Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Horoscop
Umor
Reportaje
Politică
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1339
De la 07 Ianuarie 2003
123422024

Portret de candidat

Lucian Trufin, Papaletele ajuns senator, vrea acum preşedinţia CJ

  • Ioan Rotundu
  • 18 May 2024, 22:12

La preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani s-au înscris 6 candidaţi dar numai doi sunt de luat în seamă, respectiv Lucian Trufin de la PSD şi Valeriu Iftimie de la PNL. Despre Lucian Trufin s-a scris frecvent şi mut în Jurnalul, şirul său de abuzuri, demagogii, manipulări şi afaceri oneroase fiind extrem de lung.
În comentariul de faţă mă voi opri asupra a două aspecte: moralitatea şi afacerile. În planul moralităţii este greu de făcut o fotografie. În primul rând că a dus şi duce o viaţă de familie plină de dezmăţ. Şi-a părăsit soţia, cadru didactic, şi un copil pentru a se distra cu amantele. S-a găsit una dintre amante care i-şa pus căpăstru şi l-a pricopsit cu o fetiţă.
.În planul afacerilor,se pare că necinstea l-a urmărit în permanenţă. Fost preşedinte al GAL Săveni, s-a rostuit cu fonduri şi a pus bazele unei făbricuţe de prelucrarea laptelui în asociere cu Constantin Aniculăesă. Este vorba de societatea Vlăsie Company Vlăsâneşti.
Această societate a realizat în anul 2023 o cifră de afaceri în sumă de 12 milioane lei şi un profit net de 1,2 milioane lei, dar are şi datorii în sumă de 4,7 milioane lei. Cu privire la datorii este de observat că în anul 2020 datoriile erau în sumă de 2,6 milioane lei şi au crescut progresiv an de an.
Şi mai interesant este faptul că anual societatea a realizat profituri nete în jurul a un milion de lei, ceea ce înseamnă că anual Lucian Trufin a beneficiat de dividende de ordinul sutelor de mii de lei, Ori, potrivit declaraţiilor sale de avere, în intervalul 2020 – 2023 nu apare vă ar fi încasat vreun dividend, ceea ce este greu de crezut. Numai ANI ar putea da de capăt sub acest aspect, dar trebuie sesizat.
Mai trebuie spus că Lucian Trufin a confiscat pur şi simplu marca european㠄Caşcaval de Săveni” şi o foloseşte pe etichetele fabricii sale.
Această marcă, legal, aparţine de Asociaţia Producătorilor de Caşcaval cu sediul în localitatea Coţuşca şi cu preşedinte Dinu Rudişteanu. Problema este că la fabrica lui Trufin caşcavalul se produce industrial şi nu tradiţional, cum impune marca. Practic, ne aflăm în faţa unei înşelătorii a consumatorilor.
Parcursul de până acum al activităţii politice şi profesionale nu-l recomandă nicidecum pe Lucian Trufin la preşedinţia CJ. Sunt în număr semnificativ şi primarii PSD care nu şi-l doresc în această funcţie.
Chiar dacă, declarativ, Doina Federovici afirmă că-i susţine candidatura, de când cu percheziţiile procurorilor DNA Suceava, vocea acesteia nu mai impresionează cum o făcea în urmă cu numai un an.
Pe vremea pe când cânta din acordeon la cumetrii, câte un invitat îi striga „Cânt-o pe asta, mă Papalete!” Papalete i-a rămas porecla prin Vlăsâneşti până în ziua de astăzi!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 20 – 26.05.2024
Catrenul săptămânii: - Dor de muncă! -
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Omică, mare confuzie
Cosmin Andrei, actual primar şi aspirant la un nou mandat
Ioan Rotundu
Baronul de Vlăsânești
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur
Ultimele articole de pe blog