le consider esențiale:

– Facilități medicale și sociale pentru persoanele cu dizabilități si cele defavorizate

– Siguranța cetățenilor

– Amenajarea de spații verzi, parcuri si baze sportive în toate cartierele

– Amenajarea de parcări supraetajate si fluidizarea traficului

– Atragerea fondurilor pentru acordarea de facilități/gratuități pentru copii, elevi, studenți, pensionari și persoane defavorizate.

– Centre de permanență medicală în toate cartierele

5) Cum a fost până acum revederea cu cetățenii în campania electorală?

Interacțiunea cu cetățenii orașului nostru a fost o experiență intensă și plină de reacții pozitive. Mulți cetățeni își exprimă sprijinul, împărtășindu-și așteptările pentru viitor.

Fiind alături de oameni am înțeles nevoile reale ale comunității.

Comandat de S.O.S. Dolj, executat de Marian Bădîrci Întreprindere Individuală
C.U.I. mandatar financiar 21240071

Răzvan Diaconu – S.O.S., opțiune deloc surprinzătoare pentru Primăria Craiova Read More

Daniel Pităroiu, propunerea PNL pentru Primăria Filiaşi: „Filiaşiul are nevoie de dezvoltare. Acum! Nu de stagnare şi de scuze”

Daniel Pităroiu este candidatul liberal la funcţia de primar al oraşului Filiaşi, o urbe pe care mărimea, apropierea de Craiova şi plasarea strategică pe rutele naţionale şi internaţionale de transport o recomandau pentru o soartă mai bună. Modernizarea şi prosperitatea au trecut pe lângă Filiaşi sub actuala administraţie, spune Daniel Pităroiu, care îşi motivează astfel decizia de a candida la prima poziţie în administraţia orăşenească.
Candidatul  PNL are 50 de ani, este căsătorit şi tată a doi copii şi este de profesie economist, îndeplinind în ultimii 20 de ani diverse funcţii de răspundere în structura Complexului Energetic Oltenia.  „M-am hotărât să candidez pentru că, la fel ca probabil majoritatea filişenilor, nu mai suport stagnarea, degradarea la care a fost condamnat acest oraş de opt ani de zile. Am zis că e de datoria mea să ofer oamenilor o alternativă, să le arăt că se poate şi altfel, că nu suntem blestemaţi să batem pasul pe loc în timp ce alte oraşe profită de orice oportunitate şi se dezvoltă pe zi ce trece. La Filiaşi trăim în minciuna ca „4 ani nu sunt suficienţi pentru a implementa proiecte de anvergură în oraş”. Este fals! În 4 ani, un primar determinat, capabil şi cu experienţă profesională, poate schimba faţa unui oraş, poate atrage fonduri europene şi poate investi în toate zonele de interes ale comunităţii. Termenele lungi sunt doar o modalitate de a-şi scuza propria incompetenţă. În primul an de mandat, un primar serios poate atrage fondurile necesare pentru investiţii şi poate să finalizeze partea de birocraţie şi proiectare, pentru ca în următorii 3 ani deja să se cunoască rezultatele în teren. Filiaşiul nu mai are timp de pierdut cu termene prelungite la nesfârşit. Filiaşiul trebuie să recupereze 8 ani de stagnare şi degradare. Avem oraşe  vecine care au un ritm alert de implementare a proiectelor finanţate din fonduri europene şi aici îmi vin în minte Rovinari şi Turceni. Dacă la ei se poate, la noi de ce nu ar fi posibil?”, spune Daniel Pităroiu.

Listă amplă de urgenţe pe agenda viitorului primar

În calitate de filişan navetist, Daniel Pităroiu a putut observa la prima mână domeniile în care oraşul natal a pierdut trenul modernizării, aşa că are o listă lungă de probleme care îşi cer rezolvarea urgentă. În Filiaşi sunt multe de făcut, pentru că în multe domenii suntem nevoiţi să plecăm practic de la zero. Multe lucruri au rămas neschimbate şi nemodernizate de zeci de ani. Nu avem, spre exemplu, parcări pe bulevardul Racoţeanu, principala arteră din oraş, motiv pentru care tot timpul traficul e îngreunat. Trotuarele sunt nerefăcute de 40 de ani. La fel şi în spaţiile dintre blocuri, unde lipsesc parcările şi locurile de joacă pentru copii. Avem nevoie de o piaţă modernă, nu de barăci de tablă acoperite cu plăci de azbociment proptite cu pietroaie să nu le ia vântul. Nu asta înseamnă un oraş civilizat. Nu avem zone de agrement nici în centrul oraşului, năpădit în ultimii ani de omniprezentele barăci, nici în restul oraşului. Nu avem curăţenie, serviciul cu pricina e practic inexistent la Filiaşi. Iar toate probleme din oraş sunt cu atât mai pronunţate în cele trei sate aparţinătoare, care au fost lăsate practic de izbelişte”, susţine candidatul PNL.

Un primar capabil trebuie să aducă bani în comunitate

Reprezentantul PNL în cursa pentru Primăria Filiaşi spune că a identificat şi principala problemă a administraţiei locale actuale. Este vorba despre mulţumirea de sine şi de limitarea proiectelor de dezvoltare la minusculele resurse ale bugetului local, reţetă sigură pentru stagnare. „Principala problemă a oraşului este lipsa infrastructurii indispensabile unei localităţi care poartă titlul de oraş. Fie că e vorba de insfrastructura rutieră, de cea comercială sau de cea de agrement. Dacă mergem însă la cauze, putem constata lesne de unde ni se trage această tragică stare de lucruri. De la bugetul local, mai precis de la veniturile atrase de administraţia care, de opt ani, conduce acest oraş. Principala problemă e că această administraţie stă pe un buget de 7-8 milioane de euro, cât reuşeşte să adune din impozite şi taxe locale, plus cotele din impozitul pe venit şi cele din TVA. Or, din aceste 7-9 milioane, cam 6,5 milioane sunt cheltuite anual pe salariile celor din primărie, pe utilităţi, pe ajutoare sociale şi pe bâlciuri, că am ajuns să facem câte 10 pe an. Calea spre dezvoltare nu e asta. Un primar competent şi o administraţie corectă trebuie în primul rând să se bată pentru a atrage fonduri suplimentare pentru investiţii. Sunt zeci, sute de programe care pot fi accesate, fie fonduri europene, fie la diverse ministere, iar principala preocupare a unui edil capabil trebuie să fie accesarea acestor fonduri pentru dezvoltarea comunităţii”, precizează Daniel Pităroiu.

Parc de zece hectare pe locul actualului SIL

Unul dintre proiectele la care ţine în mod deosebit candidatul PNL la Primăria Filiaşi este amenajarea unui parc demn de o localitate cu rangul de oraş. O asemenea facilitate lipseşte deocamdată în urbe, iar propunerea PNL pentru postul de primar a identificat un amplasament valabil. „Una dintre problemele pe care mi le semnalează tinerii e lipsa unor zone de agrement în oraş. În Filiaşi practic nu ai unde să te plimbi. Parcul din centru s-a degradat mereu, fiind acum într-o stare mizerabilă, proiectul de amenajare a celor trei lacuri de la ieşirea din Filiaşi a fost abandonat. Unul dintre proiectele pe care le susţin este amenajarea pe locul actualului SIL (fosta Secţie de Industrializare a Lemnului – n.r.) a unui parc de zece hectare, cu terenuri de sport, locuri de joacă, piste de biciclete şi o sală polivalentă. Amplasamentul a fost cumpărat de mult de primărie, în ideea amenajării unui parc industrial. Din păcate, nu se pretează la aşa ceva, parcurile industriale ca să atragă investitori serioşi trebuie să fie la marginea oraşelor şi cu acces facil la infrastructura rutieră naţională şi internaţională, ceea ce nu e cazul aici. Putem amenaja însă un parc în toată puterea cuvântului. Acum a devenit practic de câţiva ani groapa neoficială de gunoi a oraşului. Acest lucru trebuie să înceteze imediat”, arată Daniel Pităroiu.

Mesaj pentru tinerii cu drept de vot:

Salut! Eu sunt Daniel Pităroiu

Ştiu că nu aveţi mult timp, motiv pentru care vreau să vă transmit doar câteva gânduri. Probabil că aţi vizitat atât oraşe din România, cât şi din afara ţării. Probabil că aţi văzut ce înseamnă cu adevărat un oraş european. Oraşul în care noi locuim acum a ajuns o ruină din cauza administrării sale defectuoase de către un grup restrâns, pentru care nevoile noastre nu contează. Filiaşiul nu este nici comună, nici oraş. Am ajuns să facem haz de necaz de sărăcia, mizeria şi nedreptatea în care ne scăldăm zilnic. Ştiu că nu vă interesează politica, însă am nevoie de votul vostru. Am nevoie de votul vostru pentru ca, în câţiva ani, să vă  puteţi lăuda că sunteţi din Filiaşi. Să fiţi mândri că locuiti într-un oraş normal. Nu european. Pentru început… doar normal.

Ieşiţi la vot şi acordaţi-mi încrederea voastră!

Proiecte pentru Filiaşi

  • Asfalt şi utilităţi în sate.
  • Parcări laterale şi trotuare pe bulevardul Racoţeanu.
  • Desfiinţarea barăcilor din centrul oraşului şi amenajarea unui părculeţ modern.
  • Atragerea de investitori serioşi în oraşul Filiaşi pentru crearea de noi locuri de muncă.
  • Construirea unei pieţe moderne, conforme cu standardele actuale, pentru a asigura condiţii normale atât vânzătorilor, cât şi cumpărătorilor din oraşul Filiaşi.
  • Construirea unui târg modern prin amenajarea de standuri ce vor fi închiriate tuturor categoriilor de comercianţi.
  • Amenajarea de parcări şi zone de relaxare între blocuri.
  • Amenajarea pe locaţia actualului SIL a unui parc întins pe o suprafaţă de 10 hectare, parc care să deţină terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete şi o sală polivalentă.
  • Amenajarea zonei celor 3 lacuri.
  • Curăţenie exemplară în oraş.

Cod AEP:21240015

Daniel Pităroiu, propunerea PNL pentru Primăria Filiaşi: „Filiaşiul are nevoie de dezvoltare. Acum! Nu de stagnare şi de scuze” Read More

Construcția conductei de gaze Segarcea – Băilești –  Plenița – Calafat – Poiana Mare, în linie dreaptă!

Promisiunea noastră, a parlamentarilor PNL de Dolj, a fost onorată!

Cel mai important proiect de infrastructură a transportului de gaze naturale din județul Dolj devine realitate. Astăzi, la București, s-a semnat autorizația de construire pentru proiectul „Conductă de transport gaze naturale Segarcea – Băilești – Plenița – Calafat – Poiana Mare“.
Conducta magistrală de transport a gazelor naturale ce urmează a fi construită va porni din Segarcea și va ajunge la Băilești, trecând prin Cerăt, Giurgița, Urzicuța și Afumați. Din Băilești, ea va pleca pe două direcții: una care se va opri la Calafat, alimentând cu gaze naturale localitățile Rast, Ghidici, Piscu Vechi și Poiana Mare, iar cea de-a doua va ajunge în Plenița, după ce va străbate teritoriul localităților Galicea Mare, Moțăței și Unirea.
Prin finalizarea acestei etape premergătoare începerii lucrărilor, Doljul are o șansa imensă de a se dezvolta din punct de vedere socio-economic, localitățile Băilești, Calafat, Poiana Mare și Plenița urmând a obține statutul de poli de creștere economică ai județului, așa cum am menționat în programul electoral al PNL Dolj în această campanie electorală.
Conducta de transport gaze naturale Segarcea – Băilești – Plenița – Calafat va reprezenta coloana vertebrală a creșterii economice a județului Dolj, zona de Sud a județului devenind astfel ofertantă pentru investitori economici cu capital românesc și străin.
Pe această cale, mulțumim domnului Nicolae Ciucă, președintele PNL, echipei din Ministerul Energiei, ministrului Energiei, domnul Sebastian Burduja, și directorului Transgaz, domnul Sterian Ion, pentru implicarea deosebită pe care au avut-o în realizarea acestui obiectiv primordial pentru locuitorii județului Dolj.

Președinte PNL Dolj, deputat Ștefan Stoica

CMF:21240015 

Construcția conductei de gaze Segarcea – Băilești –  Plenița – Calafat – Poiana Mare, în linie dreaptă! Read More

Mihai Bojin, singura opțiune pentru Măceșu de Jos: O transformare remarcabilă sub administrația unui om dedicat

Comuna Măceșu de Jos a apucat pe calea dezvoltării în urmă cu 12 ani, atunci când oamenii din localitate au adus la primărie, prin votul lor, pe Mihai Bojin 

Acesta a venit cu o singură hotărâre, aceea de a le face viața mai ușoară tuturor locuitorilor. A fost nevoie de sute de proiecte și investiții majore pentru ca Măceșu de Jos să evolueze, dar astăzi administrația responsabilă se vede.
După 3 mandate de primar, Mihai Bojin poate să se uite cu mândrie în urmă. Au fost realizate drumuri noi, au fost construite și reabilitate unități de învățământ și au fost făcute investiții în sănătate care au schimbat fața comunei.
“Sunt un om căruia nu îi place să vorbească, preferă să demonstreze prin fapte. Eu dovedesc de 12 ani că se poate să avem o comună dezvoltată, o localitate frumoasă și bine întreținută. Muncesc zi de zi pentru ca tot ceea ce mi-am propus să fie finalizat cu succes. Foarte mult m-au ajutat proiectele pe care am reușit să le finanțez din fonduri nerambursabile. De exemplu, o parte dintre drumurile de interes local au fost deja asfaltate, iar, în curând, cu o finanțare asigurată prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, încep lucrările de modernizare pentru 3,5 kilometri de străzi comunale. În următorii patru ani, îmi doresc să finalizez de asfaltat toată rețeaua de drumuri interioare”, declară Mihai Bojin, primarul localității Măceșu de Jos.
Cu fonduri nerambursabile au fost realizate și alte investiții majore pentru Măceșu de Jos, majoritatea dintre ele în unitățile de învățământ din cele două sate ale comunei: Măceșu de Jos și Săpata.

Noi proiecte care să asigure dezvoltarea localității

“Investițiile în școli sunt investiții pentru viitor. De aceea, m-am zbătut să scriem proiecte, pe care le-am câștigat și implementat. În Măceșu de Jos, am construit o grădiniță cu fonduri din Planul Național de Dezvoltare Locală. Tot în acest sat, am demarat reabilitarea energetică a școlii gimnaziale, proiect cu fonduri europene ce se află în lucru. Această școală este dotată deja cu mobilier și echipamente didactice tot printr-un proiect european. Investiții în infrastructura de educație am făcut și din bugetul local. Am reabilitat clădirea școlii din satul Săpata și am înființat în Măceșu de Jos un teren de sport sintetic. În total, peste 5,6 milioane de lei au fost investiți în educație”, susține edilul-șef.
În anii ce urmează, noi proiecte urmează să asigure dezvoltarea localității. Primarul Mihai Bojin nu vine doar cu promisiuni, ci cu proiecte aflate în stadii avansate de obținere a finanțării.
“Este foarte important să finalizăm infrastructura de drumuri și de utilități a comunei. În acest fel, asigurăm accesul la un trai mai ușor pentru absolut fiecare cetățean. Am depus cererea de finanțare pentru extinderea rețelei centralizate de canalizare pentru satul Săpata, acolo unde am finalizat sistemul de alimentare cu apă. De asemenea, am depus o cerere de finanțare care să ne asigure fondurile reabilitării seismice și dotării căminului cultural din Măceșu de Jos, iar acum lucrăm la proiectul pentru înființarea unui parc fotovoltaic, prin care să reușim să asigurăm consumul de energie al clădirilor publice și al rețelei de iluminat public”, încheie Mihai Bojin, primarul comunei Măceșu de Jos.

CE ÎMI PROPUN

  • Modernizare drumuri comunale
  • Extindere rețea de canalizare, sat Săpata
  • Reabilitare seismic și dotare cămin cultural
  • Înființare parc fotovoltaic

PROFIL DE PRIMAR

Mihai Bojin este de profesie inginer agronom, absolvent al Facultății de Management Agroturistic și un profesionist desăvârșit în administrație. După aproape 40 de ani de muncă în slujba oamenilor, continuă să se preocupe de comuna natală și de evoluția sa. Și-a propus să aibă o administrație orientată către cetățeni și să deschidă ușile primăriei pentru toți cei care au avut nevoie să își rezolve o problemă. Prin felul său și prin proiectele implementate, și-a asigurat susținerea în timpul a trei înfruntări electorale. De fiecare dată, comunitatea i-a validat viziunea și proiectele de dezvoltare, astfel că își continuă drumul de transformare a comunei Măceșu de Jos într-o localitate aliniată la standardele europene.

Mihai Bojin, primarul comunei Măceșu de Jos: „Dorința mea este să ne bucurăm cu toții de o viață liniștită în comuna noastră. Știu și eu cât de importante sunt drumurile asfaltate, școlile igienizate și dotate și curățenia în localitate. De aceea, nu m-am oprit niciodată din a căuta surse de finanțare pentru proiectele de dezvoltare a comunei. Mare parte din munca mea ca primar s-a văzut în drumuri mai bune, într-un sistem de alimentare cu apă pentru toate gospodăriile din comună sau în investițiile făcute în școlile și grădinițele în care învață copiii noștri. Nu este ușoară responsabilitatea pentru o comunitate de aproape 1200 de locuitori, dar angajamentul meu este acela de a nu renunța până nu vom avea un Măceșu de Jos de care să fim mândri.
Merg mai departe cu singura echipă care mi-a oferit sprijin cu adevărat. Conducerea organizației județene a Partidului Social Democrat Dolj este alături de mine în continuare. Cu un om politic implicat, cum este Claudiu Manda, și cu un profesionist în administrația județeană, cum este președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, pot să fiu sigur că misiunea mea pentru Măceșu de Jos poate fi dusă la bun sfârșit. Pe 9 iunie, vă aștept alături de mine, la vot! Împreună am transformat Măceșu de Jos! Împreună mergem mai departe!”

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002

Mihai Bojin, singura opțiune pentru Măceșu de Jos: O transformare remarcabilă sub administrația unui om dedicat Read More