Daniel Baciu dă asigurări că digitalizarea va ușura mult viața pensionarilor
Șeful Casei de Pensii a anunțat la Realitatea Plus o dublă recalculare pentru anumiți pensionari. Ce documente sunt necesare?
Anumiți pensionari vor beneficia de o dublă recalculare a pensiilor. Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a dezvăluit în exclusivitate la REALITATEA PLUS că dosarele care conțin și adeverințele care dovedesc existența sporurilor vor beneficia de a doua recalculare începând cu 1 septembrie, iar anul următor, pensionarii respectivi vor avea parte de noi majorări. 





Ultimele Stiri

Emisiune Realitatea.NET

Culisele Statului Paralel

Emisiune Realitatea.NET

100%

Emisiune Realitatea.NET

Raport de zi

Emisiune Realitatea.NET

Lecția de drept

Emisiune Realitatea.NET

Dosar de candidat


Flota de elicoptere a Iranului este în stare deplorabilă
Lavrov dă vina pe SUA pentru moartea președintelui iranian. Nu i-au mai livrat piese de schimb pentru elicopter
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat marţi, în legătură cu accidentul de elicopter în care a murit preşedintele iranian, că Statele Unite sunt vinovate, indirect, ca urmare a sancțiunilor impuse Teheranului. Unul dintre efecte, susține Lavrov, a fost degradarea flotei de elicoptere iraniene, cumpărată de la americani în anii \"70, când țara avea un regim proocidental

EXTERN















Editoriale

Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Rolul strategic al Turciei în energie, securitatea regională și parteneriatele economice
În ultimii ani, Turcia a devenit un hub esențial pentru gazoductele care transportă energie din Rusia, Azerbaidjan și Iran. Această dezvoltare ridică întrebarea: vom vedea și un gazoduct din Turkmenistan în viitorul apropiat? În plus, proiectul de exploatare a rezervelor de gaze offshore de pe coasta Libiei este o altă inițiativă importantă. Ambele proiecte indică strategia ambițioasă a Turciei de a-și securiza poziția ca o țară majoră de tranzit energetic. Pe măsură ce dinamica energiei evoluează, rolul Turciei în acest sector va continua să crească, posibil ducând la parteneriate mai robuste și la o influență geopolitică sporită.



Realizatoarea Realitatea Plus Ana Maria Păcuraru
Ana-Maria Păcuraru | România este mai mult decât o națiune, este casa inimii mele!
România, pentru mine, este mai mult decât o națiune; este casa inimii mele. Aici am făcut primii pași, aici am învățat să vorbesc și să iubesc, aici mi-am adus pe lume primul copil și urmează sa îl aduc și pe cel de-al doilea. În România, am învățat să valorizez și să protejez patrimoniul nostru cultural. Fiecare port popular, cântec tradițional și doină este o mărturie a rădăcinilor noastre adânci. În fiecare colț al acestei țări, există ceva de văzut, ceva de învățat.

Alegeri 2024. Tu decizi!


Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă a dezvăluit motivele pentru care nu va întreprinde acțiuni populiste pe parcursul campaniei electorale
În contextul campaniei electorale, liderii partidelor politice românești sunt adesea tentați să folosească promisiuni și mesaje populiste, în încercarea de a atrage voturile alegătorilor. În schimb, liderul Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a decis să se abțină de la practica acestei abordări și a dorit să împărtășească urmăritorilor săi de pe paginile de socializare motivele care l-au determinat să ia o astfel de decizie.

Gabriela Firea: Apreciez curajul jurnalistei și să atrag atenția asupra acestui caz
Gabriela Firea, mesaj emoționant după ce o jurnalistă a făcut public faptul că a fost agresată sexual. Societatea trebuie să învețe că "NU este NU"
Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj emoționant după ce o jurnalistă a avut curajul să facă public faptul că ar fi fost agresată sexual, cu ani în urmă, de un șef din redacție.  Dezvăluirea a fost făcută după ce victima și-a văzut presupusul agresor primind un premiu la un eveniment dedicat proiectelor jurnalistice. Nu aș fi intervenit, cu atât mai mult în campanie electorală, dar societatea românească trebuie să învețe un lucru simplu: „nu înseamnă nu”, violența domestică este inacceptabilă, iar egalitatea de șanse este încă o problemă gravă a societății noastre", a scris Gabriela Firea într-o postare pe FB.

Fotografii realizate de paparazzi MediaFLUX
Matei Paun, sponsorul lui Nicușor Dan, întâlnire cu Florin Cîțu. La masă era și Dan Vîlceanu. S-a băut și s-a mâncat pe săturate FOTO/VIDEO
Matei Păun, omul de casă al lui Nicușor Dan, despre care MediaFlux a dezvăluit că este în continuare apropiat de actualul edil, ar fi avut o discuție amicală cu fostul premier Florin Cîțu și cu Dan Vîlceanu, la o terasă de fițe din nordul Capitalei. Ulterior, Păun s-a îndreptat spre sediul de campanie al lui Nicușor Dan, aflat la câțiva pași distanță de locul de întâlnire al oamenilor politic.

Stiri Politice

Cozmin Gușă
Cozmin Gușă: "Piedone e un bichon al Statului Paralel". Cum se câștigă alegerile: "Românii sunt chinuiți de clanuri"
Cristian Popescu Piedone este un bichon controlat de caracatița lui Coldea. Este declarația explozivă făcută de Cozmin Gușă, în exclusivitate la Realitatea Plus, la Culisele Statului Paralel. Candidatul independent la prezidențiale a mai spus că actualul primar al sectorului 5 este ținut în lesă de clanurile mafiote din care face parte și le protejează. 


George Simion si simpatizanții AUR
Reacția AUR după ce doi deputați s-au bătut în Parlament: Au spus de noi că suntem extremiști, dar ei își rup nasul în Parlament
Bătaie și înjurături ca la ușa cortului, în Parlament! Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că l-a lovit cu genunchiul în nas. Totul ar fi pornit după un schimb de replici între cei doi. Roman spune că va cere sancționarea deputatului și va face și plângere penală la poliție. Partidul AUR a postat pe contul de Facebook o reacție în legătură cu incidentul.

Reacția președintelui PNL - Nicolae Ciucă după ce doi deputați s-au bătut: „Violența fizică este de neacceptat”
Reacția președintelui PNL, Nicolae Ciucă, după ce doi deputați s-au bătut: „Violența fizică este de neacceptat”
În urma unui incident violent care a avut loc în Palatul Parlamentului, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a condamnat ferm acțiunile de violență, subliniind importanța respectării regulilor și menținerii unui comportament civilizat. „Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății”, consideră Nicolae Ciucă.



Stiri Economice



Continuă revolta pentru salarii! Angajații Guvernului nu vor să renunțe la GREVA japoneză
Continuă revolta pentru salarii! Angajații Guvernului nu vor să renunțe la GREVA japoneză
Continuă revolta pentru salarii! Angajații Guvernului nu vor să renunțe la greva japoneză până când salariile nu le sunt majorate cu 30 la sută. Asta, în timp ce premierul Marcel Ciolacu a plecat în Turcia, acolo unde va negocia cu președintele turc, printre altele, și proiecte în energie, transporturi sau agricultură. Revoltă este și în alte instituții importante din țară. Între timp, sindicaliștii din mediul privat vor avea miercuri ultimele discuții cu Guvernul pe salariul minim. 


Stiri Actuale





Stiri din Justiție



Marcel Gâfu a mai fost primar în trecut
Candidatul PSD la o primărie din Vaslui a fost arestat. Bărbatul care a vrut să-i mituiască pe polițiști va aștepta rezultatul din spatele gratiilor
Situație inedită în județul Vaslui. Candidatul PSD la funcția de primar într-o localitate a fost arestat luni seară, după ce a vrut să-i mituiască pe polițiștii de la „Economic” care au dat amenzi la magazinul soției sale. În 2016, Cătălin Cherecheș a fost ales primar al municipiului Baia Mare, deși se afla în arest preventiv.

Prof. dr. univ. Iulia Motoc este primul magistrat român ales la CPI
Judecătoarea Iulia Motoc va prezida completul ce se va pronunţa asupra mandatelor de arestare pentru Netanyahu și 3 lideri Hamas
Un complet de trei judecători ai Curţii Penale Internaţionale, condus de românca Iulia Motoc, se va pronunţa asupra cererii de emitere a unor mandate de arestare împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu, a ministrului apărării Yoav Gallant şi a trei lideri principali ai grupării islamiste palestiniene Hamas, pentru presupuse crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în Fâşia Gaza.

Stiri despre Vreme





Stiri din Sport

Karl-Heinz Schnellinger / Foto: X AC Milan
Fostul fundaș german Karl-Heinz Schnellinger a murit la vârsta de 85 de ani. Este doliu uriaș în fotbalul internațional
Doliu uriaș în lumea fotbalului internațional! Fostul fundaş german Karl-Heinz Schnellinger, care a marcat golul egalării pentru Germania de Vest în semifinala epică a Cupei Mondiale de fotbal din 1970, a murit, luni seară, la spitalul San Raffaele din Milano. El avea 85 de ani. Vestea morții lui Schnellinger a fost confirmată de familia acestuia. 

Poliție Glasgow/ Arhivă foto Profimedia
4 poliţişti au fost răniţi şi 19 persoane arestate în timpul sărbătoririi titlului câştigat de Celtic, în Scoția
19 persoane au fost arestate şi patru poliţişti au fost răniţi în timpul festivităţilor după ce Celtic a câştigat campionatul Scoţiei. Incidentul s-a produs după ce aproximativ 25.000 de fani s-au adunat, sâmbătă, în centrul oraşului, în zona Glasgow Cross şi Merchant City. Pagubele provocate de fani au fost catalogate drept "inacceptabile" de către Consiliul Local al micului oraș scoțian.


„Dodel” și-ar fi atacat soacra și soția. Fostul fotbalist are interdicție de a-și vedea copilul
Halucinant! „Dodel” și-ar fi atacat soacra și soția. Fostul fotbalist are interdicție de a-și vedea copilul
Fostul fotbalist Cristi Tănase își terorizează familia, cel puțin asta acuză soția care a făcut noi dezvăluiri halucinante despre comportamentul sportivului, cunoscut și cu porecla de „Dodel”. Potrivit femeii, care a cerut divorțul la doar câteva luni după căsătorie, Tănase i-ar fi atacat mama. Totul, din cauza consumului excesiv de alcool. Pe numele fostului fotbalist a fost emis chiar și un ordin de protecție.